Oι 10 εντολές. Δυστηχώς καταπατώνται απ'τους περισσότερους.

V

VIDEOMIX

Guest
Μπορεί να χαρακτηριστεί... τρελός οποιοσδήποτε πει ότι το κινητό τηλέφωνο δεν αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς μας πλέον. Άλλοι το θεωρούν αναγκαίο εργαλείο, ωστόσο για άλλους αποτελεί... αναγκαίο κακό. Στη δεύτερη κατηγορία, λοιπόν, ανήκει ο κ. Dan Briody, αρθρογράφος του Infoworld, ο οποίος δεδομένης της απέχθειάς του για τα κινητά τηλέφωνα συνέταξε μια λίστα με δέκα εντολές, οι οποίες αποτελούν οδηγό της δέουσας συμπεριφοράς που θα έπρεπε να διέπει τους χρήστες ώστε να μην γίνονται ενοχλητικοί. Ιδού λοιπόν οι... δέκα εντολές της κινητής τηλεφωνίας:

1. Μην αναγκάζετε τους γύρω σας να ακούν τις συνομιλίες σας
2. Μην χρησιμοποιείτε ενοχλητικά ringtones
3. Κλείνετε το κινητό σας σε μέρη όπως θέατρα και κινηματογράφοι
4. Μην κρεμάτε παραπάνω από μια συσκευή στη ζώνη σας
5. Μην πληκτρολογείτε στο κινητό εν ώρα οδήγησης
6. Μην φοράτε το hands-free σας όταν δεν μιλάτε στο τηλέφωνο
7. Μην μιλάτε δυνατότερα στο κινητό απ' ότι θα μιλούσατε σε οποιαδήποτε άλλο τηλέφωνο
8. Μην δένεστε συναισθηματικά με το κινητό σας
9. Μην προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε με το κινητό σας
10. Μην εναποθέτετε το κινητό σας στο τραπέζι φοβούμενοι μην χάσετε κάποια κλήση.

Διαβάζοντας την παραπάνω λίστα θα συνειδητοποιήσετε ότι πολλές από τις εντολές παραβιάζονται καθημερινά. Κάποιες θα έπρεπε να αποτελούν κοινή λογική, ενώ άλλες μάλλον αγγίζουν τα όρια της υπερβολής. Παρόλα αυτά, τα κινητά τηλέφωνα όπως αναφέραμε στην αρχή έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και ακριβώς για τον λόγο αυτό, καλό θα ήταν να ακολουθούμε τους αυτονόητους κανόνες συμπεριφοράς...
--------------------

myphone,gr

VG

Reaction score
0
Πολυ σωστη λιστα,εγω μονο την 10η εντολη παραβιαζω και θα συνεχίσω να το κάνω :?
Αντε και την 5η..και τωρα που το λες και την 7η....ενιότε και την 1η βεβαια αλλα οχι πολυ συχνα,και πολύ σπάνια την 6η :lol:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
VIDEOMIX said:
Αν και αυτά δεν περιλαμβάνονται στις δικές μου συνήθειες, δεν καταλαβαίνω ποιους ακριβώς ενοχλούν... Μήπως παρα-παραξενέψαμε ως κοινωνία; Θα πώ εγώ στον άλλον πού να βάλει το κινητό του; Άντε να του πω :lol: :lol:, αλλά πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος...

VG

Reaction score
0
Μαρία Παρασκευοπούλου said:
VIDEOMIX said:
Αν και αυτά δεν περιλαμβάνονται στις δικές μου συνήθειες, δεν καταλαβαίνω ποιους ακριβώς ενοχλούν... Μήπως παρα-παραξενέψαμε ως κοινωνία; Θα πώ εγώ στον άλλον πού να βάλει το κινητό του; Άντε να του πω :lol: :lol:, αλλά πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος...
Εμενα μου την σπαει να μιλαω με καποιον, και αυτος να διακοπτει αμεσα την συνομιλία μας για να μιλησει στο κινητο,ειτε εχει hands free ειτε οχι.
Κι εγω μπορει να το κανω,αλλα οχι για ψυλλου πηδημα (ελα...εξω ειμαι...εσυ;....μεσα ε;....για πες....σου αρεσει ο πουρες....) και οχι χωρις να ζητησω συγνωμη απο τον συνομιλητη.
Και αυτο μου το κανει κατα κορον...η γυναικα μου!

Reaction score
5
Βρε εδώ το κάνουν κατά κόρον στα meetings που παρευρίσκομαι, με πολλά τραπεζικά στελέχη. Και όσο πιο ψηλά, τόσο πιο ξεδιάντροπα...

Ένα πολιτισμικό εργασιακό σοκ που παθαίνω από πέρισυ:
Όταν είμαστε σε meeting, ΚΑΙ αφήνουμε το κινητό ανοικτό, ΚΑΙ έχουμε το πιο ενοχλητικό ringtone που κυκλοφορεί εκείνη την εποχή, ΚΑΙ απαντάμε στο κινητό στη γυναίκα μας που ρωτάει τι φαί να φτιάξει το βράδυ, ΚΑΙ βάζουμε 10 άτομα να περιμένουν γιατί είμαστε και 'κάποιοι' τέλος πάντων.
Αν δοκίμαζε κανείς να το κάνει αυτό σε Δυτικοευρωπαϊκή χώρα (και Αμερική), θα έπαιρνε τόσα βλοσυρά βλέμματα την πρώτη φορά, και τόσα πικρόχολα σχόλια την δεύτερη, που θα ευχόταν να ανοίξει η γη να τον καταπιεί...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Άκη έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά φαντάζεσαι να είναι η γυναίκα σου και να μη θέλει να σε ρωτήσει για το βραδινό φαγητό, αλλά να σου πει ότι το π.χ. παιδί σου έπαθε κάτι και χρειάζεται τη βοήθειά σου; Και το meeting να μην είναι στο δικό σου χώρο, όπου μπορεί να πάρει και στο σταθερό και να μιλήσει με κάποιον, αλλά αλλού;
Εγώ προσωπικά δεν κλείνω ποτέ το κινητό γιατί ποτέ δεν βάζω τη δουλειά πάνω από την οικογένεια. Συνήθως ζητώ συγγνώμη από τους συνεργάτες, εξηγώ, όπως οφείλω, ότι είναι κάποιο μέλος της οικογένειάς μου και μπορεί να χρειάζεται κάτι, και αν δω ότι το τηλεφώνημα δεν είναι για κάποια έκτακτη ανάγκη, κλείνω το τηλέφωνο λέγοντας ότι θα πάρω εγώ αργότερα. Αν για την επαγγελματική μου εξέλιξη είναι προϋπόθεση το να εξαφανίζομαι από προσώπου γης την ώρα που μπορεί να με έχουν ανάγκη τα παιδιά μου, τότε κάτι δεν πάει καλά με τις προτεραιότητες.

VG

Reaction score
0
Νομιζω ειναι βασικο να μαθουμε στους δικους μας ποτε μπορουν να μας παιρνουν και για ποιον λογο.

Αμα τους μαθουμε οτι μπορουν να μας παιρνουν 10.00 το πρωι στην δουλεια και να μας αναλυουν τον καιρο στα Καλάβρυτα και την αρμύρα στο Τιεν Ανμεν,τοτε δεν φταινε αυτοι.

Αμα μαθουμε τους συνεργατες μας οτι μπορουν να μας παιρνουν 3.00 την νυχτα για να μας πουν οτι αντι για 1.000 Ε φόρο θα πληρώσουμε 999 Ε (μεγαλε εσκισες,το κρατος κλαιει),δεν φταινε αυτοι.

Αμα μαθουμε την οικιακη βοηθο που κραταει το παιδι,οτι μπορει να μας παιρνει 24/24 για να μας πει οτι το παιδι κλαιει (η συμφωνια ποτε δεν μιλαγε για κωφάλαλο παιδι) ή οτι το πλυντηριο ξεβαψε τα ρουχα του,δεν φταιει αυτη.

Οι ξενοι που ερχονται στην Ελλαδα,αραγε δεν εχουν παιδια,είτε στην πατρίδα είτε μαζι τους;
Παρόλλα αυτα,δεν μιλανε 3 ωρες στο κινητο,για την ακριβεια οι περισσότεροι δεν το εχουν καν μαζι τους εδω.
Φοβαμαι οτι το κινητο στην Ελλάδα ηρθε και εδεσε με την υπερπροστατευτικοτητα των γονιων εδω, και την παπαρολογια του Ελληνα.

Reaction score
25.690
αν σας ανακουφιζει καπως , η χρηση του κινητου στην ελλαδα απλα δεν εχει συγκριση με αυτην στην ιταλια ...
μιλαμε για αλλα κολπα

Reaction score
7
Και το χειρότερο είναι οτι μερικοί άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν οτι αυτό που κάνουν θίγει και τους υπόλοιπους...Φιλοξενούσα προ ημερόν στο σπίτι εδώ στην Κρήτη την αδερφή μου και μια φίλη της.Η κοπέλα είχα έναν ενοχλητικότατο ήχο για ειδοποίηση μηνύματος και κάθε φορά που χτύπαγε (και ήταν πολλές οι ρημάδες) μας έβλεπε όλο το μαγαζί.Έψαχνα μέρος να κρυφτώ.Και δεν μιλάμε για παιδάκια.Μιλάμε για 29 χρονών γυναίκα.Και ότι και να της λέγαμε να βάλει το κινητό στην σίγαση όταν θα καθόμασταν, τίποτα.

Reaction score
62
Το χειρότερο είναι να βλέπεις ταινία σπίτι και να την παγώνεις κάθε λίγο και λιγάκι να μιλήσει ο άλλος με την γκόμενα :x. Προσπαθώ να τους πείσω να το κλείνουν, αλλά τίποτα!

Reaction score
14
Μάριος Λαζάρου said:
Και δεν μιλάμε για παιδάκια.Μιλάμε για 29 χρονών γυναίκα.

Αν η γυναίκα δεν περάσει τα ...35.....παιδάκι είναι! :p :lol: 8)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.120
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead