Oλοκληρωμένος που δεν σκουριάζει . . . άλλο

Reaction score
4.930
Ο,τι κατσει... Αναρωτιεμαι ποσοι αφιερωσαν μια ολοκληρη ωρα
για να δουν τι λεει ο τυπος στο βιντεο - αφηνω το τι εννοει.
Γρηγορη εποχη, γρηγορες αντιδρασεις, γρηγορα συμπερασματα.

Για να το κλεισω απο τη πλευρα μου
τα πεντε βατ ενος SEP συνδιασμενου με το καταλληλο ηχειο
ειναι αρκετα και για τα μεγαλοπρεπη δυναμικα της τζαζ ορχηστρας οπως εδειξε
στην αναπαραγωγη του Africana ενα κοματι του Λαλο Σιφριν (παλι αυτος) με τον Ντιζι Γκιλεσπι.
Μια ηχογραφηση της Verve με αστηρευτη ενεργεια και μεγαλες δυναμικες διακυμανσεις.
Οποτε τα περι νυχτερινων ακροασεων και τσικι - τσικι
απο ανθρωπους που δεν εχουν ακουσει ποτε καλα στημενο SET - SEP δεν ισχυουν.
Βρειτε αλλο παραμυθι.
Ισχυει παντως μια καποια επιλεκτικοτητα οσον αφορα ηχογραφησεις και συνοδα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.985
...εγώ πάντως θα ήθελα ΟΛΟΥΣ σας, να σας έκανα blind test και να άλλαζα μηχανάκια με διαφορετικές μετρημένες παραμορφώσεις και χαρακτηριστικά , σε ένα ΕΙΔΙΚΟ μετρημένο χώρο και τότε ας μου εξηγούσατε το ΟΝΕΙΡΟ....:fuckyou:(χωρίς παρεξήγηση πάντα)
Το αυτί είναι ένα άθλιο εργαλείο, που εύκολα παραπλανειται.
Εμείς οι κάτοχοι μετρικ, το διαπιστώσαμε από κοντά αυτό με τα καρακτερς, με τη χρήση κομπρεσιον, με διάφορα φίλτρα. Μπορείς να παρασύρεις σε όποια ηχογράφηση θες το αυτί όπου θες.
Κακώς του δίνουμε ιδιαίτερη σημασία...;)

Reaction score
30.455
έναν ασημένιο Ογκουνσότο ώστε να τόνε ματσάρω με κάτι τζιμπιέλια απού έχω και κάθονται παραπονεμένα. Εδά εβρήκα μνιά τρελή εφκαιρία.... μιλάμε για τέρας 50W @1kHz, 5% THD! :showingbiceps:
Ούτε τση ακίδες των τζιμπιελιων δεν ημπορεί να γαργαλησει αυτουνος ο Ογκουνσότος μρε κουμπάρε Ακαβλε!

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Εμείς οι κάτοχοι μετρικ, το διαπιστώσαμε από κοντά αυτό με τα καρακτερς, με τη χρήση κομπρεσιον, με διάφορα φίλτρα. Μπορείς να παρασύρεις σε όποια ηχογράφηση θες το αυτί όπου θες.
;
:thumbsup:
....έχει όμως ¨μνήμη ¨ και εκπαιδεύεται.
... άσε που κάνει και κάτι άλλο...σε μερικούς ακροατές(όχι σ όλους..), χρησιμοποιείται ως αισθητήριο όργανο για την ακρόαση!! :lol: :lol: :lol:

Reaction score
645
Δουλέβω 3 δουλειές για να μαζέπσω λ7 να αγοράσω κοπσωχρονιά έναν ασημένιο Ογκουνσότο ώστε να τόνε ματσάρω με κάτι τζιμπιέλια απού έχω και κάθονται παραπονεμένα. Εδά εβρήκα μνιά τρελή εφκαιρία.... μιλάμε για τέρας 50W @1kHz, 5% THD! :showingbiceps:

Ετσά δε θα μπορούν να μου τη βγούνε ούτε οι εραστές τση άποπσης ούτε και οι καγκουρογιατροί και οι λοιπαί τρομοκρατικαί δυνάμεις... θε να 'μαι αρχηγόπουλο στο αβουσάιτ! :king: :imtheking:

:tongue::tongue::tongue:
Περίεργα ντουλάπια αυτά τα τζιμπιέλια.
Έχουν ευαισθησία 96 db αλλά θέλουν λέει 500 watt recommended amplifier power. Οι ασημένιοι Κόντοι ούτε θα τα γαργαλήσουν. Γιατί τόσα πολλά watt ; Τι θα τα κάνουν ; Τι μας κρύβει η μαμά (κατά CostaEar) JBL ;
Κατεβαίνουν βέβαια στα 3.0 ohms @ 40kHz. Είναι και 150 κιλά το ένα. Ού μπλέξεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.985
τα πεντε βατ ενος SEP συνδιασμενου με το καταλληλο ηχειο
ειναι αρκετα και για τα μεγαλοπρεπη δυναμικα της τζαζ ορχηστρας
Φυσικά.

Και τα 2-3 βατ μια χαρά αρκούν, ακόμα και 1 βατ, με χρήση μεγάλου μεγέθους τυπικών υλοποιήσεων κόρνας με αλνικο του '50 και '60, ακόμα και για βαθύ μπάσο και Μόμπι και ο,τι άλλο θες.

Όλα γίνονται. Έχουν κατασκευαστεί ηχεία πραγματικά πολύ υψηλής ευαισθησίας.

Αλλά όχι με το επίπεδο αναπαραγωγής υψηλής πιστότητας που πλέον είναι εφικτό με συνδυασμό σύγχρονων ηχείων χαμηλών παραμορφώσεων και ικανής ισχύος σύγχρονων ενισχυτικών βαθμίδων ομοίως πολύ χαμηλών παραμορφώσεων.

Τυπικό παράδειγμα το τελευταίας κοπής κλιψχορν, ένα ηχείο σταθμός εκείνης της εποχής, που πλέον δεν στέκεται στην αγορά της σύγχρονης πραγματικότητας, καθώς οι μετρήσεις του είναι ντροπιαστικές, χάριν της υψηλής ευαισθησίας. Η κριτική που έφαγε στο στερεοφιλ, είναι λογική.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε μπορεί να παίξει έτσι ώστε να σου αρέσει.

Σημαίνει όμως, πως με τα ίδια λεφτά, στην σημερινή πραγματικότητα, βρίσκεις πολύ ποιοτικότερες επιλογές, και σημαίνει ότι από πλευράς μετρήσεων, δεν στέκεται πλέον ως επιλογή.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.237
Eξαιρείται του Mr Spock. :biggrin::biggrin:
“Trek” creator Gene Roddenberry was determined to have Nimoy don pointed ears as the Enterprise’s chief science officer.

It was easier said than done. Before the first episode was filmed, numerous designs of the ears’ shape and size were created before he settled on the perfect ears.

The process was eventually streamlined, and Spock’s ears were made of latex and cranked out on an assembly line.

Over the years, the lobes and their molds turned up in various celebrity auctions.

A pair is on display at the National Museum of American History in Washington, D.C.

1570111028282.png

ryk

Reaction score
925
Εγώ αυτό που έχω καταλάβει γενικώς είναι ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τα αυτιά σου για μέτρηση, δεν είναι όργανα μέτρησης, είναι όργανα απόλαυσης ενός μουσικού κομματιού και μόνο. Για να μην αναφερθώ στο τι ακούει ο καθένας (δες ακουόγραμμα) και τα γούστα του καθενός (άλλος ακούει μέταλ και βγάζει φλύκταινες στα αυτιά, άλλος ακούει όπερα και του φεύγει το περουκίνι κτλ.).
Άρα για πιο πράγμα συζητάμε; το πως -υποκειμενικά- ακούει κανείς;

Σα να ήμαστε στημένοι 30 άνθρωποι και να προσπαθούμε να βρούμε με τι ταχύτητα πετάει ένα αεροπλάνο από εμπρός μας, βασισμένοι στα μάτια μας, Ο τυφλός δεν το'δε, αυτός με τον καταρράκτη είδε το μισό, αυτός με το αστιγματισμό δεν μπορούσε να το κεντράρει κτλ.κτλ.κτλ.

Με φυσική έχουμε να κάνουμε. Ξυπνάτε!!!
Ματζούνια τέλος!

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.237
- και τι γίνεται άραγε εάν μία λάθος ισοστάθμιση ( ηλεκτρονικά ή με χωρικές παρεμβάσεις ή και συνδυασμού των ) , δεν μας αρέσει ; . . .

. . . απαντάω μόνος μου : . . . - ακούμε λάθος ( όπως μας αρέσει ) , αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να το εκθειάζουμε ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.985
Ειλικρινά, δε βλέπω λόγο αντιπαράθεσης. Είναι εντελώς ανέκδοτο αυτό που συμβαίνει!

Όλοι εμείς παλιά είχαμε πεισθεί (και είχαμε ακούσει) πως για να έχεις ωραίο και μεγάλο ήχο, έπρεπε να πάρεις μεγάλα κι ακριβά ηχεία, κι άλλο τόσο τα ενισχυτικά, και μετά να παλέψεις με το ματσινγκ αυτών μεταξύ τους.

Ασχέτως τεχνοτροπίας (ή σχολής) προτίμησης (κόρνες, πάνελ, τυπικά μεγάφωνα) είχαμε πεισθεί (και ακούσει) πως ωραίος ήχος έβγαινε μόνον από τα μεγάλα ακριβά τέρατα, τα κλιψχορν λόγου χάριν, τα μεγάλα μαγκνεπαν, τα 801 της μπιενταμπλεγιου, και λοιπά τερατώδη ζώα.

Και δώσαμε μπόλικα λεφτά, για να προσεγγίσουμε τον καλό ήχο. Εγώ ας πούμε, είχα δώσει 7.350€ για ένα ζευγάρι magnepan, και περισσότερα για ενισχυτικά, κι έκανα και αναβάθμιση υλικών, με έξτρα κόστος. Μιλάμε για ένα τυπικό σετ 2 ηχείων κι ενισχυτικών, να έχουν φύγει ασύλληπτα ποσά...

Όμως η επιστήμη προχώρησε.
Η εποχή που ζούμε τώρα, είναι εορταστική περίοδος για όλους εμάς τους "παλιούς", καθώς για πλάκα βρίσκει ο Μήτσος μια το ενεργό 8" ομοαξονικό της τανοϊ στα ...250€(!!!!!), και την επόμενη αυτό με 399 ντάλαρς, και με τέτοιες επιδόσεις στάθμης και ολικής αρμονικής παραμόρφωσης, που ήταν απλώς ανέφικτες από τα μεγάλα γνωστά μας μηχανήματα του παρελθόντος!

Με 2 τέτοια και 2 φρέσκα σαμπ και ένα ντιρακ, πατάς κάτω για πλάκα οποιονδήποτε ογκακου και οποιοδήποτε κλιψχορν, ασχέτως αν τα δεύτερα κοστίζουν όσο ένα διαμέρισμα ή 3 οικογενειακά αυτοκίνητα!

Δεν είναι μοναδικό; celebrate my friends, τις δυνατότητες που έχουμε!

Τι νόημα έχει να ασχολούμαστε με μικρές λάμπες και υπερευαίσθητα ηχεία; Αλήθεια τώρα...
Τρατζικ...

A

AKARL

Guest
Ούτε τση ακίδες των τζιμπιελιων δεν ημπορεί να γαργαλησει αυτουνος ο Ογκουνσότος μρε κουμπάρε Ακαβλε!
Έχουσι γνώσιν οι φύλακες ω Χαριτόβρυτη Τούρτα... :wink:

Ο ασημένιος, λέγω, Ογκουνσότος προορίζεται δια την οδήγησιν τση ντουντούκας των μεσαίωνε καθώς και του σούπερ τουίτυ των τζιμπιελίωνε. Έτσι θα έχω υγρές μεσαίες και αισθαντικές-αιθέριες υπσηλές διακρινόμενες από κεκορεζμένην μουσηκότητα. Από το σετάπ των ονείρων μου απαιτώ να μουσηκώνεται ανυπερθέτως και ασκαρδαμυκτί!

Όπισθεν εκάστου τζιμπιελίου πρόκειται να διευθετηθεί εξάδα γεφυρωμένων Κραουνάκηδων ΧΛΣ-2502, μνιά ντουζίνα συνολικώς, προκειμένου να αναλάβουν το άχαρον, ούτως ειπείν, έργον της αναπαραγωγής του γρανιτένιου μπάσου με ατάκα η οποία κόβει ως κατάνα, προκαλεί αναδιοργάνωση του άνω γαστρεντερικού συστήματος και δοκιμάζει τις στατικές αντοχές της τοιχοποιίας. Αυτό το τελευταίο παρακαλώ όπως μείνει αυστηρώς μεταξύ μας για μη στενοχωρήσω αχρεωστήτως τον αγαπητό Λέαντρο.

Εκσυπακούεται ότι δεν προτίθεμαι να διευθετήσω υποβαθύφωνον μονάδα αλλά ούτε αυτό το λέω για να μη παρεξηγηθεί και θιχτεί ο αγαπητός Νοτιομακεντόνσκι καγκουρογιατρός-νομοθέτης. :sneaky:

Κατά τα άλλα, όλα καλά;

Last edited by a moderator:

Reaction score
57
Δεν ξέρω εάν το θυμάστε, αλλά τη δεκαετία του 80 πάρα πολλοί τρέχαν να πάρουν για το αμάξι κάτι noname εκουαλάιζερ (διάστασης 1/2DIN που τα έπιαναν με κάτι λάμες κάτω από το κυρίως ηχοσύστημα γιατί ντεμέκ "γλυκαίναν " τον ήχο!
Τίγκα στην παραμόρφωση !
Αλλά το αυτί άλλα άκουγε και άλλα μετέδιδε στον εγκέφαλο του οδηγού.

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Δεν ξέρω εάν το θυμάστε, αλλά τη δεκαετία του 80 πάρα πολλοί τρέχαν να πάρουν για το αμάξι κάτι noname εκουαλάιζερ (διάστασης 1/2DIN που τα έπιαναν με κάτι λάμες κάτω από το κυρίως ηχοσύστημα γιατί ντεμέκ "γλυκαίναν " τον ήχο!
Τίγκα στην παραμόρφωση !
Σε ποιον;; :roflmao: :roflmao: :roflmao:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Τίγκα στην παραμόρφωση !
Τότε ήταν τα εκουαλιζερ όπως σωστά θυμάσαι! ... τώρα λέγεται... ενεργή ισοστάθμιση!! :lol: :lol:

Reaction score
15.469
ΚΙ ομως ο αρχηγος των πσηφιακωνπηντιεφακηδων λεει αλλα
tumblr_ntg43yYdnJ1sym2bco1_1280.jpg

η φαντασια στην εξουσια ! (που θα τραγουδαγανε αγκαλισμενοι η ροζι και ο σποκ (και δε ξερω ποιοι αλλοι ακομα) μεθυσμενοι καποιο ξημερωμα στα εξαρχεια)

για καποιο απροσδιοριστο λογο επειγομαι ν ανεβασω αυτο (ελπιζω να το πετυχω αυτη τη φορα)

https://78.media.tumblr.com/75f97a0b8203370a77629adecda6096e/tumblr_npxys6G6PA1qjqxmoo1_500.gif

ταλιμπαν ? με 56κ αρχηγοπουλο στο αβουσαϊτ --- δε δινεις μια 500αρα στο καζαουλιο να σε πσηφισωμε αρχηγοπουλο τσι τοπικης ενωσης να μαστε ολοι καλα ?

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.217
Τι νόημα έχει να ασχολούμαστε με μικρές λάμπες και υπερευαίσθητα ηχεία;
Δεν είσαι green κύριος!
Που μου θες 5kw για ν' ακούσεις λίγο μπιμπικίνγκ.
Ολόκληρο παγόβουνο λιώνεις για να δεις ενα live σε στάθμη αναφοράς.
Ενώ ο παρις, θα ανεβαίνει στο ποδηλατάκι του το στατικό και με 5 λεπτά πετάλι θα ακούει ολόκληρη την ενάτη.
Να τα λέμε κι αυτά .
Δείτε και καμιά ταινία με δυστοπικο μέλλον!
:laugh:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.610
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds