O απόγονος του VR-4

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

H Von Schweikert έφτιαξε το όνομά της με βάση το θρυλικό VR-4, το οποίο επανέρχεται με τη μορφή του VR-5SE. Το νέο ηχείο αποτελεί μια απλοποιημένη εκδοχή των ναυαρχίδων VR-11 και VR-9SE, αφού διαθέτει τα ίδια μεγάφωνα πλήν των 15ιντσων ενεργών γούφερ και των τουίτερ ταινίας. Έτσι, έχει δύο 9ιντσα γούφερ Seas Excel, ένα 7ιντσο μιντ από aerogel και το custom τουίτερ Dual Ring Revelator. Η καμπίνα είναι σε δύο τμήματα, με αυτή για τα μπάσα να φορτίζεται από μια ιδιότυπη γραμμή μεταφοράς που καταλήγει σε μεγάλο ρεφλεξ, συντονιζόμενο στα 20Hz. Το ηχείο έχει ευαισθησία 94dB και ελάχιστη αντίσταση 4Ω, ενώ κοστίζει 20.000 δολλάρια το ζεύγος. (Aphrodite's Melody, τηλ. 6944753108)
http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=1377&cat_id=14

Reaction score
3.467
Οπτικά δεν μου λέει τίποτα. Από ήχο ? δεν το έχουμε ακούσει ακόμα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.896
Χμ, η συνταγή "πώς να πάρετε δυό - τρία καλά μεγάγωνα και να τα χρεώσετε όσο μια φρεγάτα". Ε ρε Πετρόπουλος που τους χρειάζεται.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.896
Βέβαια, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Τόσο που του φουσκώσανε την τιμή, το ηχείο θα παίζει καταπληκτικά.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.896
Ουδόλως υπαινίχθην κάτι τέτοιο...

Άλλο είπα, ΑΛΛΟ.

Reaction score
3
Αν θυμάμαι καλά,στην έκθεση είχαν το VR-4 το οποίο το έδιναν σε καλή τιμή,ίσως γιατί ήταν να αλλάξει το μοντέλο.

Ο ήχος του ήταν μεγάλος,ανοικτός και θύμιζε μπορώ να πω Willson,με λίγο όμως περισσότερο προβολική την μεσαία περιοχή,
Σε αυτό ίσως να έπαιζαν ρόλο και τα ενισχυτικά,τα οποία δυστυχώς δεν θυμάμαι να αναφέρω. :(

Reaction score
2
kyrie Kogia youve made your point....if you think that by repeating everyday how expensive everything is you are helping this forum and new members to join youre wrong...probably people will get pissed and never come back....just my 2 cents....

Reaction score
2
mixalis kanakakis said:
kyrie Kogia youve made your point....if you think that by repeating everyday how expensive everything is you are helping this forum and new members to join youre wrong...probably people will get pissed and never come back...opinions so extreme never help the discussion.....just my 2 cents....

Reaction score
2
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Μιχάλη,ο καθένας μπορεί ελεύθερα να γράφει τις απόψεις του.
Ομως ο καθένας μας πρέπει να τα φιλτράει και να μην τα παίρνει τις μετρητής. :)
i agree... :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τώρα για το πόσο χρεώνει ο καθένας 2 seas, ένα μιντ, ένα... "custom made" τουίτερ και μια ασχημοκαμπίνα είναι δικό του θέμα, πάραυτα, κυρίαρχο στο hi end. Δεν είναι εξαίρεση η Von Schweikert διότι αν ήταν μάλλον δεν γράφαμε γι αυτήν τώρα. Εξ ορισμού το hi end είναι υπερεκτιμημένο και τέτοιες τιμές δεν μου κάνουν εντύπωση πλέον. Σαφέστατα υπάρχουν και χειρότερα...

Από την άλλη άμα παίζει καλά χαλάλι του. Όποιος μπορεί ας το πάρει.
- Εδώ άλλοι δίνουν ένα κάρο λεφτά για δύο ξύλα, κάτι σιδεριές και μια ζελατίνα στη μέση. Πλάκα κάνετε ρε? :lol: :lol:

Reaction score
2
νικο εχεις δικιο παρολαυτα ειναι οσο υπερτιμημενο ειναι και ενα rolex μια ferrari η οτιδηποτε αλλο ειναι κορυφη στην κατηγορια του....τους νομους του marketing δεν μπορουμε να τους ανατρεψουμε...οποιος ειναι στην κορυφη χρεωνει οτι του κατεβασει το κεφαλι του..μαγκια του απο μια αποψη.....

Reaction score
1.379
Κώστας Κόγιας said:
Χμ, η συνταγή "πώς να πάρετε δυό - τρία καλά μεγάγωνα και να τα χρεώσετε όσο μια φρεγάτα". Ε ρε Πετρόπουλος που τους χρειάζεται.
Θα συμφωνησω για το VR-4, απο την αλλη ομως και ο Πετροπουλος δεν ειναι φθηνος. Εκτος και αν τον συγκρινουμε με τον Von Schweikert....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.896
Κύριε Κανακάκη, παρά το γεγονός ότι γράφω σε άριστα ελληνικά, ενίοτε δε με κάπως πυκνό ύφος, δεν είναι εφικτό να είμαι κατανοητός στους πάντες και πλήρως, παρά το γεγονός ότι θα το ήθελα. Πάντως, ΔΕΝ επαναλαμβάνω καθημερινά πόσο ακριβά είναι τα πράγματα γύρω μας. Επίσης, σας πληροφορώ ότι ασφαλώς και θέλω να βοηθώ το φόρουμ και τα νέα μέλη του, νέα τόσο εδώ στο φόρουμ, όσο και στο εν λόγω χόμπυ. Μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κριτική μου έναντι των προϊόντων που παρουσιάζονται στην αγορά, μιας και γνωρίζω αρκετά καλά τη σχετική τεχνολογία από τεχνικοοικονομικής άποψης, προφανώς πολύ καλύτερα από εσάς.

Επί το προκειμένου, εάν εσείς νομίζετε ότι ένα παθητικό ηχείο τριών δρόμων αξίζει εν έτει 2006 να πωλείται επτά εκατομμύρια δραχμές, και ΔΕΝ θέλετε να πεισθείτε για το υπέρογκο της τιμής, λυπάμαι, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για εσάς.

Reaction score
2
κυριε Κογια γινατε απολυτως κατανοητος απλως εξεφρασα και εγω ενα προβληματισμο μου.....ευτυχως οπως ειπε και ο Αναμ ο καθενας υιοθετει οποιες αποψεις θελει.....εννοειται οτι δεν κοστιζει τοσο το ηχειο οπως και το οτι μπορειτε να κρινετε καλυτερα απο μενα λογω της μεγαλυτερης εμπεριας σας.....

οπως θα ξερετε ομως και εσεις δεν μονο το κοστος των υλικων που καθοριζει την τελικη τιμη τιμη ενος προιοντος αλλα επηρεαζεται και απ[ο αλλους παραγοντες (ερευνα κτλ κτλ).....οι τελικοι κριτες ειμαστε εμεις....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.896
Η έρευνα, πάλι αυτή! Άμα την πιάσω… Λοιπόν, θα έλεγα να επιχειρήσουμε μια αποκοστολόγηση του ηχείου. Γιατί, εάν όντως αυτό αποτελεί τον διάδοχο του VR4, ας μου πει κάποιος πόσο κόστιζε το VR4, για μου φαίνεται ότι ο διάδοχος παραείναι ακριβός. Ούτε η προίκα της Σοφίας να ήταν, -και δεν εννοώ τη Σοφία Αλιμπέρτη…

Reaction score
1.379
Κώστας Κόγιας said:
Η έρευνα, πάλι αυτή! Άμα την πιάσω…
Αν την πιασεις, θελω κι εγω να της πω δυο λογακια... :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88