O νεος μου Pioneer VSX-LX55 !

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: O νεος μου Pioneer VSX-LX55 !

Oremon για κοίτα στην σελ 45 του μανιουαλ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

γιαυτο το θες το τραπεζακι για να στουμπωνεις τα φιλτρα του προβολεα....μαλιστα.......

Reaction score
1.831

αυτός είναι άπλας!

Large τύπος!

για να ακούσει ιντρενε ρέντιο κατεβάζει πανί και βάζει προβολέα!

Όχι "μη χαλάσω τη λάμπα" κλπ κλπ

Μπράβο νέε μου!

:105:

ΥΓ:Τζων σου έχω κάτι Ytong για το κεντρικό, μούρλια!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
παιζω αυτη τη λαμπα μη χαλασουν οι αλλες , οι "καλες" οι λαμπες.

ασε που κανα διαλειμμα ενδιαμεσα απο ταινιες καλο κανει παντα.....

ΥΓ:Τζων σου έχω κάτι Ytong για το κεντρικό, μούρλια!

τι καλα κολπα μου χεις? αντε ελα να σε δω κ λιγο, σ εχασα...σε πεθυμησα

Reaction score
0

Την κοίταξα την σελ. 45 αλλά ενώ ενεργοποιώ το standby through σε λειτουργία Normal ούτε ήχο ούτε εικόνα έχω.
Εσυ το έχεις δει ότι γίνεται αυτό;
Επιμένω στις συνδέσεις μου μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος.
Αποκωδικοποιητής συνδεδεμένος μόνο με τον 55 και καθόλου με την TV.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Bγάλε την οπτική απ τον αποκωδικοποιητή και δώσε τoν ήχο απ την hdmi.
Έχω τον 2020 που δεν έχει bypass οοποτε δεν μπορώ να σου πώ κάτι παραπάνω απ ότι διάβασα στο μανιουαλ του 55

Reaction score
0

Bγάλε την οπτική απ τον αποκωδικοποιητή και δώσε τoν ήχο απ την hdmi.
Έχω τον 2020 που δεν έχει bypass οοποτε δεν μπορώ να σου πώ κάτι παραπάνω απ ότι διάβασα στο μανιουαλ του 55
Την οπτική ίνα την έχω μεταξύ TV και 55. Δεν την έχω βάλει στον αποκωδικοποιητή.

Δεν πειράζει.
Σε ευχαριστώ όμως για τον χρόνο που διέθεσες και για τις άμεσες απαντήσεις σου.

Reaction score
29.657

Μα αν έχεις συνδέσει τον 55 με την tv με οπτική χωρίς hdmi δεν θα σου κάνει pass through.
Δεν θα περάσει τίποτα μέσω οπτικής.Τώρα αν κατάλαβα λάθος συγνώμη.

Reaction score
0

...και με οπτική ίνα και με HDMI έχω συνδέσει την TV με τον 55..

Reaction score
0

1) Τελικά το iPad μια χαρά συγχρονιζεται με το ασύρματο δίκτυο.
2) Το Internet radio φανταστικό και παίζει ακόμη και με χαμηλή ταχύτητα σε Mbps
3) Βασικό ζήτημα που την πατησα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας είναι ότι ήθελα να στήσω το δίκτυο μέσω powerline. Τραγική η μεταφορά mkv μέσω του media player WD TV LIVE, κολλάει εντελώς ακόμα και σε avi. Με πρόχειρο υπολογισμό η ταχύτητα κυμαινόταν απο 0 έως 20 Mbps !

Αποτέλεσμα να φωνάξω ηλεκτρολόγο και με πολύ χαμηλό κόστος να περάσει UTP CAT6 μέσα απο τα κουτιά των τοίχων.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Αποτέλεσμα να φωνάξω ηλεκτρολόγο και με πολύ χαμηλό κόστος να περάσει UTP CAT6 μέσα απο τα κουτιά των τοίχων.
H καλύτερη λύση.

Reaction score
0
να κανω μερικες ερωτησεις
1ο αν στο mcacc μου βγανει π.χ. ολα -9 db μπορω να τα κατεβασω στα 0 db?
(δηλαδη αν το r to βγανει - 9,5 db και το l -9db μπορω να τα βαλω το r στο -0,5 και το l στο 0?)
2ο ο χωρος ειναι κατω απο 15τμ και ομως για να ακουσω αξιοπρεπεις εντασεις σε ταινιες κατεβαινω στον ενισχυτη κατω απο τα 18 db ειναι φυσιολογικο?
3ο παιζει σε κανεναν flac αρχεια? εμενα δεν αναγνωριζει κανενα μονο απο mediaplayer
4ο το hdmi1 μια παιζει μια δεν δεινει σημα ξερει κανεις αν ειναι καμια ρυθμιση η οχι?
απο hdmi 2 παιζει μια χαρα
5ο τα ηχεια τα πισω ενω τα δηλωνω small συνεχεια μου τα αλλαζει σε large και στο mcacc αλλα και στο manual setup οταν τα δηλωνω small και κλεινω τον ενισχυτη μετα που τον ανοιγω ειναι παλι δηλωμενα large
6o αν ανοιξω τον ενισχυτη και αφησω κλειστο τον προβολεα δεν δινει ηχο μεχρι να δει σημα το hdmi δηλαδη αν θελω να ακουσω μονο μουσικη πρεπει να ανοιξω και τον προβολεα (μετα βεβαια μπορω να τον κλεισω και να ακουω μονο μουσικη)
7ο στο mcacc μου βγαζει συνεχεια μια το center reverse phase μια στο δεξι και μια στο αριστερο τα καλωδια τα εχω κοιταξει και ειναι οκ και μπορει τωρα να μου δειχνει το δεξι reverse phase και σε 5 λεπτα να δειχνει οτι ειναι ενταξει αλλα καποιο αλλο ηχειο ειναι reverse phase

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: O νεος μου Pioneer VSX-LX55 !

να κανω μερικες ερωτησεις
1ο αν στο mcacc μου βγανει π.χ. ολα -9 db μπορω να τα κατεβασω στα 0 db?
μια εξτρα συμβουλη απο ενα ντεσιμπελομετρο ειναι ενας πρωτος μουτσουλας,
(δηλαδη αν το r to βγανει - 9,5 db και το l -9db μπορω να τα βαλω το r στο -0,5 και το l στο 0?)
2ο ο χωρος ειναι κατω απο 15τμ και ομως για να ακουσω αξιοπρεπεις εντασεις σε ταινιες κατεβαινω στον ενισχυτη κατω απο τα 18 db ειναι φυσιολογικο?
φυσιολογικο δεν υπαρχει , εξαρταται απο την ευαισθησια των ηχειων και την αποσταση απο την θεση ακροασης αυτων
3ο παιζει σε κανεναν flac αρχεια? εμενα δεν αναγνωριζει κανενα μονο απο mediaplayer
4ο το hdmi1 μια παιζει μια δεν δεινει σημα ξερει κανεις αν ειναι καμια ρυθμιση η οχι?
απο hdmi 2 παιζει μια χαρα
5ο τα ηχεια τα πισω ενω τα δηλωνω small συνεχεια μου τα αλλαζει σε large και στο mcacc αλλα και στο manual setup οταν τα δηλωνω small και κλεινω τον ενισχυτη μετα που τον ανοιγω ειναι παλι δηλωμενα large
μαλλον εχει θεμα ο ενισχυτης
6o αν ανοιξω τον ενισχυτη και αφησω κλειστο τον προβολεα δεν δινει ηχο μεχρι να δει σημα το hdmi δηλαδη αν θελω να ακουσω μονο μουσικη πρεπει να ανοιξω και τον προβολεα (μετα βεβαια μπορω να τον κλεισω και να ακουω μονο μουσικη)
7ο στο mcacc μου βγαζει συνεχεια μια το center reverse phase μια στο δεξι και μια στο αριστερο τα καλωδια τα εχω κοιταξει και ειναι οκ και μπορει τωρα να μου δειχνει το δεξι reverse phase και σε 5 λεπτα να δειχνει οτι ειναι ενταξει αλλα καποιο αλλο ηχειο ειναι reverse phase
αν τα ηχεια σου ειναι σωστα συνδεδεμενα και στον πιονερο και στα ηχεια μην ασχοληθεις παραπανω.
Απλα βεβαιαωσου και για τις δυο πλευρες,
περα απο αυτο οπως τα λες εχει θεμα το mcacc σου δεν ειναι η πρωτη φορα,και εμενα ειχε τυχει, απλα μου αλλαξαν ενισχυτη

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

7)Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό.Αν θές αλλάζεις τις φάσεις των ηχείων ή συνεχίζεις την ρύθμιση ως έχει.Δεν έχει διαφορά στο αποτέλεσμα(τουλάχιστον στον δικό μου 2020).

2)Ναι.Τα ποτενσιόμετρα είναι εκθετικά.

1)Μπορείς αλλά μετά οι υπόλοιπες μετρήσεις που έχει κάνει δεν είναι σωστές.Οπότε κάνε πλήρως χειροκίνητη ρύθμιση όσον αφορά τις εντάσεις(με ντεσιμπελόμετρο όμως) και βάλτον στο αυτόματο για τα υπόλοιπα.

Reaction score
0
να ρωτησω κατι αλλο γιατι οταν βαζω bd με pcm 5.1 h 7.1 uncompressed μου βγαζει stereo αντι για suround μηπως φταιει καποια ρυθμιση στο bd player? εχω συνδεσει το player (panasonic bd 65) με hdmi στον ενισχυτη

Reaction score
0

Γεια σε όλους,

Αγόρασα πρόσφατα τον vsx-lx55 και έχω το εξής πρόβλημα...
Έχω συνδέσει πάνω του

- Ps3 (εικόνα μέσω αναλογικής εισόδου καθότι δεν έχω TV με είσοδο HDMI και ήχος μέσω hdmi από τον ενισχυτή)
- Dvd player sony (με ομοαξωνική είσοδο και component για εικόνα)

Έχω το εξής πρόβλημα...
Έστω ότι ανάβω πρώτο το PS3 ή το dvd player και ξεκινάει να λειτουργεί.
Εάν ανοίξω τον ενισχυτή στην συνέχεια, ο ενισχυτής κατα κάποιο τρόπο μπλοκάρει και δεν ακούω ήχο από τα ηχεία και ούτε έχω εικόνα από την τηλεόραση. Στην οθόνη του ενισχυτή (πάνω στην συσκευή), δεν βλέπω καμιά αλλαγή και όλα δείχνουν εντάξει, μάλιστα στο tuner δείχνει να συντονίζει με σταθμούς.
Δεν έχω όμως καθόλου ήχο και εικόνα... Ακόμα και αν ανοίξω το μενού του Mcacc, δεν βλέπω τίποτα στην TV ενώ πάνω στην οθονίτσα του ενισχυτή δείχνει να λειτουργεί κανονικά. Μετά από αυτό θέλει reset από τον δέκτη ή hard reset για να επανέλθει...
Αν όμως η πρώτη συσκευή που ανάψω είναι ο ενισχυτής, όλα πάνε ρολόι και λειτουργούν κανονικά...
Το πρόβλημα όπως το βλέπω, προκύπτει όταν κατα την εκκίνηση του ενισχυτή, ο ενισχυτής δέχεται σήμα από μια συνδεδεμένη συσκευή...
Αν δεν στέλνεται κάποιο σήμα και ο ενισχυτής ανοίξει πρώτος τότε όλα καλά. Δεν μου φαίνονται φυσιολογικά όλα αυτά αλλά η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι κολλάει ο ενισχυτής στο αρχικό φόρτωμα...
Καμιά φορά έχω το αντίστοιχο πρόβλημα εαν βγάλω τον ενισχυτή από την μπρίζα και τον ξανασυνδέσω ύστερα από λίγο σε μια άλλη ή στην ίδια...
Τον έχω μόλις 2 βδομάδες... Να αρχίσω να ανησυχώ για service ή και σε άλλους κατόχους pioneer συμβαίνει αυτό;
Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
μου κανει κι εμενα φιλε μου κατι τετοια κολπα και ακομα δε βρηκα μια σταθερη κ σωστη λυση παντα.
Εχει επανω στο Τηλεχειριστηριο κατω αριστερα στα κουμπακια το HDMI OUT , πατας εκει στο 1,2,all και λογικα σε καποια εξοδο θα δεις εικονα.Παντως αν καποιος αλλος εχει βρε κατι αλλο.

Εχω επανω εξοδους, σε τηλεοραση κ προβολεα, οποτε κατι παιζει εκει, αν κ θα πρεπε παντα να παιζει ταυτοχρονα κ στα 2.

Reaction score
0

Και ο LX-52 το κάνει αυτό μερικές φορές.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas