occult music

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.371
Έφυγε από τη ζωή, στα 70, ο/η Genesis P-Orridge

1584343631210.png


Ίδρυσε την ριζοσπαστική καλλιτεχνική κολεκτίβα COUM Transmissions, στα τέλη της δεκαετίας του ’60, από την οποία άνοιξε ο δρόμος για να σχηματίσει τους Throbbing Gristle μαζί με τους Cosey Fanni Tutti, Peter Christopherson και Chris Carter το 1975, κι ενώ στο μεταξύ ο ίδιος είχε αλλάξει δια νόμου το ονοματεπώνυμό του σε Genesis P-Orridge (το πρώτο ήταn το καλλιτεχνικό όνομα που είχε υιοθετήσει, το δεύτερο μια δική του γραφή του βρετανικού πρωινού με βάση τα δημητριακά που ουσιαστικά τον ζούσε όσο ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Kingston upon Hull).

1584343686908.png



Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς τη σημασία των τριών πρώτων άλμπουμ των Throbbing Griste, The Second Annual Report (1977)/ D.o.A: The Third and Final Report of Throbbing Gristle (1978)/ 20 Jazz Funk Greats (1979) χωρίς να χρησιμοποιήσει τετριμμένες λέξεις όπως «επιδραστικά», «καθοριστικά», «εμβληματικά». Η ουσία είναι ότι, όπως συνήθως συμβαίνει, χωρίς να αποθεωθούν στην εποχή τους, αποτέλεσαν τη βάση ενός ολόκληρου μουσικού είδους (industrial) και μέχρι σήμερα επηρεάζουν διαφορετικές εκφάνσεις της ηλεκτρονικής μουσικής. Κι επιπλέον, πήγαν την μουσική performance σε άλλα επίπεδα, η σκηνική τους παρουσία με φωτογραφίες από στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, πορνογραφία, κι οποιοδήποτε άλλο σκηνογραφικό υλικό θα μπορούσε να κάνει τον θεατή να αισθανθεί άβολα.





- πολύ μεγάλη μορφή της γνήσιας avangarde . . . και το λέω αυτό υπό την έννοια του ότι τα περισσότερα παρόμοια γκρούπ της εποχής τους βασίστηκαν στην '' Musique concrète '' με εξαίρεση τους cabaret voltaire & throbbing gristle . . . με το όχημα psychic tv , τον/την είχα απολαύσει στο Ρόδον σε μία μυσταγωγική & ψυχεδελική ελεγεία

- καλή περιπλάνηση στο σύμπαν λοιπόν



Psychic TV - Godstar

 











Μηνύματα
343
Reaction score
872
Τα ωραία πλάνα απο το κλιπ είναι από το altered states του ken russell
 



Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.309
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top