olympus c 5050 zoom help!

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους!!
Ελπίζω το ποστ μου να βρίσκεται στη σωστή ενότητα μιας και το πρόβλημά μου είναι τεχνικό.

Έχω την olympus c5050 zoom περίπου 8-10 χρόνια τώρα και δούλευε τέλεια. Κάποια στιγμή χρειάστηκε να την πάρει η αδερφή μου και το κακό συνέβη...πως το κατάφερε δεν μου είπε πάντως. Έσκασαν οι μπαταρίες με αποτέλεσμα να γεμίσει η πλακέτα αλκάλια και ενώ δουλεύει η μηχανή να μου λέει ότι το πορτάκι της κάρτας είναι ανοιχτό. Να φτάσω στο κύριο πρόβλημα αφού ψέκασα την πλακέτα με καθαριστικό επαφών και το πρόβλημα λύθηκε. Η οθόνη που έχει για να βλέπεις τι τραβάει ο φακός δουλεύει αλλά για κάποιο λόγο η οθόνη δείχνει μαύρο την ώρα που τραβάς και βάζοντας τις φώτο στο pc είδα και οι φώτο που τραβήχτηκαν είναι μαύρες!!!:111:

Είναι θέμα φακού, πλακέτας,...κλπ?
Γνωρίζει κάποιος επί του θέματος έτσι ώστε να με βοηθήσει?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
περιεργο το θεμα αυτο....
εισαι Θεσνικη, Αθηνα?
να επικοινωνησουμε με καποιο τεχνικο ισως?

Reaction score
0
Απάντηση: olympus c 5050 zoom help!

είμαι από Λάρισα...
έψαξα λίγο στο ίντερνετ και βρήκα ότι μερικές από τις συγκεκριμένες μηχανές έχουν πρόβλημα με το CCD.
εδώ http://biofos.com/cornucop/5050ccd.html
και εδώ http://www.fixya.com/support/t388616-lcd_screen_black_blank
Το CCD αν δεν κάνω λάθος είναι ένα μικρό κρυσταλλάκι πίσω από το φακό ενσωματωμένο στην πλακέτα.
Και τα δυο λινκ αναφέρουν το ίδιο πρόβλημα.

υ.γ μπορεί κάποιος να μου πει πως γίνετε ο πυκνωτής που στέλνει ρεύμα στο φλασ να έχει τόσο μεγάλη τάση...την πρώτη φορά που έλυνα τη μηχανή και ακούμπησα τις επαφές μου έφυγε η μηχανή από τα χέρια.:435:

Reaction score
0

Σε πολλά site αναφέρουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και πιστεύω κατά 80% ότι αυτό φταίει και σε μένα. Έχει κάποιος διαφορετική άποψη ή να αναφέρει κάποια άλλη περίπτωση?
Επίσης πιστεύετε ότι αξίζει να δώσω γύρω στα 40-50 ευρώ που κάνει αυτή η μ@λ@κι@?
Και μια φωτό με το CCD εν όψη.

Reaction score
124

Σε πολλά site αναφέρουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και πιστεύω κατά 80% ότι αυτό φταίει και σε μένα. Έχει κάποιος διαφορετική άποψη ή να αναφέρει κάποια άλλη περίπτωση?
Επίσης πιστεύετε ότι αξίζει να δώσω γύρω στα 40-50 ευρώ που κάνει αυτή η μ@λ@κι@?
Και μια φωτό με το CCD εν όψη.
μην δώσεις ούτε ένα ευρό. Πάρε μια μεταχειρισμένη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead