ON LIEN 6060 HD Update

Reaction score
385
Απάντηση: ON LIEN 6060 HD Update

το τελευταίο είναι 07.09.2009. Δεν ξέρω το κωδικό για το factory default. Eχω δοκιμάσει όλα τα λογικά (0000, 9999, 1234 κτλ) έχεις καμία ιδέα ??

Φιλικά, Drak
Το .rar αρχείο δεν είχε μέσα πληροφορίες αναβάθμισης (readme) ;
Για factory default δεν χρειάζεται κωδικός.
Στο τελευταίο μενού του λες να μην φορτώσει παλιές ρυθμίσεις (κανάλια - transporters κλπ) και κάνει reboot !
Έπειτα φορτώνεις το αρχείο με τα settings που έχεις κρατημένο στο στικάκι.
έναν κωδικό θα χρειαστείς και αυτός είναι ο 9999 κάπου αλλού !

Reaction score
1

Το οτι δειχνει μεσω HDMI ολα τα 4:3 καναλια σε 16:9 ειναι bug του λογισμικου ? Μηπως κανω εγω λαθος ? Αμα ειναι bug η φυσιλογικο πως μπορει να φυγει γυριζοντας στις Factory Settings ??

Filika, Drak

Reaction score
385

Το οτι δειχνει μεσω HDMI ολα τα 4:3 καναλια σε 16:9 ειναι bug του λογισμικου ? Μηπως κανω εγω λαθος ? Αμα ειναι bug η φυσιλογικο πως μπορει να φυγει γυριζοντας στις Factory Settings ??

Filika, Drak
αν η τηλεόραση σου είναι 16:9 θα ορίσεις την επιλογή εξόδου σε 16:9 στον δέκτη.
Τα 4:3 δεν θες να τα κάνει stretch ?
Θέλεις μαύρες μπάρες αριστερά-δεξάιά ?
Ρυθμισε τότε την τιβι σου από τα μενού της , εκεί είναι το πρόβλημα κ όχι στον δέκτη.

Reaction score
1

Ίσος δεν το εξηγώ καλά:

Η Sony τηλεόραση είναι ρυθμισμένη να δείχνει «Smart», ένα ψευδό 16:9 όταν η εκπομπή είναι 4:3. Αυτό μου αρέσει επειδή δεν αφήνει μπάρες αρ/δε και παραμορφώνει (φαρδαίνει) τα πρόσωπα μόνο λίγο.

Ο δεκτής είναι συνδεμένος με HDMI και με Scart. Στον δεκτή έχω ρυθμίσει Screen Ratio = AUTO, Screen format = Letterbox.

Όταν βλέπω δορυφόρο μεσω Scart το Ερτ 1 (το οποίο μεταδίδεται 4:3) η Sony to δείχνει «Smart». Όταν γυρίζω στο Σκαι που εκπέμπει σε 16:9 η τηλεόραση γυρίζει μόνη της στο 16:9 (wide).

Μεσω HDMI και με ενεργοποιημένο Upscaling του δέκτη όλα τα κανάλια μετατρέπονται σε 16:9 από τον δέκτη και η τηλεόραση τα δείχνει wide. Όταν βάζεις στον δέκτη την ρύθμιση 576p όμως έχει την ίδια συμπεριφορά σαν να είναι συνδεμένος μεσω Scart.

Κατάλαβες ?? Είναι λίγο μπερδεμένα. Είμαι κατά 99% σίγουρος ότι δεν το έκανε αυτό πριν την αναβάθμιση. Δηλαδή και μεσω HDMI με Upscaling οι 4:3 εκπομπές φτάνανε ως 4:3 στην τηλεόραση

Reaction score
1

περίληψη: Μεσω HDMI και με ενεργοποιημενο Upscaling (720p η 1080i) δεν μπορει να μεταδοθει η εικονα σε αυθεντικη αναλογια 4:3.

μπορείτε να το τσεκάρετε αυτό με τα δικά σας On lien 6060, αλλά και με άλλους δέκτες. Μου φαίνετε παράξενο.

Φιλικά, Drak

Reaction score
385

Αν κατάλαβα καλά μέσω hdmi δεν σου δουλεύει το smart.
Aν και δεν έχω sony για να τσεκάρω την συγκεκριμένη απεικόνιση θα γράψω μόνο ένα πράγμα που ίσως σε βοηθήσει.
576i/p ανάλυση: 720*576 λόγος πλευρών 4:3
720p ανάλυση: 1280*720 λόγος πλευρών 16:9
1080i/p ανάλυση: 1920*1080 λόγος πλευρών 16:9

Για οποιαδήποτε διαφορετική απεικόνιση ίσως βοηθάνε τα ενσωματωμένα mode της τιβι
(αν θες π.χ να κάνεις το 16:9 σε 4:3) ,ίσως το smart mode δεν το υποστηρίζει.
Mπορεί βέβαια κ να γράφω βλακείες αλλά πιθανολογώ ότι έτσι είναι το θέμα σου. :107:

Reaction score
1

Γεια σου Λευτέρη !!

Εγώ είμαι ο άσχετος όχι εσύ.

Το Smart δουλεύει και μεσω HDMI αλά παίρνει εικόνα από τον δέκτη που την καταλαβαίνει ως 16:9 και την χαλάει άμα είναι η ΣΟΝΥ σε λειτουργία Smart.

Με αυτό που έγραψες θέλεις να πεις ότι μια 4:3 εικόνα που γίνεται Upscaling σε 720p η 1080i αυτομάτως μετατρέπεται σε 16:9 ??

Φιλικά, Drak

P.S.:

Άμα είναι έτσι τότε «αριβιντερτσι», θα βλέπω Nova μόνο μεσω Scart
Έχεις και εσύ τον On Lien 6060HD σε λειτουργία, πως έχεις ρυθμίσει το “Video” και με πια τηλεόραση

Reaction score
385

Με αυτό που έγραψες θέλεις να πεις ότι μια 4:3 εικόνα που γίνεται Upscaling σε 720p η 1080i αυτομάτως μετατρέπεται σε 16:9 ??
όχι δεν είναι ο κανόνας , ότι ανάλυση θα βάλεις στον δέκτη για την έξοδο τιβι αυτήν θα απεικονίσει.16:9, 4:3

Άμα είναι έτσι τότε «αριβιντερτσι», θα βλέπω Nova μόνο μεσω Scart
μια χαρά είναι κ το scart-rgb (εκτός αν έχει τόσο καλό scaler η τιβι)

Έχεις και εσύ τον On Lien 6060HD σε λειτουργία, πως έχεις ρυθμίσει το “Video” και με πια τηλεόραση
έχω έναν άλλον της ίδιας οικογένοιας (octagon 918) ,αλλά τον έχω συνδεδεμένο σε crt 4:3.
Aν βρω χρόνο θα τον τσεκάρω στην lcd μου κ θα σου πω για τα διάφορα modes....
Λίγο υπομονή.

Reaction score
1

OΚ, ευχαριστώ, περιμένω!

Τι συμβαίνει άραγε όταν αφήνεις την ρύθμιση του Upscaling στο 567p. Αναλαμβάνει η τηλεόραση το Upscaling ? Δεν βλέπω και ιδιαίτερη διαφορά εικόνας μεταξύ 576p και 1080i στις ρυθμίσεις του δέκτη.

Και επίσης αναρωτιέμαι τι συμβαίνει στα HD κανάλια όταν έχεις ενεργοποιημένο το 576p στον δέκτη. Παίρνει σήμα 720p από τον δορυφόρο και το κάνει 576p ? Δεν θα έπρεπε να έχει μια ρύθμιση “native”, να στελνει το σημα οπως το λαμβανει στην τηλεοραση ??

Φιλικά, Drak

Reaction score
385

Τι συμβαίνει άραγε όταν αφήνεις την ρύθμιση του Upscaling στο 576p. Αναλαμβάνει η τηλεόραση το Upscaling ? Δεν βλέπω και ιδιαίτερη διαφορά εικόνας μεταξύ 576p και 1080i στις ρυθμίσεις του δέκτη.
αν το πάνελ της τηλεόρασης είναι 1080 πρέπει η εικόνα να προσαρμοστεί σε αυτό.
Οπότε ή θα το κάνει ο δέκτης ή η τιβι .
Ανάλογα ποιος έχει τον καλύτερο scaler.
Oι δέκτες μας δεν φημίζονται για την ποιότητα της εικόνας που δίνουν πάντως.
όπως και να έχει τα μάτια σου θα σου δείξουν τον δρόμο , αμ μπορείς να δεις διαφορές που τις περισσότερες φορές σε λίγες ίντζες δεν διακρίνονται.

Και επίσης αναρωτιέμαι τι συμβαίνει στα HD κανάλια όταν έχεις ενεργοποιημένο το 576p στον δέκτη. Παίρνει σήμα 720p από τον δορυφόρο και το κάνει 576p ? Δεν θα έπρεπε να έχει μια ρύθμιση “native”, να στελνει το σημα οπως το λαμβανει στην τηλεοραση ??
έχει κανάλια που εκπέμπουν σε 576i, άλλα σε 720p και άλλα σε 1080i.
Eπειδή δεν είναι δυνατόν να αλλάζουμε ανάλυση για κάθε επιμέρους κανάλι ,το βάζουμε εκεί που κρίνουμε ως καλύτερο.
Εγώ το έχω 1080i. Και 720p να το βάλω δεν βλέπω διαφορές ακόμα κ στις +92''. :105:

Reaction score
1

έχει κανάλια που εκπέμπουν σε 576i, άλλα σε 720p και άλλα σε 1080i.
Eπειδή δεν είναι δυνατόν να αλλάζουμε ανάλυση για κάθε επιμέρους κανάλι ,το βάζουμε εκεί που κρίνουμε ως καλύτερο.
Εγώ το έχω 1080i. Και 720p να το βάλω δεν βλέπω διαφορές ακόμα κ στις +92''. :105:
ΟΚ τι γινεται ομως οταν το βαζουμε στο 576i και βλεπουμε Astra HD που εκπεμπει σε 1080i ? κανει Downscaling ο δεκτης στα 576ι και Upscaling η τηλεοραση στα 1080 παλι ??

Reaction score
385

ΟΚ τι γινεται ομως οταν το βαζουμε στο 576i και βλεπουμε Astra HD που εκπεμπει σε 1080i ? κανει Downscaling ο δεκτης στα 576ι και Upscaling η τηλεοραση στα 1080 παλι ??
Έτσι !!

Reaction score
1

Έτσι !!
Φανταζομαι οτι αυτο δεν ειναι και τοσο καλο σκηνικο, right ? Εγω βεβαια δεν ειμαι σιγουρος οτι βλεπω ιδιαιτερη διαφορα ανεξαρτητως σηματος.

Reaction score
385

Aν και γενικά αποφεύγουμε μετατροπές σημάτων θα έλεγα να εμπιστευτείς τα δικά σου μάτια.

Reaction score
1

Aν και γενικά αποφεύγουμε μετατροπές σημάτων θα έλεγα να εμπιστευτείς τα δικά σου μάτια.
Έχοντας την ρύθμιση του δέκτη σου (και του δικού μου) στα 1080ι μετατρέπουμε το σήμα συνεχώς.

Με παραξενεύει το Downscaling των HD καναλιών από τους δέκτες μας. Εάν είχε έκδοση Native θα το προτιμούσα.

Φιλικά, Drak

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης