On- Line UPS σε σύστημα hi-end

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Μια εναλλακτική περίπτωση:

- Εγώ θέλω ένα UPS με απομόνωση από το δίκτυο μόνο για το μουσικό PC - διότι το "αθόρυβο" τροφοδοτικό Etasis fanless εισάγει θόρυβο στο ρεύμα του οικιακού δικτύου καθώς κι ένα περιοδικό "τικ", ανά 2-3", σαν να ανοίγει κάποιος διακόπτης, κι αυτό το τσιμπάνε όλα τα (προ+)ενισχυτικά που έχω, εκτός από τους διακοπτικούς τελικούς... Γνωρίζει κάποιος τι χρειάζομαι;

Ρώτησα σε κάποια ηλεκτρονικομπαταριάδικα για isolator, αλλά δεν γνωρίζουν καν αυτή την εφεύρεση... Οπότε σκέφτηκα τη λύση του UPS.

Ουσιαστικά το τροφοδοτικό, όταν είναι on, "βρομίζει" το ρεύμα του σπιτιού, ακόμα και με το PC κλειστό. Άρα, αυτό είναι που πρέπει να απομονωθεί, ενώ δεν με ενδιαφέρει για πόσο θα λειτουργεί χωρίς ρεύμα ΔΕΗ... Εξίσου σημαντικό, το ίδιο το UPS να μην εισάγει εκ νέου θόρυβο στο δίκτυο.

Θα τo εκτιμούσα πολύ αν μου προτείνατε και συγκεκριμένο brand/model και ευχαριστώ 10.000 εκ των προτέρων.

Θελεις ουτε λιγο ουτε πολυ ενα On Line UPS συν ενα τρισαγιο στον Αγιο Ονουφριο οτι θα εξαφανιστουν εκεινα τα spikes που τοσο ευστοχα περιεγραψες, καθως εχουν την ιδιοτητα να περνανε αναποδα στο ρευμα οπως οι σολωμοι στα ποταμια οταν πανε να ζευγαρωσουν.

Ενδεχομενως να χρειαστει επιπλεον καποιο φιλτρο RFI σε σειρα με το "κακο" παλμοτροφοδοτικο, αλλα οχι οποιοδηποτε φιλτρο. Σχετικα με το επιπλεον φιλτρο ειναι θεμα πειραματισμου. Δεν μπορω να σου δωσω συνταγη με σιγουρη επιτυχια εκ των προτερων.

Οσον αφορα την αγορα On Line UPS, δες αυτα εδω της Infosec και εαν σε ενδιαφερουν στειλε μου ΡΜ.

Ειναι με την σειρα που εμφανιζονται 2, 3, 5 KVA
Υπαρχει και 1000 VA, ομοιο στην οψη με το διχιλιαρο.
 

Attachments



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.278
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top