Onkyo 876 / 906... βρε βρε βρε!

Reaction score
1
Home Cinema Choice Τεύχος 158 - August 2008. Σελ 24+25.

Τώρα που το ξαναδιαβασα όμως, η μνήμη μου δεν ήταν καλή.

Αναφέρεται στον νέο 706, όχι στον 876. Συγκεκριμένα λέει και μεταφράζω....

"Αν και ο 606 είναι το μοντέλο που αναμένεται να συγκεντρώσει την δόξα για την Onkyo, ο αναμενόμενος 706 είναι που αξίζει την προσοχή σας για φέτος. Σε αντίθεση με τον πιο φθηνό αδελφάκι, το 606 και βελτιώσεις στον 875 και 905, ο 706 είναι ένα εντελώς νέο προιόν.

Αντι να βελτιώσει τον παλαιό 705, η Onkyo έχτισε μια νέα αρχιτεκτονική από το μηδέν. Ο Norio Etoh, Chief Engineer της Onkyo μας είπε: O νέος 706 είναι μια πραγματικά audiophile σχεδίαση με διαχωρισμένη τροφοδοσία και επεξεργασία σήματος. Αξιοποιεί οριζόντιες πλακέτες εισόδου και έχει ένα τεράστιο τροφοδοτικό. Απο την engineering σκοπιά ο 706 είναι το πιο σημαντικό νέο μας προιόν.

Μια γρήγορη ματιά κάτω από το κάλυμα μα δείχνει ότι ο 706 έχει εντελώς νέα διαχείριση θερμότητας που περιλαμβάνει έναν χαμηλής ταχύτητας ανεμιστήρα για να απομακρύνει την θερμότητα από τους 160w ενισχυτές. Αν και στα χαρτιά η διαφορά φαίνεται μικρή μεταξύ των 606 και 706, είναι φανερό οτι ο 706 έχει ένα σημαντικά αναβαθμισμένο ενισχυτικό σύστημα το οποίο θα πρέπει να παραδίδει γρηγορότερα transients και χαμηλότερο distortion σε ψηλές εντάσεις.

Ο 706 περιλαμβάνει HD audio decoding, 4 HDMI 1.3a είσόδους και ΤΗΧ Select2 Plus processing. Αυτή η νέα έκδοση από την THX περιλαμβάνει THX Loudness Plus, μια διαφορετική εκδοχή του dynamic eq, η οποία αναλαμβάνει να διατηρεί τα δυναμικά του ήχου ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις. Μέχρι τώρα μόνο ο Z11 της Yamaha είχε αυτή την τεχνολογία.

Όπως είναι αναμενόμενο όταν το THX sound processing είναι ενεργοποιημένο, ο χρήστης δεν μπορεί να αξοιοποιήσει το audyssey Dynamic EQ, μόνο το ΤΗΧ Loudness Plus.

Reaction score
3
Απ' ότι διαβάζω στο avsforum.com για 905/906 δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια hardware διαφορά. Βέβαια είναι λίγο νωρίς ακόμη, αφού πολύ λίγοι έχουν παραλάβει 906

Argi, κάτι που ίσως σ' ενδιαφέρει είναι το ISF είναι κλειδωμένο για τον απλό κάτοχο
O τύπος που έχει πάρει τον 906 και έλεγε ότι το ISF δεν είναι προσβάσιμο από τον απλό χρήστη μόλις ποσταρε το κάτωθι σχετικό

"Sorry, just found out ISF mode is accessible to users... you just have to disable the default mode on the input to custom. regarding HDMI switching... It takes several seconds to switch from one input to another. I did not notice any delays in the audio once the image appears..."

Reaction score
1
Μόλις έκλεισα τον 875!!!

Πάντως να πω ακαδημαϊκά οτι ο NIX έχει πολύ δίκιο σε αυτό που λέει : τα νέα καλούδια του 876 δεν είναι ασήμαντα αλλά 500ε παραπάνω για βελτίωση δεν δίνω (θα πάρω sub με αυτά). Τώρα όσο για το πόσο ρίσκο πήρα... μετά από έρευνα είδα οτι τα προβλήματα με τους 875-905 ήταν λίγα και μόνο σε αρχικές παρτίδες... εγώ θα έχω της τελευταίας φουρνιάς και στην τελική θα πάρω ένα μηχανάκι που για τα λεφτά του θα είναι τζάμπα πράμα!

Reaction score
50
Αν μη τι άλλο, συμφωνώ με το σκεπτικό! Καλορίζικος και περιμένουμε εντυπώσεις!

Reaction score
3
Ρε παιδιά τι παίζει με τους Onkyo και το Reon.
Διαβάζω κάτι αγανακτησμένους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και εκεί που λες πάει καλά εκεί βγαίνει ένα καινούργιο θέμα. Το τελευταίο έχει να κάνει με το ότι, η προηγούμενη γενιά, δεν έβγαζε σωστά το color space. Ακόμη και οι ISF μηχανικοί δεν μπορούσαν να το φέρουν απ' αυτό το λόγο. Οι Onkyo και Silicon Optix είναι ενήμεροι αλλά δεν ξέρουμε ακόμη αν έχει φτιαχτεί στη νέα γενιά.

Οσοι έχουν πάρει εδώ Onkyo έχουν κάποια παρόμοια εμπειρία ή μήπως κάποιοι τα παραφουσκώνουν?

Reaction score
1
Δεν ξέρω κάτι ezervoud αλλα μου ακούγετε σαν οτι κάποιοι δεν ξέρουν το setup του μηχανήματος. Τώρα αν έχει πρόβλημα... θα δείξει!

Reaction score
3
Synthercat, μιλάμε για ISF τεχνικούς που δεν μπορούνε να φέρουνε τα χρώματα (905), χλωμό να μην ξέρουνε τι κάνουνε δε νομίζεις?
Σε αναμονή να δούμε αν φτιάχτηκε στη νέα γενιά...

Reaction score
0
ο 876 εχει 2 εξοδους hdmi .Αυτος ηταν και ο βασικος λογος που τον παρηγγειλα , αν και εχει ακομα και κατι μικροδιαφορες απο το προηγουμενο μοντελο . Η τιμη του ειναι 1199 ευρω παρολο που η αναγραφομενη τιμη (γερμανιας) ηταν 1399 .
Στην ουσια ειχα παραγγειλει (χτες) τον 875 και με πηρε τηλεφωνο ο γερμανος και με ρωτησε αν με ενδιεφερε το καινουργιο μοντελο και να μου το κανει προσφορα 200 ευρω πιο κατω !!! Κοινως με κουφανε !!
Τα σχολια δικα σας....

Reaction score
1.285
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ !
Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο ! Μίλαγα με τον
Andreas Dölling
Fon +49 (0)40 484 077 33

Και μου άφησε στην τιμή 1199 + μεταφορικά τον 876 ! Και ΧΩΡΙΣ δεύτερη σκέψη έκλεισα την αγορά !
Και ΆΣΕ τους εδώ να κάνουν ΤΟΥΜΠΕΣ ! ! !
Φίλε σε ευχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια ....
Απλά μπείτε στο Skourtz.gr Και βάλτε ONKYO 875 ( τον 876 δεν τον έχει ακόμα) Και καταλάβετε την διαφορά ! ...........
Και πάλι ευχαριστώωω . . .

Reaction score
20
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ !
Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο ! Μίλαγα με τον
Andreas Dölling
Fon +49 (0)40 484 077 33

Και μου άφησε στην τιμή 1199 + μεταφορικά τον 876 ! Και ΧΩΡΙΣ δεύτερη σκέψη έκλεισα την αγορά !
Και ΆΣΕ τους εδώ να κάνουν ΤΟΥΜΠΕΣ ! ! !
Φίλε σε ευχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια ....
Απλά μπείτε στο Skourtz.gr Και βάλτε ONKYO 875 ( τον 876 δεν τον έχει ακόμα) Και καταλάβετε την διαφορά ! ...........
Και πάλι ευχαριστώωω . . .
Φίλε μου καλορίζικος!

Να σου κάνω μία ερώτηση:

Τον 876 τον έχουν 1.349 στο site. Tους ζήτησες να σου κάνουν κάτι καλύτερο και τον πήρες 1.199;;

Αφού έκανες την παραγγελία σου έστειλαν κάποιο order confirmation που να επιβεβαιώνει τη μειωμένη τιμή;

Αν μπορείς βοήθησε γιατί ενδιαφέρομαι για αγορά άμεσα!

Ευχαριστώ...

Reaction score
1.285
Φίλε μου καλορίζικος!

Να σου κάνω μία ερώτηση:

Τον 876 τον έχουν 1.349 στο site. Tους ζήτησες να σου κάνουν κάτι καλύτερο και τον πήρες 1.199;;

Αφού έκανες την παραγγελία σου έστειλαν κάποιο order confirmation που να επιβεβαιώνει τη μειωμένη τιμή;

Αν μπορείς βοήθησε γιατί ενδιαφέρομαι για αγορά άμεσα!

Ευχαριστώ...
ΑΚΡΙΒΩΣ !
Πήρα τηλέφωνο και μου έκανε τιμή 1199 € Έκλεισα μέσα απο το Site για 1399 και μετά μου έστειλε άλλο email για 1199 πάντα + έξοδα μεταφοράς και αντικαταβολής !

Collect On Delivery Amount: EUR 1.267,40
Payment: Cash only
Scheduled Delivery: 24-September-2008

ένα απόσπασμα απο το email του ! μου έστειλε και tracking number από την UPS και το δέμα έχει φύγει απο γερμανία !
Άν βρείς πουθενά αλλού τέτοια τιμή ...... κερδίζεις "Χρυσούν Ορολόγιο..."

Reaction score
20
ΑΚΡΙΒΩΣ !
Πήρα τηλέφωνο και μου έκανε τιμή 1199 € Έκλεισα μέσα απο το Site για 1399 και μετά μου έστειλε άλλο email για 1199 πάντα + έξοδα μεταφοράς και αντικαταβολής !

Collect On Delivery Amount: EUR 1.267,40
Payment: Cash only
Scheduled Delivery: 24-September-2008

ένα απόσπασμα απο το email του ! μου έστειλε και tracking number από την UPS και το δέμα έχει φύγει απο γερμανία !
Άν βρείς πουθενά αλλού τέτοια τιμή ...... κερδίζεις "Χρυσούν Ορολόγιο..."
Thanx Dimpas!

Eγώ είχα στείλει mail πριν 1-2 βδομάδες στον Andreas D. και μου'χε κάνει την τιμή:

Onkyo TX-SR876 1.279,- (instead of 1.349,-) + 49 μεταφορικά

Θα τον πάρω κι εγώ τηλέφωνο γιατί τελικά οι Γερμανοί σηκώνουν παζάρια! Σου έκανε φοβερή τιμή...

Πάντως έχε υπόψη σου το εξής:
Τον είχα ρωτήσει τι γίνεται σε περίπτωση που το κομμάτι μας έρθει ελαττωματικό.

Ερώτηση:
In case of a defective unit what is the process followed? Is the local representative (Greece) obliged to repair or replace the unit? Should the customer send the unit back to Germany (in this case the shipping costs are around 300 EUR)?

Και μου απάντησε:
The local representative in Greece will not repair or replace the unit. In any guarantee case the customers have to send the receiver back to us. In this case we cover the shipping costs back to Greece.

Δηλ. σε περίπτωση που χρειαστούμε για οποιοδήποτε λόγο την εγγύηση θα πρέπει να στείλουμε με δικά μας έξοδα τον ενισχυτή πίσω στη Γερμανία. Και τα έξοδα αποστολής για ένα πακέτο 20 κιλών για Γερμανία είναι 250 ευρώ περίπου!
Αυτό είναι το μόνο αρνητικό...

Reaction score
3
Κάποιος που παρέλαβε θα μπορούσε να γράψει κάτι για το Video processor?
Πως είναι τα χρώματα?
Είστε ευχαριστημένοι με το upscaling/de-interlacing?

Reaction score
1.285
Δέν βρίσκω τον λόγο γιατί ο Εδώ αντιπρόσωπος να ΜΗΝ Επισκευάσει τον ενισχυτή εφόσον είναι μέσα στην Εγγύηση ... Θα πάρω τηλέφωνο τον δικηγόρο μου να ρωτήσω ! Πάντως το θέμα τον εγγυήσεων απο την στιγμή που έχεις κάνει Register του προιόντος στην μαμά ONKYO δέν είναι πρόβλημα ! Δηλαδή , άν έμενα Γερμανία , αγόραζα απο εκεί απο κατάστημα τον ΟΝΚΥΟ και μετακόμιζα ένα μήνα μετά Ελλάδα ή Ιταλία ή Ισπανία θα έχανε την εγγύησή του ? ? Κάτι τετοιο ΔΕΝ γίνεται με τα αμάξια ... Πώς μπορεί να γίνεται με τους ενισχυτές ? ? ?
Πάντως θα ρωτήσω τον δικηγόρο και επειδή ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΩ να τον χρησιμοποιείσω άν ο μη γέννετο χρειαστεί επισκευή , τότε θα πάω νομικά.....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa