Onkyo TX-NR808. Ελληνικό εγχειρίδιο;

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους!

Αγόρασε ένας φίλος τον Onkyo TX-NR808 από γερμανικό κατάστημα και δεν του έστειλαν
εγχειρίδιο στα Ελληνικά.. τηλεφωνήσαμε μαζί νωρίτερα στον επίσημο αντιπρόσωπο
Ελλάδος και το ζητήσαμε και μας είπαν πως έχουν ως πολιτική να μην παρέχουν υπηρεσίες
σε κατόχους προϊόντων της Onkyo όταν η αγορά έχει γίνει από εξωτερικό, αλλα και να μας το στείλουν
τελικά θα πρέπει να το πληρώσουμε και μάλιστα το κόστος θα είναι αυξημένο..(αν είναι δυνατόν!!)
Μήπως ξέρει κανείς σας αν μπορούμε να το βρούμε κάπου σε μορφή PDF;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις!

Reaction score
152
Απάντηση: Onkyo TX-NR808. Ελληνικό εγχειρίδιο;

Καλημέρα σε όλους!

Αγόρασε ένας φίλος τον Onkyo TX-NR808 από γερμανικό κατάστημα...
μηπως γινεται να μας πει καταστημα και τιμουλα;

Reaction score
1.285
Καλημέρα σε όλους!

Αγόρασε ένας φίλος τον Onkyo TX-NR808 από γερμανικό κατάστημα και δεν του έστειλαν
εγχειρίδιο στα Ελληνικά.. τηλεφωνήσαμε μαζί νωρίτερα στον επίσημο αντιπρόσωπο
Ελλάδος και το ζητήσαμε και μας είπαν πως έχουν ως πολιτική να μην παρέχουν υπηρεσίες
σε κατόχους προϊόντων της Onkyo όταν η αγορά έχει γίνει από εξωτερικό, αλλα και να μας το στείλουν
τελικά θα πρέπει να το πληρώσουμε και μάλιστα το κόστος θα είναι αυξημένο..(αν είναι δυνατόν!!)
Μήπως ξέρει κανείς σας αν μπορούμε να το βρούμε κάπου σε μορφή PDF;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις!
Αυτά κάνουν μερικοί και απορρούν γιατί ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ απο αυτούς , και προτυμούμε τον Γερμανό !

Είναι θαύμα πως επιβιώνουν !

Reaction score
433
Απάντηση: Re: Onkyo TX-NR808. Ελληνικό εγχειρίδιο;

Αυτά κάνουν μερικοί και απορρούν γιατί ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ απο αυτούς , και προτυμούμε τον Γερμανό !

Είναι θαύμα πως επιβιώνουν !
ναι ρε φιλος τι θες δλδ και να τους κλανεις αγοραζοντας απ εξω και μετα να ζητας το μανιουαλ απο εδω? αυτος τι θα κερδισει ? εναν ευχαριστημενο πελατη που θα ξαψωνισει απο εξω?

Reaction score
1.285
Μήπως δεν γνωρίζεις ΠΟΣΟ έχει το ΙΔΙΟ πράγμα ( Onkyo ραδιοενισχυτής) από Ελλάδα και από Γερμανία ?

Είναι Πολύ πιθανό να μην το έχεις ψάξει .... !

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.633
Όντως, και εγώ τον δικό μου 875 από Γερμανία τον αγόρασα. Από 2100€ τότε εδώ, τον πήρα 1350€ με τα μεταφορικά από Γερμανία!

Σε ότι αφορά το ελληνικό εγχειρίδιο, μπορεί κανείς να το μεταφράσει με το Google. Μπορεί να μην έχει την ακριβή μετάφραση, αλλά όλο και κάτι θα καραλάβει.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Onkyo TX-NR808. Ελληνικό εγχειρίδιο;

Δυστυχώς δεν βρίσκω ελληνικό manual.

Για Αγγλικά, Ισπανικά κλπ μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ:
http://www.eu.onkyo.com/products/TX-NR808.html

Κάτω δεξιά.:126:
Σε ευχαριστώ πολύ! Αναγκαστικά θα κάνουμε δουλειά με το Αγγλικό mabual και τη μετάφραση Google..
spilegou said:
μηπως γινεται να μας πει καταστημα και τιμουλα;
Η τιμή από Γερμανία ήταν περίπου στα 750 euro.. Ελλάδα πρέπει να κοστίζει πάνω από 1200..
κατάστημα δεν γνωρίζω, όταν μάθω όμως θα δώσω σύνδεσμο εδώ..
Dimpas said:
Αυτά κάνουν μερικοί και απορρούν γιατί ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ απο αυτούς , και προτυμούμε τον Γερμανό !Είναι θαύμα πως επιβιώνουν !
... είναι απλά απαράδεκτοι!! Ένα εγχειρίδιο χρήσης δεν τους κοστίζει απολύτως τίποτα!!

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά!! :107:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Onkyo TX-NR808. Ελληνικό εγχειρίδιο;

... είναι απλά απαράδεκτοι!! Ένα εγχειρίδιο χρήσης δεν τους κοστίζει απολύτως τίποτα!!
Κανά χιλιαρικάκι η μετάφραση μόνο και ένας θεός ξέρει πόσο το τυπογραφείο.

Επειδή την έχω κάνει τη δουλειά, καλό είναι να μην λέμε και ότι θέλουμε. Σημαντικό ποσό και μιλάμε για ένα μηχάνημα. Σκέψου πόσα μηχανήματα έχει μια εταιρία και τι πρέπει να γίνει :126:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Onkyo TX-NR808. Ελληνικό εγχειρίδιο;

Κανά χιλιαρικάκι η μετάφραση μόνο και ένας θεός ξέρει πόσο το τυπογραφείο.

Επειδή την έχω κάνει τη δουλειά, καλό είναι να μην λέμε και ότι θέλουμε. Σημαντικό ποσό και μιλάμε για ένα μηχάνημα. Σκέψου πόσα μηχανήματα έχει μια εταιρία και τι πρέπει να γίνει :126:
Προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορο αν το εγχειρίδιο κοστίσει 1 euro ή 100000 euro στην εταιρεία..
όταν ένα προϊόν πωλείται στην Ελληνική αγορά (κυρίως όταν το κόστος του ανήκει σ'αυτή την κατηγορία),
η κάθε εταιρεία οφείλει να παρέχει και το αντίστοιχο εγχειρίδιο στα Ελληνικά.. καλώς ή κακώς, κάποιοι
δεν γνωρίζουν τόσο καλά Αγγλικά ώστε να καταφέρουν να ρυθμίσουν ένα πολυκάναλο setup,
πολύ περισσότερο, όταν αυτό γίνεται για πρώτη φορά..

Ως παράδειγμα θα αναφέρω πως όταν, πριν από 2 χρόνια αγόρασα τον Pioneer SC-LX81 μου συνέβη
ακριβώς το ίδιο.. δεν υπήρχε στη συσκευασία εγχειρίδιο στα Ελληνικά.. έκανα ένα τηλεφώνημα στον
αντιπρόσωπο την επόμενη ημέρα, και 2 ημέρες αργότερα είχα το εγχειρίδιο στα χέρια μου, χωρίς
να μου κάνει κανείς ανάκριση του στυλ "από ποιο κατάστημα τον αγοράσατε;" κλπ..

Εξάλλου μου είπαν ξεκάθαρα πως η εταιρεία έχει ως πολιτική να μην εξυπηρετεί πελάτες οι οποίοι
έχουν κάνει τις αγορές τους από εξωτερικό.. δεν μπήκαν καν στον κόπο αρχικά να μου εξηγήσουν
τους λόγους για τους οποίους δεν γίνεται να μου το αποστείλουν!

Οπότε φίλτατε Pleo, δεν γράφω οτι θέλω, ούτε βγάζω σενάρια απο το μυαλό μου! Φιλικά πάντα οκ; :107:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορο αν το εγχειρίδιο κοστίσει 1 euro ή 100000 euro στην εταιρεία..
όταν ένα προϊόν πωλείται στην Ελληνική αγορά ..

Eλληνική αγορά το γερμανικό κατάστημα?

Reaction score
0

Eλληνική αγορά το γερμανικό κατάστημα?
Θέλω να πω πως ο Onkyo TX-NR808 πωλείται και στην Ελληνική αγορά και ο
αντιπρόσωπος στην Ελλάδα οφείλει (προσωπική μου άποψη) να εξυπηρετεί όλους τους πελάτες
οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους κάποιο προϊόν της εν λόγω εταιρείας, ανεξαρτήτως αν έχει αγοραστεί
από Ελληνικό κατάστημα ή από κατάστημα εκτός Ελλάδος.. αν θέλει να ονομάζεται "αντιπρόσωπος"!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Θέλω να πω πως ο Onkyo TX-NR808 πωλείται και στην Ελληνική αγορά και ο
αντιπρόσωπος στην Ελλάδα οφείλει (προσωπική μου άποψη) να εξυπηρετεί όλους τους πελάτες
οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους κάποιο προϊόν της εν λόγω εταιρείας, ανεξαρτήτως αν έχει αγοραστεί
από Ελληνικό κατάστημα ή από κατάστημα εκτός Ελλάδος.. αν θέλει να ονομάζεται "αντιπρόσωπος"!

Κατά καιρούς εχουν γραφτεί διάφορα παράπονα για την ελληνική αντ/πεία της ΟΝΚΥΟ.
Για να μην αλλάζει στάση , μάλλον είναι καλυμένος.:203:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Onkyo TX-NR808. Ελληνικό εγχειρίδιο;

όταν ένα προϊόν πωλείται στην Ελληνική αγορά (κυρίως όταν το κόστος του ανήκει σ'αυτή την κατηγορία),
η κάθε εταιρεία οφείλει να παρέχει και το αντίστοιχο εγχειρίδιο στα Ελληνικά.. καλώς ή κακώς, κάποιοι
δεν γνωρίζουν τόσο καλά Αγγλικά ώστε να καταφέρουν να ρυθμίσουν ένα πολυκάναλο setup,
πολύ περισσότερο, όταν αυτό γίνεται για πρώτη φορά..

Ως παράδειγμα θα αναφέρω πως όταν, πριν από 2 χρόνια αγόρασα τον Pioneer SC-LX81 μου συνέβη
ακριβώς το ίδιο.. δεν υπήρχε στη συσκευασία εγχειρίδιο στα Ελληνικά.. έκανα ένα τηλεφώνημα στον
αντιπρόσωπο την επόμενη ημέρα, και 2 ημέρες αργότερα είχα το εγχειρίδιο στα χέρια μου, χωρίς
να μου κάνει κανείς ανάκριση του στυλ "από ποιο κατάστημα τον αγοράσατε;" κλπ..

Εξάλλου μου είπαν ξεκάθαρα πως η εταιρεία έχει ως πολιτική να μην εξυπηρετεί πελάτες οι οποίοι
έχουν κάνει τις αγορές τους από εξωτερικό.. δεν μπήκαν καν στον κόπο αρχικά να μου εξηγήσουν
τους λόγους για τους οποίους δεν γίνεται να μου το αποστείλουν!

Οπότε φίλτατε Pleo, δεν γράφω οτι θέλω, ούτε βγάζω σενάρια απο το μυαλό μου! Φιλικά πάντα οκ; :107:
Από το κεφάλι σου τα γράφεις όλα μα ακριβώς όμως από το κεφάλι σου.

Υπόχρεος απέναντί σου είναι ο πωλητής για οτιδήποτε δεν πληροί την εμπορική συναλλαγή όπως αυτή προκύπτει σύμφωνα με τους νόμους του κράτους.

Υπεύθυνος να συνοδεύεται ένα προϊόν με οδηγίες χρήσης στα ελληνικά είναι ο εισαγωγέας του προϊόντος που έχει περιέλθει στην κατοχή σου καθώς και εκείνος που στο πούλησε.

Ως εκ τούτου ζητάς ελληνικές οδηγίες από εκείνους που είχαν σχέση με τη διακίνηση και εισαγωγή του προϊόντος και όχι από κάποιον που δεν έχει καμία σχέση με αυτή.

Τα πρόστιμα σε έλεγχο από το υπουργείο εμπορίου πέφτουν στο κατάστημα ή και στον εισαγωγέα ο οποίος στην περίπτωσή μας σαφώς και δεν είναι η αντιπροσωπεία της ONKYO στην Ελλάδα

Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Το τσάμπα πέθανε. :109:

Σχόλιο για τα έξοδα δεν άκουσα πάντως.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Onkyo TX-NR808. Ελληνικό εγχειρίδιο;

Από το κεφάλι σου τα γράφεις όλα μα ακριβώς όμως από το κεφάλι σου.

Υπόχρεος απέναντί σου είναι ο πωλητής για οτιδήποτε δεν πληροί την εμπορική συναλλαγή όπως αυτή προκύπτει σύμφωνα με τους νόμους του κράτους.

Υπεύθυνος να συνοδεύεται ένα προϊόν με οδηγίες χρήσης στα ελληνικά είναι ο εισαγωγέας του προϊόντος που έχει περιέλθει στην κατοχή σου καθώς και εκείνος που στο πούλησε.

Ως εκ τούτου ζητάς ελληνικές οδηγίες από εκείνους που είχαν σχέση με τη διακίνηση και εισαγωγή του προϊόντος και όχι από κάποιον που δεν έχει καμία σχέση με αυτή.

Τα πρόστιμα σε έλεγχο από το υπουργείο εμπορίου πέφτουν στο κατάστημα ή και στον εισαγωγέα ο οποίος στην περίπτωσή μας σαφώς και δεν είναι η αντιπροσωπεία της ONKYO στην Ελλάδα

Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Το τσάμπα πέθανε. :109:

Σχόλιο για τα έξοδα δεν άκουσα πάντως.
Οκ.. δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη γιατί απ'ότι φαίνεται το παράδειγμα με τον LX81
που ανέφερα στο προηγούμενο μου post, δεν το διάβασες καν.. στην τελική ένα εγχειρίδιο χρήσης
τους ζητήσαμε.. δεν είπαμε να μας κάνουν δώρο και τον ενισχυτή!

Όσο για το κεφάλι μου νομίζω πως είναι μια χαρά.. το ότι έχω 8 post μόνο στο forum δεν σημαίνει πως
είμαι και άσχετος με το αντικείμενο, αλλά ούτε κι ότι πρέπει να είσαι αγενής απέναντί μου.. και πάλι φιλικά!

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Onkyo TX-NR808. Ελληνικό εγχειρίδιο;

Οκ.. δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη γιατί απ'ότι φαίνεται το παράδειγμα με τον LX81
που ανέφερα στο προηγούμενο μου post, δεν το διάβασες καν.. στην τελική ένα εγχειρίδιο χρήσης
τους ζητήσαμε.. δεν είπαμε να μας κάνουν δώρο και τον ενισχυτή!

Όσο για το κεφάλι μου νομίζω πως είναι μια χαρά.. το ότι έχω 8 post μόνο στο forum δεν σημαίνει πως
είμαι και άσχετος με το αντικείμενο, αλλά ούτε κι ότι πρέπει να είσαι αγενής απέναντί μου.. και πάλι φιλικά!
Ξαναπάμε από την αρχή:

Αποκάλεσες μια αντιπροσωπεία ως απαράδεκτη, τη στιγμή που δεν έχει απολύτως καμία υποχρέωση απέναντί σου;

Αυτό είναι εκτός από αγενές, και πονηρό. The end.

Τράβα τώρα να σε υποστηρίξει ο Γερμανός ο οποίος είναι υποχρεωμένος να στο στείλει με οδηγίες στα Ελληνικά. Over and out! :109:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Cool dudes.

Πάντα ο πωλητής έχει υποχρεώσεις.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Onkyo TX-NR808. Ελληνικό εγχε

Ξαναπάμε από την αρχή:

Αποκάλεσες μια αντιπροσωπεία ως απαράδεκτη, τη στιγμή που δεν έχει απολύτως καμία υποχρέωση απέναντί σου;

Αυτό είναι εκτός από αγενές, και πονηρό. The end.

Τράβα τώρα να σε υποστηρίξει ο Γερμανός ο οποίος είναι υποχρεωμένος να στο στείλει με οδηγίες στα Ελληνικά. Over and out! :109:
Ας πούμε πως συμφωνώ με όσα γράφεις.. η Ελληνική αντιπροσωπεία δεν εχει καμία υποχρέωση
απέναντι σε έναν πελάτη ο οποίος αγόρασε ενα προϊόν απο Γερμανία.. υπάρχει όμως κάτι που ονομάζεται
"καλή διάθεση" και που θα έπρεπε να έχει η κάθε αντιπροσωπεία στη χώρα μας (στην κάθε χώρα)..
κι επαναλαμβάνω πως μιλάμε για ένα εγχειρίδιο χρήσης και τίποτε παραπάνω οκ;

Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο είσαι τόσο υπέρ της συγκεκριμένης αντιπροσωπείας..
Το οτι ο Onkyo TX-NR808 "ήρθε" από Γερμανία στα 778 euro με τα έξοδα αποστολής, όταν στην Ελλάδα
κοστίζει πάνω απο 1200 euro σου λέει κάτι; Αυτό δεν είναι αγενές αλλά και πονηρό απέναντι στον
Έλληνα καταναλωτή εκ μέρους της αντιπροσωπείας;Αν εσύ ήθελες σώνει και καλά το συγκεκριμένο ενισχυτή
από που θα τον αγόραζες;Από Ελλάδα διαθέτοντας πάνω από 1200 euro ή από Γερμανία διαθέτοντας 778;

Επειδή ήδη είμαστε λίγο off topic, αλλά κι επειδή πιστεύω πως το θέμα υπερκαλύφθηκε, δεν νομίζω
πως χρειάζεται να δώσουμε συνέχεια.. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι και καλές Θεάσεις!! :107:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Onkyo TX-NR808. Ελληνικό

Ας πούμε πως συμφωνώ με όσα γράφεις.. η Ελληνική αντιπροσωπεία δεν εχει καμία υποχρέωση
απέναντι σε έναν πελάτη ο οποίος αγόρασε ενα προϊόν απο Γερμανία.. υπάρχει όμως κάτι που ονομάζεται
"καλή διάθεση" και που θα έπρεπε να έχει η κάθε αντιπροσωπεία στη χώρα μας (στην κάθε χώρα)..
κι επαναλαμβάνω πως μιλάμε για ένα εγχειρίδιο χρήσης και τίποτε παραπάνω οκ;

Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο είσαι τόσο υπέρ της συγκεκριμένης αντιπροσωπείας..
Το οτι ο Onkyo TX-NR808 "ήρθε" από Γερμανία στα 778 euro με τα έξοδα αποστολής, όταν στην Ελλάδα
κοστίζει πάνω απο 1200 euro σου λέει κάτι; Αυτό δεν είναι αγενές αλλά και πονηρό απέναντι στον
Έλληνα καταναλωτή εκ μέρους της αντιπροσωπείας;Αν εσύ ήθελες σώνει και καλά το συγκεκριμένο ενισχυτή
από που θα τον αγόραζες;Από Ελλάδα διαθέτοντας πάνω από 1200 euro ή από Γερμανία διαθέτοντας 778;

Επειδή ήδη είμαστε λίγο off topic, αλλά κι επειδή πιστεύω πως το θέμα υπερκαλύφθηκε, δεν νομίζω
πως χρειάζεται να δώσουμε συνέχεια.. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι και καλές Θεάσεις!! :107:
Συνεχίζεις να μιλάς χωρίς να γνωρίζεις.

Μεταφράζεις την εμπορική συμφωνία σε καλή διάθεση. Δε σε παρεξηγώ. Απλά δεν γνωρίζεις, είναι τόσο απλό.
Όμως οφείλεις ένα συγνώμη σε εκείνους που αποκάλεσες απαράδεκτους χωρίς να είναι.

Και για να μαθαίνεις, πονηρός είναι και εκείνος που λέει ότι έχει συγκεκριμένη πολιτική ενώ στην ουσία καλύπτεται πίσω από την πολιτική άλλου.

Επίσης μη βαφτίζεις τον εαυτό σου έλληνα καταναλωτή τη στιγμή που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εμπιστεύτηκες την Ελληνική αγορά. Ακόμα περισσότερο όταν ζητάς τα ρέστα από αυτήν.

Σε ό,τι με αφορά, δεν θα ζητούσα ποτέ εξυπηρέτηση από κάποιον χωρίς να έχω καταβάλει το αντίτιμο.

Reaction score
3

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου.
Βάση του νόμου που ισχύει (εξ όσων γνωρίζω), για οποιοδήποτε προϊόν πωλείται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κατασκευαστής οφείλει να διαθέτει τα εγχειρίδια χρήσης του σε όλες τις γλώσσες των χωρών της Ε.Ε.
Βάσει αυτού οφείλει ο πωλών το συγκεκριμένο προϊόν να το συνοδεύει με εγχειρίδιο χρήσης και στα ελληνικά.
Αν τώρα ο Γερμανός δεν συμπεριλαμβάνει και τα ελληνικά (π.χ. για λόγους οικονομίας), τότε οφείλει να παρέχει μετάφραση αυτού στα ελληνικά, εφόσον ζητηθεί από τον αγοραστή.
Και αν ακόμα δεν δύναται ο Γερμανός πωλητής να το έχει και στα ελληνικά, τότε οφείλει ο Έλληνας αντιπρόσωπος να διευκολύνει τον αγοραστή και να του το δώσει στα ελληνικά.
Η ουσία είναι ότι για να τηρηθεί ο νόμος, πρέπει να υπάρχει καλή θέληση και του Γερμανού και του Έλληνα πωλητή.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo