- Reaction score
- 447
Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Μια που οι δουλειές πάνε κατά διαόλου, και άφθονος χρόνος υπάρχει και αναζητούσα κάτι να ασχολούμαι για να μην πάρω τα βουνά, είπα να δοκιμάσω την τύχη μου με τα open baffle , μιας και ο χώρος μου είναι προβληματικός.
Ήξερα από την αρχή ότι το επιχείρημα είναι δύσκολο, αλλά το τόλμησα.
Έτσι λοιπόν πριν λίγο καιρό αγόρασα τα ηχεία του Αργύρη :
https://www.avsite.gr/forum/threads/hawthorne-audio-15-open-baffle-speakers-8ohm-98db.157238/
Παράξενος ήχος για τα αυτιά μου , κάτι με ξένιζε , σαν να έλειπαν τα πρίμα.
Προχθές μέτρησα με το umik και όντως οι υψηλές είναι -10db.
-10 db και στα δύο ηχεία, παραξενεύτικα. Έβγαλα τα tweeter από την θέση τους που είναι ομοαξονικά, μήπως οι μαγνήτες του full range και του tweeter αλληλοεπιδρούν και πέφτει η απόδοση του tweeter , αλλά πάλι τα ίδια.
Δοκίμασα το tweeter από το τρίτο ηχείο που μου έδωσε ο Αργύρης ... μια από τα ίδια.
Φαντάστικα ότι φταίνε τα tweeter. Τέλος έπαιξε από foobar και έδωσα με το μάτι στο equalizer του foobar στις 5000-13000 hertz περίπου +10 db και... αποκάλυψη.
Δεν με ενοχλούσε τίποτα πια , και τα tweeter κελαιδούσαν.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
α) Επιλογή του κατασκευαστή τα -10db στις υψηλές; (απίθανο)
β) Τα crossover o Αργύρης τα έχει συναρμολογήσει λάθος;
γ) Τα full range επειδή είναι 98 db ευαισθησία φωνάζουν και υπερκαλύπτουν τα tweeter; (λαλακία σκέφτικα εε
δ) οι πυκνωτές ή καποιο άλλο εξάρτημα του crossover έχει πρόβλημα;.
Μπορώ αλλάζοντας κάτι στο crossover να δυναμώσω τα tweeter;
Σχηματικό σχέδιο των crossover δεν βρήκα στο διαδύκτιο, αλλά σας παραθέτω μια φωτο των δικό μου.
Για πείτε....
Μια που οι δουλειές πάνε κατά διαόλου, και άφθονος χρόνος υπάρχει και αναζητούσα κάτι να ασχολούμαι για να μην πάρω τα βουνά, είπα να δοκιμάσω την τύχη μου με τα open baffle , μιας και ο χώρος μου είναι προβληματικός.
Ήξερα από την αρχή ότι το επιχείρημα είναι δύσκολο, αλλά το τόλμησα.
Έτσι λοιπόν πριν λίγο καιρό αγόρασα τα ηχεία του Αργύρη :
https://www.avsite.gr/forum/threads/hawthorne-audio-15-open-baffle-speakers-8ohm-98db.157238/
Παράξενος ήχος για τα αυτιά μου , κάτι με ξένιζε , σαν να έλειπαν τα πρίμα.
Προχθές μέτρησα με το umik και όντως οι υψηλές είναι -10db.

-10 db και στα δύο ηχεία, παραξενεύτικα. Έβγαλα τα tweeter από την θέση τους που είναι ομοαξονικά, μήπως οι μαγνήτες του full range και του tweeter αλληλοεπιδρούν και πέφτει η απόδοση του tweeter , αλλά πάλι τα ίδια.
Δοκίμασα το tweeter από το τρίτο ηχείο που μου έδωσε ο Αργύρης ... μια από τα ίδια.
Φαντάστικα ότι φταίνε τα tweeter. Τέλος έπαιξε από foobar και έδωσα με το μάτι στο equalizer του foobar στις 5000-13000 hertz περίπου +10 db και... αποκάλυψη.
Δεν με ενοχλούσε τίποτα πια , και τα tweeter κελαιδούσαν.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
α) Επιλογή του κατασκευαστή τα -10db στις υψηλές; (απίθανο)
β) Τα crossover o Αργύρης τα έχει συναρμολογήσει λάθος;
γ) Τα full range επειδή είναι 98 db ευαισθησία φωνάζουν και υπερκαλύπτουν τα tweeter; (λαλακία σκέφτικα εε
δ) οι πυκνωτές ή καποιο άλλο εξάρτημα του crossover έχει πρόβλημα;.
Μπορώ αλλάζοντας κάτι στο crossover να δυναμώσω τα tweeter;
Σχηματικό σχέδιο των crossover δεν βρήκα στο διαδύκτιο, αλλά σας παραθέτω μια φωτο των δικό μου.

Για πείτε....