OPPO 93 vs OPPO 95 !!!! ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.544
Τζίττερ, τζίττερ, τζίττερ, τζίττερ, τζίττερ.

Reaction score
11
Απάντηση: OPPO 93 vs OPPO 95 !!!! ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!!

Μπουρδολογία ολκής.Πως δεν έχουν αρκετά pins , όταν απο το 1,3 στο 1,4 προσέθεσαν , 1 audio return chanel from tv ,2 ethernet, bidirectional. Πως δεν έχουν αρκετά pins?. Οταν απο τα 22 χρησιμοποιούσαν τα 19? στο 1,3.
Οτι είναι μάπα σαν βύσμα είναι. Δεν τους αρκούσε το dvi-d? αλλά είναι πόντιοι. Τεςπά αλλού είναι το θέμα και στο συγκεκριμένο που πόσταρες χρήστο το άνωθεν δλδ , γράφουν βλακείες.Οσο για το Jitter επίσης. Τα έχουμε ξαναπεί περί jitter , μην τα ξαναλέμε .Οσο αφορά στην μείωση του jitter , εχουν ασχοληθεί και άλλες εταιρίες , πλην της sony με την ES σειρά. Βλέπε Denon με denon link.Αλλά ούτως η άλλως πιστεύεις οτι ακούς αντιλαμβάνεσαι το jitter? Οταν η μόνη διαφορά που εχει με ενα σήμα χωρίς jitter είναι μια ολίσθηση ταχύτητας μερικών εκατομμυριοστών του δευτερολέπτου?
Αν το ακούς και το αντιλαμβάνεσαι δεν έχεις αυτιά , παλμογράφο έχεις.!!!!
1)Περί HDMI: υπάρχει γενική googloκατακραυγή. Αν λένε ψέμματα, λέω και γω.

2)Περί jitter:

Και πάλι λέω ότι διαβάζω! Είναι πρακτικά αδύνατον να το ελέγξω προσωπικά, εφ' όσον δεν είμαι μηχανικός ήχου, και τα παρεμφερή.

α)Κατέληξαν ότι το jitter είναι ακουστό και μάλιστα όχι στα 50 ns που έλεγε το BBC την δεκαετία του '70, αλλά από τα...20 ps!

Επαναλαμβάνω πως λέω ότι διαβάζω.

β)Η μόνη περίπτωση που μου δίνεται μία δυνατότητα ελέγχου και μάλιστα από...το σπίτι μου, είναι η κάρτα της ΑSUS που έτυχε (;), γιατί δεν ξέρω πως να εξηγήσω μία τέτοια ευτυχή σύμπτωση, να παράγεται σε δύο πανομοιότυπες εκδόσεις που έχουν μεταξύ τους μόνο μία βασική διαφορά και μερικές άλλες...ψιλές.

Η βασική είναι ένα πρόσθετο ρολόϊ antijiter, η όπως αλλιώς θέλετε πέστε το, που έχει η μία από τις δύο. Και, ω του θαύματος, σύμφωνα με όλες τις αναφορές ειδικών και μη, αυτή με το έξτρα σύστημα, έχει καλύτερο ακουστό, χωρίς παλμογράφο, ήχο, έχοντας 100-150 ps χαμηλότερο jitter!

Aυτό μου επιτρέπει να καταλήξω στο συμπέρασμα, και εμένα με την σειρά μου, ότι το jitter σε αυτό το επίπεδο είναι ακουστό!

Εκτός και αν φταίει κάποια από τις δευτερεύουσες διαφορές που δεν έχουν, ενδεχομένως, σχέση με το jitter. Tι να πω!

:107:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

το θεμα αν ακουγεται η οχι το τζιτερ εχει μικρη σημασια.
Σημασια εχει οτι σε ενα avακο του κιλου οπως εχουν οι περισοτεροι, αν συνδεσεις αναλογικα ενα μπλε ακουγεται καλυτερα.
Οσο για
delay correction
db correction
speaker size
bass managment,
πλεον υπαρχει σε αρκετους παικτες.
Οποτε αν μιλαμε για καλυτερο ηχο , υπο αυτες τις πρoυποθεσεις οι αναλογικες ειναι μονοδρομος.
και ενα Δαυιδικο oppακι τα κανει ολα και συμφαιρει.Πηρε την πρωτοκαθεδρια του ιαπωνα , και το πιθανοτερο ειναι να μεινει ετσι.
Player μπορει ο ιαπωνας να φτιαξει καλυτερο.
Σε τιμη κατω των 1000 ευρω ουτε στο καλυτερο ονειρο του.

Reaction score
38

Παιδιά όποιος δεν ακούει διαφορά είναι ευτυχής και ας παραμείνει έτσι.

Γεγονός είναι ότι jitter υπάρχει είναι μετρήσιμο και για κάποιους ακουστικά ανιχνεύσιμο. Απο εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ότι θέλει...
Δεν υπάρχει λόγος διαφωνίας. Κουμάντο κάνουν τα δικά μας αυτιά και μόνο αυτά.

Reaction score
1.441
ΓΙΑ ΝΑ προσθεσω και εγω τη δικη μου εμπειρια σαν κατοχος του 95 (το εγραψα και αλλου) και επειδη δεν ξερω απο jitter μιτερ και ουτε παλμογραφους εχω αλλα εμπιστεομαι μονο τα αυτια μου......δεν εχω βρει μηχανακι μεχρι και 7πλασια τιμη απο το oppo που να το ξεπερναει σε ηχο. μονο ενα με τιμη στα 7000 ευρω καταφερε να το φτασει. και μιλαω για dac και player με ενσωματωμενα dac απο hiend εταιριες. για dac που ειναι ενσωματωμενα σε av ενισχυτες ουτε που το συζηταω βεβαια.... και οι κοντρες και οι ακροασεις που εχω κανει ειναι αρκετες. δεν συζητω βεβεια να βρεις κατι τετοιο στο χιλιαρικο....τα sabre με τη συγεκρημενη υλοποιηση απο την Oppo ειναι οτι καλυτερο αυτη τι στιγμη ...τελεια και παυλα. χρησιμοποιώντας τις ανλογικες εξοδους και κατα προτίμηση τις xrl του

Reaction score
67

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Δε θα επεκταθώ τόσο πολύ με Jitter και άλλα ενοχλητικά ακούσματα της ψηφιακής τεχνολογίας. Και λέω ακούσματα γιατί ότι δεν είναι ποιοτικό ακούγεται με τα αυτιά μας χωρίς να μπούμε στην εργαστηριακή διαδικασία με παλμογράφους γεννήτριες ήχου , μικρόφωνα κτλ κτλ κτλ. Τελικά θα περιμένω λίγο ακόμη και θα πάω στο 95 . ΑΛΛΑ λέω ΑΛΛΑ επειδή ακούω μεγάλες κουβέντες για αυτό το player ελπίζω και σε εικόνα αλλά και σε ήχο να μην έχει καμία σχέση με το 83 γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα γίνω πολύ αποκαλυπτικός !! Και για να μη ξεχνιόμαστε το HDMI σε ήχο θα το χαρακτήριζα σα την μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων 50 ετών.... Και για όσους δεν έχουν ακούσει τον 5508 η τον 5509 AV προενισχυτή της ONKYO καλά θα ήταν να πέρνουν θέση μόνο για κάποιον AV ενισχυτή που έχουν στην κατοχή τους για να κρίνουμε και εμείς. Ευχαριστώ όλους τους φίλους για το ενδιαφέρον τους σχετικά με την αναζήτηση γύρο από το 93 και 95 ;)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.314
Members
38.681
Νεότερο μέλος
Andrewk