Optimo: High-End, two-way, TL loudspeaker

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ο βασικός κανόνας στο DIY είναι πως δε φτιάχνουμε ποτέ κάτι όταν με τα ίδια χρήματα το παίρνουμε έτοιμο !!!
Mα αυτό είναι το θέμα βρε Νικόλα... Αυτές τις μονάδες προσωπικά δεν τις έχω δει σε ηχείο με προσιτή τιμή (όχι, 5000 ευρώ δεν θεωρείται προσιτή τιμή). Μπορεί φυσικά να μου διαφεύγει κάποια εταιρεία...

Είναι πιθανό με φθηνότερες μονάδες να πάρεις ένα 80% της απόδοσης ενώ το κόστος θα είναι σημαντικά μικρότερο, αλλά αυτό λέγεται diminishing returns και είναι λογικό να συμβαίνει.
Προσωπικά αν έφτιαχνα ένα ηχείο για να μου μείνει (και όχι απλά για τη χαρά της δημιουργίας) και για να συνοδεύσει καλά μηχανάκια, θα ήθελα να έχει μονάδες της Scanspeak (και ειδικά της συγκεκριμένης σειράς). Όσα εμπορικά ηχεία έχω ακούσει με μονάδες αυτής της σειράς μου έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και τελικά θεωρώ πως ο ήχος τους ταιριάζει πολύ με τα γούστα μου (σε αντίθεση με τις εξίσου κορυφαίες μονάδες της SEAS, π.χ., που, ενώ νομίζω πως μετράνε και καλύτερα, δε με συγκινούν τόσο).

Reaction score
1
Αν έφτιαχνες κάτι, θα ήταν σίγουρα 94db +++ ..... για να παίζει με τον Trends σου :happy_8: :happy_8: :happy_8:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Αν έφτιαχνες κάτι, θα ήταν σίγουρα 94db +++ ..... για να παίζει με τον Trends σου :happy_8: :happy_8: :happy_8:
Ετοιμάζω άλλα κόλπα τώρα... :happy_6:
Ο Trends πάει bedroom μαζί με fostex-άκι για να παίζει Barry White. Αφού τα'παμε! :happy_9:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025
Δε θέλω να το παίξω εξυπνάκιας, αλλά πόσο νομίζετε πως κοστίζει άν tweeter της σειράς Nautilus; (Το παλιό, όχι το διαμαντένιο)...

Επίσης, σε τίνος τιμής ηχείο θα θέλατε να δείτε αυτά τα δύο μεγάφωνα;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Δε θέλω να το παίξω εξυπνάκιας, αλλά πόσο νομίζετε πως κοστίζει άν tweeter της σειράς Nautilus; (Το παλιό, όχι το διαμαντένιο)...
E, πες ντε.
Σίγουρα λιγότερο από τα tweeter (τύπου "ring radiator") που συζητάμε εδώ.
Mόνο το αντίστοιχο της Vifa νομίζω έχει κάπως πιο λογική τιμή.

Επίσης, σε τίνος τιμής ηχείο θα θέλατε να δείτε αυτά τα δύο μεγάφωνα;
Τόσο φθηνό όσο να μην αξίζει να ασχοληθείς με DIY κατασκευή. :happy_9:
Μα κι αυτός ο Πετρόπουλος κόλλημα με τα SEAS.... :pc:

Reaction score
1
Αυτή η μανία με τα Fostex στην ελλάδα ...

Πάντως ευχαριστώ για το thread... έχει κανά δυο updates o Tony που δεν είχα δει. Κυρίως εκείνο το "τέρας" έχει πολύ ψωμί.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Αυτή η μανία με τα Fostex στην ελλάδα ...
Προσωπικά καμία μανία δεν έχω με τα fostex. Απλά είναι ότι πιο απλό και οικονομικό μπορώ να σκεφτώ που θα παίζει ικανοποιητικά με τον Trends. Είχα ένα ζευγαράκι μικρά βιβλιοθήκης (της Avance) αλλά τα έδωσα, δυστυχώς. :crazy_1:

Reaction score
0
Προσωπικά καμία μανία δεν έχω με τα fostex. Απλά είναι ότι πιο απλό και οικονομικό μπορώ να σκεφτώ που θα παίζει ικανοποιητικά με τον Trends. Είχα ένα ζευγαράκι μικρά βιβλιοθήκης (της Avance) αλλά τα έδωσα, δυστυχώς. :crazy_1:
Αν βρεθεις Αθηνα, μπορεις ερθεις να ακουσεις φοστεξ, και με tripath 2024, αλλα και με διαφορα ενισχυτακια....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ευχαριστώ Jim, θα το κανονίσουμε!
Συνήθως ανεβαίνω για λίγο (οπότε δεν έχω πολύ χρόνο) αλλά μία σύντομη ακρόασης για να πάρω "μυρωδιά" πιστεύω θα την καταφέρουμε. :mrgreen:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
= Η παντοφλα της γυναικας εχει ενισχυμενο τακουνι, και ποναει το ρημαδι :cool_11::cool_11:
Κόντα έπεσες, αλλά δεν λέγεται παντόφλα αυτό που με κρατάει σπίτι. Όταν μεγαλώσεις θα σου πω περισσότερα... :happy_4: :happy_8:

Reaction score
13
Κόντα έπεσες, αλλά δεν λέγεται παντόφλα αυτό που με κρατάει σπίτι. Όταν μεγαλώσεις θα σου πω περισσότερα... :happy_4: :happy_8:

Εγω ξερω οτι "μια τριχα του Καραβι σερνει"

Fostex 106 σε BLH/BR : Ο Τσακα-Τσουκας (για οσους θυμουνται τον γραφικο πλανοδιο φυστικα των μπαρ των Εξαρχειων)
Λιγο πανω απο τα 10 Βαττ φαινεται οτι τερματιζει το πηνιο φωνης και αρχιζουν τα τσακα-τσουκα.
Και φωναζει σαν "Αυστηρη Κυρια"

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Εγω ξερω οτι "μια τριχα του Καραβι σερνει"

Fostex 106 σε BLH/BR : Ο Τσακα-Τσουκας (για οσους θυμουνται τον γραφικο πλανοδιο φυστικα των μπαρ των Εξαρχειων)
Λιγο πανω απο τα 10 Βαττ φαινεται οτι τερματιζει το πηνιο φωνης και αρχιζουν τα τσακα-τσουκα.
Και φωναζει σαν "Αυστηρη Κυρια"
"Μ'αεροπλάνα και βαπόρια".. :happy_2:

Mε τα 6 watt του Trends μια χαρά θα κάτσει το Fostex δηλαδής. :happy_9:

Reaction score
0
Παιδιά έχω φτιάξει εδώ και 4 χρόνια το ΟΡΤΙΜΟ αλλά με δύο Scanspeak 18W8531G00 στο ηχείο και ένα TWEETER SEAS EXCEL MILLENIUM αντί γιά τα SCANSPEAK.
Ως τώρα δουλεύουν ενεργά και το αποτέλεσμα είναι άψογο.Αυτές τις ημέρες
δοκιμάζω διάφορα xovers σαν παθητικό και πάλι είναι τέλειο. Ο ήχος του TL δεν
έχει καμμία σχέση με τα bassreflex που είχα πριν (ODIN της SEAS).
Σίγουρα αξίζει να τα φτιάξει κάποιος.

Attachments

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik