Optoma H31 DLP Front Projector Review

Reaction score
1
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η τιμή του στις ΗΠΑ

http://www.audioholics.com/productreviews/avhardware/OptomaH31DLPProjectorReview4.php

όπου διαβάζουμε MSRP: $1299 δηλαδή σύμφωνα με την ισοτιμία ευρώ/δολλαρίου , την οποία μπορούμε να τσεκάρουμε στο ακόλουθο link
http://www.mecklai.com/mecklai/currencyconvertercd.asp

κοστίζει στις ΗΠΑ 1003 ευρώ.

Έχω διαβάσει κατά καιρούς διάφορες ράδιο αρβύλες, ότι οι Optoma είναι φθηνοί στην Ελλάδα ...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Για οσους δεν γνωριζουν νομιζω πως καλο θα ηταν να αναφερθει πως ο Η31 δεν ειναι παρα ο αντιστοιχος Η30Α στην Ευρωπη.

Rick , σχετικα με την τιμη των Optoma στην χωρα μας οτι εχει ειπωθει ειναι για το μεγαλο μοντελο Η77-Η78...

Reaction score
1
Πόσο έχει ο Optoma H77 στη χώρα μας ;
Σε ένα αμερικάνικο site που βρήκα τυχαία , απ' ό,τι βλέπω ...

http://www.projector.com/product.cfm?pid=1252

έχει $3,999.00 δηλ. 3,092.33 ευρώ.

Αν τον πουλάει κάποιος στην Ελλάδα κάτω από 3,5 χιλιάρικα, να πάω αύριο να πάρω 5.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Η αρχικη τιμη του Η77 στην Αμερικη ηταν $9000
Στην Ελλαδα 4.900 ευρω!
Στην υπολοιπη Ευρωπη γυρω στα 6.500 ευρω!

Οι νεες χαμηλες τιμες στην Αμερικη εχουν διαμορφωθει τους τελευταιους δυο μηνες.
Στην Ελλαδα δεν υπαρχουν περιθωρια για περαιτερω πτωση , εκτος εαν υπαρξει μειωση στην τιμη χονδρικης.

Παντως ακομα και ετσι-γνωριζω πως σε καποια καταστηματα τον βρισκει κανεις κατω απο τα 4.500 ευρω- δεν ειναι καθολου ασχημα :wink:

Reaction score
1
Τα 9000$ αναφέρονταν ως τιμή καταλόγου κάποτε στις ΗΠΑ. Δεν νομίζω ότι τον αγόρασε κανείς τόσο ποτέ. Αντιθέτως στην Ελλάδα, αρκετοί τον πλήρωσαν γύρω στα 5 χιλιάρικα.Σήμερα πάντως , στις ΗΠΑ μπορεί να βρεθεί στην τιμή των 3 χιλιάδων ευρώ. Δηλαδή τουλάχιστον 1100 ευρώ λιγότερα από όσο στην Ελλάδα. Με δεδομένη τη διαφορά αμοιβών η διαφορά τιμής είναι χαοτική.
Ένας σερβιτόρος στα McDonalds στην Ελλάδα, χρειάζεται 7 μισθούς για να αγοράσει έναν Η77, ενώ ο αντίστοιχος αμερικανός κάπου ... 1,5 μισθό

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Rick, καλε μου φιλε.
Δεν εχω σκοπο να συνεχισω μια συζητηση που δεν βγαζει πουθενα ουτε θελω να αποδειξω πως εγω εχω δικαιο ενω εσυ οχι.

Εχεις την αποψη σου και εγω την δικη μου.

Για την ιστορια, τα 9000 ηταν ανωτατη λιανικη τιμη.
Η street price τιμη ηταν γυρω στα $8000
Το ιδιο ακριβως(με διαφορετικες τιμες βεβαια) και στην περιπτωση των ακριβοτερων μοντελων της Benq

Oσο για τους μισθους επετρεψε μου να σου πω ενα μικρο παραδειγμα.
Οταν η σημερινη συζυγος μου αποφασισε να ερθει μονιμα στην Ελλαδα(&*^$@) απο την δουλεια που ειχε στην Ελβετια επαιρνε 1.200.000 δρχ περιπου
Ερχομενη στην χωρα μας ο μισθος της "επεσε" στις 200.000 δρχ περιπου
Και στις δυο χωρες μπορουσε να ζησει με το ιδιο τροπο ζωης περιπου αν και η διαφορα του μισθου ηταν χαοτικη.
Ο λογος ηταν φυσικα η υψηλοτατη φορολογια και κρατησεις , αλλα και τα πολυ υψηλα ενοικια αλλα και οι τιμες των κοινων αγαθων που την εξαναγκαζαν να ταξιδευει καθε μερα απο την Γενευη στην Γαλλια(μιση ωρα αποσταση περιπου) ωστε να ψωνισει απο το supermarket αρκετα φθηνοτερα απο τα αντιστοιχα Ελβετικα.

Τωρα για οποιον εχει ζησει Αμερικη , γνωριζει τι θα πει υψηλες κρατησεις και ακριβος τροπος ζωης.

Τι μας νοιαζουν ολα αυτα βεβαια οταν μιλαμε για βιντεοπροβολεις?
Δεν ξερω και φυσικα δεχομαι πως καποιος μπορει να βρει στο εξωτερικο πολυ φθηνοτερες τιμες απο οτι στην μικρη μας Ελλαδα.
Και εχουμε κανει την συζητηση αυτη απειρες φορες και λυση δεν βρισκουμε.

Νομιζω πως το τελικο συμπερασμα ειναι:
Βρισκεις τον Η77 1000 ΕΥΡΩ φθηνοτερα στην Αμερικη απο οτι στην Ελλαδα?
Τοτε αγορασε τον απο εκει!
Γουστο σου ειναι , δικαιωμα σου ειναι , και αν πιστευεις πως θα κερδισεις τελικα , παλι μαγκας θα εισαι!
Παντα κατα την ταπεινη μου αποψη... :wink:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.341
Members
38.685
Νεότερο μέλος
simplygades