Optoma hd20 η benq w1070?

Reaction score
2
Καλησπέρα ! Το Σάββατο θα αγοράσω έναν από τους δυο και δεν μπορω να αποφασίσω. Ηθελα να αγοράσω το benq w1080st διότι εχει καλύτερο και πιο ποιοτικό φακό από τον 1070 αλλά δυστυχώς δεν υπαρχει διαθέσιμο στην Αθήνα.
Η αληθεια ειναι ότι με χαλάει λίγο που εχει αυτό το μικρο φακό ο w1070 αλλά λένε όλοι ότι εχει ωραία εικόνα άσχετα με τη ποιότητα του μικρού φακού. Τώρα θα μου πεις και ο w7000 εχει μικρο φακό...αλλά άμα δει κανεις τα w1100 και w1200 η benq τους είχε εξοπλίσει με πιο ποιοτικό φακο 12 στοιχείων.
Πιστεύετε ότι ο optoma hd25 εχει πιο καλό φακο? μου φαίνεται πιο μεγάλος ο φακός του hd25...
μου αρέσει επίσης το γεγονος ότι o benq εχει ενσωματωμένο το 3d πομπο δεν ξέρω που μπορεί κάποιος να βρει 3d πομπο για τον optoma. Με ενδιαφέρει το 3d.
Ο optoma κοστίζει λίγο παραπάνω...αξίζει όμως?

Reaction score
2
Απάντηση: Optoma hd20 η benq w1070?

Ναι το ξέρω το έχω διαβάσει αναλυτικά...εσυ πιο προβολέα θα διαλεγες και γιατι?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.352

Να σου πω εγώ;

Αυτόν που έχει την καλύτερη ή περισσότερη εγγύηση.

Reaction score
2

Δεν ξέρω ποια εταιρία δίνει την καλύτερη εγγύηση από το ήχο έκφραση θα πάρω το προτζεκτορ.
Φαντάζομαι ότι η εγγύηση θα ειναι ίδια.

Reaction score
2

Ποιο από τα δυο εχει καλύτερο φακό όμως? ξέρει κανεις να μου πει? ευχαριστώ

Reaction score
152

αν ειναι ο πρωτος σου,καταλαβαινω γιατι ρωτας με τοσο ενδιαφερον....
στα ματια μου το ολο θεμα ειναι, αν το στιφαδο που θα φας εχει λαγο ή κουνελι.....
αν δε τους δεις με τα ματια σου,ακρη δε βγαζεις.
μετα κοιτας τα χρηματα που θα δωσεις και αγοραζεις.

Reaction score
8.350

ο φιλος μαλλον ασχολειται με τη φωτογραφια και εχει εστιασει παρα πολυ στο φακο.Ουτως η αλλως ο φακος οντως ειναι σημαντικος,αλλα συγκεκριμενα δεν γνωριζω αν εχουν διαφορα ποιοτητας,μαλλον ο Μανωλης θα ξερει.Υποθετω ομως οτι σε αυτη την τιμη δεν μπορει να υπαρχει μεγαλη διαφορα,ισως ομως υπαρχει καποια μικροδιαφορα.Σε μερικα ρηβιους παντως διαβασα οτι ο Μπενεκιου εχει πολυ καλο φακο.Ως προς την ευκρινεια στην παρουσιαση υπερτερουσε ελαφρα ο Οπτομα ,νομιζω το γραψανε ολοι αυτο,αλλα δεν σημαινει οτι ειναι εξ αιτιας του φακου.

Reaction score
2

Στα reviews που διάβασα εγω εχει μέτριο φακο ο benq. Αλλά εχει καλή εικόνα παρόλα αυτά. Εχουν τελικά διάφορες μεταξύ τους πάντως. Ο πρώτος μου προβολεας θα ειναι ναι. Το καλο ειναι ότι έχω παρά πολλά blu ray na δώ. Από τα screenshot μου φαίνεται o benq εχει καλύτερο μαύρο. Με ενδιαφέρει πολυ και αυτό. Και η ευκρίνεια με νοιάζει. Επίσης διάβασα ότι στο benq άμα βάλεις το προβολέα να λειτουργεί σε smart Eco mode λειτουργεί σαν Ιριδα με πολυ καλο μαύρο. Δεν ξέρω αν ο optoma εχει κάτι τέτοιο. Αύριο ειναι η μεγάλη μέρα χαίρομαι που η τεχνολογία dlp ειναι πλέον προσιτή για όλους. Καποιοι λένε για LCD ... Εχουν την ίδια ευκρίνεια με dlp??? μου αρέσουν πολυ τα 3d προβολικα που βγάζει η Epson αλλά αυτό το καιρό είμαι χωρίς δουλειά και ειναι πανακριβοι.
Δεν ασχολούμαι με τη φωτογραφία...αλλά μου αρέσει να υπάρχει ένας φακός καλής ποιότητας εννοείται ότι θα παίζει ρόλο.

Reaction score
2

Αύριο παραγγελνω την οθόνη . Ελεγα για 128... Δεν ξέρω μήπως αρχίζει και χάνει μετά αμα πάω για πιο πολυ....γιατι?

Reaction score
2

Ειναι κάποιος από τους δυο καλύτερος για πιο πολλές ιντσες ??

Reaction score
15.548

128" σημαινει 160 υψος και 280 πλατος

εαν ο χωρος σου ειναι νορμαλ σε υψος δεν χρειαζεται μεγαλυτερο μεγεθος...

θεωρω οτι εισαι οριακος σε υψος αν ο χωρο σου ειναι τυπικος σε υψος δλδ 2.85μ

μια χαρα ειναι το προβολι που θες....

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.798

Κώστα, πέρα από τα specs, μπορεί ο Optoma να ανοίξει 128" με δεδομένη την πτώση της φωτεινότητας?

Καταρχήν να ευχαριστήσω τους αντιπροσώπους την Avart αλλά πάνω από όλα όλους εσάς που ήρθατε στην χθεσινή συνάντηση.
Λίγα λογια για το Set up.
Και οι δυο προβολείς έπαιζαν από τα 3,8 μέτρα ό ένας δίπλα στον άλλον. Για τον λόγο αυτό, επιλέχτηκε τα μηχανάκια να πάιζουν στο "ρελαντί", δηλαδή με τις λάμπες τους σε low mode. (περίπου 300-320 lux).
Η επάρκεια φωτεινότητας του 1070 ήταν εμφανής δεδομένου ότι έπαιζε με το BR off ενώ ο HD20 στο 10.(max).
Αυτή είναι και μια από τις κύριες διαφορές τους. Ο 20άρης έχει ρύθμιση της έντασης του BR ενώ στον 1070 μπορείς να το ενεργοποιήσεις ή όχι.

Έτσι στην πιο πάνω ερώτηση ή απάντηση είναι ότι μόνο ο 1070 μπορεί να ανοίξει με σχετική άνεση τις 150 ίντσες αλλά και πάλι η εικόνα μας θα "συντροφεύεται" με τις όποιες αδυναμίες του προβολέα.

Reaction score
15.548

o Μανωλης διορθωσε την φωτεινοτητα Γιαννη(τα γνωστα λαθη του Μ.Κ. :biggrin:)....το σωστο ειναι 200-220 lux

Reaction score
2

Παιδιά ευχαριστώ πολυ για τη βοήθεια. Άμα δεν βρω το benq w1080st μεσα στη βδομαδα θα πάρω τον optoma. Για μένα παίζει ρόλο ο φακός . Θέλω να εχει μέτριο προς μεγάλο φακο όχι αυτό το πραγματάκι που εχει ο 1070.

Reaction score
152

Κώστα, πέρα από τα specs, μπορεί ο Optoma να ανοίξει 128" με δεδομένη την πτώση της φωτεινότητας?
Γιαννη,συμφωνα με τα specs,εγω θα σου πω πως ναι, μπορει να ανοιξει 128", αφου εγω με τον hd70 του 2006 παιζω στις 123" απο τα 4,8μ.
το λεω αυτο γιατι με ιδιες ρυθμισεις στο projection calculator ο 25ρης μου δινει 23fl και ο 70ρης μονο 13fl.....
και ειμαι παρα πολυ,μα παρα πολυ ικανοποιημενος απο την εικονα που παιρνω τα 4 χρονια που τον εχω στημενο ετσι....

Reaction score
15.548

.......τωρα ειδα την ερωτηση ......!!!!

σορυ Γιαννη μου...

νομιζω ξερεις την απαντηση μου..

δεν ασχολουμαι με λαμπες....το βασικο για μενα ειναι να σου αρεσει ενας προβολεας και να εχει φωτεινοτητα ωστε να καλυψη σωστα το καδρο που θες.....η λαμπα ειναι ενα εξαρτημα αναλωσιμο,που αλλος την χαλαει σε εναν μηνα και αλλος σε 1 χρονο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.292
Members
38.675
Νεότερο μέλος
rikos1316