OPTOMA HD70 ΚΑΙ OFFSET...

Reaction score
0
Λοιπον ασ τα παρουμε με τη σειρα.
Πανι 200 Χ 118
offset 33%
Αρα 118 Χ 0.33=38,94
Αν τοποθετηθει σε υψος απο την οροφη π.χ 1μετρο αναποδα θα εχουμε

100cm(υψος απο ταβανι)+118cm(οθονη)+38,94 (offset)=256.94cm
αυτο το σημειο 256,94 ειναι το κατω σημειο της οθονης και ειναι η αποσταση απο την οροφη.
Σωστα τα υπολογιζω???

Reaction score
1
Αν τον τοποθετησεις 1 μετρο απο το ταβανι (σε ευθεια παντα και αναποδα) μαλλον η εικονα θα φτασει κοντα στο πατωμα.Εγω που προβαλω σε 100" πανι με τον 70 και απεχει απο το ταβανι 17cm το κατω μερος της εικονας ειναι στα 90εκ απο το πατωμα.

Reaction score
384
Λοιπον,

εχεις οθονη για παραδειγμα 1.85μ πλατος και 1μ υψος.
Το 33% του υψους ειναι 33 cm
Αρα ο φακος πρεπει να ειναι 33cm πανω απο την οθονη εαν σκοπευεις να τον βαλεις στο ταβανι,
η αλλιως, 33cm κατω, εαν τον βαλεις σε τραπεζακι.

Οπως βλεπεις, το πατωμα-ταβανι ειναι ασχετα

Reaction score
0
Δεν νομιζω οτι ειναι ασχετα,εχει να κανει με το που θελεις να ειναι η οθονη σου,δηλαδη σε ποιο σημειο για να μην ειναι οι υποτιτλοι στο πατωμα.

Reaction score
0
Edit
Νόμιζα ότι είχα καταλάβει τι παίζει, αλλα μαλον θέλω περισσότερη μελέτη επί του θέματος.
Εχει να σώσει κανείς κανα link για το πως "δουλεύει" το offset στους προβολείς ?

Reaction score
384
vasilisgr said:
Δεν νομιζω οτι ειναι ασχετα,εχει να κανει με το που θελεις να ειναι η οθονη σου,δηλαδη σε ποιο σημειο για να μην ειναι οι υποτιτλοι στο πατωμα.
Το offset εχει να κανει με το που πρεπει να μπει ο προβολεας σε σχεση με την οθονη.
Το που θα αποφασισεις να βαλεις εσυ την οθονη, σε σχεση με το πατωμα,ειναι ασχετο. Το offset ιδιο θα ειναι. :)

Reaction score
0
Νομιζω οτι λεμε το ιδιο πραγμα...
Απλως εγω λεω οτι πρωτα υπολογιζεις σε ποιο υψος θελεις να ειναι η εικονα σου,εχοντασ σαν σημειο αναφορας σε υψος θελεις του υποτιτλους,στου 50,60,70,80 κλπ ποντους απο το πατωμα αναλογως και μετα αναλογα τις διαστασεις της οθονης και το offset του προβολεα σου υπολογιζεις που πρεπει να τον βαλεις.
Εγω προσωπικα σκεφτομουνα τον HD70 αλλα μαλλον θα παω σε αλλον μονο και μονο λογω offset.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.530
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas