Optoma HD70 και rainbow..

Reaction score
0
Καλησπερα σας...

Προσανατολιζομαι τον τελευταιο καιρο σε αγορα προβολεα. Αποφασισα να παω σε κατι οικονομικο-εισαγωγικο, δεδομενου οτι την πρωτη κιολας στιγμη που ειδα εναν "κακο" προβολεα, συγκεκριμενα τον 5120 ενθουσιαστηκα απο την εμπειρια. Ετσι, θεωρω οτι δεν πρεπει να ξεκινησω με τιποτα σουπερ-ντουπερ, μεχρι σιγα σιγα να συνηθισω την ιδεα της μεγαλης εικονας, και να δω τι ακριβως θελω απο την εικονα μου, κινηση, ευκρινεια, κι ολα αυτα που βλεπω να συζητατε εδω..

Το διλημμα μου λοιπον ερχεται σε σχεση με το αν θα επιλεξω καποιον μεταχειρισμενο μοντελο οπως 5120, 4805 που μια χαρα τα βλεπω, αν εξαιρεσει κανεις το rainbow (που στα ματια μου ειναι εντονο), η αν θα παω σε κατι πιο καινουριο.
Συγκεκριμενα ερχεται ο HD70 που διαβαζω οτι ειναι εξαιρετικος. Ηθελα να ξερω λοιπον.. οσοι τον εχετε δει, τι γινεται με το rainbow..?? Δεν τον εχω δει, αλλα και να τον εβλεπα, ισως με τα 5-10 λεπτα ενασχολησης να μην εβλεπα κατι που ισως εβλεπα μετα απο 1-2μηνες θεασης. Ετσι ρωταω αυτους που τον εχουν.. Ειναι υπαρκτο το φαινομενο? Κι αν ναι, ειναι εντονο?
Επιμενω στην τεχνολογια DLP..για διαφορους λογους, που εχουν να κανουν με τα θεματα ομοιγενειας φωτος και συγκλισης. (φυσικα μιλαω για την κατηγορια το πολυ χιλιων ευρω)
Γιατι ειπαμε, πρωταρης μεν, αλλα ματια εχουμε..
Ευχαριστω πολυ..

Reaction score
5
Το να βλεπεις ρεινμποου δεν ειναι προβλημα...
Ετσι, αν το ρεινμποου δε σε χτυπαει στο κεφαλι με πονοκεφαλο, τοτε ο Hd70 ειναι η καλυτερη σου επιλογη γιατι κοντραρει ανετα μηχανακια με διπλασια τιμη ανεξαρτητου τεχνολογιας!

Reaction score
0
Ρωταω επειδη βλεπω διαπιστωμενα rainbow και στον 5120 ηταν το μονο πραγμα που με ενοχλησε..

Reaction score
173
Ο 5120 ήταν από τα χειρότερα προβολικά στο θέμα του rainbow. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οποιοσδήποτε σύγχρονος DLP θα έχει διαφορά προς το καλύτερο σε σχέση με αυτόν. Από την άλλη πάλι, επειδή το rainbow είναι κάτι που επηρεάζει τον καθένα διαφορετικά, θα πρότεινα να δεις οπωσδήποτε στην πραξη τον προβολέα που θα επιλέξεις πριν τον αγοράσεις, είτε αυτός είναι ο 70 είτε κάποιος άλλος.

Reaction score
108
Εδω κ μερικες μερες εχω τον optoma hd70. Ο πρωτος κ μοναδικος προβολεας dlp που ειχα δει ηταν ο vidikron helios(2 chip) στον οποιο δεν παρατηρησα ποτε rainbow κ δεν ειχα ιδεα πως μοιαζει στην πραγματικοτητα περα απο αυτα που διαβαζω. Αγοραζοντας τον optoma απο το πρωτο κιολας λεπτο παρατηρησα καποια χρωματα να πεταγονται στην οθονη οταν μετακινουσα τα ματια μου αποτομα σε καποιο φωτεινο σημειο στην οθονη με σκοτεινο ειδικα φοντο. Για μενα ειναι λιγο ενοχλητικο αλλα ανεκτο κ σε καμια περιπτωση δεν θα αλλαζα την ζωντανη εικονα του προβολεα με καποιου lcd για αυτο το φαινομενο. Συνδεοντας τον με laptop με vga, δεν παρατηρω πουθενα rainbow ακομη κ αν προσπαθω επιτηδες, περνωντας το βλεμα γρηγορα πανω απο την εικονα. Δεν ξερω που οφειλεται αυτο, ισως στο οτι ειναι συνολικα πολυ πιο φωτεινη η εικονα σε ολη της την επιφανεια κ δεν υπαρχουν εντονες αντιθεσεις. Απο οτι εχω διαβασει ο χρωματικος τροχος ταχυτητας 4χ εχει μειωσει σημαντικα το φαινομενο αυτο σε σχεση με το παρελθον, χωρις ομως να εχω καποια προηγουμενη εμπειρια για να μπορω να συγκρινω.

Reaction score
3
Επειδή έχω και τον 5120 και τον HD70,μπορώ να πω οτι συγκριτικά έχουν διαφορά στο rainbow.

Όταν ήταν φρέσκια η λάμπα του 5120 το φαινόμενο ήταν ορατό ειδικά όταν κούναγα γρήγορα τα μάτια μου από τη μια άκρη του πανιού στην άλλη.Μετά από μερικές ώρες που η λάμπα άρχισε να πέφτει το 'βλεπα σπάνια και προς το τέλος της ζωής της (1200 ώρες) δεν το έβλεπα καθόλου...
Στον Optoma όσο κι αν έχω προσπαθήσει δεν έχω δει rainbow.

H αλήθεια είναι όμως οτι ακόμα και στον Benq ποτέ δεν με ενόχλησε ούτε εμένα ούτε κανέναν άλλο φίλο\η και δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον έχουν δει...
Η γνώμη μου πάντως είναι οτί έχει παραγίνει ντόρος με το rainbow και οτι με τους σύγχρονους dlp ελάχιστοι είναι αυτοί που πραγματικά ενοχλούνται.

Reaction score
0
Kai ego prospa8isa na do auto to fainomeno otan sindesa ton HD70 me to PC (VGA). Se diafores tenies xoris ipotitlous den ta katafera. Me leukous ipotitlous se skoteino fonto kounontas grigora ta matia apo kai pros
tous ipotitlous (me megali diskolia) kapoia stigmi eida kati xromatakia
sto perigrama kapoion grammaton alla den 3ero
an itan to gnosto RBE kai oposdipote den einai kati "spastiko" i poli perissotero aitia imikranias :)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.523
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas