Optoma HD83

Reaction score
8.350
Απάντηση: Optoma HD83

Εαν δεις και τις μετρησεις απο τους ιδιους στον hd33 θα δεις οτι δεν εχουν την διαφορα...

ακομα και τον pany 5000 που εχει κανει τεστ τον βγαζει με καλυτερη αντιθεση native κατα 25% :116:
o projectorreview που τον κοιταζα πιο πριν βγαζει τον 83 καλυτερο απο τον Πανυ και χειροτερο απο τον Επσον.
Παντως τα νουμερα που δινει χωρις αυτοματη ιριδα ειναι σωστα.....η αν θες,πολυ κοντα στα πραγματικα δλδ αποκλισεις 5%
Τα νουμερα με αυτοματη ιριδα ξεχνατα,μιας και ο τροπος που μετρα ειναι διαφορετικος απο αλλους ....και πολυ καλα κανει..
Εγω προσωπικα τον καταλαβαινω...
δεν ξερω πως δουλευει ο 83.Ο 82 ειχε μια σχετικα προβληματικη ιριδα,που οταν την βγαλεις οφ,δεν ανοιγει τελειως με αποτελεσμα να μενει αρκετα καλο το μαυρο,αλλα να μην εχεις την μεγιστη φωτεινοτητα στα φωτεινα.Απτην αλλη πλευρα,σε μερικες σκηνες η αυτοματη σκοτεινιαζει πιο πολυ απ οσο πρεπει(κατα την αποψη μου) και μουχαλαγε την εικονα.Προσωπικα,την προτιμουσα οφ οσες φορες τον εχω δει,ο Ηλιας που βλεπαμε μαζι προτιμουσε την ιριδα.Σε μερικες ταινιες η ιριδα περιεργως δουλευε αψογα,αλλοτε εκανε κατι τρελα.

Reaction score
15.548

Θελει επιλεκτικο διαβασμα απο το καθε site...:116:

εκει δεν αναφερουν μετρησεις κ.λ.π.

Εξαλλου η καθε ιριδα κλεινει και διαφορετικα ....
οποτε καταλαβαινεις τι μπαχαλο γινετε και τι λενε στον κοσμο...

Οταν τα βαλεις native βλεπεις τι παιζει καθε μηχανακι...
Εαν τα βαλεις και με παραπλησια φωτεινοτητα τα ξεβρακωνεις...:116:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Επειδή έχω τον 20, και του έχω κάνει και αρκετές ώρες, και έχω δει και τον 82, πάρα πολύ προσεκτικά και υπέρ αρκετές ώρες και φορές, θα σας πω ότι κατά την γνώμη μου δεν έχει σχέση το ένα μηχανάκι με το άλλο! τον 20 δεν τον βλέπεις για πολύ ώρα χωρίς να σε ζαλίσει το ρέινμποου, και χωρίς να σε εκνευρίσει αφάνταστα το εντελώς ανύπαρκτο μαύρο του!!! Από την άλλη ο 82, χωρίς, και με την ίριδα είναι πολύ καλό μηχανάκι και παρακολουθείς άνετα, το δε μαύρο του (για ψηφιακό μαύρο μιλάμε) είναι υπαρκτό και ευχάριστο, προσωπικά δεν με ενοχλούσε που η ίριδα ορισμένες φορές, λίγες, έκανε κάτι!

Reaction score
15.548

Παντως......αυτο που εγραψες σε αλλο θεμα ....οτι δλδ εχουν γινει ολα τα προβολια με καλη εικονα και γι'αυτο ο κοσμος δεν εχει το ενδιαφερον....ΙΣΧΥΕΙ...
Ισχυει γιατι απο τοτε που μπηκε η αυτοματη ιριδα στους προβολεις,εχουν γινει ολα μπαχαλο...και με τα μετρησιμα νουμερα,μιας και ο καθε ενας μετραει οπως του κατεβει ....οποτε επιρεαζεται ο κοσμος....
Αλλα και απτην αλλη,η αυτοματη ιριδα του εκαστοτε προβολεα,επιρεαζει την εκαστοτε σκηνη διαφορετικα....η οπτικη απατη ειναι μεγαλη και μη αντιληπτη απο τον θεατη..

Reaction score
8.350

Παντως......αυτο που εγραψες σε αλλο θεμα ....οτι δλδ εχουν γινει ολα τα προβολια με καλη εικονα και γι'αυτο ο κοσμος δεν εχει το ενδιαφερον....ΙΣΧΥΕΙ...
Ισχυει γιατι απο τοτε που μπηκε η αυτοματη ιριδα στους προβολεις,εχουν γινει ολα μπαχαλο...και με τα μετρησιμα νουμερα,μιας και ο καθε ενας μετραει οπως του κατεβει ....οποτε επιρεαζεται ο κοσμος....
Αλλα και απτην αλλη,η αυτοματη ιριδα του εκαστοτε προβολεα,επιρεαζει την εκαστοτε σκηνη διαφορετικα....η οπτικη απατη ειναι μεγαλη και μη αντιληπτη απο τον θεατη..
η ιριδα ηταν μια ευκολη λυση,αφου δεν εχουν καταφερει ακομα μαυρο χωρις ιριδα στην φτηνη κατηγορια.Παντως αφου ο κοσμος βλεπει και χαιρεται αυτο εχει σημασια,απλα εμεις εδω στο φορουμ μ'αυτα ασχολουμαστε ασχετα ποσο ενδιαφερουν τον πολυ κοσμο.

Reaction score
15.548

στα γεραματα εγινες αντι-dlpακιας.:116:
:204:

Η τεχνολογια dlp ειναι κορυφαια ως προς την σταθεροτητα και την χρηση της στον χρονο...STOP..

στα υπολοιπα εμεινε πισω αρκετα......

Reaction score
15.548

η ιριδα ηταν μια ευκολη λυση,αφου δεν εχουν καταφερει ακομα μαυρο χωρις ιριδα στην φτηνη κατηγορια.Παντως αφου ο κοσμος βλεπει και χαιρεται αυτο εχει σημασια,απλα εμεις εδω στο φορουμ μ'αυτα ασχολουμαστε ασχετα ποσο ενδιαφερουν τον πολυ κοσμο.
Σαφως και αυτο εχει σημασια......

Reaction score
15.548

και μια στα γαλλοαγγλικα.......:116:

Dynamic Contrast

The HD83 is equipped with a dynamic iris mode is too noticeable (pumping light) you should not use it

η αυτοματη ιριδα δεν δουλευει σωστα....μην την χρησιμοποιειτε

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

δηλαδη βρε παιδες η ΟΠΤΟΜΑ βγαζει δυο προβολια που ο ενας εχει διπλασια τιμη απο τον αλλον 83-33 και βγηκε στην αγορα να βρει κοροιδα ?

Θα καταπιω τον Πιονερο μου με αυτα που ακουω!!!!

Δηλαδη με τις τιμες που εχει κανει δυσφημηση στον εαυτο της αντι για διαφημηση στα νεα προιοντα της!!!!

Σου λεει καποιο κοροιδο θα βρουμε να του τα μασσησουμε!!!!!
Ρε ........θα σας πεταξω καμια πετρα με αυτα που διαβαζω και μας διαβαζει και ο κοσμος!!!!!!!!!:623::623:

Reaction score
15.548

Μην διαβαζεις βρε τα προβολοχαιενταδικα :116:.....ταπαμε δεν ταπαμε...:403:

Reaction score
15.548

Διαβασε και για τον hd87 ..

Σαφως καλυτερος απο τους αλλους δυο απο την στιγμη που δουλευει πιο σωστα η αυτοματη ιριδα...

Απλα θελει προσοχη η τοποθετηση φακου η αν βγαλει προβλημα κατα την τοποθετηση.

Με αυτον πιανεις κορυφη στα dlp αν τα διαθετης......:114:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Και απ το AVForums:
http://www.avforums.com/review/Optoma-Themescene-HD83-3D-DLP-Projector-Review.html

If you don’t have a dedicated bat cave and your best hope is a room with white walls and ceilings then the HD83 might just be the projector to have a look at. It offers good 2D images and in those conditions the lack of absolute black level and dynamic range are not such a great issue. Then add in the excellent 3D experience on offer and the price tag being asked and suddenly the HD83 can make a lot of sense.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.320
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis