Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.730
Απάντηση: Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

Τι να το κανω να παρω ενα sony 85 ας πουμε , αν τελικα το μαυρο που θα δω λογω χωρου ειναι ανοιχτο γκρι ?

Γιατί πιστεύω άμα πάρεις ένα χειρότερο βιντεοπροβολέα σε μαύρο,

θα δεις ακόμη πιο ανοικτό γκρι, δηλαδή χειρότερο.

Θέλω να πω πως ένας χώρος κακός (άσπροι τοίχοι), χαλάει σε όλους τους προβολείς

το μαύρο τους με το ίδιο ποσοστό για τον καθένα.

Ποιος θα δειξει καλυτερα στο χωρο μου, ενας προβολεας με τεραστιο ansi contrast και μετριο on/off ή το αντιθετο ?

Για το δεύτερο ερώτημά σου έχω την εντύπωση ότι είναι το ίδιο.

Αλλά ας μας το πει ο Πάνος καλύτερα.
.

Reaction score
1

Παναγιωτη καλα τα λες, αλλα ολοι εμεις οι κοινοι θνητοι, πως μπορουμε να ξερουμε ποιος απο ολους τους προβολεις θα δειξει καλα (μαυρο και κοντραστ εννοω) στο χωρο μας ?
Τι να το κανω να παρω ενα sony 85 ας πουμε , αν τελικα το μαυρο που θα δω λογω χωρου ειναι ανοιχτο γκρι ?
Ποιος θα δειξει καλυτερα στο χωρο μου, ενας προβολεας με τεραστιο ansi contrast και μετριο on/off ή το αντιθετο ?

Δεν έχω ιδέα Γιάννη μου, μια και δεν γνωρίζω φυσικά πως ακριβώς είναι ο χώρος σου, αλλά και να το γνώριζα πάλι μάλλον δεν θα μπορούσα να σου δώσω σαφή απάντηση. Δεν είμαι ούτε φυσικός, ούτε μαθηματικός, ούτε έχω κάνει μάστερ ή ντοκτορά πάνω στις ανακλάσεις φωτεινότητας σε διάφορα υλικά... :203:

Κατά την ταπεινή μου άποψη, όλοι μας έχουμε οδηγηθεί αβίαστα σε ορισμένα συπεράσματα όλα αυτά τα χρόνια, όπως:

α. Ένας καθαρόαιμος χώρος bat cave θα σου αναδείξει στον μέγιστο βαθμό όλο το ANSI contrast που είναι σε θέση να σου δώσει ο προβολέας σου, μια και οι ανακλάσεις στους τοίχους, ταβάνι και πάτωμα θα είναι σχεδόν μηδενικές.

β. Ελάχιστοι από εμάς έχουμε στη διάθεσή μας έναν τέτοιον χώρο bat cave. Υπό αυτή την παραδοχή, όλοι μας ανεξαιρέτως πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς. Σε έναν χώρο π.χ., με κατάλευκους τοίχους όπως είναι η κρεβατοκάμαρά μου, θεωρώ ως δεδομένο ότι τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχει ένας προβολέας με πολύ υψηλό ANSI contrast και μέτριο on/off, μια και ο χώρος δεν τον βοηθάει καθόλου να αναδείξει το υψηλό του ANSI contrast.

Aντίθετα, ένας άλλος προβολέας με χαμηλότερο ANSI contrast αλλά πολύ υψηλότερο on/off contrast, θεωρώ ότι θα τα πάει καλύτερα σε έναν τέτοιο χώρο με κατάλευκους τοίχους, τζάμια, καθρέφτες κτλ. Θα έχει κι αυτός σαφέστατα απώλειες στο ANSI contrast, αλλά αναλογικά μικρότερες από τον άλλο προβολέα με το υψηλότερο ANSI. Αντίθετα οι λευκοί τοίχοι δεν θα επηρεάσουν σχεδόν καθόλου το πολύ υψηλό του on/off.

γ. Θεωρώ ότι όλοι μας αποδεχόμαστε το γεγονός ότι οι προβολείς που είναι σε θέση να αποδώσουν on/off contrast μεγαλύτερο του 5.000:1, μπορούν σε γενικές γραμμές να αποδώσουν τρισδιάστατα και κοντραστάτα σκοτεινά πλάνα, ανάλογα βέβαια και με το τράνσφερ.

Είναι επίσης βέβαιο ότι ο VPL85 με το 71.000:1 on/off contrast, θα αποδώσει πιο τρισδιάστατα σκοτεινά πλάνα από τον δικό μου Sharp που μετράει με το ζόρι ένα 8.000:1 on/off contrast.

δ. Στα μεσαία φωτεινά και φωτεινά όμως πλάνα, θεωρώ ότι θα είμαι έστω και ελαφρά πιο τρισδιάστατος από έναν προβολέα με πολύ χαμηλότερο ANSI contrast, αλλά πολύ υψηλότερο on/off, ακόμα και σε έναν χώρο που δεν είναι bat cave όπως η PSA. Το βλέπαμε άλλωστε και στην αντιπαράθεση του Marantz VP11S2 με τον Sony VPL80. Παρόλο που ο Marantz ήταν σχετικά κουκουρούκου στο gamma του, ήταν σε θέση να αποδώσει ένα κλικ πιο τρισδιάστατα φωτεινά πλάνα, εξαιτίας φυσικά του πολύ υψηλού ANSI contrast που διαθέτει. :126:

Reaction score
8.350

εγω τεινω να πιστεψω αυτο που εγραψε ο Μπαμπης,ο οποιος παρεπιπτοντως ειχε στο χωρο του και τα δυα ειδη,Dlp με ΑΝΣΙ και LCOS me on/off.Ειναι πασιφανες οτι οι ανακλασεις χαλανε το μαυρο.Λογικα θα χαλανε περισσοτερο το ολομαυρο πατερνακι απο τη σκακιερα.
Η σκακιερα χαλαει απο διαχυσεις φωτος στο μαυρο που εχουν να κανουν περισσοτερο με τον ιδιο τον προβολεα.Αλλα στη σκακιερα εχεις ουτως η αλλως φως δεν νομιζω να μπορει να
φτασει το μαυρο πατερνακι που ιδεωδως ειναι ενα απολυτο σκοτος οπου η παραμικρη αχτινα σου χαλαει το μαυρο.Προσωπικα παντως επειδη δεν ειχα ποτε DLP δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα αλλα μου φαινεται λογικο αυτο που εγραψα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

.....Μάλιστα η μέτρηση έγινε με την ίδια ακριβώς μέθοδο: ακουμπούσα το CA813 στην οθόνη στο κέντρο του λευκού τετραγώνου, έπαιρνα την μέτρηση φωτεινότητας και περίμενα μέχρι να αλλάξει το πατερνάκι, οπότε το ίδιο τετράγωνο γινόταν πλέον μαύρο και έπαιρνα έτσι τη μέτρηση φωτεινότητας του μαύρου.

Τι καταφέρνουμε όμως ουσιαστικά με αυτή τη μεθοδολογία μέτρησης; Βάζουμε μέσα στο παιχνίδι και τον χώρο προβολής μαζί με όλες τις ανακλάσεις του, που μπορεί όμως και να είναι εντελώς αφύσικες και μη αναμενόμενες.
Σωστά αλλά αυτές τις αντανακλάσεις τις βλέπουμε και αυτό είναι το CR που εισπράτουμε.

Μπορούμε λοιπόν να μετρήσουμε όπως πολύ σωστά λες στην οθόνη και μετά να μετρήσουμε και το ambient light του χώρου που προέρχεται από αυτές τις ανακλάσεις και να έχουμε έτσι και τις δύο τιμές. CR που βλέπουμε, λόγω και των ανακλάσεων και CR "πραγματικό" . Μετρώντας προσπίπτων στην οθόνη στα 4 άσπρα και τα 4 μαύρα, βγάζουμε μέσο όρο για τα άσπρα και μετά για τα μαύρα. Αν διαιρέσουμε βγάζουμε το 116/1 που μέτρησες.

Μετά βάζουμε ανάμεσα στο ΦΜ και τον ΒΠ ,με το ΦΜ πάντα πλάτη στην οθόνη ένα χαρτόνι γκρί 50% και μετρώντας πάνω σε αυτό στις 16 θέσεις της σκακιέρας βρίσκουμε το ambient light (μέσος όρος) (AL). Άρα (έστω πως μέτρησες 100 lux το μέσο όρο των λευκών και 2 lux τον Μ.Ο των μαύρων)
(100-AL)/(2-AL)= CR (ansi) Αυτό είναι που βγάζει ο ΒΠ.

Πάντα μετράμε προσπίπτων και δεν λαμβάνουμε έτσι υπ' όψη και την οθόνη.

Reaction score
15.548

Όσο για σένα Κεφάλα, αν τολμάς γράψε εδώ μέσα αυτά που μου έλεγες στο τηλέφωνο, για να γελάσει και ο κάθε πικραμένος...
Τελικα εισαι "χαζουλης"...:140:

Περαν οτι εχεις χασει την μπαλα με το πως και που να μετρησης...εκθετεις και εμενα χωρις λογο...
Υπαρχει μια στο εκατομυριο να μην τολμο να γραψω αυτα που πιστευω...?το εχω κανει ποτε.?

Και οταν μου δωσεις το φωτομετρο θα γραψω αυτα που πρεπει και ας γελασει και ο καθε πικραμενος....
Μην ανησυχεις....ολα θα γινουν...

Λοιπον....

Μιλας για τους γκουρου...
"Γι’ αυτό το λόγο φυσικά, κορυφαίοι γκουρού στις μετρήσεις τους όπως ο Darin, ο Greg Rogers κτλ., φροντίζουν να μασκάρουν το φωτόμετρο κατά τη διάρκεια των μετρήσεων του ANSI contrast, κόβοντας εντελώς τις αντανακλάσεις του χώρου, διαφορετικά δεν έχει νόημα και χάνεται εντελώς η μπάλα. "

Και αυτοι Πανο μου οθονη μετρανε εχωντας 1000000 ανακλασεις πανω στην οθονη..η μηπως δεν υπαρχει ανακλαση επανω στην οθονη....:116:

Μηπως δεν το προσεξες οτι μετρουν οθονη....!!!!

Στο post 190.......εσυ την εβαλες τρομαρα μου..!!!!
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=73343&page=19
οπως βλεπεις ο αγαπημενος σου(Darin)κεντρο οθονης ειναι.....με την "π@π@ροσαχλαμαρα" του και σε κοροιδευει.....:116:
..μ'αρεσει που στοχευει κιολας....!!!!
Αυτος δεν επιρεαζει την μετρηση λευκου μαυρου...!!!!!!
Μασκαρε το φωτομετρο και κατι εγινε.....!!!!
Η ο αλλος(Greg)που μετραει με το επτασφραγιστο μυστικο..!!!!!

Αλλα βεβαια .....αφου υποστηριζεις 2.5-2.6 gamma που λεει ο Greg....τι περιμενης..!!!!!

Πες και στον Β.Λ. να μασκαρει τον χρωματικο αναλυτη γιατι εχει προβλημα......:137:

Κοιτα να δεις......

Ολες οι μετρησεις γινονται επι της οθονης....
...ειτε θα κοιτας φακο ειτε θα κοιτας οθονη......
....το παιχνιδι ειναι στην οθονη.....

Απλα θα πρεπει ο χωρος σου να ειναι bat cave ετσι ωστε να παιρνεις το μαξιμουμ του προβολεα με τις λιγοτερες ανακλασεις......
Και φυσικα παντα να ειναι καλιμπραρισμενος ο προβολεας σε ενα καλο βαθμο πριν την μετρηση...

απο εκει και περα οι αποδωσεις ειναι χειροτερες αναλογα το setup....χωρος-οθονη-προβολεας-ρυθμιση.....

Υ.Γ. περιμενω το πινακακι...δεν μπορω να δουλεψω οταν θα εχω χρονο...!!

και ψαχνε....κατι θα βρεις..θα κουραστης αλλα θα αξιζει τον κοπο..

Reaction score
1

εγω τεινω να πιστεψω αυτο που εγραψε ο Μπαμπης,ο οποιος παρεπιπτοντως ειχε στο χωρο του και τα δυα ειδη,Dlp με ΑΝΣΙ και LCOS me on/off.Ειναι πασιφανες οτι οι ανακλασεις χαλανε το μαυρο.Λογικα θα χαλανε περισσοτερο το ολομαυρο πατερνακι απο τη σκακιερα.
Η σκακιερα χαλαει απο διαχυσεις φωτος στο μαυρο που εχουν να κανουν περισσοτερο με τον ιδιο τον προβολεα.
Αλλα στη σκακιερα εχεις ουτως η αλλως φως δεν νομιζω να μπορει να
φτασει το μαυρο πατερνακι που ιδεωδως ειναι ενα απολυτο σκοτος οπου η παραμικρη αχτινα σου χαλαει το μαυρο.Προσωπικα παντως επειδη δεν ειχα ποτε DLP δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα αλλα μου φαινεται λογικο αυτο που εγραψα.

Δημήτρη μου, τα σημεία σου που σου επισημαίνω με bold, καταρρίπτονται εύκολα από τις μετρήσεις όλων ανεξαιρέτως των reviewers (επαγγελματιών και μη).

Τις διαχύσεις φωτός που γράφεις από το λευκό στο μαύρο (δηλαδή ουσιαστικά το φαινόμενο του φωτοστέφανου), τις έχεις αυτούσιες σε όλες ανεξαιρέτως τις μετρήσεις ANSI contrast, και σε όλες τις αποστάσεις μέτρησης, είτε αυτές είναι πατερνάκι μισό μισό, είτε πατερνάκι-σκακιέρα 4x4 κτλ.

Γιατί λοιπόν ένας προβολέας σαν τον Optoma HD86 μπορεί να αποδώσει 534:1 ANSI contrast με το φωτόμετρο στα 40-50 εκατοστά από τον φακό του, ενώ πέφτει μόλις στο... ταπεινό 82:1 όταν βάλεις το φωτόμετρο πάνω στην οθόνη;! :118:

Με το φωτόμετρο επάνω στην οθόνη, δέχεται όλες τις ανακλάσεις φωτεινότητας του χώρου, ενώ στα 40-50 εκατοστά ο χώρος βγαίνει έξω από το παιχνίδι. :126:

Οι εσωτερικές διαχύσεις φωτεινότητας από το λευκό στο μαύρο μάλιστα, δηλαδή αυτές που παράγει ο ίδιος ο προβολέας (λέγε με φωτοστέφανο), είναι πολύ πιο ισχυρές όταν το φωτόμετρο μετράει από πολύ κοντινή απόσταση, όπως είναι τα 40-50 εκατοστά. Πώς αποδεικνύεται αυτό; Δες τα παράκάτω σχήματα:

α. Εδώ βλέπεις πώς περίπου είναι η λευκή επιφάνεια από τον αισθητήρα του CA813 μέσα σε ένα μαύρο τετράγωνο της σκακιέρας 4x4, όταν το φωτόμετρο μετράει από τα 40-50 εκατοστά απόσταση. Όπως βλέπεις, η σκιά του αισθητήρα πλησιάζει πολύ επικίνδυνα τα εξωτερικά όρια του μαύρου τετραγώνου, άρα μπορεί πολύ ευκολότερα να επηρεαστεί από το φως των λευκών τετραγώνων που βρίσκονται πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά, ακριβώς εξαιτίας του εσωτερικού φωτοστέφανου του προβολέα.

β. Εδώ βλέπεις πώς περίπου είναι η λευκή επιφάνεια από τον αισθητήρα του CA813 όταν τοποθετείς το φωτόμετρο πάνω στην οθόνη, στο κέντρο ενός μαύρου τετραγώνου από τη σκακιέρα 4x4. Όπως βλέπεις, τα όρια του αισθητήρα απέχουν πολύ μεγαλύτερη απόσταση από τα εξωτερικά όρια του μαύρου τετραγώνου, άρα μπορούν πολύ δυσκολότερα να επηρεαστούν από το φαινόμενο του φωτοστέφανου. Παρόλα αυτά το ANSI contrast προσγειώνεται σε... ταπεινά διψήφια νούμερα, εξαιτίας καθαρά των ανακλάσεων φωτεινότητας του χώρου που μπάινουν στο παιχνίδι! :126:

Reaction score
1

Τελικα εισαι "χαζουλης"...

Περαν οτι εχεις χασει την μπαλα με το πως και που να μετρησης...εκθετεις και εμενα χωρις λογο...
Υπαρχει μια στο εκατομυριο να μην τολμο να γραψω αυτα που πιστευω...?το εχω κανει ποτε.?

Και οταν μου δωσεις το φωτομετρο θα γραψω αυτα που πρεπει και ας γελασει και ο καθε πικραμενος....
Μην ανησυχεις....ολα θα γινουν...

Λοιπον....

Μιλας για τους γκουρου...
"Γι’ αυτό το λόγο φυσικά, κορυφαίοι γκουρού στις μετρήσεις τους όπως ο Darin, ο Greg Rogers κτλ., φροντίζουν να μασκάρουν το φωτόμετρο κατά τη διάρκεια των μετρήσεων του ANSI contrast, κόβοντας εντελώς τις αντανακλάσεις του χώρου, διαφορετικά δεν έχει νόημα και χάνεται εντελώς η μπάλα. "

Και αυτοι Πανο μου οθονη μετρανε εχωντας 1000000 ανακλασεις πανω στην οθονη..η μηπως δεν υπαρχει ανακλαση επανω στην οθονη....:116:

Μηπως δεν το προσεξες οτι μετρουν οθονη....!!!!

Στο post 190.......εσυ την εβαλες τρομαρα μου..!!!!
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=73343&page=19
οπως βλεπεις ο αγαπημενος σου(Darin)κεντρο οθονης ειναι.....με την "π@π@ροσαχλαμαρα" του και σε κοροιδευει.....:116:
..μ'αρεσει που στοχευει κιολας....!!!!
Αυτος δεν επιρεαζει την μετρηση λευκου μαυρου...!!!!!!
Μασκαρε το φωτομετρο και κατι εγινε.....!!!!
Η ο αλλος(Greg)που μετραει με το επτασφραγιστο μυστικο..!!!!!

Αλλα βεβαια .....αφου υποστηριζεις 2.5-2.6 gamma που λεει ο Greg....τι περιμενης..!!!!!

Πες και στον Β.Λ. να μασκαρει τον χρωματικο αναλυτη γιατι εχει προβλημα......

Κοιτα να δεις......

Ολες οι μετρησεις γινονται επι της οθονης....
...ειτε θα κοιτας φακο ειτε θα κοιτας οθονη......
....το παιχνιδι ειναι στην οθονη.....

Απλα θα πρεπει ο χωρος σου να ειναι bat cave ετσι ωστε να παιρνεις το μαξιμουμ του προβολεα με τις λιγοτερες ανακλασεις......
Και φυσικα παντα να ειναι καλιμπραρισμενος ο προβολεας σε ενα καλο βαθμο πριν την μετρηση...

απο εκει και περα οι αποδωσεις ειναι χειροτερες αναλογα το setup....χωρος-οθονη-προβολεας-ρυθμιση.....

Υ.Γ. περιμενω το πινακακι...δεν μπορω να δουλεψω οταν θα εχω χρονο...!!

και ψαχνε....κατι θα βρεις..θα κουραστης αλλα θα αξιζει τον κοπο..

Κεφάλα, να με συγχωρείς, αλλά θεωρώ ότι πάσχεις από... παντελή έλλειψη επιχειρημάτων! :204:

Αυτά που γράφεις είναι άρες μάρες κουκουνάρες και εγώ επιμένω σε αυτό που έγραψα πιο πριν, χωρίς να αλλάζω ούτε μια τελεία, ούτε ένα κόμμα: «Αν τολμάς, γράψε εδώ στο φόρουμ αυτό που μου είπες στο τηλέφωνο»!

Θα είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο στην ιστορία της κατηγορίας των προβολέων στο avsite και θα το... «καρφιτσώσουμε» για να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια κάθε φορά που δεν θα έχουμε καλή διάθεση... :204:

Reaction score
15.548

Όπως σας είπα, πήρα ένα σετ μετρήσεων από τον Sharp 21000, ύστερα από πολύ καιρό.

Η αντίστοιχη μέτρηση που πήρα με το CA813 ακουμπισμένο στην οθόνη στο πατερνάκι-σκακιέρα 4x4, όπως ακριβώς δηλαδή κάναμε με τον Κεφάλα στους VPL85 και HD86, είναι 116:1. .
Μετρησες και με τον τροπο που μετρας(φακο απο κοντα)για να δουμε τι παιζει σε σχεση με τις αλλες μετρησεις....

Reaction score
8.350

Δημήτρη μου, τα σημεία σου που σου επισημαίνω με bold, καταρρίπτονται εύκολα από τις μετρήσεις όλων ανεξαιρέτως των reviewers (επαγγελματιών και μη).
απλα σκεφτομουνα το ερωτημα του φιλου toxotis70 για αν οι ανακλασεις επηρεαζουν περισσοτερο το ΑΝΣΙ η το ον-οφ.Προφανως περι ΑΝΣι ετσι ειναι οπως τα λες.

Reaction score
15.548

απλα σκεφτομουνα το ερωτημα του φιλου toxotis70 για αν οι ανακλασεις επηρεαζουν περισσοτερο το ΑΝΣΙ η το ον-οφ.Προφανως περι ΑΝΣι ετσι ειναι οπως τα λες.
Σαφως το ansi...

Reaction score
0

Χαμός... :138:

Μετρήσεις, ξαναμετρήσεις googl-αρίσματα, φωτεινά δωμάτια, σκοτεινά δωμάτια, on-Off, Ansi, της Παναγίας τα μάτια....
Διαβάζω και κουρκούτιανε το μυαλό μου... :138:
Επειδή μπλέξαμε λίγο, εγώ θα το ξεκινήσω λίγο απ΄την αρχή και βήμα-βήμα για να δούμε που συμφωνούμε και που διαφωνούμε.

Ας υποθέσουμε οτι έχουμε δύο ίδιους προβολείς (πχ SONY 85) σε ένα εντελώς σκοτεινό δωμάτιο τον πρώτο και τον δεύτερο σε ένα σαλόνι σχετικά ελεγχόμενο.
Ο προβολέας παίζει πατερνάκι και IRE 0.
Στο μάτι μας σε ποιό χώρο θα έχει καλύτερο μαύρο;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Ας υποθέσουμε οτι έχουμε δύο ίδιους προβολείς (πχ SONY 85) σε ένα εντελώς σκοτεινό δωμάτιο τον πρώτο και τον δεύτερο σε ένα σαλόνι σχετικά ελεγχόμενο.
Ο προβολέας παίζει πατερνάκι και IRE 0.
Στο μάτι μας σε ποιό χώρο θα έχει καλύτερο μαύρο;
Ιδιες ρυθμισεις, οθονες κλπ?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Τα πάντα όλα λέμε... :116:

Μόνο ο χώρος αλλάζει.
Επειδη η ερωτηση μου φερνει λιγο προς...tricky θα πρεπει να μας
εξηγησεις τι σημαινει "σχετικα ελεγχομενο"
Θα εχει φως?
Λευκους τοιχους?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

Τα πάντα όλα λέμε... :116:

Μόνο ο χώρος αλλάζει.
Αν μετρήσουμε το ambient light του χώρου και αν και
τις 2 φορές χρησιμοποιήσουμε την ίδια μέθοδο και τα ίδια όργανα, θα πρέπει να βρούμε τα ίδια περίπου +-3% για να δώσουμε και ένα αποδεκτό σφάλμα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: Απάντηση: Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

τις 2 φορές χρησιμοποιήσουμε την ίδια μέθοδο και τα ίδια όργανα, θα πρέπει να βρούμε τα ίδια περίπου +-3% για να δώσουμε και ένα αποδεκτό σφάλμα.
Οταν ο Μπαμπης επιστρεψει απο το μπαρ που εχει παει για φουμο:142:
θα σου εξηγησει πως δεν μιλαει για μετρηση αλλα για το τι
φαινεται στο ματι.
Τουλαχιστον αυτο ρωταει, Μιχαλη...

Reaction score
0

Επειδη η ερωτηση μου φερνει λιγο προς...tricky θα πρεπει να μας
εξηγησεις τι σημαινει "σχετικα ελεγχομενο"
Θα εχει φως?
Λευκους τοιχους?
Να σου στείλω και την κάτοψη; :119:

Ούτε σπηλιά ούτε νοσοκομείο, αυτό εννοώ. Ας πούμε οτι έχει μπέζ μάτ τοίχους και στο χώρο φωτίζουν τα λεντάκια από τα μηχανήματα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

Μην αρχίσουμε πάλι τώρα.... Απλά, λέμε....
Αν για να μετρήσω τα πρόβατα χρειάζεται να μετρήσω τα πόδια τους και να το διαιρέσω διά 4 άστο να πάει στο διάολο... :137:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.402
Members
38.695