Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

Reaction score
1
Απάντηση: Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

Ριξε πραμα!:137:

Άιντε βρε, να σας δώσω ένα μεζεδάκι, τι μεζεδάκι δηλαδή, αυτό είναι πιθανόν το καλύτερο πρώτο πιάτο που θα μπορούσε να σας σερβίρει κορυφαίος σπεσιαλίστας γάλλος σεφ!

Είναι το νούμερο που περίμενα πως και πως για να μετρήσω στον VPL85, μια και το παλιό μου φωτόμετρο είχε αποδειχτεί πλέον ανεπαρκές, δηλαδή το on/off contrast του VPL85 με τη δυναμική ίριδα ενεργοποιημένη.

Προσέξτε τη κλίση του CA813 για να πάρει τη μέγιστη φωτεινότητα από τον VPL85, ενώ το πραγματικό αξιοθαύμαστο είναι ότι ακόμα και σε αυτή την αρκετά κοντινή απόσταση, γύρω στα 70 εκατοστά από το φακό του προβολέα, ο VPL85 κατάφερε να κάνει το CA813 να «ιδρώσει» για να μετρήσει το μαύρο του! :111:

Θαυμάστε κύριοι:
Λευκό 100IRE: 3.550 lux
Μαύρο 0IRE: 0,05 lux(!!!)
On/off contrast: 71.000:1 (!!!!!!)

Κυρίες και κύριοι, απλά το υψηλότερο on/off contrast που έχω μετρήσει ποτέ σε ψηφιακό προβολέα. Ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς του βαθύτερου μαύρου της ψηφιακής πιάτσας είναι εδώ. :624:

Reaction score
1

Πάρτε και ένα μεζεδάκι από το αντίπαλο δέος, τον Optoma HD86. :126:

Μετρήσαμε το on/off contrast του προβολέα, τόσο με απενεργοποιημένη τη δυναμική ίριδα, όσο και με ενεργοποιημένη και στα δύο mode που διαθέτει, το 1 και το 2.

Εδώ είναι τα νούμερα που μέτρησε το CA813 στη θέση 2 της δυναμικής ίριδας στον Optoma HD86, σε μια απόσταση περίπου τριάντα εκατοστών από τον φακό του:

Λευκό: 25.100 lux
Μαύρο: 1,3 lux
On/off contrast: 19.307:1 (!!!) :111:

Κυρίες και κύριοι, απλά το υψηλότερο on/off contrast που έχω μετρήσει ποτέ σε μονότσιπο DLP προβολέα. :126:

Μένει μόνο να δούμε κατά πόσο όντως παίζει καλά ο προβολέας σε αυτό το mode 2 της δυναμικής ίριδας, γιατί αυτά που είδαμε στα πατερνάκια αναφοράς στο mode 1 ήταν πολύ ανησυχητικά... :121:

Reaction score
0

Εδώ κολλάει το δικό μας το Θεσσαλονικιώτικο:
πλλλλάκα μας κάνεις!
Ελπίζω να έχει φέρει κομμάτια η Sony...

Reaction score
1

Και θα ήθελα να συμπληρώσω εδώ, ότι φυσικά και θα λαμβάνουμε υπόψιν μας και τα νούμερα των μετρήσεων που θα διαβάζουμε στα reviews του εξωτερικού. Εγώ πάντως χαίρομαι που η δική μου μέτρηση του on/off contrast στον VPL85 είναι πολύ κοντά σε αυτήν του Μανώλη Καστρουνή, που επίσης χρησιμοποίησε το δικό του CA813. :126:

67.000:1 μέτρησε ο Μανώλης, 71.000:1 μέτρησα εγώ, είμαστε ουσιαστικά ο ένας πάνω στον άλλο στις μετρήσεις μας... :126:

Reaction score
1

Λοιπόν, αρκετά για την ώρα, εσείς πήρατε μερικά μεζεδάκια κι εγώ πρέπει να πάω να κάνω και κανένα ντουζάκι... :204:

Πολύ αργότερα σήμερα θα σας βάλω και τα υπόλοιπα νούμερα των μετρήσεων, μια και ότι είδατε μέχρι στιγμής ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο.

Πολύ περισσότερο ενδιαφέρον, τόσο για μένα όσο και για τον Κεφάλα, παρουσιάζουν οι μετρήσεις του ANSI contrast. :126:

Κεφάλα, ακονίζω το σπαθί σαμουράι, ετοιμάσου... :143:

Reaction score
0

Παναγιωτη, περιμενουμε τις μετρησεις σου για το ANSI contrast των προβολεων και τις φωτεινοpτητες τους σε Nits, ρυθμισμενοι βεβαιως...

Reaction score
1

Λοιπόν, μερικά νούμερα ακόμα από τον Optoma HD86.

On/off contrast
Αυτόματη ίριδα απενεργοποιημένη, ο Optoma έπαιζε με τη σταθερή ίριδα, δυστυχώς δεν θυμάμαι σε ποια θέση ήταν ρυθμισμένος. :120: Σκαφάτε, αν το θυμάσαι, βοήθα την κατάσταση.

Λευκό: 18.080 lux
Μαύρο: 7,6 lux
On/off contrast: 2.378:1

Δυναμική ίριδα ενεργοποιημένη στο mode 1
Λευκό: 18.830 lux
Μαύρο: 1,14 lux
On/off contrast: 16.517:1

Στο mode 1 της δυναμικής ίριδας, δυστυχώς παρατηρήσαμε με μεγάλη ευκολία ότι η ίριδα του Optoma είναι υπερβολικά αργή στις αντιδράσεις της. Συγκεκριμένα, βάλαμε πρώτα πατερνάκι 100 IRE για να μετρήσουμε λευκό, με αποτέλεσμα φυσικά η δυναμική ίριδα να ανοίξει εντελώς. Με το που βάλαμε όμως πατερνάκι 0 IRE για να μετρήσουμε μαύρο, παρατηρήσαμε ότι η ίριδα χρειάστηκε από τέσσερα έως πέντε δευτερόλεπτα(!) για να κλείσει εντελώς! :111:

Όπως σας είπα ήδη, δεν βάλαμε καθόλου αποσπάσματα από ταινίες για να δούμε τη συμπεριφορά της δυναμικής ίριδας στην πράξη, αλλά από τη συμπεριφορά της ίριδας που είδαμε στα πατερνάκια αναφοράς, θεωρώ ότι είναι αδύνατον να αντέξει σε σοβαρή κριτική ο Optoma στο mode 1 της δυναμικής ίριδας.

Δυναμική ίριδα ενεργοποιημένη στο mode 2
Λευκό: 25.100 lux
Μαύρο: 1,3 lux
On/off contrast: 19.307:1

Δυστυχώς δεν έδωσα την απαραίτητη προσοχή όταν βάλαμε το πατερνάκι 0 IRE, για να αντιληφθώ τη συμπεριφορά και ταχύτητα της δυναμικής ίριδας στο mode 2. Αν ο Κώστας Κεφάλας θυμάται ή έχει προσέξει τη συμπεριφορά της στο mode 2 ας το γράψει. Πάντως ο Καφάτος πιστεύει ότι η δυναμική ίριδα έχει καλύτερη συμπεριφορά στο mode 2 από ότι στο mode 1.

Reaction score
1
Απάντηση: Η ομοιομορφία του μαύρου του VPL85 δεν μας τα λέει καλά...

Και επειδή δεν πρέπει φυσικά να εκθειάζουμε μονάχα τους προβολείς αλλά και να τονίζουμε τα αρνητικά τους σημεία, θα πρέπει να σας αναφέρω ότι δεν μου άρεσε καθόλου, μα καθόλου, η ομοιομορφία της φωτεινότητας στο μαύρο του Sony VPL85.

Συγκεκριμένα στο πατερνάκι full field του μαύρου, οι δύο γωνίες στη διαγώνιο, δηλαδή η κάτω αριστερή και η πάνω δεξιά ήταν έντονα φωτεινότερες από ότι το υπόλοιπο πατερνάκι, αλλά ειδικά η κάτω αριστερή γωνία υπέφερε κυριολεκτικά! Λες και έβλεπες ένα σκοτεινό δωμάτιο, στο οποίο κάποιος είχε τραβήξει σε κάποιο σημείο του ελαφρά ένα κουρτινάκι και έμπαινε φως... :137:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Πολύ περισσότερο ενδιαφέρον, τόσο για μένα όσο και για τον Κεφάλα, παρουσιάζουν οι μετρήσεις του ANSI contrast. :126:

Κεφάλα, ακονίζω το σπαθί σαμουράι, ετοιμάσου... :143:
Πω, πω, Παναγια μου τι εχει να γινει μολις ανακοινωσει το AC...:111:

Reaction score
1

Λοιπόν, επειδή έχει να πέσει πολλή συζήτηση για τα νούμερα ANSI contrast που κατέγραψαν οι δύο προβολείς, αλλά και για το πώς πρέπει να μετριέται το ANSI contrast γενικότερα, θα σας βάλω απλά και στεγνά τα νούμερα, και αργότερα σήμερα μόλις βρω χρόνο θα σας γράψω τις δικές μου σκέψεις, που όπως καταλαβαίνετε, δεν θα είναι καθόλου... περιληπτικές. :142:

Απλά να σας θυμίσω το εξής: Όταν μετράς το ANSI contrast σε έναν προβολέα με ένα φωτόμετρο που μετράει φακό και όχι οθόνη (συγκρατήστε αυτό γιατί είναι πολύ σημαντικό), τότε ο όρος-κλειδί για τη μέτρηση είναι η απόσταση ανάμεσα στο φωτόμετρο και τον φακό του προβολέα.

Συγκεκριμένα: δεν μπορείς να πλησιάσεις το φωτόμετρο σε μια απόσταση μικρότερη από τα τριάντα εκατοστά περίπου από το φακό, γιατί τότε δεν χωράει σωστά η λευκή επιφάνεια του αισθητήρα μέσα στα τετράγωνα της σκακιέρας. Δεν υπάρχουν αρκετά περιθώρια γύρω από την λευκή επιφάνεια, με αποτέλεσμα το αποτέλεσμα της μέτρησης να είναι πολύ χαμηλό.

Όσο αρχίζεις και απομακρύνεσαι από το φακό στα πενήντα εκατοστά περίπου, βλέπεις ότι το ANSI contrast που μετράς μεγαλώνει, μια και δεν επηρεάζουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό οι ανακλάσεις του χώρου τη φωτεινότητα στη μέτρηση του μαύρου τετράγωνου. Επίσης τα περιθώρια που έχει η λευκή επιφάνεια του αισθητήρα μέσα στο λευκό και μαύρο τετράγωνο είναι μεγάλα και άνετα. Αναφέρομαι φυσικά πάντα στις διαστάσεις της λευκής επιφάνειας του αισθητήρα του CA813, που είναι από τις μικρότερες που παίζουν στην αγορά με διάμετρο μόλις ένα εκατοστό! :126:

Όσο όμως συνεχίζεις να απομακρύνεσαι από τον φακό και να μετράς, βλέπεις ότι η μέτρηση του ANSI contrast αρχίζει και πέφτει, π.χ., η μέτρηση του ANSI contrast στον Optoma HD86 στα 70-80 εκατοστά απόσταση ήταν μικρότερη από αυτή που έδωσε στα 40-50 εκατοστά απόσταση.

Τέλος, από κει μετά όσο απομακρύνεσαι και πηγαίνεις το φωτόμετρο όλο και πιο κοντά στην οθόνη, τόσο η μέτρηση του ANSI contrast συνεχίζει και πέφτει ραγδαία, μια και οι ανακλάσεις του χώρου έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι, επηρεάζοντας πολύ τη φωτεινότητα που μετράς στο μαύρο τετράγωνο.

Να τα θυμάστε όλα αυτά, μόλις σας βάλω τα νούμερα που κατέγραψαν οι δύο προβολείς...

Reaction score
1
Απάντηση: Το ANSI contrast στον Sony VPL85...

Όπως θα θυμάστε, πολύς ντόρος είχε γίνει πρόσφατα, σχετικά με το μετρήσιμο ANSI contrast στον Sony VPL85.

Ουσιαστικά είχα μείνει μόνος μου, έχοντας απέναντί μου όλα σχεδόν τα μέλη που είχαν δει τον VPL85 και υποστήριζαν ότι οπτικά τουλάχιστον, ο προβολέας τους έδινε την εντύπωση ότι αποδίδει πολύ υψηλότερο ANSI contrast από αυτό που μέτρησα εγώ και ανακοίνωσα: 520:1 με το πρώτο μου φωτόμετρο, το Mastech, στο πατερνάκι μισό μαύρο και μισό λευκό.

Υπόστήριξα λοιπόν με το γνωστό πάθος που με διακρίνει πάντα, :137: ότι κατά τη γνώμη μου δεν είναι δυνατόν ο συγκεκριμένος VPL85 να ξεπερνάει το 290:1 μετρήσιμο ANSI contrast στο κλασικό πατερνάκι-σκακιέρα 4x4. Ταυτόχρονα όμως, είχα απέναντί μου και όλα τα reviews από το εξωτερικό, που ανακοίνωναν πολύ υψηλότερο ANSI contrast για τον VPL85 στο πατερνάκι-σκακιέρα. Σχετικά κοντά στις δικές μου εκτιμήσεις, ήταν μονάχα η μέτρηση του ANSI contrast του Μανώλη Καστρουνή, που ανακοίνωσε μέτρηση 370:1.

Έτσι λοιπόν περίμενα με μεγάλη αγωνία την έλευση του CA813 γιατί ήθελα να κάνω την μέτρηση του ANSI contrast στον VPL85 στο πατερνάκι-σκακιέρα. Ταυτόχρονα όμως ήθελα πολύ να επαναλάβω την μέτρηση στον ίδιο VPL85 πριν προλάβει να τον πουλήσει ο Σκαφάτος. Εξήγησα σε άλλο μου μήνυμα ότι είναι συχνό φαινόμενο να παρατηρούνται αρκετά μεγάλες διαφορές στο μετρήσιμο ANSI contrast, από κομμάτι σε κομμάτι του ίδιου μοντέλου προβολέα.

Και αυτό φυσικά δεν συμβαίνει μονάχα στους SXRD προβολείς, αλλά σε όλες ανεξαιρέτως τις τεχνολογίες προβολέων. Θέλετε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει εξόφθαλμα κατά τη γνώμη μου, την ορθότητα των παραπάνω ισχυρισμών; Πάρτε για παράδειγμα, τις μετρήσεις ANSI contrast του Greg Rogers στους Sharp 21000 και Marantz VP11S2. Ο Greg Rogers λοιπόν μέτρησε το εκπληκτικό 860:1 στον Sharp 21000, νούμερο που δεν κατάφερε να επαναλάβει κανένας άλλος reviewer πουθενά σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ μέτρησε μόλις 640 ή 660:1 στον VP11S2 (δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά νομίζω ότι είχε γράψει ότι το κομμάτι του Marantz ήταν προ-παραγωγής).

Έτσι λοιπόν, κι εγώ ένιωθα αρκετά ασφαλής όταν ήρθε ο VP11S2 στη PSA. Βασισμένος στα reviews του Greg Rogers, ήμουν βέβαιος ότι ο VP11S2 δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τον δικό μου Sharp 21000 σε ANSI contrast. Και όμως τον ξεπέρασε. Και με διαφορά καθαρή, που δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί, σύμφωνα πάντα με τις δικές μου μετρήσεις. :110:

Ξαναγυρνώντας λοιπόν στον VPL85, μετρήσαμε το ANSI contrast σε μια απόσταση περίπου 70 εκατοστών του φωτόμετρου από τον φακό του προβολέα, είναι μάλιστα ακριβώς η απόσταση που βλέπετε στη φωτό του CA813 μαζί με τον Sony. Στη συγκεκριμένη απόσταση λοιπόν, πήραμε τη εξής μέτρηση: 261:1.

Αυτό το νούμερο είναι ακριβώς το μισό από ότι μέτρησα με το Mastech, δηλαδή το 520:1, και έρχεται σε πλήρη συμφωνία και αρμονία μαζί του, μια και είναι γνωστό ότι η μέτρηση του ANSI contrast στο πατερνάκι μισό μαύρο και μισό λευκό είναι σχεδόν πάντα η διπλάσια από τη μέτρηση του ANSI contrast στο πατερνάκι-σκακιέρα 4x4! :126:

Αν λοιπόν φίλοι μου, εγώ κάνω κάποιο λάθος όταν μετράω το ANSI contrast στον VPL85, τότε το κάνω και με τα δύο φωτόμετρα, γιατί όπως βλέπετε τα δύο φωτόμετρα είναι ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο στις μετρήσεις τους! :137:

Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω το εξής: ο VPL85 φαίνεται ότι αδικήθηκε ελαφρά στη μέτρησή του ANSI contrast, μια και τα καθίσματα της PSA δεν μου επέτρεψαν να του κάνω μέτρηση και σε ελαφρά μικρότερη απόσταση, γύρω στα 40-50 εκατοστά, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούσε να βελτιωθεί ελαφρά κατά ένα ποσοστό περίπου 10%, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω από τις μετρήσεις του ANSI contrast στον Optoma HD86...

Reaction score
1
Απάντηση: Το ANSI contrast στον Optoma HD86...

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά στον Optoma HD86, όσον αφορά το μετρήσιμο ANSI contrast στο πατερνάκι-σκακιέρα 4x4.

Πήραμε δύο μετρήσεις, μία από τα 40-50 εκατοστά απόσταση που ήταν και η βέλτιστη, και μία από τα 70-80 εκατοστά που ήταν ελαφρά χειρότερη.

Στα 40-50 εκατοστά:
534:1

Εξαιρετική μέτρηση
. Αντιστοιχεί κατά την άποψή μου πάντα, σε μέτρηση περίπου στο 1.050 έως 1.100:1 στο πατερνάκι μισό μαύρο και μισό λευκό, και είναι υπεραρκετή για να φέρει τον Optoma HD86 στην τρίτη θέση όλων των προβολέων που έχω μετρήσει εγώ, μετά τον Marantz VP11S2 και τον Sharp 21000. :126:

Στα 70-80 εκατοστά:
484:1

Επίσης πολύ καλή μέτρηση. Αυτή η απόσταση είναι σχεδόν η ίδια, στην οποία ο Sony VPL85 κατέγραψε 260:1. Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι ο Sony θα βελτιωνόταν στον ίδιο βαθμό που βελτιώθηκε και ο Optoma, τότε μπορούμε να πούμε ότι ο Sony θα κατέγραφε 290:1 περίπου, στα 40-50 εκατοστά απόσταση. :126:

Μέχρι εδώ όλα καλά λοιπόν, αν εγώ και ο Κεφάλας σαν θεόμουρλοι που είμαστε και οι δύο, :137: δεν μετρούσαμε και το ANSI contrast που κατέγραψαν οι δύο προβολείς με το CA813 να ακουμπά πάνω στις δύο οθόνες...

Εδώ είναι και το σημείο που θα γίνει η σφαγή του Δράμαλη φίλοι μου... :204:

Reaction score
1
Απάντηση: Μονομαχία στο Ελ Πάσο...

Με το CA813 λοιπόν στο χέρι, μια και δεν υπήρχε η δυνατότητα φυσικά να μετρήσω με το τρίποδο πάνω στις οθόνες, και όσο σταθερό μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι το χέρι μου, :116: με τόσους καφέδες που κατεβάζω κάθε μέρα, καθώς και όσο ίδια μπορούμε να υποθέσουμε ότι ήταν η απόσταση του φωτόμετρου από τις δύο οθόνες..., η μονομαχία ανάμεσα στους δύο προβολείς μεταβλήθηκε σε πραγματική σφαγή μέχρι θανάτου, με τους ρόλους να αντιστρέφονται ολοκληρωτικά και μάλιστα με τον Sony να παίρνει έστω και οριακό προβάδισμα από τον Optoma... :111:

Με το CA813 λοιπόν τοποθετημένο στο κέντρο του κεντρικού λευκού τετραγωνου στο πατερνάκι-σκακιέρα παίρναμε την μέτρηση του λευκού. Μετά βάζαμε το επόμενο πατερνάκι, στο οποίο πλέον το ίδιο τετράγωνο είναι μαύρο και παίρναμε την μέτρηση του μαύρου. Ιδού τα αποτελέσματα:

Sony VPL85: 85,4:1
Optoma HD86: 82,4:1 :111:

Σε αυτό το σημείο σας έχω πει τα πάντα όσον αφορά τις μετρήσεις που κάναμε. Θα θέλαμε πολύ τις δικές σας εκτιμήσεις αλλά και σχόλια, βαράτε αλύπητα... :135:

Reaction score
1
Αν λάβουμε υπόψη και τα διαφορετικά (λογικά) νούμερα που θα είχαμε στις ακραίες θέσεις του zoom, τότε βγαίνει το ωραιότατο συμπέρασμα ότι οι μετρήσεις είναι σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Τα 'λεγε ο mmeneξές, αλλά ποιος τον άκουγε...

exs

Reaction score
3

Παίζει κάποιο ρόλο-στα νούμερα του Παναγιώτη-αν ο optoma φορούσε το normal/short/long φακό; Θα άλλαζαν δηλ. τα νούμερα αν είχαν διαφορετικό φακό;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.230

Θεωρητικά ναι, καθώς υπάρχουν φακοί με μεγαλύτερο και μικρότερο κοντράστ. Και αναφέρομαι βέβαια στο ανάλογο αυτού που -μάλλον καταχρηστικά- στους βιντεοπροβολείς αναφέρεται ως "ANSI".

Reaction score
15.548

εγω δεν εχω να πω κατι....

Αυτο που ηθελα να δει ο Πανος και να τον προβληματισω...
...ηταν να μετρηση οθονη...

αφου το εκανε και αυτο...αστον να τρεχει τωρα ...:204:

Τα νουμερα,αλλα και η live θεαση δειχνουν πραγματικα οτι ειναι συμφωνα....και φυσικα μιλαω για το συγκεκριμενο πατερνακι....
Αυτα σχετικα με την μετρηση στην οθονη....
Το μονο κακο ηταν οτι δεν ειχε ρυθμιστη καθολου ο optoma....
Το οποιο θα ελεγα οτι μετα ρυθμισης θα ηταν το ιδιο ..μαλλον..

Για την μετρηση κοντα στο φακο τι να πω...!!!!

Ειναι απλα τα πραγματα οπως οταν μετρας οθονη....

Κακος λεει ο Πανος οτι δεν μπορει να παρει μεγαλυτερη μετρηση η ας πουμε την ποιο υψηλη που μπορει να σου δωσει ενας προβολεας..

Δεν υπαρχει καποιο μυστικο...:112:
...αλλα δεν θελει κοπο...θελει τροπο...:114:
Επτασφραγιστα μυστικα δεν υπαρχουν Πανο....

Ολα τα πραγματα θελουν τροπο....:126:
Και φυσικα δεν μιλαω να κλεψεις στις ρυθμισεις.....!!!!

Σχετικα με την ιριδα του optoma θα ελεγα οτι η 2 ηταν ποιο γρηγορη.....

Reaction score
152

αν προσμετρησετε και τη διαφορα τιμης,ποιος νικαει;

Reaction score
1

εγω δεν εχω να πω κατι....

Αυτο που ηθελα να δει ο Πανος και να τον προβληματισω...
...ηταν να μετρηση οθονη...

αφου το εκανε και αυτο...αστον να τρεχει τωρα ...:204:

Ε όχι λοιπόν αγαπητέ μου, δεν θα βγάλω μονάχος μου το φίδι από τη τρύπα... :142:

Θα πείτε όλοι σας τη γνώμη σας...

Για μένα είναι πολύ απλά τα πράγματα: εάν δεχτούμε ότι αυτή η τελευταία μέτρηση που κάναμε με τον Κεφάλα πάνω στις οθόνες είναι και η πλέον αντιπροσωπευτική, μια και λαμβάνει υπόψιν της τις ανακλάσεις του χώρου κτλ., τότε...

αυτομάτως καταρρίπτουμε κάθε καθιερωμένη και κοινά παραδεκτή μέχρι στιγμής μεθοδολογία μέτρησης του ANSI contrast. :111:

Και πιστέψτε με, δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα να αποδεχτώ μια τέτοια θεωρία, αρκεί βεβαίως να έχετε και τα ανάλογα επιχειρήματα για να μου τη στηρίξετε... :126:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.414
Members
38.697
Νεότερο μέλος
Spiromag