Orb Audio Mod 2 Home Theater Speaker System

Reaction score
5
Πράγματι τα έχω στην κατοχή μου εδώ και 2 μήνες περίπου αλλά επειδή πέσαμε μέσα στο καλοκαίρι δεν έχουν δει πάνω από 30-40 ώρες δουλειάς. Υποθέτω ότι έχετε διαβάσει το άρθρο, οπότε θα κάνω κάποια σχόλια για το δικό μου setup σχετικά με αυτά που λέει το άρθρο.

- Από χρόνια είχα βάλει στο μάτι τα Anthony Gallo (www.anthonygallo.co.uk, www.roundsound.com), για πολλούς λόγους, ηχητικούς (δεν έχουν crossover, έχουν σφαιρική καμπίνα κλπ), και πρακτικούς (μικρά και χαριτωμένα με υψηλό WAF factor). ΟΜΩΣ, μου έπεφταν λίγο ακριβά για αυτό που ήταν. Όταν έμαθα ότι ο ένας συνέταιρος έφυγε και έστησε την ORB, και πουλάει παρόμοια ηχεία web-direct, λέω είναι σημαδιακό για μένα!!

- Έχω 5 x Mod2s δηλαδή 10 x Mod1s! Αυτή τη στιγμή είναι σε 5.1 διάταξη ως Mod2s, αλλά μπορώ πολύ εύκολα να τα στήσω σε 7.1, δηλαδή 3 x Mod2s (μπροστά) και 4 x Mod1s (surround). Στο επόμενο σπίτι μου θα γίνει αυτό (αν δεν πάρω κάτι άλλο για front L/R).

- Τα έχω βιδώσει στους τοίχους με ειδικά brackets που μου έδωσαν, έτσι ώστε έχω επιτύχει σωστά ύψη και γωνίες προς την θέση θέασης. Δεν είναι δύσκολο, και αν έχετε και παρέα ακόμα καλύτερα. Δεν έχω stands, αν και κάλλιστα μπορώ να χρησιμοποιήσω τα stands που βγάζει ο Anthony Gallo. Δεν έχει γίνει για πρακτικούς λόγους, επειδή μπορώ (με αφήνει) να τρυπήσω τοίχους στο υπάρχον σπίτι.

- Δεν αγόρασα το sub ή stands κλπ, λόγω φυσικά της απόστασης (ήρθαν από Καλιφόρνια), αλλά πήρα ένα B&W PV1 sub, στο ίδιο χρώμα με τα ηχεία (μαύρο), και τους πάει κουτί, σε αντίθεση με π.χ. ένα Velodyne φθηνό που είχα για λίγο, το οποίο ήταν για τα μπάζα. Απίστευτο κοντρόλ στο μπάσο με το crossover στα 120Hz, λόγω μικρών satellites βέβαια.

- Από καλωδίωση έχω πάρει QED 2.5mm από εδώ. Είναι ίσως το χοντρότερο που χωράει. Η γυναίκα (με τα πιο λεπτά δάκτυλα) έκανε την λεπτοδουλειά να περάσει τα καλώδια και τα jumper wires μέσα από τις ίδιες τρύπες πάνω στο κάθε Mod1.
Οι interconnects μου είναι παραγγελία σε γνωστό στην Αγγλία (Mark Grant www.avforums.com/forums/forumdisplay.php?f=140, www.markgrantcables.co.uk).
Πολύ ευχαριστημένος, χωρίς ίχνος snake oil :)

- Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή των ηχείων σε κάθε είδους χρήση. Pure stereo, με CDs από Chesky, πραγματικά δεν πιστεύεις ότι παίζουν τόσο καλά για τέτοια τιμή! Multichannel, οι διάλογοι είναι καθαροί και ο ήχος γεμίζει το δωμάτιο, δεν μπορείς να καταλάβεις από πού έρχεται!

- Το service της εταιρείας είναι πολύ καλό, προσωπικό θα έλεγα, μιας και οι εταιρεία ανήκει στους υπαλλήλους ουσιαστικά. Ένα πρόβλημα με ένα bracket που είχα (δεν ήρθε το σωστό), λύθηκε γρήγορα, με αντικατάσταση. Απλά πρέπει να υπολογίζεις και το χρόνο που κάνει από California.
In my experience, λιγότερος πάντως από του τάδε έλληνα αντιπρόσωπου να σου πει 'ναι, βεβαίως, θα στο φτιάξουμε'!

FYI, το υπόλοιπο σύστημα είναι Marantz DV-4100 DVDp (αρχαίο), Marantz SR-5500 receiver, HTPC με M-audio 2496 soundcard.

Ότι άλλο θέλετε ρωτήστε. Είμαι εκτός μέχρι την Δευτέρα, θα απαντήσω μόλις έρθω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members
38.701
Νεότερο μέλος
DAMBO