Origin Acoustics SUBV10P Crossover

Reaction score
15
Καλημέρα,

Το συγκεκριμένο sub έχει ένα knob το οποίο, πέρα από τις βασικές ενδείξεις 50–150Hz, αφήνει όλες τις ενδιάμεσες τιμές ελεύθερες χωρίς κάποια σήμανση.

Επειδή έχω τα Dali Spektor 2, σκεφτόμουν μια τυπική επιλογή γύρω στα 70–80Hz για το crossover. Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση, ευχαρίστως να την ακούσω. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς το σημείο.
Θα ήθελα να μου πείτε κάποιες τεχνικές ή τρόπους για να το υπολογίσω, ίσως παίζοντας συγκεκριμένους ήχους; Παρατηρώντας κάτι στο γράφημα συχνοτήτων και dB από κάποια εφαρμογή στο κινητό; Ή με κάποιον άλλο τρόπο;

Το sub, μιας και ο Yamaha A-S201 ΔΕΝ έχει έξοδο sub, έχει συνδεθεί αναγκαστικά στο REC OUT.
Το αποτέλεσμα είναι ότι:

1. Δεν έχω έλεγχο της στάθμης του sub από τον ενισχυτή – αν και, μιας και είναι active, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να έχω ούτως ή άλλως.
  2. Το sub είναι ανοιχτό μόλις στο 1/10 της έντασης και παίζει ήδη πάρα πολύ δυνατά!

Reaction score
184
Στην θεση 10:00 με 11:00 ωρα η και στη μεση της διαδρομης το ποτενσιομετρο σαν να εχεις ρολοι δηλαδη θα ειναι καπου εκει.Λογικα αυτου του τυπου κροσσοβερ ειναι με 12db αποκοπη αρα δεν επιδρουν δραστικα στο τι ακους.Σαν λυση κατεβασε το REW δωσε ροζ θορυβο και με ενα απλο μικροφωνο οτι βρεις η και με το κινητο τηλεφωνο κατεβασε μια εφαρμογη αναλαιζερ και βαλε μονο το σαμπ να παιζει και παιξε με το ποτενσιομετρο να δεις σε τι συχνοτητες κοβει στο κινητο η στον υπολογιστη αν εχεις διαθεσιμο μικροφωνο.

Reaction score
184
Για το αλλο προβλημα με τις σταθμες μονο αν εχει η πηγη ρυθμηση εντασης κατι γινεται με δυο διακλαδωτηρες ανταπτορες .Η με δυο di box φθηνα απο behringer τα βαζεις στις ελευθερες εξοδους των ηχειων και εισοδους σαμπ πατας και τα δυο pad στα di -40db και παιζει το σαμπ με ενταση απο yamaha.Η υστατη λυση ξεχωριστος προ τελικος που σου λυνει τα χερια η αλλος ολοκληρωμενος με εξοδο σαμπ.Πιθανες αλλες λυσεις μπορει να μου διαφευγουν καποιο μελος εδω ισως εχει κατι αλλο να προτεινει.

Reaction score
15
Εγώ το πήγα ένα βήμα παραπέρα...χαχα .... 10:36 το έβγαλα οτι πρέπει να είναι.... καλή τύχη στο να το πετύχεις στο κουμπί θα έλεγα...

Δεν έχω το REW μπορώ να παίξω απλά έναν παρόμοιο ήχο απο το youtube?
Όταν λες να δω σε τι συχνότητες κόβει να δω σε ποιό σημείο ακούγεται χαμηλότερα? Αν δεν κάνω λάθος ο ροζ θόρυβος είναι φλατ γραμμή ?

Νομίζω μου είναι δύσκολο με αυτόν τον τρόπο να το ελέγχω γιατί έχω φασαρία γενικότερη στο σπίτι...και ειδικότερα στο δωμάτιο ο υπολογιστής ακούγεται πολύ !

Για το δεύτερο που λες .... δεν ξέρω καν τι είναι αυτά... πχ το Behringer HD400 που βλέπω κάνει την δουλειά μας?
Ώπα wait... λες να συνδέσω τις ελεύθερες εξόδους των ηχείων? Ποιες ελεύθερες εξόδους???

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.285
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale