Ortofon βελόνα, ταίριασμα με κεφαλη

Reaction score
1.127
Καλημέρα στη παρέα!
Έχω ένα dual με ortofon om5e και απολαμβάνω μουσική. όταν έρχεται η ώρα όμως να παίξει κάτι 45αρια της δεκαετίας του 60,πολύ ταλαιπωρημένα αλλά "κληρονομιά" από τους γονείς μου τη λυπάμαι τη βελόνα.
Σκέφτηκα λοιπόν να αγοράσω μια βελόνα σφαιρική της ortofon, για dj για τρεις λόγους.
1. Να μην χαλάσω την o5
2.εχω διαβάσει ότι οι σφαιρικές "συγχωρούν λάθη" και ίσως να μην ακούω τοσο πολύ τη φθορά.
3. Είναι βάλε-βγαλε;)
Η ορτοφον στη ιστοσελίδα της γράφει ότι κάθε βελόνα είναι αποκλειστικά για τη κεφαλή της.Σε παλιότερο μέιλ που είχα στείλει για άλλη κεφαλή μου είχαν απαντήσει το ίδιο και αναρωτιέμαι είναι έτσι; Η το γράφουν για εμπορικούς λόγους;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
Τα δισκάκια είναι φθαρμενα ή απλά βρώμικα ;

Εάν το δεύτερο , απλά πλύνε τα

Εναλλακτικά κράτα την om5 για καθημερινή και αν σε παίρνει οικονομικα πάρε την om5 - s

Δεν συμφωνώ με την σφαιρική , θα χάσεις πληροφορία και ίσως αναγνωσημοτητα

Reaction score
1.127
Τα δισκάκια είναι φθαρμενα ή απλά βρώμικα ;

Εάν το δεύτερο , απλά πλύνε τα

Εναλλακτικά κράτα την om5 για καθημερινή και αν σε παίρνει οικονομικα πάρε την om5 - s

Δεν συμφωνώ με την σφαιρική , θα χάσεις πληροφορία και ίσως αναγνωσημοτητα
Τα δισκάκια έχουν κάνει μπάνιο δυο φορές:)
Είναι πολύ φθαρμένα.παιζουν περιστασιακά για συναισθηματικούς λόγους...
Θα κοιτάξω και τη ομ 5s, για να είμαι ειλικρινής δεν την ξέρω

Reaction score
1.127
Χαίρετε!

Μήπως να αναβαθμίσεις την om5 και να μείνει αυτή για τις βρώμικες δουλειές;
Καλησπέρα, η αλήθεια είναι ότι παίζει μια χαρά η 5. Τι θα πρότεινες; Τη 10;
[DOUBLEPOST=1548503222][/DOUBLEPOST]Θα περιμένω βέβαια μήπως κάποιος φίλος έχει απάντηση στο αρχικό ερώτημα όσον αφορά τη συμβατότητα της pro s(για παράδειγμα) με τη σειρά om.

Reaction score
715
Καλησπέρα, η αλήθεια είναι ότι παίζει μια χαρά η 5. Τι θα πρότεινες; Τη 10;
[DOUBLEPOST=1548503222][/DOUBLEPOST]Θα περιμένω βέβαια μήπως κάποιος φίλος έχει απάντηση στο αρχικό ερώτημα όσον αφορά τη συμβατότητα της pro s(για παράδειγμα) με τη σειρά om.
Αν δεν θες να ξεπεράσεις τα 55-60€ dual dn 165e. (με κεφαλή κμπλέ που ταιριάζει καλύτερα από την om) Εαν θέλεις να ανέβεις μέχρι 80€ dual dn 166E.

Reaction score
30.455
Κάπου είχα διαβάσει εδώ στο φόρουμ κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ότι το ποιος τύπος βελόνας συγχωρεί τη φθορά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της βελόνας που την έχει προκαλέσει.
Αν πχ σε αυτά τα δισκάκια οι φθορές έχουν προκληθεί από σφαιρική βελόνα , το "όργωμα" θα έχει γίνει ως επί το πλείστον στα πλευρικά τοιχώματα του αυλακιου, όποτε μια ελλειπτική ποτ λόγω σχήματος θα κατέβει πιο χαμηλά στο αυλάκι θα ιχνηλατησει πιο σωστά και σε σημείο που η φθορά θα είναι μικρότερη.
Νομίζω πως αυτό ήταν το νόημα, αν είχα καταλάβει σωστά...και αν δεν κάνω λάθος το είχε γράψει ο puretone.

Reaction score
1.127
Στη δικιά μου περίπτωση ήταν πεταμένα από εδώ κι εκεί.οποτε οι γρατσουνιές γίναν εκτός πικάπ οι περισσότερες.οταν παίχτηκαν αυτό έγινε με ένα φορητό πικάπ tepaz, γαλλικό,αν τα ξέρετε.οι κεφαλές αυτές ήταν κεραμικές αν δεν κάνω λάθος.
Οπότε καταλαβαίνετε ότι ποσως με ενδιαφέρει αν θα χάσω πληροφορία,τα δισκάκια είναι ήδη πολύ φθαρμένα..
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας..

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas