OSCAR 2011

Reaction score
1
Τι θα λέγατε να καταγράφαμε τις δικές μας προβλέψεις, ποτιμήσεις για τισ διάφορες κατηγορίες των Oscar. Με σχόλια παρακαλώ...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: OSCAR 2010

Που είναι οι υποψηφιότητες οεο;
(Βαριέμαι να ψάχνω:105:)

Reaction score
1
Δε χρειάζεται να υπάρχουν επίσημες υποψηφιότητες για να δηλώσουμε τις προτιμήσεις μας :105:.

Για καλύτερη ταινία ας πούμε ακούγονται οι παρακάτω:
The Social Network
True Gift
Toy Story 3
Hereafter
Inception
The Kids Are All Right
The King’s Speech
Black Swan
The Fighter
127 Hours​

Reaction score
1
Σκηνοθεσία:
Terrance Malick (The Tree of Life)
Christopher Nolan (Inception)
David Fincher (The Social Network)
Danny Boyle (127 Hours)
Tom Hooper (The King’s Speech)​

Reaction score
20
Ενα μικρό update…
Είδα την ταινία "Κυνόδοντας" που κυκλοφόρησε από τη sony (στην Ελλάδα) μόλις εχθές.
Ο "Κυνόδοντας", ας γίνει για κάποιους μάθημα ζωής, σημείο επανεξέτασης
ή ακόμα καλύτερα σημείο αναθεώρησης και επανεκκίνησης...
http://www.imdb.com/title/tt1379182/
Η ταινια κυκλοφορει ηδη στο εξωτερικο σε bluray !!
http://www.play.com/DVD/Blu-ray/4-/13952255/Dogtooth/Product.html?cur=258#
...και παει και στα Οσκαρ.
Έχω γράψει τις εντυπώσεις μου γι αυτή τη ταινία παλιότερα σ' αυτό το thread --> dogtooth
Είναι πάντα καλό όμως να ακούς και τη γνώμη ενός άλλου...
η οποία στη προκειμένη περίπτωση συμφωνεί αρκετά με τη δική μου...
«Κυνόδοντας» διεκδικεί Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας

Reaction score
20
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Θα έλεγα τώρα τι Όσκαρ διεκδικεί αλλά...
Βρε παιδια, η ταινια ειναι για τον... ειναι να μην τη δεις θελω να πω:107:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Θα έλεγα τώρα τι Όσκαρ διεκδικεί αλλά...
Συμφωνώ-μαζί σας:137:

Μάλλον τέτοιου είδους τέχνη ξεπερνάει αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε-τις δυνατότητες μας:405:

Πάντως ο πρωταγωνιστής-''μπαμπάς'' Χρήστος Στέργιογλου είναι απίστευτος-δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.566
Συμφωνώ-μαζί σας:137:

Μάλλον τέτοιου είδους τέχνη ξεπερνάει αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε-τις δυνατότητες μας:405:

Πάντως ο πρωταγωνιστής-''μπαμπάς'' Χρήστος Στέργιογλου είναι απίστευτος-δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.

Σ' αυτό έχεις δίκιο Μανώλη! Παίζει πολύ καλά, αλλά τι να το κάνεις?

Σαν κομμουνιστική μεταχουντική κουλτουριάρικη των '70s, αλλά στα '80s. Βάλε κι ένα ταμπού θέμα πιασάρικο, βυζιά και ******, presto! :142:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.609
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Σαν κομμουνιστική μεταχουντική κουλτουριάρικη των '70s, αλλά στα '80s. Βάλε κι ένα ταμπού θέμα πιασάρικο, βυζιά και ******, presto! :142:
Είδες πόσο συμφωνούμε καμιά φορά; :114:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.566
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Είδες πόσο συμφωνούμε καμιά φορά; :114:

Μιά, όχι καμιά! :116:

Τα είπαμε, θέλω φεσάρες, θέλω και σοβαρές, σε καμία περίπτωση όμως κουλτουριάρικες μαλ@κίες! :135:

EDIT: Και εκεί που κυρίως διαφωνούμε δεν είναι στον τύπο, αλλά στην προέλευση!

Reaction score
1
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Τι απίστευτη μπουρδοσαχλαμάρα ήταν αυτή ρε :142: στο μισάωρο (και πολύ άντεξα) έφυγε πετώντας από το player και το έκανα δώρο στον μαγυάρο που τον αγαπάω πολύ :142: ...κουλτούρα my ass :141:

Bάλτε τα λεφτά να σας φτιάξω εγώ ταινία να μαμωσταυρίζονται μέσα οι ηθοποιοί για δυό ώρες και να σκάω μύτη με μπερέ, κασκόλ και πίπα αλα καπετάνιος, να μου δίνετε συγχαρητήρια στα φεστιβάλ :142:

Reaction score
1
Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Καταλαβαίνω ρε παιδιά ότι ανήκω σε τρελή μειοψηφία όταν λέω ότι εκτίμησα την αξία της συγκεκριμένης ταινίας. Έγραψα παλιότερα τη γνώμη μου(ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ) και δεν αλλάζει. Είμαι ανοιχτός σε όποιο φίλο θέλει να τη συζητήσουμε.
Αλλά και μόνο το γεγονός ότι η σε γενικές γραμμές συντηρητική κριτική επιτροπή των Oscar ανέδειξε μία ταινία των άκρων θα έπρεπε λίγο να μας προβληματίσει.
Ακόμα περισσότερο που η ταινία αυτή είναι ελληνική, δεν έχει ξαναγίνει αυτό, και ξέρουμε καλά πόσο παρακατιανούς μας βλέπουν στο εξωτέρικό. Ξέρω γώ...τί να πώ....ας μήν τον σταυρώνουμε έτσι απλόχερα τον άνθρωπο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.609
Αλλά και μόνο το γεγονός ότι η σε γενικές γραμμές συντηρητική κριτική επιτροπή των Oscar ανέδειξε μία ταινία των άκρων θα έπρεπε λίγο να μας προβληματίσει.
Δεν κατακρίνω ποτέ (πέραν της πλάκας) τις αποφάσεις επιλεγμένων ανθρώπων του χώρου, κυρίως του εξωτερικού, μόνο και μόνο επειδή αυτά που ψάχνουν στις ταινίες δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που θέλω εγώ.
Όμως, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μείωση των budget στις ταινίες και έχει δημιουργηθεί μία τάση να μας αποδείξουν ότι η κουλτούρα έχει μεγαλύτερη αξία απ' όσο νομίζουμε. Οπότε οι ξενόγλωσσες ταινίες έχουν την τιμητική τους και οι ακραίες προσεγγίσεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.

Σε προσωπικό επίπεδο τώρα, από τις ξενόγλωσσες ταινίες που έχουν βραβευτεί μέχρι σήμερα, μόνο το "Ινδοκίνα" έχω δει στον κινηματογράφο πριν ~20 χρόνια και λάλησα (ακόμα θα με θυμούνται όσοι ήταν μαζί μου στην προβολή...). :138:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Σε προσωπικό επίπεδο τώρα, από τις ξενόγλωσσες ταινίες που έχουν βραβευτεί μέχρι σήμερα, μόνο το "Ινδοκίνα" έχω δει στον κινηματογράφο πριν ~20 χρόνια και λάλησα (ακόμα θα με θυμούνται όσοι ήταν μαζί μου στην προβολή...). :138:

Καλά μεταξύ μας το βρίσκω δύσκολο εώς απίθανο τελικά να βραβευτεί ο Κυνόδοντας , ακριβώς λόγο της ακρότητάς της. :102:

Η περσινή αργεντίνικη δηλαδή δε σου άρεσε?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.566
Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Καλά μεταξύ μας το βρίσκω δύσκολο εώς απίθανο τελικά να βραβευτεί ο Κυνόδοντας , ακριβώς λόγο της ακρότητάς της. :102:

Οσον αφορά εμένα, το El secreto de sus ojos είναι μέσα στις 20 καλύτερες ταινίες που έχω δει. Οπως και το Leben Der Anderen!

Και έχω δει τα περισσότερα της λίστας.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα παρακολουθήσω ξανά τον αγορασμένο σε Blu-Ray Κυνόδοντα! Αν εξαιρέσουμε το τεχνητά προκλητικό θέμα, τι άλλο προσέφερε στο θεατή εκτός από τα κλασσικά? Σιωπές, καμμένα, η συνταγή. Είπαμε, βάλε και λίγο τσοντάκι, έτοιμο! Το μόνο που άξιζε, πλην της ερμηνείας του πατέρα, ήταν η κόρη στο τέλος. Δεν αρκούν αυτά όμως. Επειδή είναι Ελληνικό? Puuulease! :116:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.609
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Καλά μεταξύ μας το βρίσκω δύσκολο εώς απίθανο τελικά να βραβευτεί ο Κυνόδοντας , ακριβώς λόγο της ακρότητάς της.
Μακάρι, γιατί μετά θα πάρουν θάρρος και θα μας πρήξουν με ανάλογες ελληνικές προσπάθειες...

:142: :142:

Γελάω γιατί είναι σαν να είσαι σίγουρος ότι την είδα και απλώς με ρωτάς για τη γνώμη μου. Έχω ξαναγράψει πως πολύ σπάνια βλέπω ταινία που δεν μιλάνε αμερικάνικα (όχι αγγλικά). Και ακόμα πιο σπάνια βλέπω ταινίες που έχουν βραβευτεί (ακόμα και αμερικάνικες). Δεν έχω δει τον "Τιτανικό", το "Million Dollar Baby", το "Crash" κλπ
Θέλω να περνάω 1,5 με 2 ευχάριστες ώρες και μετά τέλος. Ούτε μηνύματα, ούτε δεύτερες σκέψεις, ούτε εμβάθυνση. Είμαι του sex, όχι του έρωτα. :114:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis