P4 3Ghz για χρηση HTPC?

Reaction score
0
Γειά χαρά.. έχω ένα παλιό PC (pentium 4 στα 3 Ghz, 1 Gb Ram, 128MB nvidia, 250 Gb HDD κτλ.) το οποίο με linux Ubuntu παίζει μια χαρά.. το χρησιμοποιώ για ίντερνετ, μουσική, βίντεο κτλ.
Η ερώτηση μου είναι η εξής.. Αν αγοράσω ένα κουτί όπως αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650683 και του βάλω μέσα τα περιεχόμενα του παλιού μου PC με μία καινούργια κάρτα γραφικών με HDMI για σύνδεση στην TV (Sony 40W4000) καθώς και ένα Bluray player http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.330626, θα καταφέρω να φτιάξω ένα HTPC για το σαλόνι μου? Είναι ικανό το hardware που έχω ήδη να υποστηρίξει Full HD με μια μικρή αναβάθμιση?

Υ.Γ. το θέλω μόνο για player Bluray/DVD/CD δίπλα απο την TV, και μέσω LAN να βλέπω ταινιάκια full HD, βίντεο, φωτό αντε και λιγο ίντερνετ για το σαλόνι. Παιχνίδια παίζω στο καινούργιο μου pc που το αγόρασα γι αυτό και μόνο το σκοπό.
Ευχαριστώ

Reaction score
0
Φίλε καλησπέρα,
Νέος στον χώρο και δεν θα σου δώσω συγκεκριμένες και ειδικές απαντήσεις
Καθώτι κάτοχος του case που αναφέρεις στο link θα σου πω απλά (προσωπική γνώμη) ότι είναι ο ορσιμός του HTPC. Λειτουργικό και άψογο!!!
(Υπάρχει σχετικό thread στο Forum.)
Τώρα για τα υπόλοιπα θα σου απαντήσουν οι ειδικοί
Ελπίζω να το φτιάξεις και να το ευχαριστηθείς

Reaction score
3.085
Ποιός P4 στα 3Ghz είναι και σε τί socket?

Ότι λέει η ερώτηση:

Υπήρχαν δύο Pentium 4 - 3 GHz σε socket 478. Ένας με 1 MB L2 Cache Memory και ένας με 512 KB L2 Cache Memory, ο πρώτος με τεχνολογία 90 nm και ο δεύτερος με τεχνολογία 0.13 μm. Και οι δύο συμβατοί με μνήμες DDR (όχι DDR2) μέχρι 400 MHz.

Επίσης υπήρχαν δύο Pentium 4 - 3 GHz σε socket 775. Ο ένας ήταν ο 530, με 1 MB L2 Cache Memory και συμβατός με μνήμες DDR-400 MHz, όπως οι παραπάνω, και ο δεύτερος ήταν ο 630, με 2 MB L2 Cache Memory και συμβατός με μνήμες DDR2 μέχρι 400 MHz. Ο τελευταίος ήταν και συμβατός με 64-μπιτα λειτουργικά.

Υποθέτω πως μάλλον αναφέρεσαι σε έναν από τους δύο τελευταίους.

Και οι δύο είναι αρκετοί για HTPC, ίσως με λίγο μνήμη παραπάνω, και εφ' όσον πρόκειται για αναπαραγωγή DVD έστω και με ανάλυση πάνω από την στάνταρντ 576p του DVD.

Η κάρτα γραφικών πρέπει να είναι οριακή, όμως, έστω και για DVD με αυξημένη ανάλυση.

Για Blu-Ray και Full HD το βλέπω μάλλον χλωμό, ειδικά με την κάρτα γραφικών που λες.

Αλλά επ' αυτού υπάρχουν κι άλλοι πιο ειδικοί να δώσουν γνώμη.

Καλό είναι όμως να μας δώσεις πλήρη στοιχεία της CPU, της μνήμης και της κάρτας γραφικών, διότι ο συνδυασμός των τριών αυτών στοιχείων του hardware, μαζί φυσικά με τον ανάλογο οδηγό οπτικού μέσου, καθορίζει τί δυνατότητες έχει ο υπολογιστής.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: P4 3Ghz για χρηση HTPC?

Αν η μητρική σου έχει θύρα επέκτασης για την κάρτα γραφικών AGP δεν αξίζει να ασχοληθείς, αν είναι PCI-E δοκίμασε και αποφασίζεις αν το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί, αν όχι κρατάς την κάρτα και αλλάξεις όλο το υπόλοιπο hardware.

Reaction score
0
Καθώτι κάτοχος του case που αναφέρεις στο link θα σου πω απλά (προσωπική γνώμη) ότι είναι ο ορσιμός του HTPC. Λειτουργικό και άψογο!!!
καλησπερα και απο μενα-και εγω το ιδιο κουτι εχω φιλε μου .Sorry αλλα το κουτι ειναι ετη φωτος πισω απο silvestrone και σε ποιοτητα κατασκευης και σε επιπεδο ψυξης (+4 εως +6c ~)αλλα και σε ποιοτητα vfd οθονης.Ειδικα το τελευταιο μου θυμιζει ρολοι ηλεκτρονικο δεκαετιας ΄70.Και να φανταστεις οτι πηγα μεσα στην βροχη να το παρω απο το eshop του Μενιδιου και απο την χαρα μου χαρησα το παλιο μου silvestrone σε ενα φιλο:143::143:
Σορυ παλι για το off-topic αλλα θα΄σκαγα αν δεν το΄λεγα:125:

Reaction score
1

Με P4, εστω στα 3Ghz, στην καλυτερη θα εισαι οριακα για αναπαραγωγη HD. Και μιλαω για mkv. Για bluray ουτε να το σκεφτεσαι. Αυτο που προτεινεται απο γνωστο site για HD ειναι:
To decode 720p a cheaper CPU (~ Athlon 3000+ and up) is sufficient when using CoreAVC-decoding. In order to decode 1080p-video you should buy a dualcore-CPU in conjunction with CoreAVC-multi threaded decoding. If you are planning on playing BRD of HDDVD discs you should choose a high-end CPU (Core2duo E6x00 or Athlon 5000+ and up),

Reaction score
0

OK..κατάλαβα.. με την μητρική δηλ. που έχω http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1618 δεν κάνω δουλειά.. το ξεχνάω αυτό το pc ..
Η επόμενη λύση λοιπόν, είναι να ακολουθήσω τις οδηγίες ενός παλαιότερου θέματος http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=45161&highlight=%F6%E8%E7%ED%FC και να ξεκινήσω απο την αρχή.. το θέμα είναι όμως, απ΄ ότι διάβασα στο εν λόγω post, πως τελικά δεν έχει δοκιμαστεί για να μάθουμε το αποτέλεσμα που είχε...
Και για να μην κουράζω το θέμα, υπάρχει κάποια σύνθεση σε λειτουργία που μπορώ να αγοράσω άμεσα και να εξηπηρετεί τον σκοπό μου? (value/money)

Υ.Γ. το κουτάκι είναι το μόνο standard (το έχω ερωτευτεί)

Reaction score
3.085
Σύνθεση HTPC

OK..κατάλαβα.. με την μητρική δηλ. που έχω δεν κάνω δουλειά.. το ξεχνάω αυτό το pc ..
Η επόμενη λύση λοιπόν, είναι να ακολουθήσω τις οδηγίες ενός παλαιότερου θέματος και να ξεκινήσω απο την αρχή.. το θέμα είναι όμως, απ΄ ότι διάβασα στο εν λόγω post, πως τελικά δεν έχει δοκιμαστεί για να μάθουμε το αποτέλεσμα που είχε...
Και για να μην κουράζω το θέμα, υπάρχει κάποια σύνθεση σε λειτουργία που μπορώ να αγοράσω άμεσα και να εξηπηρετεί τον σκοπό μου? (value/money)

Υ.Γ. το κουτάκι είναι το μόνο standard (το έχω ερωτευτεί)
Βρες μια μητρική με chipset P35 και πάνω, έναν Core 2 Duo από τους προηγούμενους σειράς E6xxx ή τον καινούργιο E7300 (2.66GHz), κοντά στα 120 ευρώ - ή και λιγότερο - ο ένας,

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=8020&cat=2
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558265
http://www.plaisio.gr/product.aspx?...HYCPUSOCKET=s775&category=69977713&catalog=20

μνημούλες DDR2 από 800MHz και πάνω (σετάκι των 2GB, αρχίζουνε από καμιά 25αριά ευρώ το καθένα), κράτα και το κουτί, βάλε κι έναν οδηγό Blu-Ray (κάτω από κατοστάρικο στο ΠΛΑΙΣΙΟ), και τόστησες. Μαζί με σκληρό 320άρη (μίνιμουμ - ο 500άρης συνίσταται) και με καρτούλα ATI της σειράς 36xx ή καλύτερα 38xx ή ακόμα καλύτερα 46xx, καθαρίζεις κοντά στο 500άρικο ή και λιγότερο.

Reaction score
0
PS3 για χρηση HTPC?

Αν και το ξέρω πως βγαίνω εκτός θέματος.. ένα PS3 80Gb με linux OS δεν θα ήταν ένα οικονομικό & αξιοπρεπές HTPC?.. αφού παρέχει bluray player, HDMI, WiFi, και σε περιβάλλον linux έχω ίντερνετ και τοπικό δίκτυο (που μπορώ να βλέπω αρχεία ήχου/εικόνας)..

Το μπέρδεψα λίγο το θέμα και συγνώμη, αλλά για μένα στο θέμα αγοράς HTPC ακόμα όλα παίζουν.. και ίσως το PS3, που δεν το είχα συμπαθήσει και πολύ (σαν gamer), να καταφέρει να τα φέρει βόλτα σαν HTPC..
Δεν ξέρω.. το έχει δοκιμάσει κανείς..?

Μόλις είδα την απάντησή σου Παναγιώτη έτρεξα να κάνω edit στο κείμενό μου..
Στο 500άρικο λοιπόν το πακέτο που αναφέρεσαι.. και από την άλλη μεριά το PS3 80Gb στα 400.. χμμμ.. καμιά γνώμη?

Reaction score
2
ΓΙΑ ΤΑ HTPC

Ασχολούμαι με την πληροφορική επαγγελματικά εδώ και 2 χρόνια περίπου.Τον λίγο χρόνο που έχω ελεύθερο σπίτι μου για να απολαμβάνω HD υλικό δεν θέλω να τον μειώνω για να ψάχνω τι πάει στραβά στο σύστημα μου.Και πες ότι εγώ οκ τα καταφέρνω κάθε φορά και βρίσκω λυση.Πολλοί φίλοι μας δεν έχουν ούτε το χρόνο ούτε τις γνώσεις για να λύνουν τεχνικής φύσεως προβλήματα.

ΓΙΑ ΤΟ PS3

Έχω το PS3.Μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται θα δοκιμάσω εγκατάσταση Yellow Dog και VLC για να δώ αποτελέσματα.Βέβαια επειδή θα παίζω δικτυακά και ούτε εγώ ούτε οι περισσότεροι απο εμάς έχουμε δομημένη καλωδίωση και παίζουμε με wifi ξέρω πως το Streaming σε HD είναι μή εφικτό.Παρ'όλα αυτά πιθανόν να παίζω με εξωτερικό δίσκο.

ΓΙΑ ΤΑ POPCORNοειδή

Αν η λύση PS3 αποτύχει θα πάω για egreat.Κοστίζει λιγότερο από 200 ευρώ και ξέρω πως για αρκετό καιρό θα είμαι καλυμένος.Ούτε Updates,ούτε προβλήματα,ούτε πατέντες ούτε τίποτα.Απλά το βάζεις και παίζει.Θα μου πεις θα παίζει το H.265 πχ το egreat.Ας μην το παίζει.Μέχρι να βγεί το h.265 θα εχω ένα μηχάνημα που απλά θα δουλεύει απροβλημάτιστα.Όταν βγεί θα πάρω το egreat XXX με 200 ευρώ που θα το παίζει.

ΓΙΑ ΤON ΦΙΛΟ ΜΑΣ
Συμφωνώ με τον Παναγιώτη Μελά.Η λύση που προτείνει δηλαδή νέο σύστημα και θα δουλεύει σίγουρα και θα κρατήσει για καιρό. Αν έχεις το budget προχώρα.Εναλλακτικά μπορείς να πας σε μία υλοποίηση με 780G γλυτώνοντας έξτρα λεφτά κάρτας γραφικών.

Reaction score
0

Για να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα, κρίνω απαραίτητο να εξηγήσω τι ανάγκες θα ήθελα να καλύψω με το HTPC..
Κατ΄αρχήν να έχει ένα bluray player οπτικό δίσκο για ταινίες FullHD και όχι μόνο..
Να είναι εφοδιασμένο με θύρα HDMI για εύκολη σύνδεση σε FullHD τηλεόραση..
Να έχει φιλικό γραφικό περιβάλλον που να βλέπει τοπικό δίκτυο για αναπαραγωγή αρχείων audio/video και διαχείριση εξωτερικών σκληρών δίσκων..
Να παρέχει internet browser, να είναι αθόρυβο και κομψό, και (αν και στην περίπτωση μου δεν χρειάζεται, γιατί υπάρχει άλλο μηχανάκι για την δουλειά αυτή) να παίζει άνετα όλα τα παιχνίδια.

Όπως είπε λοιπόν και ο φίλος geofromalimos ¨τον λίγο χρόνο που έχω ελεύθερο σπίτι μου για να απολαμβάνω HD υλικό δεν θέλω να τον μειώνω για να ψάχνω τι πάει στραβά στο σύστημα μου¨.. σκέφτομαι να σετάρω ένα PS3 με Ubuntu ή Yellow Dog και να τα έχω όλα σε ένα νοικοκυρεμένα.. (σίγουρα μέχρι να σετάρω το linux στο PS3 θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά και με τα Ubuntu που δουλεύω τόσο καιρό χωρίς πρόβλημα, έτσι είχε γίνει στην αρχή μέχρι που τα ρύθμισα μια και καλή και από τότε :) όλα καλά.
Η λύση του egreat http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801714 θα ήταν η κορυφαία επιλογή αν είχε και ένα bluray οπτικό δίσκο για τα ταινιάκια από το video club.
Υπάρχει λοιπόν κανένας που να έχει ήδη πειραματιστεί με το PS3?

Εκτός από την χαμηλή τιμή και την ποιότητα κατασκευής του.. στην ιδέα και μόνο του να ¨σπάω¨ το PS3.. κάτι με γαργαλάει :)

Reaction score
2
Κάνε υπομονή λίγες μέρες αν δεν βιάζεσαι.Αύριο θα του περάσω τα yellow dog και θα σου πω αποτελέσματα.Η διαδικασία γενικά είναι πολύ απλή,του είχα βάλει ubuntu παλιά αλλά το μόνο που με φοβίζει είναι οι επιδόσεις.Μην ξεχνάς ότι το Ps3 έχει μόλις 256 mb ram αν θυμάμαι καλά,πολύ λίγα για αναπαραγωγή HD υλικού...Υπομονή μέχρι αύριο θα του τα περάσω να δούμε τι γίνεται!

Reaction score
0

Είδα πάντως ότι και linux να μην βάλεις υπάρχει τρόπος να στείλεις audio/video υλικό στο PS3 μέσω TVersity σε αρκετά καλή ποιότητα.. σχετικά links (http://reviews.digitaltrends.com/guide/130/playstation-3-media-server-setup, http://www.youtube.com/watch?v=ZO8hjH20a6E&feature=related)..
Αν λοιπόν μπορείς να δεις μέσα από το ΧΜΒ περιβάλλον του PS3 υλικό audio/video, και μέσω του Bluray disc player να δεις άμεσα ταινίες Bluray (από το video club της γειτονιάς), υποθέτω η ύπαρξη του Linux είναι επιπλέον πολυτέλεια.. (πχ. Firefox, Gimp, OpenOffice κτλ.)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.639
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale