Panamorph X1 lens project

Reaction score
2.482
http://www.panamorph.com/x-lens-project/

Ειδα αυτο το project και ακούγεται ενδιαφέρον.

Λεφτα δεν υπαρχουν, αλλα σκεφτομαι να κάνω ενα e-yard sale με ο,τι βρω σε αποθηκες, ντουλαπια, συρταρια που πλεον δεν χρησιμοποιω για να μαζεψω κανενα ψιλο (και να αδειασει ο χωρος).

Γενικα παντως ενδιαφέρον προτζεκτ ειναι. Λετε να αξιζει;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.589
Κατά τη γνώμη μου όχι. Εισάγεις πολλά θέματα με την χρήση αναμορφικού. Το τελευταίο που θέλεις είναι φθηνής ποιότητας φακό.
Το avsforum είναι γεμάτο αγγελίες με isco (L και XL) και schneider σε τιμές πολύ χαμηλές για την πραγματική τους αξία.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.235
Ας μου θυμίσει κάποιος με τον αναμορφικο τι θα πετύχω; η οθονη μου είναι 2.4 και χρησιμοποιώ το lens memory του προβολέα ανάλογα το φορμα της ταινίας. Όταν είναι 16:9 τότε εχω μπάρες δεξια αριστερά. Θα αλλαξει αυτό με τον αναμορφικο; ...δεν νομίζω. Αν το εχω καταλάβει καλά θα αφησω το ζουμ στη θεση που γεμιζει το ύψος της οθόνης σε 16:9 και οταν είναι η ταινία 2.4 τοτε αντί να αλλαζω ζουμ για να γεμίσει η οθόνη πανω-κατω και δεξιά-αριστερά θα πρέπει να αλλαζω το mode λειτουργίας του προβολέα σε anamorphic και τότε να μπαίνει μπροστα ο φακός. Σωστα;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.589
Ας μου θυμίσει κάποιος με τον αναμορφικο τι θα πετύχω; η οθονη μου είναι 2.4 και χρησιμοποιώ το lens memory του προβολέα ανάλογα το φορμα της ταινίας. Όταν είναι 16:9 τότε εχω μπάρες δεξια αριστερά. Θα αλλαξει αυτό με τον αναμορφικο; ...δεν νομίζω. Αν το εχω καταλάβει καλά θα αφησω το ζουμ στη θεση που γεμιζει το ύψος της οθόνης σε 16:9 και οταν είναι η ταινία 2.4 τοτε αντί να αλλαζω ζουμ για να γεμίσει η οθόνη πανω-κατω και δεξιά-αριστερά θα πρέπει να αλλαζω το mode λειτουργίας του προβολέα σε anamorphic και τότε να μπαίνει μπροστα ο φακός. Σωστα;
Σωστά.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.589
Οπότε είναι πολυ περιττό (και μεγαλο) εξοδο εφόσον υπάρχει το lens memory.
Τα πάντα είναι σχετικά. Ας ξεκινήσουμε απ' το ότι με τον αναμορφικό χρησιμοποιείς όλα τα pixel του panel, δηλαδή περίπου 26% περισσότερα.
Το αποτέλεσμα είναι φωτεινότερη και ευκρινέστερη εικόνα (τα pixels είναι αρκετά μεγαλύτερα με χρήση zoom). Στο δικό μου σύστημα σε οθόνη πλάτους περίπου 3 μέτρων εισπράττω καμιά 25αριά lux παραπάνω σε σχέση με τη χρήση lens memory.
Βελτίωση υπάρχει και στο on/off contrast και είναι λογικό, καθώς όσο περισσότερο ανοίγει το zoom τόσο πέφτουν τα νούμερα του on/off.
Κατά κανόνα υπάρχει μια ελαφριά πτώση στο ansi contrast με τη χρήση αναμορφικού, αλλά (χωρίς να έχω μετρήσεις) το αποκλείω στο δικό μου σύστημα. Αυτό δεν οφείλεται στις επιδόσεις του φακού, αλλά στην πτώση απόδοσης όταν ανοίγω τόσο το zoom.
Υπάρχουν βέβαια και αρνητικά με τη χρήση αναμορφικού όπως λχ pincushion κλπ

Reaction score
15.548
βρε σεις που βρισκεται τα λεφτα και ανοιγετε τετοιες συζητησεις..:p

κινηματογραφος = κοιλη οθονη + αναμορφικο :)

... δλδ παιρνεις ενα +20% φως περιπου ;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.589
βρε σεις που βρισκεται τα λεφτα και ανοιγετε τετοιες συζητησεις..:p

κινηματογραφος = κοιλη οθονη + αναμορφικο :)

... δλδ παιρνεις ενα +20% φως περιπου ;
Κάπου τις είχε κρατήσει τις μετρήσεις ο Μανώλης. Θα μετρήσω όταν ανάψω τον προβολέα. Κάπου τόσο είναι Κώστα.

Reaction score
638
http://www.panamorph.com/x-lens-project/

Ειδα αυτο το project και ακούγεται ενδιαφέρον.

Λεφτα δεν υπαρχουν, αλλα σκεφτομαι να κάνω ενα e-yard sale με ο,τι βρω σε αποθηκες, ντουλαπια, συρταρια που πλεον δεν χρησιμοποιω για να μαζεψω κανενα ψιλο (και να αδειασει ο χωρος).

Γενικα παντως ενδιαφέρον προτζεκτ ειναι. Λετε να αξιζει;

Να βαλεις μεσα και το μηναιο κοστος της διατροφης που θα σου ζητησει η
SurfDrifterαινα οταν παρει μυρωδια ποσα εχεις χωσει για το αθλημα .........

Reaction score
638
Αστο...
Βρε οσι σε μενα στον εαυτο σου να το πεις σηκω πηγαινε στον καθρεπτη και φωναξε δυνατα ΑΣΤΟ να το παρει αλλος εαν σε ρωτησει η κυρα τι κανεις πες της οτι κανεις ασκησεις θαρρους οπως ο Μητσος στον Λαζοπουλο ...
Θυμασαι ? Αι χααασου....... Μυρμιγκακι ηταν η αγαπημενη ασκηση Θαρρους !!!!!

Reaction score
2.482
Χαχαχα! Ετσι ειναι. Καθομουν ετσι ενδεικτικα, να δω τι θα ηθελα να παρω κ ζαλιστηκα. Ηδη σκεφτομαι να βγαλω στο σφυρι, διαφορα πραγματα μου για να τα μετατρεψω σε μηχανακια. Ή απλα να κατσω ησυχος γιατι βλεπω συννεφακια στον οριζοντα με τα εργασιακα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.521
Χαχαχα! Ετσι ειναι. Καθομουν ετσι ενδεικτικα, να δω τι θα ηθελα να παρω κ ζαλιστηκα. Ηδη σκεφτομαι να βγαλω στο σφυρι, διαφορα πραγματα μου για να τα μετατρεψω σε μηχανακια. Ή απλα να κατσω ησυχος γιατι βλεπω συννεφακια στον οριζοντα με τα εργασιακα.
Ρε προβληματισμοί σε διακοπές, 8 το πρωί...:o

Reaction score
638
βρε τι αισιοδοξος ανθρωπος εισαι εσυ !!!!!
Γεματο το βλεπεις το αδειο ποτηρι αυτα τα συννεφακια που βλεπεις ειναι η αρχη του τυφωνα Κατρινα δεν ακουσες τα εκτατα δελτια της πολιτικης προστασιας (καναλι της Βουλης εχθες ) ψηφισαμε το τριτο το πιο μεγαλο και το πιο σκληρο και απο αυριο παμε για Βαζελινες προκειμενου να το προσαρμοσουμε στον πατο μας ........
Ακου συννεφακια στα εργασιακα σε λιγο οι μονοι Ελληνες εχουν δουλεια θα ειναι αυτοι που βρισκονται στο εξωτερικο .....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
βαζελινη ?
ποσο λαθος εισαι
σιμιγδαλι........να κανει ρεικνωση

Reaction score
2.482
βρε τι αισιοδοξος ανθρωπος εισαι εσυ !!!!!
Γεματο το βλεπεις το αδειο ποτηρι αυτα τα συννεφακια που βλεπεις ειναι η αρχη του τυφωνα Κατρινα δεν ακουσες τα εκτατα δελτια της πολιτικης προστασιας (καναλι της Βουλης εχθες ) ψηφισαμε το τριτο το πιο μεγαλο και το πιο σκληρο και απο αυριο παμε για Βαζελινες προκειμενου να το προσαρμοσουμε στον πατο μας ........
Ακου συννεφακια στα εργασιακα σε λιγο οι μονοι Ελληνες εχουν δουλεια θα ειναι αυτοι που βρισκονται στο εξωτερικο .....
Δυστυχως το καταλαβαινω ΠΑΑΑΑΡΑ πολυ, για αυτο κ εχω χασει τον υπνο μου το τελευταιο διαστημα, λογω υπερβολικου στρες και απλα κοιταω να βρισκω διεξοδο σε καποιο χομπυ(οπως ειναι αυτο εδω) για να μην αποτρελλαθω.

Και φυσικα quality time με τα παιδια μου.

Οποτε μπορουμε στο μεσοδιάστημα να φτιαξουμε DIY αναμορφικο απο trophy glass!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef