Panasonic 700 VS Sanyo Z3 VS Toshiba MT200 στο Hitech.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση του συγκεκριμένου άρθρου στο hitech για το οποίο άρθρο πολύς λόγος έγινε και σε άλλο θέμα στην κατηγορία αυτή του site μας.

Αν και στο συγκριτικό δεν αναφέρονται πηγές, υλικό προβολής κ.λ.π. ούτε κάποια φωτογραφία υπάρχει, το άρθρο είναι αρκετά αναλυτικό παρουσιάζοντας τα υπέρ και τα κατά των 3 προβολέων.

Ουσιαστικά το άρθρο λέει ότι με αναλογικό σήμα ο Sanyo Z3 παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα καθώς εκεί μπορείς να ενεργοποιήσεις τις επιλογές contrast enhancement και auto black με αποτέλεσμα πολύ καλό μαύρο (καλύτερο από αυτό του Toshiba) και πολύ καλά χρώματα αλλά και λίγο θόρυβο λόγω των μετατροπών A/D-D/A.

Με ψηφιακό σήμα ο panasonic είναι ο καλύτερος καθώς στην σύνδεση αυτή έχει πάρα πολύ καλό μαύρο και πολύ σωστά χρώματα. Λόγω της τεχνολογίας smooth screen και την απουσία pixelation ο panasonic θυμίζει λαμπάτο προβολέα με αποτέλεσμα που εμφανίζεται "φιλμάτο" όμως εδώ το πρόβλημα είναι μια μικρή μείωση της ευκρίνειας.

Χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος λέει ότι όποιος μπορεί να εκτιμήσει την κινηματογραφική εικόνα ενός crt προβολέα πάει στον panasonic ενώ όσοι θεωρούν την εικόνα αυτή "φλουταριστή" πάνε στον Sanyo.

Τελικό συμπέρασμα: ψηφιακό σήμα=καλύτερος Panasonic, αναλογικό σήμα=καλύτερος Sanyo.

Για τον Toshiba το μόνο υπέρ του είναι το μαύρο που όμως δεν έχει μεγάλη διαφορά από τους άλλους 2 ενώ υστερεί σε όλα τα άλλα σημεία και ειδικά στην ποιότητα της εικόνας.

Οι βαθμολογίες για panasonic sanyo toshib και epson 500 είναι:

Video: 9.2-9.2-9.0-9.3
Ευκρίνεια: 9.0-9.3-8.7-9.4
Χρωματική ακρίβεια: 9.2-9.2-9.1-9.4
Σκοτεινά πλάνα: 9.2-9.3-9.3-9.2
Διακριτότητα Pixel: 9.5-9.0-8.5-9.2

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας...
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Δεν εχω διαβασει το αρθρο αλλα κρινοντας απο τα γραφομενα του Χρηστου δεν βλεπω καμμια διαφορα απο το αναλογο δικο μας θεμα που αφορουσε τις ομοιοτητες και διαφορες μεταξυ Panasonic και Sanyo.
Τον Toshiba δεν τον εχω δει και ο Epson-ετσι οπως τον ειδα εγω τουλαχιστον με συνδεση component- δεν μου αρεσε.

Περα απο αυτα, θα συνεχισω να ειμαι "κακος" ως προς τις βαθμολογιες.
Τι διαφορα εχει δηλαδη το 9,3 με το 9,4?
Νομιζω πως η κλιμακα στα 100 προσφερει πολυ μεγαλυτερη ευελιξια αλλα και δυνατοτητα αντιληψης απο τον αναγνωστη.
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Πολύ σωστά λέει ο Ανδρέας πως και από τις δικές μας παρουσιάσεις των προβολέων αυτών (νομίζω ότι είμασταν οι πρώτοι που τους παρουσιάσαμε στην Ελλάδα) στα ίδια ακριβώς συμπεράσματα καταλήξαμε.

Επίσης από τις βαθμολογίες φαίνεται ότι ο κάθε προβολέας βαθμολογήθηκε στα "καλύτερά" του. Δηλ. ο panasonic με βάση την ψηφιακή του σύνδεση και ο Sanyo με βάση την αναλογική.

Δεν ξέρω πόσο σωστό είναι αυτό καθώς μιλάμε για 2 διαφορετικά πράγματα, για 2 διαφορετικές ανάγκες. Όπως επίσης το 9,3 ουσιαστικά δεν έχει καμία διαφορά με το 9,4.

Αντρέα υποτίθεται ότι ο Toshiba είναι σχεδόν ίδιος με τον infocus 4800.
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη του Bαγγέλη Λάμπρου για το σημείο που αναφέρεται στην σύγκριση της εικόνας του panasonic 700 με τους crt προβολείς.

Ουσιαστικά το άρθρο λεέι ότι η εικόνα του panasonic είναι πολύ πιο κινηματογραφική ενώ του Sanyo πολύ πιο ψηφιακή.

Με βάση και την συζήτηση που έχουμε για τις ρυθμίσεις προβολέα και την εικόνα στην κατηγορία "εγκαταστάσει και εφαρμογές" νομίζω ότι η άποψη του Βαγγέλη θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα...

Δείτε και το αντίστοιχο θέμα εδώ:
http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=1394&postdays=0&postorder=asc&start=0
 

Μηνύματα
453
Reaction score
93
Καφάτο μετεξεταστέος στα μαθηματικά παιδί μου! ;-) Είτε βαθμολογείς με άριστα το 100 είτε με άριστα το 10 και ακρίβεια ενός δεκαδικού, είναι το ίδιο πράγμα, αφού σε κάθε περίπτωση προκύπτουν εκατό (101 αν έχουμε και το μηδέν στην κλίμακα) διακριτές κλίμακες.

Για το άρθρο μην περιμένετε σχόλια, καθώς είναι πάγια τακτική μου να μην σχολιάζω δουλειά συναδέλφων.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.640
Μηνύματα
2.870.111
Members
37.937
Νεότερο μέλος
daemon76
Top