Panasonic G10 24p playback

minas

Πισιά
Reaction score
4.416
Εδώ και λίγο καιρό έχω την Panasonic G10 στις 46".

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή της, και μόλις συμπληρώσει και καμιά 100στή ώρες λειτουργίας θα την καλιμπράρω, οπότε περιμένω να είναι ακόμη καλύτερη.

Μια απορία με ταλαιπωρεί όμως από τη στιγμή που την πήρα. Η Panasonic βγάζει τις G10 με διαφορετικές δυνατότητες ανά γεωγραφική περιοχή (Αμερική, Αγγλία, Ευρώπη) Για παράδειγμα η Αμερικάνικη έκδοση είναι THX certified και έχει THX preset.

Υποτίθεται ότι η ευρωπαϊκή G10 υποστηρίζει native 24p playback στα 48Hz. Αν πιστέψεις κάποια online reviews, υποστηρίζει ακόμη και 72Hz ή 96Hz. Παρ' όλα αυτά δεν έχω καταφέρει να ενεργοποιήσω αυτή της τη δυνατότητα. Δεν την βρίσκω πουθενά στο μενού, και σίγουρα δεν ενεργοποιείται αυτόματα όταν της στέλνω 24p. Δυστυχώς είμαι από τους "παράξενους" που ενοχλούνται από το 3:2 pulldown, οπότε είναι σημαντικό να μάθω τουλάχιστον με βεβαιότητα τι ακριβώς συμβαίνει. Πριν από 2 βδομάδες είχα επικονωνήσει με την Intertech, οπότε και είχαν δεσμευθεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο "product expert", κάτι που δεν έγινε ποτέ.
Έχετε ακούσει τίποτα για αυτό? Την έχει κάποιος που έχει καταφέρει να δείξει σε πραγματικό 24p? Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται firmware update?

Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη.

Reaction score
6
Απάντηση: Panasonic G10 24p playback

Η ευρωπαϊκή G10 όντως υποστηρίζει 1080/24p , ο οποίο "ανεβάζει" εσωτερικά στα 96Hz για να το δείξει στο panel της...
Δεν υπάρχει κάποιος διακόπτης ή μενού για να το ενεργοποιήσεις, συμβαίνει αυτόματα!
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια υλικό στα 24p (πχ bluray disc), πηγή που να δείχνει σωστά 24p (πχ ένα bluray player, pc,κλπ) και ένα HDMI 1.3 καλώδιο...
Εγώ έχω την 46G10 και βλέπω κανονικά από pc στα 1920x1080/24Hz (η τηλεόραση κλειδώνει στα 1080p/24p) , και Bluray και 1080p mkv (τα οποία είναι στα 23.976Hz) παίζουν όπως πρέπει....

Μην τρελλαίνεσαι πάντως, καλή η κινηματογραφική αίσθηση των 24p, αλλά αν είσαι λίγο ευαίσθητος με τα μάτια σου, μπορεί να σε ενοχλήσει η έλλειψη των επιπλέον frame...

Reaction score
6

Έχει κυκλοφορήσει firmware update για την G10 σειρά, το οποίο λύνει πρόβλημα που είχαν τα πρώτα κομμάτια (παραγωγή Μαρτίου-Μάιου 09) με τα 24p.
Συγκεκριμένα , έπαιζε τα 24Hz ανεβάζοντάς τα εσωτερικά στα 60Hz και όχι στα 96Hz που έπρεπε!!!!

Εγώ την έκανα την αναβάθμιση, αφορά όλα τα ευρωπαικά μοντέλα (σειρά G10E ) , δεν χαλάει καμμία ρύθμιση του χρήστη και το μόνο που χρειάζεστε είναι μια SD καρτούλα φορμαρισμένη σε FAT....

Code:
http://spuncut.com/panasonic-g10-fw-ver-1213.zip
Η Panasonic δεν το δίνει επίσημα για download, αλλά στέλνει την sd καρτούλα με το update σε όποιον το ζητήσει ..... εδώ η αντιπροσωπεία τι θα κάνει σχετικά?

Reaction score
47
Κι εγώ είχα θέμα με την 46G10. Μόλις έβαζα DVD upscaling ή egreat στα 1080π πάντα με HDMI άρχιζε τα προβλήματα - ένα τρεμόπαιγμα/διακοπή της εικόνας και διακοπές από τον ήχο της τβ. Στα 720π και 1080ι όλα κανονικά, αλλά μου τα χαλούσε στο 1080π. Τελικά με το fw update που μου έκαναν έστρωσε, αλλά δεν έχω δει native 1080p υλικό ακόμα.
Απ'ότι φΑΊΝΕΤΑΙ δεν ήτανε θέμα 24π, αλλά 1080π από HDMI γενικότερα.

Reaction score
0

Η sd καρτούλα είναι με κάποιο τρόπο κλειδωμένη?
Αν όχι, θα μπορούσε κάποιος που την έχει να ανεβάσει το αρχείο και για μας που θα αγοράσουμε μάλλον από παραεισαγωγή?

Reaction score
6

Το αρχείο υπάρχει 2 post παραπάνω και παίζει σε όλες τις G10E , ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ σε G10B ή οτιδήποτε άλλο ...!!!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.377
Members
38.693