Panasonic Plasma tribute

Reaction score
8
Καλημέρα,
Μετά απο 18 ολόκληρα χρόνια έβγαλα απο την πρίζα την εξαιρετική Panasonic PX80.
Ένα καταπληκτικό προϊόν, που παίζει ακόμα σχεδόν όπως την πρώτη ημέρα.
Δεν υπάρχουν καμένα pixel, το μαύρο είναι ακόμα μαύρο και η ποιότητα κατασκευής είναι υπεράνω κριτικής.
Τα πάντα γυαλίζουν, δεν υπάρχει πουθενά αποχρωματισμός και "αράχνες" χαρακιές.
Μπράβο στην Panasonic.

Reaction score
2.269
Η δική μου Panasonic plasma δεν ήταν εξίσου ανθεκτική. Εισαγωγικό μοντέλο (42u20 ή κάτι τέτοιο), αγορασμένη στις προσφορές του Μουντιάλ του 2010 από τα Public στην εκπληκτική τιμή των 479€ (είχε προηγηθεί προσφορά της Ηλεκτρονικής με την ίδια τηλεόραση στα 420€, αλλά δεν την πρόλαβα - επίσης η ίδια προσφορά του Public είχε και την 50άρα της σειράς στα 649€, αλλά στην τρύπα που έμενα τότε δεν υπήρχε χώρος για 50άρα τηλεόραση), αποτέλεσε την αποκλειστική οθόνη και τηλεόρασή μου για 7 χρόνια, μέχρι που κάποια στιγμή εμφάνισε μία κόκκινη κάθετη λωρίδα στο αριστερό 1/3 της οθόνης. Η λωρίδα ήταν αρχικά μία στήλη μάλλον 1 pixel, οπότε προσπάθησα να κάνω το κορόιδο για λίγο, αλλά σύντομα επεκτάθηκε σε λωρίδα πλάτους 4-5 εκατοστών καθιστώντας τη θέαση αδύνατη. Το σερβις της Panasonic με χρέωσε 30-40€ για να μου πει ότι δεν φτιάχνεται, οπότε έκανα την αλλαγή σε 49άρα LG - η εικόνα της οποίας είναι υποδεέστερη σε κάθε δυνατή παράμετρο.

Με το που αγόρασα την LG, πήρε τη θέση της Panasonic στο έπιπλο τηλεόρασης, και η πλασμα πήγε στο γραφείο, όπου ξαφνικά τα προβλήματα έπαψαν - έπαιξα μερικούς μήνες μανιωδώς Gran Turismo σε αυτήν, όσο η σύζυγος έβλεπε Survivor στην τηλεόραση, την έστειλα μετά οδικώς στη Θεσσαλονίκη στον πατέρα μου, όπου συνέχιζε να παίζει μέχρι πριν 2-3 χρόνια, όταν και παρέδωσε πνεύμα. Η στήλη επανεμφανίστηκε και παρέμενε μέχρι τέλους, άλλοτε περιοριζόμενη στο 1 πίξελ πλάτος, άλλοτε επεκτεινόμενη. Παρατήρησα ότι αν είχα ανεμιστήρα να χτυπάει την πλάτη της τηλεόρασης η εμφάνιση της λωρίδας περιοριζόταν. Αλλά και αυτή η λύση στο τέλος σταμάτησε να λειτουργεί, οπότε και η τηλεόραση αποσύρθηκε.

Ζηλεύω λίγο ομολογώ - μου έχει λείψει το μαύρο και η κίνηση της πλασμα, ακόμη και αυτή η ίδια η εικόνα της από πολύ κοντά (που θαρρείς και τρεμοπαίζει λίγο, σαν να έχει χιονάκι), ο κόκκος της. Θα ήθελα πολύ να έχω μία καλή πλασμα της εποχής σε λειτουργία, θα αποτελούσε νομίζω ιδανικό ταίρι στο PS3 μου. Μου άρεσε πολύ αυτή η τεχνολογία και νομίζω ότι θα αποκτήσει και αυτή στο μέλλον το δικό της φανατικό κοινό, όπως έχουν σήμερα τέτοιο κοινό οι CRT.

Reaction score
6.153
Εγώ έχω, από το 2008 νομίζω, την Panasonic PZ85E plasma 42 ιντσών (1400 ευρώ στοίχιζε τότε). Πριν καμμιά 10αριά χρόνια έκαψε την πλακέτα τροφοδοσίας και την επισκεύασε ένας τεχνικός με 120 ευρώ. Έκτοτε όλα καλά. Εικόνα εξαιρετική.... Ποιότητα κατασκευής υπεράνω κριτικής! Δεν λέει να χαλάσει μπας και πάρω καμμιά smart χα χα χα Επι του παρόντος έχω συνδεδεμένο ένα Mecool tv box και βολεύομαι!

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.824
Καλημέρα,
Μετά απο 18 ολόκληρα χρόνια έβγαλα απο την πρίζα την εξαιρετική Panasonic PX80.
Ένα καταπληκτικό προϊόν, που παίζει ακόμα σχεδόν όπως την πρώτη ημέρα.
Δεν υπάρχουν καμένα pixel, το μαύρο είναι ακόμα μαύρο και η ποιότητα κατασκευής είναι υπεράνω κριτικής.
Τα πάντα γυαλίζουν, δεν υπάρχει πουθενά αποχρωματισμός και "αράχνες" χαρακιές.
Μπράβο στην Panasonic.
Είχα την ίδια μέχρι πριν 2-3 χρόνια, αλλά μάλλον χάλασε το τροφοδοτικό της και δεν ανοίγει (αναβοσβήνει συνέχεια το λεντάκι του Power και τίποτα άλλο). Είχε βγάλει και μια γραμμή στην οθόνη (που δεν με ενοχλούσε όμως) προηγουμένως. Δεν ξέρω πόσες δεκάδες χιλιάδες ώρες είχε γράψει από τον Ιούνιο του 2008 που την είχα αγοράσει.

minas

Πισιά
Reaction score
4.402
Αγαπημένη τεχνολογία...
Παρά τα αντικειμενικά μειονέκτήματά της (κατανάλωση και βάρος), για πολλά χρόνια ήταν το σημείο αναφοράς της οικιακής εικόνας. Κι εγώ αρνούμαι να αποχωριστώ μία Panasonic G10, και αρκετοί φίλοι έχουν κρατήσει ακόμα τις δικές τους Panasonic και Pioneer, ακόμη κι αν δεν είναι πλέον η "βασική" μας τηλεόραση.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.824
Θα την επισκεύαζα (δε νομίζω να ήταν δύσκολο να βρεθεί η βλάβη), αν δεν είχε το πρώτο μειονέκτημα... την κατανάλωση. Στους καιρούς που ζούμε, με τα τιμολόγια του ηλεκτρικού να μοιάζουν με αγορά χρυσού... ακόμα και οι λάμπες... LED καίνε πολύ! :roflmao: :geek:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
85.194
Έχω ακόμα μιά 42G20 και χάρισα την Pioneer 5090 μου.
κρέμαστν στην βλάχικη γωνιά μαζί με τα καριοφίλια του προπάππους :roflmao:

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.317
Members
38.682
Νεότερο μέλος
Andrewk