Panasonic PT-AE900U vs. Sanyo PLV-Z4

Reaction score
0
Επίσης γέρνω προς Panasonic ή Sanyo και όχι προς 7700. Φοβάμαι ότι θα βλέπω πολύ ουράνιο τόξο. Μέχρι και στις απλές TV βλέπω διάφορα χρώματα στους τίτλοι..
Και τώρα στο πιο σοβαρό.......

Απλή ερώτηση: Στο σπίτι μου, είδες καθόλου ουράνιο τόξο Δημήτρη??? Ή είχες τίποτα πονοκεφάλους κ.ο.κ.?
Γιατί αν ΔΕΝ είδες, ούτε στον 7700 θα δεις..........Και απλά ανησυχείς άδικα!!! :roll: :wink:
Όταν είδαμε εκείνη την εκπληκτική ταινία, αυτή που ήθελα να σου σπάσω το κεφάλι από την μέση της, οχι δεν με πείραξε. Και μάλιστα είδα ότι είναι μικρός ο χώρος σου και πάλι όλα βαίνουν καλώς. Απλά μου άρεσε η ιδέα του Panasonic. Μην με βαράς άλλο... Θα το πω στη γυναίκα σου και μαύρο φίδι που σε έφαγε κακομοίρη μου.. Εσύ θα μου το εγκαταστήσεις μικρέ μου; :lol: :lol: :lol:

V

VaD

Guest
Ερώτηση : Ακούω για κάποιο ''πρόβλημα σύγκλισης'' στον panasonic. Γνωρίζει κάποιος κάτι γι αυτό;
Ρωτάω γιατί σκέφτομαι σοβαρά την απόκτησή του.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Προβλημα συγκλισης υπαρχει σε ολα τα μηχανηματα που η εικονα δημιουργειται απο 3 διαφορετικα στοιχεια (3DMD, 3LCP, 3CRT, 3SXRD). Επειδη υπαρχουν και οι κατασκευαστικες αστοχιες μπορει να διαφερει απο μηχανημα σε μηχανημα της ιδιας μαρκας. Επισης η ακραια χρησιμοποιηση του Lens shift επιφερει περαιτερω αποσυγκλιση των δεσμων ειδικα στην χαμηλη κατηγορια τιμης οπου και τα οπτικα δεν ειναι και τα κορυφαια. Ουσιαστικα μια αποσυκλιση της ταξης ενος pixel ( στο κεντρο παντα γιατι στα ακρα υπαρχει στις περισσοτερες περιπτωσεις) ειναι αποδεκτη και δεν δημιουργει προβλημα στην θεαση. Απο και και περα παραπανω απο αυτο μπορει και να δημιουργησει προβλημα στην θεαση ειδικα στα ορια της εικονας και με την χρησιμοποιηση lens shift. Η ταπεινη μου αποψη ειναι να τον δεις με το Lens shift σε θεση 0 και να δεις την συκλιση στο κεντρο, παρατηρωντας την στα γραμματα του menu του προβολεα. Αν σε ικανοποιει τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Οσον αφορα τον 900αρη, λογω χρησιμοποιησης πρισματων για την εξαλειψη του pixelation και για την βελτιωση της ευκρινειας ( εχει φοβερη ευκρινεια) παρατηρειται μια χρωματικη αλλοιωση της ταξης του ενος pixel στα περισσοτερα μηχανηματα απο οτι ακουω απο ξενα forum και απο οτι εχω διαπιστωσει και στον δικο μου, που ειναι απολυτα φυσιολογικη και δεν ειναι ορατη εκτος και αν κολλησεις το προσωπο σου στην οθονη. Απο κει και περα, παραπανω pixel, ειναι αποτελεσμα αποσυγκλισης και ακολουθωντας τα προαναφερομενα αποφασιζεις.

V

VaD

Guest
Αφού σ' ευχαριστήσω για την εκτενή και άμεση απάντησή σου , θα ήθελα να θέσω καναδυό ερωτησούλες ακόμα. Πρώτον , πως θα καταλάβω αν είναι πάνω από το αποδεκτό όριο του ενός πίξελ (δηλ αν είναι δύο , η τρία , πως θα το καταλάβω) και δεύτερον αν το καταλάβω στο σπίτι , υπάρχει περίπτωση ο πωλητής να το δεχθεί σαν σφάλμα και να μου κάνει την ανταλλαγή ενδεχομένως ; Τρίτον αν γνωρίζει κάποιος ας μας πει , οι ''ανταγωνιστές'' (βλέπε sanyo, epson κλπ) το παρουσιάζουν και σε ποιο βαθμό ;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Οσο δυσκολο κι αν ειναι να ξεχωρισεις τα pixels στον 900αρη μπορεις να καταλαβεις τα ορια τους οταν πας πολυ κοντα (κολλημα στην οθονη στην κυριολεξια). Εκει βλεπεις αν υπαρχει μια πολυ λεπτη γραμμη απο pixel καθετα η οριζοντια (σχεδον παντα καθετα). Παντα βεβαια απο το μενου του εκαστοτε προβολεα ή με σημα crosshatch εαν ειναι εφικτο γιατι με διαφορες αλλες πηγες εχεις διαφορετικα αποτελεσματα. Εγω ενω το παρατηρω στο μενου αλλα και σε DVD, με σημα απο ΗΥ στη εγγενη αναλυση ειναι κατα 60% μειωμενο. Οσον αφορα τους αλλους προβολεις (παντα με 3 chips) που εχω δει (Ζ3, Z4,SONY50,HITACHI 100) αλλα και απο αυτα που γραφονται απο εμπειρους previewers (CKL AV buzz), ναι ολοι εχουν σε μικροτερο η μεγαλυτερο βαθμο το προβλημα αλλα λογω πιο ορατης στοιχειοποιησης δεν καταλαβαινεις επακριβως τα ορια της αποκλισης, οποτε και ειναι λιγοτερο ορατο σαν φαινομενο χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχει. Παντα ο τελευταιος κριτης θα εισαι εσυ. Ολα αυτα βεβαια ειναι με το προσωπο κολλημενο στην οθονη. Παντα κανεις ενα test drive με αυτον τον τροπο ( για καμμενα pixels, αποκλιση δεσμων κτλ) αλλα παντα μετα πηγαινεις πισω και βαζεις μια ταινια της επιλογης σου και βλεπεις την τελικη αποδοση του προβολεα απο μια λογικη αποσταση θεασης και πανω σε αυτο για το οποιο προοριζεται: την θεαση ταινιων. Και μη ξεχνας οτι ο 900αρης ειναι πιο ευκρινης απο τους αλλους (ακομα και απο μονοτσιπους DLP της ιδιας αναλυσης που δεν εχουν το προβλημα της συγκλισης και θεωρουνται πιο "ξυραφι" σε ευκρινεια. Με τα δικα μου ματια παντα και σε συγκριση Α-Β οχι σε καποιο μαγαζι, αλλα σε σπιτι γνωστου). Αλλα οπως ειπα ο τελικος κριτης θα εισαι εσυ. Οσον αφορα την εξυπηρετηση, εγω τον πηρα απο τον Ανδρεα ο οποιος με διαβεβαιωσε οτι για οποιοδηποτε προβλημα θα υπαρχει υποστηριξη 100% και μεχρι στιγμης εχει φανει κατι παραπανω απο εξυπηρετικος και ανεκτικος πανω στις αποριες και παραξενιες μου (Α ρε Αντρεα που εμπλεξες!!! :mrgreen: ) και δεν εχω λογω να αμφιβαλλω οτι εννοει αυτα που λεει.

V

VaD

Guest
Σ' ευχαριστώ πολύ Λευτέρη . Η απάντησή σου με βοήθησε πολύ . Να 'σαι καλά.
Και κάτι άλλο τώρα :oops: Η απόσταση φακού - οθόνης θα είναι 3μ. Σε τι διάσταση οθόνης να πάω , δεδομένου ότι θα παρακολουθώ από τα 2,5μ περίπου ; Η μήπως ν' αλλάξω το setup του δωματίου και να τα στήσω όλα κατα μήκος (ωχ , παντόφλα μου μυρίζει :mrgreen: ήδη της έβαλα πολλά για φέτος με τον προβολέα στον τοίχο , άστο καλύτερα).
Αυτό το 2Χ zoom το έχει και ο σανυο ;

Reaction score
164
Προσωπικά βλέπω με τον Ζ4 από τα 3.2-3.3 μέτρα στις 92". Σε αυτή τη διάσταση η εικόνα είναι απολύτως χορταστική για τα δικά μου γούστα. Στην αρχή κουραζόμουν λίγο, αλλά πολύ σύντομα συνήθισα και τώρα απολαμβάνω την παρακολούθηση χωρίς να κουράζομαι ή να παίζουν τα μάτια μου δεξιά-αριστερά για να δω όλο το κάδρο. Πιστεύω ότι οι 92" θα σου φανούν υπερ-αρκετές ακόμα και αν είσαι οπαδός της πολύ μεγάλης οθόνης.
Ο Ζ4 έχει Χ2 φακό, αλλά καλό θα είναι να τον δεις από αυτή την απόσταση και μόνος σου. Ίσως να βλέπεις "κοτετσόσυρμα" το οποίο, πρακτικά γίνεται αόρατο στο 1.5Χτο μήκος της οθόνης, ή 1.5Χ2μ=3μ για διαγώνιο 92".

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Συμφωνω απολυτα με την 92". Βεβαια με HD θα μπορεις να ανεβεις ακομα περισσοτερο καθως και απο λεπτομερεια και απο κινηση θα ειναι βελτιωμενα τα πραγματα σε σχεση με το DVD αλλα αυτο καλυτερα να το διαπιστωσεις απο μονος σου. Απλα παρακολουθησε μια ταινια σε καποιο σπιτι ενος φιλου η σε χωρο επιδειξεων (λιγο δυσκολο αυτο) σε αποσταση μικροτερη απο το κανονικο και αν δεν εχεις προβλημα με την θεαση προχωρησε αφοβα. Παντα ομως σε λογικα πλαισια. Οχι και 120"!!! Θα αρχισουν οι ζαλαδες! :shock:

Reaction score
164
Προσωπικά, στις 108" από τα 3m θα έχανα τη μισή ταινία :)
Δεν νομίζω ότι μια τόσο μεγάλη εικόνα χωράει στο οπτικό πεδίο. Θα πρέπει να εστιάζουμε το βλέμμα μας στην περιοχή που εξελίσσεται η δράση, χάνοντας την υπόλοιπη εικόνα. Να μην αναφέρω το "σκανάρισμα" που θα πρέπει να κάνουμε στους υπότιτλους. Εκτός αν και τα οπτικά πεδία διαφέρουν τόσο πολύ και εμένα είναι μικρότερο από πχ του ΝΙΧ...

NIX

Reaction score
0
Στα 3,40μ περισεύει περιφερειακή όραση.Στα 3μ γεμίζει το οπτικό πεδίο ωραιότατα.Δοκίμασε το και θα δείς οτι για 108" είναι έτσι ακριβώς.

V

VaD

Guest
Κάτι που μ΄έχει βάλει σε σκέψεις τελευταία , είναι η ανομοιομορφία μεταξύ των κομματιών.
Ο ένας βγάζει κίκκινο , ο άλλος vertical banding , ο δίπλα δουλεύει επιθετικά η ''δυναμική του ίριδα'' κοκ. Μα τόσο πολύ πια; Απο την ίδια γραμμή παραγωγής δε βγαίνουνε; Δηλ. πρέπει κάποιος να 'ναι κ...φαρδος για να πάρει καλό προβολέα; Δεν ξέρω , το βρίσκω απαράδεκτο αυτό το φαινόμενο, εσείς;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Για να πω την αληθεια δεν εχω δει ιδια μηχανηματα διπλα διπλα για να κανω συγκρισεις αλλα κατασκευαστικες αστοχιες παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν. Εκει που πιστευω οι διαφορες ειναι μικροτερες, ειναι στην μεγαλυτερη κατηγορια τιμης. Οπως και να το κανουμε στην μικροτερη κατηγορια τιμης δεν μπορουμε να περιμενουμε το τελειο (ουτε απο πλευρα κατασκευης). Αν αναλογιστουμε ομως οτι μιλαμε για 500 με 700 χιλιαδες σε δραχμες οταν πριν μερικα χρονια παιρναμε μηχανημα 640 χ 480 και εικονα αστα να πανε, με 2 εκατομμυρια... παλι καλα!!!!

V

VaD

Guest
Έχεις δίκιο Λευτέρη , μη τα θέλουμε κι όλα δικά μας , αλλ' από την άλλη αυτές οι ''αστοχίες'' που λες , δεν ακυρώνουν ως ένα σημείο την ''προσιτή τιμή" ; Καλύτερα πιστεύω 200-300€ παραπάνω και το κεφάλι ήσυχο :wink: Για παράδειγμα αν κάποιος από τους 4 έβγαινε σταθερά , θα τον προτιμούσα μεταξύ των άλλων κι ας ήταν 10-15% ακριβότερος.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Απολυτα σωστο, αλλα δυστυχως πρεπει να παμε μαλλον πολυ παραπανω απο 200-300 ευρω για να εχουμε ποιοτικοτερα (απο πλευρας κατασκευαστικης ) μηχανηματα. Και μην ξεχνας οτι μιλαμε για προβολεις με 3 panel LCD που και κατασκευαστικα ειναι πιο δυσκολο να πετυχουμε το τελειο ( ενα πανελ να εχει κατασκευαστικη αστοχια...αστα) απο τα single chip DLP πανελ. Γι΄αυτο σου λεω κανε τις υποχωρησεις σου και απολαυσε οποιον και να αγορασεις χωρις να σκεφτεσαι τιποτε αλλο παρα τους μελλοντικους προβολεις στα 1080ρ που θα κανουν μεχρι να τελειωσουν οι ωρες τις λαμπας σου 2000ε!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

V

VaD

Guest
Σωστό κι αυτό :) αλλ' αφού ειν' έτσι ,να προτιμήσω τον φθηνότερο βλέπε epson :wink: :mrgreen:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Ορθοοοοοοοοοοοοον!!!! Οτι και να παρεις θα παιζει αψογα πιστευω. Ακομα και με τις αστοχιες του!!!! :mrgreen: Μονο μη μπεις στο τριπακι να ψαχνεις μικροδιαφορες. Κατσε και απολαυσε τον μεχρι να παρεις τον γιγαντα στα 1080!!!! Τοτε θα δουμε διαφορες πραγματικες και σε λιγα λεφτα!! :mrgreen:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.356
Members
38.688
Νεότερο μέλος
georgetsiakalakis