Panasonic VT30 55'' ή Sony HX920 55''

Reaction score
0
Έχω μία sony 46'' X3500 εδώ και τρία χρόνια, έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος, ιδιαίτερα από το βάθος της εικόνας, θέλω να πάω στις 55 'ιντζες και έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο μοντέλα, δίπλα στην τηλεόραση έχω έναν υπολογιστή και ένα ps3, συνδεδεμένα και τα δύο με HDMI. Περισσότερο την χρησιμοποιώ για ταινίες και αγώνες, σπάνια για παιχνίδια. Κλείνω περισσότερο προς την panasonic το μόνο που με ανησυχεί είναι το πρόβλημα που παρουσιάζουν οι plasma με την στατική εικόνα, χρησιμοποιώ πολλές φορές τον υπολογιστή και για να προβάλω ταινίες αλλά και για πλοήγηση στο ίντερνετ, αφήνω να παίζει μουσική κλπ.
Οι γνώμες σας και οι προτάσεις σας ευπρόσδεκτες.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Panasonic VT30 55'' ή Sony HX920 55''

H Sony αυτή την στιγμή είναι η μοναδική LED που μπορεί να κοντράρει μια πλάσμα.
Εντάξει δεν θα είναι το ίδιο,ειδικά στον έλεγχο του μαύρου,αλλά δίνει εκπληκτικό βάθος πεδίου.

Πάντως στις σύγχρονες plasma είναι πλέον πολύ δύσκολο το image burn,αν και όχι ακατόρθωτο.

Λύσεις φυσικά υπάρχουν για να είναι πιο ασφαλής η χρήση της(κυλιόμενη μπάρα μενού κοκ),ενώ ακόμα και όταν παίζει μουσική η τηλεόραση εχει λειτουργία screen saver.

Απλά δείτε μια plasma στημένη σε pc καθώς υπάρχουν πολλοί που ενοχλούνται απ την εικόνα της σε αυτή την λειτουργία.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Re: Απάντηση: Panasonic VT30 55'' ή Sony HX920 55''

Απλά δείτε μια plasma στημένη σε pc καθώς υπάρχουν πολλοί που ενοχλούνται απ την εικόνα της σε αυτή την λειτουργία.
Από κοντά, περίπου 1.5 μέτρο και κάτω, είναι ενοχλητικό. Από μεγαλύτερη απόσταση δε με ενοχλεί προσωπικά.

Reaction score
0

εγώ είμαι στα 2.45 μέτρα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζουν καλά τα βιντεάκια από την κεντρική μονάδα, από την στιγμή που η σύνδεση γίνεται με hdmi θέλω ότι ταινίες κατεβάζω να τα παίζω απευθείας από τον υπολογιστή και όχι με media server μέσω του ps3, τώρα το αν θα είναι πιο θολή η εικόνα όταν θα χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για ιντερνετ, μουσική κλπ δεν με νοιάζει.
Το ίδιο βάθος δεν θα έχει και η panasonic με την sony μου? εννοώ τα 100hZ διότι έβαλα το game of thrones στη panasonic σε μαγαζί για δοκιμή και με μπέρδεψε, έβλεπα βάθος στα κοντινά πλάνα αλλά στα μαγαζιά είναι διαφορετικά και ο ήχος μου φαινόταν όχι αρκετός, θα βρω και κάποιο αγώνα ποδοσφαίρου σε υψηλή ανάλυση να πάω να δοκιμάσω. Καταλήγω στο να πάρω την panasonic αλλά με φοβίζει το πλάσμα στο να μην χάσω το βάθος τη εικόνας και την κίνηση που έχω ήδη στη sony μου.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Re: Απάντηση: Panasonic VT30 55'' ή Sony HX920 55''

τώρα το αν θα είναι πιο θολή η εικόνα όταν θα χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για ιντερνετ, μουσική κλπ δεν με νοιάζει.
Δεν θα είναι θολή, απλώς έχει μία συνεχή "κίνηση", που φαίνεται από κοντά. Από τα 2.50 μέτρα που κάθομαι κι εγώ, τίποτα.

Γιά τα υπόλοιπα, νομίζω ότι θα μείνετε πολύ ικανοποιημένος από την πλάσμα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Δεν τίθεται θέμα θολώματος.

Απλά υπάρχουν χρήστες οι οποίοι βλέπουν τρεμόπαιγμα της εικόνας σε plasma όταν χρησιμοποιείται ως μονιτορ υπολογιστή(όχι για ταινίες) όπως γινόταν και με τα crt monitors.

Το βάθος της εικόνας δεν έχει καμία σχέση με τα Hertz αλλά είναι απόρροια του αυξημένου ANSI contrast,κάτι στο οποίο η VT30 είναι κορυφή.

Reaction score
0

σας ευχαριστώ πολύ, δεν το γνώριζα αυτό για το βάθος, και όπως κατάλαβες ήξερα λάθος πράγματα, οπότε τώρα νιώθω πιο σίγουρος για την panasonic γιατί με τα βιντεάκια που δοκίμασα στο multirama στο mall που την έχουν δεν μπόρεσα να διακρίνω σωστά, έβλεπα το βάθος στα κοντινά αλλά είχα αμφιβολίες, θα πάω και για άλλες δοκιμές, κατεβάζω αγώνες ποδοσφαίρου σε 720p, και θα πάω να δοκιμάσω και να την παραγγείλω.
Κάτι ακόμα αν γνωρίζετε, στο πλαίσιο στη Γλυφάδα ένα από τα παλικάρια μου είπε πως οι πλασμα χρειάζονται στρώσιμο, τις πρώτες 200ώρες οι ρυθμίσεις πρέπει να είναι κάτω από το 50%, ισχύει?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ισχύει.
Οχι εντελως. Μια μικρη προσοχη στις πρωτες ωρες, μεχρι να "καουν' λιγο τα φωσφορια και μετα ...σφαιρα! Εξ αλλου η VT30 εχει προγραμματακια αυτοπροστασιας για τα επιμαχα σημεια (στατικες εικονες λογω ονοματος σταθμου) με αναμοχλευση κελλιων (που δεν γινεται αντιληπτη, ως και κυλιομενη μπαρα οταν ακους πχ δαδιοφωνο (χωρις εικονα). Αυτο το "τις πρώτες 200ώρες οι ρυθμίσεις πρέπει να είναι κάτω από το 50%" ειναι στη φαντασια του υπαλληλου - τι θελει να πει; οτι οι δεικτες θα ειναι στο μεσον κι ας δειχνει χαλια εικονα; ημαρτον!
Δεν ξερω για την Σονυ, αλλα η Pan 50VT30 που εχω απο προχθες και "ψηνεται", δειχνει καλη τηλεοραση (ανεξαρτητα απο τους διθυραμβους που λεγονται), μαγια χρηση με πισι λενε οτι υπαρχει προβλημα λογω συχνοτητας 5οΗΖ (κατι τετοιο). Αλλα ποιος θα παρει τετοια τιβι για το πισι; HD + 3D τελεια!

Reaction score
0

διαβάζω στο φορουμ για την VT30 και γενικά για όλες τις πλάσμα, πως υπάρχει ο κίνδυνος για Image Retention και Burn in, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο η εγγύηση δεν το καλύπτει? και το συνεχίζω... εάν το καλύπτει ποιος ο λόγος για στρώσιμο; έτσι κάθε 5 μήνες θα την αλλάζεις ε και μετά από 1 χρόνο θα έχεις το νέο μοντέλο ε και κάποια στιγμή δεν μπορεί θα το διορθώσουν, μάλλον το παράκανα ε; μάλλον δεν το καλύπτει η εγγύηση όπως δεν καλύπτει στις LED τα pixel

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δεν μπορεί να γίνει αυτό, το γράφουν ξεκάθαρα στις οδηγίες χρήσης όλοι οι κατασκευαστές.
Είναι μειονέκτημα της τεχνολογίας των plasma panels, απλά υπάρχουν διαφορά τεχνάσματα ανάλογα με τον κατασκευαστή για την μείωση και ουσιαστικά εξάλειψη του φαινομένου.
Εξαιρούνται φυσικά περιπτώσεις που κάποιος παρακολουθεί μονίμως ένα και μόνο ένα τηλεοπτικό κανάλι ή χρησιμοποιεί μια plasma TV για monitor Η/Υ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Συνήθως το image retention φεύγει σε δευτερόλεπτα.

Burn in εγώ προσωπικά δεν έχω καταφέρει να πάθω, με ατελείωτες ώρες σε PC. Απο μηδέν ώρες, σε παλιότερη πλάσμα.

Reaction score
0

σορι ρε παιδιά αλλά επειδή τα χρήματα είναι πολλά για αυτό το ψηρίζω, καταλαβαίνω αυτό που γράφεις Plasma και HTPC....αλλά επίσης διαβάζω ότι υπάρχει πρόβλημα ακόμα και αν την στρώσεις με κανάλια όπως το mega, alter, ant1, fox, neogeo, να αφήσει στάμπα, επίσης από ότι καταλαβαίνω δεν θα μπορώ να κατεβάζω και να βλέπω σειρές γιατί για παράδειγμα ο HOUSE έχει κάθε επεισόδιο κάτω δεξιά το λογότυπο του fox, άρα και αυτό κάποια στιγμή θα αφήσει στάμπα, σόρι αλλά το συμπέρασμα που βγάζω από αυτά που διαβάζω είναι πως δίνουμε τόσα χρήματα, εγγύηση δεν υπάρχει και κάποια στιγμή θα εμφανίσει πρόβλημα, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω πως θα πάρω μία τιβι μόνο για 1080p ταινιών και 3D, ναι οκ εγώ αυτά χρησιμοποιώ και θα χρησιμοποιώ κυρίως αλλά αγώνα δηλαδή στο MEGA δεν θα δω ποτέ? καλά όλα τα θετικά των Plasma αλλά υπάρχουν σοβαρά μειονεκτήματα, όχι πως και οι LED δεν έχουν, τα έχω δει και σε αυτές, ειδικά το cloudind, καμένα πιξελ κλπ, τουλάχιστον με την X3500 που έχω τώρα δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα πέρα από τις ίντζες που μετανιώσα που δεν πήρα 55αρα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ακομα ψαχνω να βρω καποιον που να του εμεινε 'σταμπα' περαν των δυο λεπτων (που επανηλθε)! Σε μενα που ειναι ολοκαινουργια ΜΗΔΕΝ! Απο κει και περα...

Reaction score
42

Φίλε μου μην αγχώνεσαι.Καταρχήν να ξέρεις ότι ο καλύτερος κριτής για την εικόνα είναι τα μάτια σου!
Δες (με τις κατάλληλες συνθήκες και ρυθμίσεις και αποφάσισε μόνος σου.Εμείς όπως και τα περιοδικά του χώρου μόνο την γνώμη μας σου λέμε.Eίναι υποκειμενικό το τι αρέσει σε μένα η στον άλλο.Αντικειμενικά ειναι τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε συσκευή και βάση αυτών μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για την ποιότητα μιας συσκευής, αλλά αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη (και εμπειρία) δεν είναι πανάκεια.Παίζουν ρόλο και αλλοι παράγοντες.Εναι το τι είναι για σένα το''καλό'', το τι ...κάθεται καλά για σένα στα μάτια σου η στα αυτιά σου,είναι οι ρυθμίσεις,είναι οι συνθήκες.
Τώρα στο προκείμενο.Για μένα (γι αυτό σου λέω περί υποκειμενικού) η τεχνολογία plasma στις τηλεοράσεις μου φάινεται πολύ καλύτερη απο lcd η led και δεν θα κάτσω να πω για την γωνία θέασης (που τώρα σιγά σιγά βελτιώνεται και στις άλλες,ειδικά στις led) η για το μαύρο η για την κίνηση αλλά για την φυσικότητα αυτής της τεχνολογίας.Δεν ξέρω πόσο απλά να το πω.Ειναι πιό ξεκούραστη,πιό ..φιλική η εικόνα.Στις άλλες ναι μεν όταν τις πρωτοδείς μπορεί να εντυπωσιαστείς (ειδικά στα μαγαζιά που οι ρυθμίσεις είναι στο άπειρο) από το κοντράστ και τον κορεσμό,αλλά εκτός του ότι είναι αφύσικο και κουραστικό μετά από λίγο,η εικόνα-το ξανατονίζω- για μένα έχει κάτι το μη φυσικό.
Εν προκειμένω λοιπόν θα σε συμβούλευα να δείς προς plasma και pany,μιας και είναι πρωτοπόρος(τώρα πιά)σε αυτήν την τεχνολογία.
Οσο για image retention και burn in, εδώ και 4 χρόνια με ατελείωτες ώρες χρήσης, χωρίς ιδιαίτερη προσοχή στην αρχή,δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό.Ειδικά τα νέα panel είναι χωρίς τέτοια ενδεχόμενα.
Για να δημιουργηθεί είδωλο πρέπει να είναι ώρες πολλές (μα πολλές) με στατική εικόνα,αλλά και αν ακόμη συμβεί σε λίγο έχει εξαφανιστεί.Εν ολίγοις είναι πολύ δύσκολο εως απίθανο με κανονική χρήση της τηλεόρασης να σου συμβεί εκτός και αν την αφήνεις με την επιφάνεια των windows για κανένα 20ωρο.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Για αυτο το "τρεμοπαιγμα" που λετε στη συνδεση πλασμα-Η/Υ ισχυει μονο κατα τη χρηση του στα windows ή και οταν παιζεις HD ταινιες αποτον Η/Υ?

Reaction score
42

Το κάνει ανεπαίσθητα-και από πολύ κοντά- στις στατικές εικόνες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.977
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas