Passive vs Active

Ενεργά ηχεία. Θα τα προτιμούσατε;

• Total voters
    132

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Μ'άρεσουν τα VU και τα χτύπησα αλύπητα.
Ωστόσο όλες τις ρυθμίσεις που κάνω στα τουτού είναι από επεξεργαστές και μου λύνουν τα "χέρια" :gamer:

Δεν είναι πανάκεια τα ενεργά,

αλλά ούτε και τα παθητικά... :)

Reaction score
52
Καλησπέρα παιδιά.Για χρόνια άκουγα λόγο δουλειάς αλλά και στο σπίτι αποκλειστικά με ενεργά ηχεία χαμηλής και μεσσαιας κατηγορας.Έχω ακούσει για εκτεταμενα διαστήματα με samson,tannoy,fostex και genelec.Τα genelec(8030) είναι σαφώς ανώτερα των υπολοίπων.Τα προτιμώ από πολλά αξιόλογα hi fi ηχεία φίλων .Διαθετουν σώμα και ανάλυση για την κατηγορία τους ενώ φτάνουν και σε υψηλές στάθμες.Πρίν περίπου ένα χρόνο απέκτησα σε πολύ καλή τιμή ενα demo ζευγάρι passive ηχείων (sonics anima) για τα οποία είχα rrωτοδιαβάσει στο gearslutz και τα συνδυασα με ένα class d με ice power modules. Ο ήχος τους είναι μόνιτορ με λιγότερο αλλα πολυ πιο ρεαλιστικό χαμηλό απ'τα genelec. Στο υπόλοιπο φάσμα η διαφορά είναΙ αρκετά μεγαλύτερη, ενώ εμφανίζουν καθαρότερες λεπτομέρειες όπως reverb....Παρόλο την αλλαγή σε passive θεωρώ τα προσιτά αλλά καλα active(neumann- k&h- focal-genelec...)μια άριστη λύση τόσο απο πλευράς ποιότητας όσο και οικονομίας.

K

kimon

Guest
Ένα ενεργό ηχείο μπορεί -και πρέπει- να έχει καλύτερο μπάσο από την παθητική του έκδοση.Παράδειγμα (από τα παλιά...χρόνια) το KLH-3, με ενεργό ισοστάθμιση χαμηλών,μεταβαλλόμενη ανάλογα με το πλάτος του σήματος.Είναι βέβαια παθητικό,όμως η τεχνική ισοστάθμισης που χρησιμοποιεί είναι απο τον χώρο ενεργών.Τα ηχεία τεχνολογίας αιχμής σήμερα είναι ενεργά.Γιατί δεν είναι όλα;Μάλλον γιατί ελάχιστοι κατέχουν συνδυαστικά τις απαιτούμενες ευρείες γνώσεις(=πολύ δαπανηρή η σχεδίασή τους).

Attachments

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.091
Ενεργα ηχεια , θα τα προτιμουσατε?:D

Αν θα μου άρεσαν (μετά από ακρόαση), και γέμιζαν και το χώρο μου γιατί όχι. Με 2200$ παίρνεις 2x230watt ηχεία, με ομοαξονική, οπτική σύνδεση και δικτύου, WiFi, Bluetooth, USB, έξοδος subwoofer και αναλογική είσοδος, DAC, DSP. Τη άλλο να θέλει κάποιος στο 2ch;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67