PC (HTPC) Tροφοδοτικό: ΠΟΣΑ Watts?

Reaction score
0
Απάντηση: PC (HTPC) Tροφοδοτικό: ΠΟΣΑ Watts?

Αν το αποτέλεσμα που θα σου δώσει το βάλεις Χ2... είσαι ΟΚ! :cool_11:

Reaction score
0
Τα 600άρια εκεί που έχουν φτάσει είναι best buy.
Δεν νομίζω ότι αξίζει πλέον να πάρει κανείς μικρότερο.
Έτσι έχει και ρεύμα αν αργότερα αποφασίσει να βάλει επάνω 2-3-4 σκληρούς παραπάνω!!!

Reaction score
14
εχει στο ΠΛΑΙΣΙΟ με 99 ευρώ 750άρι και νομίζω οτι αν πάς για 3 δίσκους, 2 DVD, 4 DDR slots και προσέσσορα που είναι στα 65nm τότε δεν βάζεις μικρότερο απο 600άρι. Με 750άρι είσαι ανετος και για αναβάθμιση επέκταση δίσκων στο μέλλον

Reaction score
2
εχει στο ΠΛΑΙΣΙΟ με 99 ευρώ 750άρι και νομίζω οτι αν πάς για 3 δίσκους, 2 DVD, 4 DDR slots και προσέσσορα που είναι στα 65nm τότε δεν βάζεις μικρότερο απο 600άρι. Με 750άρι είσαι ανετος και για αναβάθμιση επέκταση δίσκων στο μέλλον
Επετρεψε μου να διαφωνησω οριζοντιως καθετως και απο πασα κατευθυνση. Τρελο marketing trick τα μεγαλα PSU και το χουμε φαει αμασητο.

C2D 2160 @ 3.3Ghz @ 1.45v / Αbit IP35 Pro / 3Gb DDR2 800Mhz / Sapphire HD 3870 / Skystar HD / 6 Sata HDDs / 2 ODDs / Laing DDC-1 / 3x12cm fans + 1x8cm /

Oλα αυτα σε ενα Silerstone 500W, το οποιο ειναι και στη λιστα που εδωσε ο anemelos. Και ουτε καν ζεσταινεται.

Reaction score
1.214
Επετρεψε μου να διαφωνησω οριζοντιως καθετως και απο πασα κατευθυνση. Τρελο marketing trick τα μεγαλα PSU και το χουμε φαει αμασητο.

C2D 2160 @ 3.3Ghz @ 1.45v / Αbit IP35 Pro / 3Gb DDR2 800Mhz / Sapphire HD 3870 / Skystar HD / 6 Sata HDDs / 2 ODDs / Laing DDC-1 / 3x12cm fans + 1x8cm /

Oλα αυτα σε ενα Silerstone 500W, το οποιο ειναι και στη λιστα που εδωσε ο anemelos. Και ουτε καν ζεσταινεται.
Αφου τα ξερεις μωρε..... αλλο τι ρευματα γραφουν και αλλο τι σηκωνουν πραγματικα....

Reaction score
0
Απάντηση: Re: PC (HTPC) Tροφοδοτικό: ΠΟΣΑ Watts?

Αφου τα ξερεις μωρε..... αλλο τι ρευματα γραφουν και αλλο τι σηκωνουν πραγματικα....
Λιγότερα ή περισσότερα σηκώνουν;

Reaction score
1.847
Απάντηση: PC (HTPC) Tροφοδοτικό: ΠΟΣΑ Watts?

η ίδια με αυτή που πόσταρα...:smoking:
wall_1
Προφανώς αγόρασε το πρόγραμμα απο το link που ανέβασα.
Είδα τη διεύθυνση στο δικό σου και δεν μπήκα καθόλου, ξέροντας πως αυτό που ξέρω έχει άλλη. :happy_9:
Αν το τροφοδοτικό είναι σοβαρό, γράφει amperes ανα τάση, και εκεί οι αποκλίσεις είναι μικρές.
Η αναγραφόμενη ισχύς δεν είναι η αποδιδόμενη, αλλά η καταναλούμενη. :cool_4: Γι' αυτό τα 80plus λένε λιγώτερα watts για τα ίδια ρεύματα, γιατί έχουν καλύτερη απόδοση. :happy_6:
Εκτός που κερδίζεις ~60 ευρώ το χρόνο, αν είναι συνεχώς ανοιχτός ο υπολογιστής.
Και το περιβάλλον κερδίζει, μη το ξεχνάμε. :happy_9:

Reaction score
2
Re: Απάντηση: PC (HTPC) Tροφοδοτικό: ΠΟΣΑ Watts?

Η αναγραφόμενη ισχύς δεν είναι η αποδιδόμενη, αλλά η καταναλούμενη. :cool_4: Γι' αυτό τα 80plus λένε λιγώτερα watts για τα ίδια ρεύματα, γιατί έχουν καλύτερη απόδοση. :happy_6:
Εκτός που κερδίζεις ~60 ευρώ το χρόνο, αν είναι συνεχώς ανοιχτός ο υπολογιστής.
Και το περιβάλλον κερδίζει, μη το ξεχνάμε. :happy_9:
My name is efficiency :cool_4:

Reaction score
14
σταύρο εμένα το Hiper 750 watt που εχω δεν σηκώνει με τίποτε Μόνο του:

14 SATA (ή μαλλον 12 του συνδέσμου αυτοκινητιστών ταξί Αττικής & 2 aIDE να τρέξουμε) 2 DVDR, 2gb in 2 DDRII sockets, 7950GX2 SLI, 1 PCI raid, 1 PCI Firewire, 1 PCI Sounblaster, 1 PCI-x RAID, και τον core 2 duo 8400 @ 3ghz.

συμφωνα με το calculator εχει ανάγκη 850watt τροφοδοτικό και ετσι είναι καθώς γονατίζε πολλές φορές.

Ομως του εβαλα και ενα δευτερο 500άρι και πάνε μια χαρά.

Αν αγόραζα 1000άρι θα ήμουν καλυμμένος αλλά ίσως και οχι γιατί οπως λές και εσύ μπορεί να λέει 1000 στο Peak και οχι στην χρήση που το θές? Ετσι δεν είναι?

Αρα λύση για το παραφορτωμένο PC Μου είναι μόνο τα 2 τροφοδοτικά?

Εχω βάλει το δευτερο να δίνει ρευμα στους δευτερευοντες δισκους και σε αυτους που είναι hotswap, καλά έκανα?

Reaction score
2
Τα calculators εχουν διαφορες επιλογες για το τελικο αποτελεσμα, και συνηθως μετρανε ολα τα εξαρτηματα σε full load. Yπαρχει περιπτωση ποτε να κανεις ταυτοχρονα read & write σε ολους τους δισκους, orthos, memtest & 3dmark?

Reaction score
14
Τα calculators εχουν διαφορες επιλογες για το τελικο αποτελεσμα, και συνηθως μετρανε ολα τα εξαρτηματα σε full load. Yπαρχει περιπτωση ποτε να κανεις ταυτοχρονα read & write σε ολους τους δισκους, orthos, memtest & 3dmark?
Ναι βρε που τo κατάλαβες οτι αυτό θελω να κάνω?

Copy c:\barbaboutsala.mkv to d: e: f: g: h: i: j: k: l: m: n: o: p: q: r: s: t: \barboutsala_ole_001.mkv

εχεις δίκιο!!!!!

Reaction score
0
Αν αγόραζα 1000άρι θα ήμουν καλυμμένος αλλά ίσως και οχι γιατί οπως λές και εσύ μπορεί να λέει 1000 στο Peak και οχι στην χρήση που το θές? Ετσι δεν είναι?

Αρα λύση για το παραφορτωμένο PC Μου είναι μόνο τα 2 τροφοδοτικά?
Είναι μεν αλλά υπάρχουν και μερικά 1000-1200Watt που θα το σήκωναν άνετα το σύστημα σου. (π.χ. Hipro 1200, Enermax Galaxy)

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Bρε ριχτου ενα Κιλοβατ μεσα να εχεις καβατζα απο ρευματα---ENERMAX GALAXY 1000 WATT..........OLEEEEEEEE.........ασε που ειναι ησυχο και δεν σου σκοτιζει τα καλαμπαλικια οταν
δουλευει!!!!!!!
Κουκλα ειναι το χρυσο μου...............

Attachments

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale