PC Magazine vs PC World

Reaction score
14
Τα περιοδικά ειδικού τύπου, κατακλύζουν πια τη χώρα μας. Από περιοδικά για γάμο μέχρι φορτηγά.
Από το πρώτο τεύχος διαβάζω το PC Magazine και το θεωρούσα ως το καλύτερο. Το Ram δεν μου άρεσε ποτέ αν και είναι από τα ιδρυτικά στο χώρο.
Αγοράζοντας το τεύχος του προηγούμενου μήνα είχα τη πρώτη απογοήτευση μιας και ήταν πολύ μικρό και με αισθητά λιγότερα θέματα. Η απογοήτευσή μου συνεχίζεται και αυτό το μήνα.
Στον αντίποδα αγόρασα το 1ο τεύχος του PC World, που αν και δεν το έχω διαβάσει ακόμα διεξοδικά είναι διπλάσιο σε ύλη και με πολύ καλή ανάλυση των θεμάτων.

Δεν ξέρω αν έχει συμβεί κάτι, αλλά θα ορκιζόμουν αν δεν είχα δει τα εξώφυλλα ότι κάποιοι συντάκτες του PC Magazine δημιούργησαν το νέο περιοδικό. Μπορεί και να είναι η ιδεά μου.

Πάντως αν και το επόμενο τεύχος το PC Magazine είναι σαν και αυτό, βλέπω να το αλλάζω και να παίρνω το καινούργιο.
Εντύπωση μου κάνει όμως μιας και το PC Magazine ήταν πολύ καλό και με πολύ καλή ιστοσελίδα και γενικά με κάλυπτε, ξαφνικά να χαλάει έτσι. Τέλος Πάντων, είδωμεν. 8)

Reaction score
14
Πήγα στη σελίδα το PC Magazine και τα πράγματα είναι πραγματικά χάλια. Οι αναγνώστες έχουν κάνει επανάσταση. :(

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
η κατάσταση είναι αρκετά μπλεγμένη.

ο εκδοτικός οίκος (εκδόσεις Λυμπέρη) που έβγαζε το pc magazine έχασε τα δικαιώματα και από 1/1/2005 το βγάζει νέος εκδότης.

Ταυτόχρονα οι εκδόσεις Λυμπέρη πήραν τα διακαιώματα του PC World. Έτσι επίτηδες έβγαλαν τα τελευταία τεύχη του PC magazine με λίγο και χαμηλής ποιότητας υλικό ώστε ο κόσμος να στραφεί στο νέο περιοδικό που βγάζουν.

Από την άλλη όταν κυκλοφορήσει το PC magazine από τον νέο εκδότη αυτός θα προσπαθήσει να το "ανεβάσει" με πολύ καλό ποιοτικά υλικό...

Reaction score
14
Σήμερα είδα διαφήμηση για το τεύχος PC Magazine Ιανουαρίου ανανεωμένο. Μολις το πάρω θα σας πώ...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Πάντως, προσωπικά, έπαψα να ασχολούμαι με τα περιοδικά του χώρου στις αρχές τις δεκαετίας '90 (όταν απέκτησα σύνδεση στο internet δηλαδή..).

Reaction score
49
Σήμερα είδα διαφήμηση για το τεύχος PC Magazine Ιανουαρίου ανανεωμένο. Μολις το πάρω θα σας πώ...
Στην διαφήμιση φαινόταν εντυπωσιακό!
Και λογικά σαν πρώτο τεύχος με την νέα διοίκηση θα πρέπει να είναι πολύ δυνατό....

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Και εγώ έχω σχεδόν όλα τα τεύχη από τότε που κυκλοφόρησε.

Το προτιμώ από το Ram το οποίο έχει πολλές "επιλεκτικές" προτιμήσεις σε προιόντα και εταιρίες...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
εγώ πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη εν Ελλάδι προσπάθεια για σοβαρό περιοδικό πληροφορικής...

Ελπίζω να "ανακάμψει"...

Reaction score
14
Εγω τα έχω όλα τα τεύχη. Αν κάποιος τα θέλει, μιας και θα κάνω ανακαίνηση να του τα δώσω ευχαρίστως. Εκτός από το 1ο, όποιο άλλο θέλετε.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Δεν είχα γεννηθεί τότε,οπότε δεν ξέρω..!! :)
Το ξέρουν οι γονείς σου οτι αγοράζεις τέτοια παλιο-περιοδικά μικρέ Μιχαλάκη???
Να κάτσεις να διαβάσεις και ν'αφήσεις τους κομπιούτορες... :mrgreen:

Αυτό που ήθελα να πω είναι πως σε αντίστοιχα sites στο internet μπορείς να διαβάσεις τα ίδια θέματα που καλύπτουν τα εν λόγω περιοδικά πολύ νωρίτερα, εγκυρότερα και απο ανθρώπους που είναι πραγματικοί γνώστες του αντικειμένου. Αν παρακολουθείς λίγο παραπάνω τα πράγματα είναι εύκολο να ανακαλύψεις στα "ελληνικά" κομπιουτερο-περιοδικά ανακρίβειες, ημιμάθεια των συντακτών, ευνοϊκή μεταχείριση εταιρειών και αποκλεισμό άλλων καθώς και αντιγραφές θεμάτων απο sites χωρίς την παραμικρή, εννοείται, αναφορά στην πηγή.

Reaction score
14
re Γιάννη, δεν το είχα δει. Τα πέταξα σχεδόν όλα. Κράτησα το 1ο καιι κανα πεντάρι άλλα.

Δεν το είχα δει το μύνημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll