PC SOUND VS SACD PLAYER

Reaction score
11
Λοιπόν έχουμε και λέμε:

α)ΕΠΙΛΟΓΗ
1)Yπολογιστής (Κουτί, mother board, σκληρός δόσκος).500 €
2)Κάρτα ήχου (Καλή) 500
3)DAC (ΒΕNCHMARK DAC 1) 1.000

ΣΥΝΟΛΟ ΣΕ ΕΥΡΩ (ΠΕΡΙΠΟΥ) 2.000

β)ΕΠΙΛΟΓΗ
SONY 5400 SACD H YAMAHA 2000 SACD (ΠΕΡΙΠΟΥ) 1.200

Ποιότητα ήχου καλύτερη με χρήση sacd στην δεύτερη επιλογή.
Ποιότητα ήχου ισοδύναμη με χρήση cd στις δύο επιλογές (περίπου).

Άρα γιατί θεωρείται άσκοπη σπατάλη η αγορά sacd? (Kύριε Κόγια;).

Reaction score
313
Απάντηση: PC SOUND VS SACD PLAYER

...Ποιότητα ήχου ισοδύναμη με χρήση cd στις δύο επιλογές (περίπου)...
Αυτό, πως ακριβώς απεδείχθη; :117:

Διευκρίνηση: δε χρησιμοποιώ PC, αλλά ολοκληρωμένο CDplayer...:126:

Reaction score
0
Λοιπόν έχουμε και λέμε:

α)ΕΠΙΛΟΓΗ
1)Yπολογιστής (Κουτί, mother board, σκληρός δόσκος).500 €
2)Κάρτα ήχου (Καλή) 500
3)DAC (ΒΕNCHMARK DAC 1) 1.000

ΣΥΝΟΛΟ ΣΕ ΕΥΡΩ (ΠΕΡΙΠΟΥ) 2.000

β)ΕΠΙΛΟΓΗ
SONY 5400 SACD H YAMAHA 2000 SACD (ΠΕΡΙΠΟΥ) 1.200

Ποιότητα ήχου καλύτερη με χρήση sacd στην δεύτερη επιλογή.
Ποιότητα ήχου ισοδύναμη με χρήση cd στις δύο επιλογές (περίπου).

Άρα γιατί θεωρείται άσκοπη σπατάλη η αγορά sacd? (Kύριε Κόγια;).
Δε χρειάζεσαι κάρτα ήχου.
Το Benchmark συνδέεται πάνω στη USB.

Kαι θαρρώ ότι θα σου κάτσει πολύ καλύτερα από το Sony ή το Yamaha.

Reaction score
11
Re: Απάντηση: PC SOUND VS SACD PLAYER

Nα διευκρινίσω πως δεν το παίζω ούτε είμαι ειδικός. Απλά θέτω ερωτήματα, όσο το δυνατόν ποιό τεκμηριωμένα, προς τους ειδικούς.

Το ότι ένα καλό sacd player είναι περίπου ισοδύναμο σε red book format (cd) με ένα PC με dac κτλπ, είναι η αίσθηση που έχω αποκομίσει από τα σχετικά άρθρα, έχοντας όμως εύκαιρη μόνο μιά βαθμολογία από τον "ΗΧΟ" να παραθέσω που ελπίζω να δίνει την αληθινή εικόνα:

1)CD:BENCHMARK 4,7 - SONY 9.000 4,5 - SONY 5.400 4,5 + (To + στο 5400 γιατί, άν και στα μισά χρήματα, είναι λέει ειναι καλύτερο από το 9.000).

2)SACD: Δείτε το επισυναπτόμενο που με δύο λόγια λέει ότι το SACD σε τεστ που έγινε από το περιοδικό, απέδωσε καλύτερα από τα αρχεία FLAC για υπολογιστή μέσω INTERNET.

Attachments

Reaction score
313
Απάντηση: PC SOUND VS SACD PLAYER

Καλώς ή κακώς...τον ήχο τον αντιλαμβανόμαστε με τα...αφτιά και όχι με τα μάτια.

Οπότε, αντί να...διαβάζεις για τον ήχο, δοκίμασε να τον...ακούσεις!

Μη βασίζεσαι σε ό,τι γράφεται στον ειδικό τύπο - ούτε καν σε ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο.
Διασταύρωσε ο ίδιος, πριν αποδεχθείς το οτιδήποτε.
Είναι, δε, πολύ πιθανόν να διαφωνήσεις ριζικά σε κάτι.

Εδώ είναι η βασική διαφορά.
Ένα περιοδικό, λίγο ή πολύ, σου "επιβάλλει" μία γνώμη.
Εδώ, στο avsite, σε προτρέπουμε να κρίνεις ο ίδιος.

Ούτως ή άλλως...μόνο μία (τρόπος του λέγειν "μία") δοκιμή θα σε πείσει...

Reaction score
11
Eντάξει, είχα προσωπική πείρα αυτού του γεγονότος, (ότι δηλαδή πρέπει να ακούω αντί να... διαβάζω για τον ήχο), όταν αγόρασα τα ηχεία του συστήματος. Οπότε φίλε μου μήπως μπορείς να διατυπώσεις την άποψή σου; Είμαι έτοιμος να σε ακούσω με πολύ προσοχή!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Nα διευκρινίσω πως δεν το παίζω ούτε είμαι ειδικός. Απλά θέτω ερωτήματα, όσο το δυνατόν ποιό τεκμηριωμένα, προς τους ειδικούς.

Το ότι ένα καλό sacd player είναι περίπου ισοδύναμο σε red book format (cd) με ένα PC με dac κτλπ, είναι η αίσθηση που έχω αποκομίσει από τα σχετικά άρθρα, έχοντας όμως εύκαιρη μόνο μιά βαθμολογία από τον "ΗΧΟ" να παραθέσω που ελπίζω να δίνει την αληθινή εικόνα:
1)CD:BENCHMARK 4,7 - SONY 9.000 4,5 - SONY 5.400 4,5 + (To + στο 5400 γιατί, άν και στα μισά χρήματα, είναι λέει ειναι καλύτερο από το 9.000).
2)SACD: Δείτε το επισυναπτόμενο που με δύο λόγια λέει ότι το SACD σε τεστ που έγινε από το περιοδικό, απέδωσε καλύτερα από τα αρχεία FLAC για υπολογιστή μέσω INTERNET.
Τα όποια αστεράκια, αφορούν τον όποιο ακροατή και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αντικειμενικό κριτήριο, πόσο μάλλον θέσφατο. Βασικά όπως είναι τα πράγματα στον ειδικό τύπο, ούτε καν επιχείρημα δεν είναι...

Ήμουν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές των format υψηλής ανάλυσης. Στις μέρες μας όμως, η ύπαρξη ενός SACD στο ράφι είναι εντελώς περιττή. Τόσο γιατί οι τίτλοι παραμένουν περιορισμένοι όσο και γιατί έπαψε πλέον να αποτελεί (μαζί με το DVD Audio), το high end ψηφιακό format. Η ευκολία με την οποία πλέον βρίσκει κανείς υλικό υψηλής ανάλυσης σε ψηφιακά αρχεία που μπορούν να αποθηκευτούν σε οποιοδήποτε μέσο, ανακηρύσσει και πάλι το pcm βασιλιά, θάβοντας οριστικά όμως το cd και μαζί του, κάθε είδους ασημένιου δίσκου. Τα PC ή τα streamers, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας και εκτοπίζουν πανάκριβες υλοποιήσεις. Η προσοχή σου πρέπει να στραφεί αποκλειστικά σε ποιοτικούς ψηφιοαναλογικούς μετατροπείς με δυνατότητα επεξεργασίας pcm σήματος multi bit κωδικοποίησης και όχι dsd, πόσο μάλλον αφού αυτήν την λογική ακολουθεί και η πλειοψηφία των ψηφιακών masters.

Συνεπώς με κλειστά τα μάτια, DAC για όλα τα λεφτά.

...

Reaction score
19

... Η προσοχή σου πρέπει να στραφεί αποκλειστικά σε ποιοτικούς ψηφιοαναλογικούς μετατροπείς ...
+1

Από τη στιγμή που η υψηλή ανάλυση μπορεί να βρίσκεται σε στατική μορφή δεν υπάρχει λόγος να την αναζητάς σε δισκάκια που γυρίζουν γύρω γύρω και παράγουν λάθη.
Καιρός να ασχοληθεί κανείς με σοβαρότερο και πιο φλέγον στάδιο όπως αυτό της μετατροπής των bits σε σωστές αναλογικές κυμματομορφές.

D

deleted user 10898

Guest
τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα. ενα καλο cd player μπορει ακομα να ειναι καλη αγορα ειδικα εαν εχει εισοδο για το dac του. πχ cambridge 840a κλπ κλπ...
εαν αγοραζαμε με βαση το τι ΘΑ γινει δεν θα αγοραζαμε ποτε κατι, ολο θα περιμεναμε.
αρα ας δουμε τι ισχυει σημερα.
το μεγαλυτερο ποσοστο της ψηφιακης μουσικης που ακουμε ειναι απο cd που αγοραζουμε, σε ποσοστο κοντα στο 100% μαλιστα. εαν δεν σε πειραζει να σηκωνεσαι και να βαζεις σιντακια μην το φοβασε το σιντι. δεν ειναι λογικο να επενδυσεις σε ντακ που να δεχονται σημα πανω απο redbook γιατι: παιρνεις ενα ντακ 24/96 πχ. ξαφνικα βλεπεις σε 5μηνες οτι τιποτα δεν ειναι 24/96 αλλα πηγαμε εκατο κατι. μετα αντε παλι τα ιδια. αρα ενα καλο σιντι σημερα πιστευω πως θα σε καλυψει ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΣΒΕΣΤΕΙ (εαν υπαρχει αυτος ο ορος στο hobby μας).
αυτο που θελω να πω ειναι πως καμια αγορα ντακ αυτη τη στιγμη ισως δεν σε καλυπτει μπροστα στα ψηφιακα φορμα που ερχονται.
τι εκανα λοιπον εγω πριν λιγους μηνες...
πηρα ενα πολυ καλο 16/44.1 ντακ. του εβαλα ενα καλο ipod τρανσπορτ (wadia) που το ταιζει ψηφιακο σηματακι και εχω την ανεση ολων των σιντι στο ιποντ και ποιοτητα οσο αντεχει η τσεπη μου για ντακ.
(εχω και ενα σερβερ με apogee duet αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια....)
Νικος

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...αρα ας δουμε τι ισχυει σημερα...
Νικόλα παραλείπω τα ευκόλως εννοούμενα για να μπω στο παρασύνθημα. Αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι βρίσκουμε ότι θέλουμε και μάλιστα τσάμπα. Τα τορεντάδικα είναι γεμάτα από ασυμπίεστα ριπαρισμένα σιντιά. Αν έχεις ενδοιασμούς μπορείς να τα κατεβάσεις και να τα συγκρίνεις με το αγορασμένο cd bit to bit. Θα δεις ότι είναι πανομοιότυπα. Λόγοι να αγοράζουμε μουσική και μάλιστα σε hard copy (cd) υπάρχουν πολλοί. Όμως, υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για να ριπάρουμε ακόμη και τα αγαπημένα μας cd και να τα ακούμε από τον σκληρό δίσκο. Πολύ απλά έτσι παίζουν καλύτερα. Γιατί να βάζεις στην αλυσίδα αναπαραγωγής έναν οδηγό ανάγνωσης και ακόμα χειρότερα, γιατί να επενδύσεις σε έναν τέτοιον οδηγό όταν μπορείς να παίξεις τα πάντα πιο εύκολα και πιο σωστά; Συμπληρωματικά, η δυνατότητα χρήσης υλικού υψηλής ανάλυσης, είναι τεράστιο πλεονέκτημα. Καλώς ή κακώς, το βασικότερο συστατικό ενός συστήματος (πέραν του χώρου) είναι οι ηχογραφήσεις.

...

D

deleted user 10898

Guest
συμφωνω μαζι σου, αλλωστε και εγω απο ipod->itransport->dac ακουω. υπαρχει ομως κοσμος πολυς που ουτε θα ριπαρει ουτε θα κατεβασει και στο τελος θα βρισει αυτον που του προτεινε το ρημαδι το πισι για να ακουει μουσικουλα. εκει το σιντι ΑΚΟΜΑ εχει χρηση.
αλλα το παρασυνθημα το ξερω...και πιστευω πως μεσα απο αυτη την κουβεντα γινεται αρκετη αναλυση ωστε ο υποψηφιος νεος αγοραστης να βγει σιγουρα κερδισμενος.
(α ναι και κατι ακομα, το τελευταιο stereophile γραφει αναλυτικα για την μη υπαρξη ακουστης διαφορας αναμεσα στο ipod/itransport και στο αντιστοιχο cd player που ειχε και εισοδο dac).

D

deleted user 10898

Guest
και για την αντιμετωπιση των φανατικων κολημενων στο σιντι εταιριες οπως η McIntosh επιβεβαιωνουν τον Ν.Τσαρουχα και βγαζουν εκπληκτικα κοματια οπως το mcd500. διαβαζει cd/sacd σε διπλη ταχυτητα και τα αποθηκευει πριν τα αναπαραγει, ενω εχει και εισοδους καθε ειδους για την αξιοποιηση των ντακ του. σου πουλανε σιντι πλαυερ αλλα ακους απο solid state μνημη.

Reaction score
19
αλλα ακους απο solid state μνημη.
Να δεις πάντως που θα'ρθουν εποχές όπου μια solid state μνήμη θα βγάζει σκληράδα σε σχέση με μια άλλη πιο πλαδαρή solid state μνήμη. :139:

Ήδη καλά ξεκινήσαμε με τα ποιοτικά κι επίχρυσα... UTP.

Reaction score
19
Να δεις πάντως που θα'ρθουν εποχές όπου μια solid state μνήμη θα βγάζει σκληράδα σε σχέση με μια άλλη πιο πλαδαρή solid state μνήμη. :139:

Ήδη καλά ξεκινήσαμε με τα ποιοτικά κι επίχρυσα... UTP.
Α και φυσικά, σ'εκεινή την εποχή, οι Western Digital δίσκοι του streamer θα είναι για το λαουτζικό... δε θα συγκρίνονται με εκείνους με τα χρυσά πλατώ που θα πηγαίνουν μισό χιλιάρικο το gigabyte...

Reaction score
0
Εννοείται.

Θυμάμαι που είχαμε μια συζήτηση όταν πήγαμε ν' ακούσουμε το Akkurate DS της Linn και είχα πει ότι το πρώτο που θα βγει στη φόρα είναι τα "high end" UTP καλώδια!

Reaction score
1
Και που να δείτε πόσο θα έχουν τα Hi-End USB καλώδια ! :139: :139: :139:

Bart :140:

Reaction score
150
Α και φυσικά, σ'εκεινή την εποχή, οι Western Digital δίσκοι του streamer θα είναι για το λαουτζικό... δε θα συγκρίνονται με εκείνους με τα χρυσά πλατώ που θα πηγαίνουν μισό χιλιάρικο το gigabyte...

Ευτυχώς που σκληρούς δίσκους δεν μπορεί να κατασκευάσει ο καθένας και ούτε στέκεται εταιρεία με αστείο αριθμό πωλήσεων που θα είχε κάτι τέτοιο οπότε δεν ανησηχώ.

Reaction score
11
Αφού βάζετε τον κόσμο σε αυτήν την λογική, αγαπητοί κύριοι, αν
έχετε την καλοσύνη, μπορείτε να με υποστείτε λίγο ακόμα δίνοντας επί πλέον ορισμένες διευκρινίσεις;

1)Κάποτε οι κατασκευαστές των ενισχυτών πολύ ήθελαν να βάλουν ανεμιστηράκια για την θερμική.... ανακούφιση των μηχανημάτων τους αλλά οι... κέρβεροι της υψηλής πιστότητας δεν το επέτρεπαν, με αποτέλεσμα μόνο σε ορισμένα που προοριζόντουσαν για τα... Αμερικανάκια να μπαίνουν. Πως τώρα ξεπεράσαμε έτσι στο ντούκου τον θόρυβο στο περιβάλλον ακρόασης αλλά και τα παράσιτα προς τα ηλεκτρονικά κυκλώματα;
2)Έχω ένα PENTIUM 1 παληό της πλάκας και της συμφοράς με ένα εικοσάρι δίσκο. Θα είναι καλύτερο σαν player από ένα dedicated laser pick up?
3)Tελικά και εξ' ορισμού ο σκληρός δίσκος οποιασδήποτε εταιρείας και ποιότητας κάνει για την εξαιρετική αναπαραγωγή ήχου από αρχεία flac?
4)Προδιαγραφές ως προς τήν AUDIO συμπεριφορά υπάρχουν για τους σκληρούς δίσκους, και εάν όχι πως ξέρουμε ότι είναι τόσο καλοί; (Δεν μπόρεσα να βρω πουθενά στοιχεία).
5)To motherboard και η ποιότητά του παίζουν ρόλο;
6)Η μνήμη ram?
7)H ταχύτητα του επεξεργαστή;
8)Το τροφοδοτικό;
9)Από ένα motherboard χωρίς κάρτα ήχου τροφοδοτούμε ένα dac η χρειάζεται και η κάρτα; Και εάν όχι
10)Καλύτερα PC με κάρτα η με dac?

Σας ευχαριστώ πολύ, συγγνώμη εάν σας κούρασα, αλλά αυτή είναι η εκδίκησή μου γιατί μου ανατρέψατε τον ... εσωτερικό μου κόσμο! Για να μάθετε!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.825
Members
38.502
Νεότερο μέλος
Saitama