PC -> SPDIF -> AV amplifier ????

Reaction score
0
Ψαχνοντας να βγαλω ακρη με ενα πρόβλημα που αντιμετωπίζω έπεσα πάνω στο thread "ήχος" αλλα το τελευταίο post ήταν 03 Φεβ 07 οποτε μαλλον το θεμα είχε κλέισει...
Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ελπίζοντας ότι καποιος θα το χει βρει μπροστα του πριν από μενα είναι το εξης:

Εχω μια μητρική ASUS P5LD2-VM DH η οποία είναι 7,1 αλλα δεν βγαζει οπτική εξοδο ήχου. Στο manual αναφερεται το SPDIF out interace αλλα τελικά εννοεί ότι η καρτα έχει ένα 3pin interface ωστε να συνδεσεις εκεί ενα bracket που έχει τις εξόδους (optical + coaxial) και καταλαμβάνει μια PCI θεση.

Βεβαια το bracket αυτό δεν υπάρχει στην Ελλαδα δεν το φερνει κανεις μονο στο ebay μπορείς να το βρείς. (κανει και ριμα)

Τυχαία βρηκα ενα bracket από albatron συστημα. Το πρόβλημα μου είναι ότι ενω το έχω εγκαταστήσει, ενω βγαζει κοκκινο φως και το συνδεω στον marantz SR4600 ο ενισχυτής βλεπει STEREO 96k. και ακούω 2 καναλια και υποτίθεται ότι το SPDIF interface είναι για HD ηχο.

Εχω ψαξει τις ρυθμίσεις όλες το μόνο που βρήκα είναι ότι στο πανελ που ρυθμίζεις τα volume των εξόδων/εισόδων ήχου το Slider του SPDIF είναι απενεργοποιημένο.Μονο mute μπορώ να κάνω!!!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ???? ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΩ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 7ο ????:pc: :pc:

Reaction score
7
HD ηχο ο 4600 νομιζω οτι δεν υποστηριζει. Πολυκαναλο ναι...

Το θεμα ειναι και το υλικο που αναπαραγεις να ειναι πολυκαναλο.
Δοκιμασε να παιξεις DVD. Και απο το προγραμμα αναπαραγωγης να επιλεξεις ως εξοδο ηχου (πριν ξεκινησεις αναπαραγωγη) το SPDIF. Επισης ενεργοποιησε το και απο την καρτα ηχου αυτην την επιλογη.

Περασε και να πιο καινουρια driver της καρτας ηχου.

Reaction score
5
παιξε με το AC3filter... ή βρες καπου στο συστημα σου την επιλογη SPDIF passthrough... και ενεργοποιησε ολα τα σηματα... DD, DTS, MPG, PCM, κλπ...

Reaction score
0
ψαχνω ψαχνω δοκιμάζω

@eNeRGy : εδω με επιασες αδιάβαστο :crazy_1:

μηπως μπορείς να μου δώσεις κατι παραπανω σχετικά με τα AC3filter & SPDIF passthrough ???

κατι βρήκα και στο manual του ενισχυτή. Θα το γραψω μηπως βοηθήσει

Ευχαριστω για την βοήθεια σας

Reaction score
5
@eNeRGy : εδω με επιασες αδιάβαστο :crazy_1:

μηπως μπορείς να μου δώσεις κατι παραπανω σχετικά με τα AC3filter & SPDIF passthrough ???
φανταζομαι εχεις εγκατεστημενο το ac3filter...

βαλε ενα DVD να παιζει σε dolby ή DTS (φυσικα ο player να δινει σημα 5.1 στην spdif - πχ.φωτο 4) και ασε τον ενισχυτη σε direct input μεχρι να σου δειξει σημα DD ή DTS 5.1 αλλαζοντας τις επιλογες που σου εχω σε κυκλο...
κοιτα τις 3 φωτος να τα βαλεις οπως βλεπεις στα κυκλακια, και δοκιμασε επισης την επιλογη που εχω σε "?" αν αλλαζει κατι...

δεν εχω το PC στον ενισχυτη και απλα σου λεω οτι θυμαμαι απ'εξω τωρα...

αν αναλλαβει ο ac3filter τον ηχο οταν βρισκει 5.1 σημα θα δινει 5.1 στην spdif με οποιοδηποτε προγραμμα... αν πειραματιστεις θα βρεις την ακρη σε λιγα λεπτα...

Attachments

Reaction score
4.776
τι μαλακία αυτή με την asus!
άκου εκεί optional spdif out (σε baraket)

είναι και γω παθών και την άλλαξα την επόμενη της αγοράς!

Reaction score
0
@ eNeRGy

Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις μόλις πάω σπίτι θα τα βαλω όλα κατω και θα γίνει της οπτικής ίνας

@ asikamin

Πραγματι η πολική της ASUS είναι απαραδεκτη.
Εμενα με εχει χασει από πελάτη από την πρωτη στιγμή.
Φανταζομαι εκτός από μενα υπάρχουν πολλοι δυσαρεστημενοι. Σε ακρως ανταγωνιστική αγορα με τοσους κατασκευαστες- και με καλή ποικιλία προιόντων που βρίσκεις ακόμα και στην Ελλάδα, τετοια λάθη δεν τους συγχωρούνται ...και από εμας σαν καταναλωτές δεν επαναλαμβάνονται.

Βεβαια δεν είναι μόνο ότι βασικά αξεσουαρ τα δίνει σαν optional, ούτε ότι τα optional δεν τα φερνουν στην Ελλάδα- είναι και ότι παίρνεις την καρτα και δεν έχει όυτε τα βασικά !!! 2 καλώδια βρε αδερφε

Reaction score
0
Με είχε ταλαιπωρήσει αρκετά το θέμα του 5.1 output σε spdif, ευτυχώς υπάρχει λύση. Πολλές κάρτες ήχου, αν και έχουν ψηφιακή έξοδο, δεν υποστηρίζουν το streaming 5.1. Μάλιστα η δική μου (terratec external usb) δεν το υποστήριζε ούτε καν σε dvd playback. Μοναδική σωτηρία σε αυτή την περίπτωση το AC3filter που προαναφέρθηκε, και ένα μοναδικό function που παρέχει, το "output spdif as pcm". Με το αντίστοιχο checkbox ενεργοποιημένο, το ac3filter "ξεγελάει" την κάρτα ήχου κάνοντάς τη να "νομίζει" πως από την ψηφιακή έξοδο περνάει stereo pcm σήμα, ενώ στην πραγματικότητα περνάει ac3 ή dts. Για να "παίξει" σωστά αυτό το feature πρέπει επίσης να είναι ενεργοποιημένο το "use spdif", η ένταση του ήχου να είναι στο μέγιστο και να μην υπάρχουν ενεργοποιημένα φίλτρα-παραμορφώσεις ήχου. Τα δύο τελευταία μπορεί να ακούγονται παράξενα αλλά είναι σημαντικά. Μιας και η κάρτα ήχου νομίζει πως στέλνει pcm σήμα, αν μεταβληθεί η ένταση ή άλλα properties του ήχου θα "χαλάσει" το καμουφλαρισμένο ac3 stream και δεν θα είναι αναγνωρίσιμο από τον ενισχυτή στον οποίο καταλήγει. Ανορθόδοξος τρόπος λύσης του προβλήματος, αλλά λειτουργεί 100% !!

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους

εγκατεστησα το AC3 filter και αρχισα τις δοκιμές. Δυστυχώς δεν εχω ακόμα αποτελεσμα. Βεβαια δεν θυμαμαι αν εκανα αυτα που σημειώνει ο φίλος alexISS τωρα όμως θα ξαναπροσπαθησω από την αρχή

συντομα θα εχετε νεοτερα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.677
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts