Pentax 40MP 645D medium format DSLR

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.897
για πρώτη φορά σε τόσο χαμηλό κοστολόγιο παρουσιάζεται μεσαίου φορμά μηχανή!

περισσότερα εδώ.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
Ωχ, ωχ ωχ...
Σε βλεπω με κανα μεσαιο φορματακι να πηγαινεις εκδρομες απο δω κ περα!!!

Λοιπον αυτη η ιστορια με το συγκεκριμενο μοντελο της Pentax τραβαει χρονια τωρα κ ακομα δεν ειδαμε τιποτα.
Ελπιζω να κυκλοφορησει αυτη τη φορα.Παντως αν δε δω εικονες δεν πιστευω τιποτα, γιατι ο ανταγωνισμος ειναι πολυ σκληρος.Μπορει στη αντιστοιχη " τιμη " να μην υπαρχουν αλλες υλοποιησεις στη ιδια αναλυση, αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα τα βρει σκουρα στους τομεις της ευκρινειας, της δυναμικης περιοχης και της πιστοτητας

Ας δουμε λοιπον!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.897
Απάντηση: Pentax 40MP 645D medium format DSLR

Γεια σου βρε Γιάννη! Έτσι, έτσι, να μας ενημερώνεις... :126:

όσο για μένα, κάτσε να παιδευτώ 4-5 χρονάκια με την dslr μου, να ξεστραβωθώ, και μετά βλέπουμε...:142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.897

link

"Anyway, it's probably a good thing for me they're not bringing this to the States. If they ever do, tie me to the mast, boys, tie me to the mast."
:143::135::138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.897

"Oh great.

This is the first amateur medium-format digital camera."

:143::135::138:

link

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
μπαγασα...τον διαβαζεις βλεπω τον κεν......!!!!! μπραβο!

καλη η μηχανη..αλλα....τι να πω δεν ειναι κ πολυ του γουστου μου.
σ αυτα τα επιπεδα δεν χρειαζονται τοσο τα μπλιμπλικια κ τα κολπα κτλπ

http://www.phaseone.com/

στα ιδια χρηματα παιρνεις μια κορυφαια απ ολες τις αποψεις νεα μηχανη Mamiya/Phase one, μια πιο μικρη σε αναλυση πλατη αλλα σε ποιοτητα..αλλου...

Μακαρι βεβαια η PEntax να κανει τη διαφορα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.897

o ken είναι θεός! μου θυμίζει λίγο κόγια και τον άτιμο δε τον χορταίνω! :143::135:

ε, καλά, Phase one και κουραφέξαλα, oly ρε, oly! ο ken με μια oly ων 5$ έκανε λιώμα μια dslr των 5000$! ρε, ζήτω η 620! χαχαχαχαχαχα :136:

ρε συ, ας τα σάπια και κάνε μας ένα μάθημα περί δυνατοτήτων-περιορισμών ενός σετ Mamiya/Phase one! γενικά δηλαδή, ένα φροντιστήριο για μεσαίο φορμά, όπου έχεις μάστερ! :126:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
ασε τα κολπα εγω δυο τρια πραγματακια ξερω...

ΕΣΥ εχεις το μαστερ κ διδακτορικο μαζι σε ολα τα υπολοιπα...τι θες ? ενισχυτες?ηχεια?diy? subs ? pannels? crossovers?? απ ολα τα καλα κ φρεσκα εχει ο μπαχτσες του Κωστα!!!:127:

Reaction score
1.979
Αφού ανεβήκατε μέχρι εδώ, ανέβητε λίγο ακόμα και θα φτάσετε στο avatar μου, δηλαδή κοντά στην κορυφή! :126:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
Αφού ανεβήκατε μέχρι εδώ, ανέβητε λίγο ακόμα και θα φτάσετε στο avatar μου, δηλαδή κοντά στην κορυφή! :126:
οταν λες στο avatar μου τι εννοεις για να καταλαβω?
κ η κορυφη ειναι λιγο...υποκειμενικη ξερεις.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.897

avatar λέγεται το εικονίδιο του χρήστη, πχ εσύ Γιάννη έχεις avatar τον ενισχυτή σου κι ο ssim την φωτό από το site της Hasselblad H3DII-39.

Τώρα, ξεκινήστε διαμάχη για το ποιά είναι η καλύτερη, πολύ γουστάρω!

Προσωπικά έχω φάει κάποιες ώρες χαζεύοντας αυτό....

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
Re: Απάντηση: Pentax 40MP 645D medium format DSLR

avatar λέγεται το εικονίδιο του χρήστη, πχ εσύ Γιάννη έχεις avatar τον ενισχυτή σου κι ο ssim την φωτό από το site της Hasselblad H3DII-39.

Τώρα, ξεκινήστε διαμάχη για το ποιά είναι η καλύτερη, πολύ γουστάρω!

Προσωπικά έχω φάει κάποιες ώρες χαζεύοντας αυτό....

απλα νομιζα πως ο φιλος ssim εννουσε πως εχει την Ηassel...
kαλα κανεις κ εφαγες εκει την ωρα σου ...αξιζει...χιχιχιχιχιχιχ

κ μια φωτο με την παλια μου...:135: :138: :135:

Reaction score
1.979
«οταν λες στο avatar μου τι εννοεις για να καταλαβω

Εννοώ ότι το εικονίδιο (avatar) πάνω από το username μου ssim

τo έχω «δανειστεί» από την «διαφήμιση» του μοντέλου H3DII-39 της Hasselblad.

Reaction score
1.979
«κ η κορυφη ειναι λιγο...υποκειμενικη ξερεις.....»

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα συμφωνήσω.

Η Hasselblad δεν περιμένει από εμάς να καταξιωθεί. Τα περισσότερα μοντέλα της έχουν χρησιμοποιηθεί από τους μεγαλύτερους φωτογράφους (εμπορικούς και όχι μόνο) στο κόσμο, για ενάμιση περίπου αιώνα. Λόγω της περιορισμένης φορητότητάς της δεν χρησιμοποιήθηκε από τους μεγάλους φωτογράφους «δρόμου» όπως ο Bresson (Leica) κλπ...

Με “Blad” φωτογραφήθηκε η επιφάνεια της Σελήνης για πρώτη φορά. Η Nasa ξέρει να διαλέγει εξοπλισμό.

Οι φακοί της κυρίως Zeiss είναι παροιμιώδεις...:107:

Δεν θα διαφημίσω περισσότερο την συγκεκριμένη εταιρία. Όποιος ενδιαφέρεται με μια βόλτα στο Wed, εύκολα θα διαμορφώσει προσωπική άποψη.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
μιας κ μιλαμε για κορυφες....

http://www.phaseone.com/en/Digital-Backs/P65/P65-Info.aspx

με λιγα λογια...

ο μεγαλυτερος αισθητηρας ccd, h τελειοτερη αναπαραγωγη κ πιστοτητα χρωματων.η καλυτερη ευκρινεια.η καλυτερη αποδοση θορυβου - ευαισθησιας σε μεσαιο-μεγαλο φορμα.

κ μς διαφορα το καλυερο software ληψης - επεξεργασιας...

ΝΕΑ μοντελακια ολα τους, εν ετη 2010 πλεον..
ΤΩΡΑ πλεον ειναι ολα αλλιως..
τεσταρισμενα σε REAL WORLD συνθηκες κ αποδεδειγμενα BEST.

φιλικα

Reaction score
1.979
Δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος. Είμαι, ας πούμε «σοβαρός ερασιτέχνης».

Γιαυτό δεν θα αγόραζα ποτέ ψηφιακή Hasselblad! Μια ψηφιακή Nikon που έχω για «πρόχειρη φωτογράφηση» μου είναι αρκετή.

Η εμπειρία μου με την «κυρία από την Σουηδία» είναι με μια 503CW εδώ και πολλά χρόνια.

με ικανό αριθμό φακών, πλατών, κλπ…

Με καλύτερο εξάρτημα το Flexbody που για ένα ερασιτέχνη υποκαθιστά μηχανή μεγάλου φορμά.

Και η αγαπημένη μου Hasselblad είναι η πανοραμική X-pan.

Όσο υπάρχει film για slides (ήδη το Polaroid για την πλάτη test έμαθα ότι σταμάτησε) θα τις χρησιμοποιώ, μετά στο μουσείο ή θα αγοράσω ψηφιακή πλάτη.:141:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.897

Στο σημείο αυτό, μιας κι ο ssim ξεκαθάρισε πως είναι «σοβαρός ερασιτέχνης», θα ήθελα απλά να σας ενημερώσω πως είχα την τύχη να βρεθώ με τον Γιάννη (kotsidisjohn), ο οποίος είναι επαγγελματίας φωτογράφος, με ιδιαίτερο εξοπλισμό, κοινώς...ολίγον τι φευγάτος.:111:

Βέβαια στα "στέρεα" είναι άσχετος :135:, αλλά έχει γούστο και ξέρει τι θέλει, οπότε είναι εύκολα τα πράγματα και για αυτόν και για τους άλλους. Άλλωστε ήδη έχει κάνει αξιόλογες επιλογές.:126:

Δε σας κρύβω πάντως πως περιμένω να μάθουμε κάποια πράγματα από το Γιάννη, να μας μεταδώσει λίγο από τις γνώσεις του και την εμπειρία του.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.897

εδώ έχει κάτι ..."δείγματα" από φωτός από την 645D, τα οποία πάντως τα είδα και ψάρωσα άσχημα...

πατάς πάνω σε κάθε φωτό και στη δείχνει σε αρκετά μεγάλο μέγεθος.

ρε παιδιά τέτοιες φωτό δε βγάζουν οι "κοινές" dslr....

δείγμα1
δείγμα2

Reaction score
1.979
Δεν είμαι ο ποιο κατάλληλος για να “buying guide” στις σύγχρονες ψηφιακές μεσαίου φορμά, αφού είναι έξω από τα άμεσα ενδιαφέροντά μου.

Στο thread έγραψα την άποψή μου επειδή πιστεύω ότι εκεί έξω υπάρχουν πολύ καλύτερα μηχανήματα από την Pentax 40MP 645D.

Όμως σε αυτή την κατηγορία παίζει πρώτο ρόλο το κόστος που είναι πολύ υψηλό.

Άρα το λόγο έχουν οι «ειδικοί» που το έχουν ψάξει… :121:

Για μένα ένας ερασιτέχνης που θέλει να ασχοληθεί με την ψηφιακή φωτογραφία θα πρέπει να επιλέξει μια καλή DLSR μικρού φορμά , με την καλύτερη δυνατή ποιότητα φακών, και να αφιερώσει «άπειρο» χρόνο για να μάθει να την δουλεύει.

Μια τέτοια μηχανή στα σωστά χέρια, με την βοήθεια του Photoshop μπορεί να κάνει μικρά θαύματα

Η ομορφιά στην φωτογραφία αρχίζει εκεί ακριβώς που ο φωτογράφος σταματά να χρησιμοποιεί τα «πολλά κουμπάκια» στο σώμα της μηχανής του… :126:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
Kαλημερα!

προς ssim

Πολυ καλες οι επιλογες σου.Εξαιρετικες! ειδικα η XPan ειναι απιστευτη μηχανη κ μαλιστα πολυ πρωτοποριακη.
Για την 503 δεν μπορω να πω τιποτα , δε χωρανε λογια , ειναι μια απ τις καλυτερες μηχανες που κατασκευαστηκαν ποτε, χρησιμοποιηθηκε κ χρησιμοποιειται ακομα απο πολλους οσο καμια αλλη κ ειναι φτιαγμενη σαν τανκ.
Δεν ακουσα σχεδον ποτε για βλαβη η να χρειαστει επιδιορθωση!
Τωρα βεβαια αναλογως τη χρηση του καθενος , εξοπλιζεται κ με τον αναλογο εξοπλισμο.

Για το 90 % των περιπτωσεων μας καλυπτει μια SLR, ακομα κ φτηνη , αρκει να τη δουλεψουμε σωστα, πχ σαν του Costa.:127:

Απο κει κ περα το μεσαιο φορμα σε γενικες γραμμες εχει αυτο το εξτρα κλικ που λεμε κ που φαινεται μεν σε μικροτερες διαστασεις αλλα κανει τη διαφορα στα μεγαλα μεγεθη.
Νομιζω πως πιο πολλα πραγματα πετυχαινουμε αν στησουμε σωστα το θεμα μας, το φωτισουμε ομορφα, εχουμε καλο καδρο και πανω απ ολα αν χρησιμοποιησουμε κ ξεζουμισουμε σωστα τον εξοπλισμο μας κ μ ενα καλο post production μετα..παρα με το ν ανεβουμε κατηγορια σε μηχανακια...

οι φωτο της Pentax δε νομιζω να μ εξεπληξαν.Πραγματικα δε βλεπω κατι αξιοθαυμαστο η διαφορετικο απο αυτο που θα μπορουσε να κανει η Olympus.(εκτος ισως απ την αναλυση).
Αν εχω αδικο να τ ακουσω.Τουλαχιστον οχι σ αυτες τις φωτο.Τι ειναι αυτο το ιδιαιτερο δηλαδη? το χρωμα? η ευκρινεια? το γραψιμο?
Ακομη κ τα skintones δεν ειναι σωστα.Φταιει κι ο φωτισμος βεβαια.Δεν ειναι φωτογραφιες για διαφημιση αυτες....

Βέβαια στα "στέρεα" είναι άσχετος , αλλά έχει γούστο και ξέρει τι θέλει,

εεεεελα ρε Κωστα , ενταξει.....

δεν ειμαι ο καλυτερος του κοσμου, το παραδεχομαι...
τοσα χρονια διαβαζω κ αγοραζω-πουλαω, χαχαχαχα!!

και εννοειται οτι μπροστα σου κ σε πολλους αλλους παω πασο.
εσυ εχεις ντοκτορα στο θεμα...να σ ειχα ολη μερα εδω διπλα να μ εκανες σεμιναρια...

αλλα τουλαχιστον προσπαθω...ασε που δεν ειχαμε κ παρα πολυ χρονο να τα πουμε...
αν και καποιες απ τις τρελλες τεχνικες σου γνωσεις τις ειχα σπουδασει σαν ηλεκτρονικος καποτε , τελικα ποτε δε με τρελλαναν τοσο πολυ, οσο η ουσια του πραγματος...
το χομπι, η ιδια η μουσικη δηλαδη ...

Επλιζω την επομενη φορα να εχουμε πιο πολυ χρονο να ακουσουμε κ να τα πουμε!:144:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.195
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon