PHILIPS 29PT9416 Matchline ...τα λογια ειναι περιττα

Reaction score
3
Απάντηση: Re: PHILIPS 29PT9416 Matchline ...τα λογια ειναι περιττα

Εχει active control και μπορεις να το απενεργοποιησεις.
Σε παρακαλω,ποιο κουμπι ειναι που το κανει,για να το ψαξω,γιατι εχω αλλαξει και το τηλεκοντρολ,με ενα αλλο,dedicated βεβαια,αλλα οχι ιδιο.
Edit.
Το βρήκαααααα!Και ελαμψε ο τοπος.
Νασαι καλα φιλε μου.Γλυτωσα το χιλιαρικο για την καινουρια που ΘΑ επαιρνα,χωρις να εχει και την εικονα που εχει αυτη.
Ζήτω το site.

Reaction score
1
Απάντηση: PHILIPS 29PT9416 Matchline ...τα λογια ειναι περιττα

...Καποιο παιδι,μου ειπε κατι για active control,και το ςερωτημα ειναι,εχει η δικη μου τετοιο,μηπως και εχει κατι αυτο το κυκλωμα;
Όπως σου είπα φίλε στο άλλο φόρουμ να το κλείσεις, τελικά είδες που αυτό ήταν!
Δεν πετάγονται οι καλές CRT τόσο εύκολα, ειδικά αυτές οι Philips!!! :116::116::116:

Reaction score
3

Δεν πετάγονται οι καλές CRT τόσο εύκολα, ειδικά αυτές οι Philips!!! :116::116::116:
Ειχες δικηο.Ημουν αδιαβαστος.
Thx.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: PHILIPS 29PT9416 Matchline ...τα λογια ειναι περιττα

Εγώ έχω την 9413 και είμαι πολύ ευχαριστημένος! Α ν βάλεις και ένα φίλτρο στο ρεύμα θα πάθεις πλάκα. Οι καινούργιες τηλεοράσεις είναι χρόνια πίσω σε σχέση με την εικόνα της! Μέχρι να χαλάσει θα την κρατήσω και μόνο αν δεν φτιάχνεται θα την πετάξω! Μην το κάνεις το έγκλημα!! την έχω για αναφοράς.
Δεν πετάγονται οι καλές CRT τόσο εύκολα, ειδικά αυτές οι Philips!!!

και εγώ που έχω την 9416 της έχω isolator (reference 3,5- χαϊτας), προτείμησα να την φιάξω και όλα μια χαρά. Το μόνο "μειονέκτημα" (πλέον) είναι ότι είναι 4:3.

Τυχερός όποιος την έχει!!!

Reaction score
51

Εγώ (αν θυμάμαι καλά) έχω την 29PT8306/12R (100Hz).
Εδώ και δεκαετία :107:
Λόγω της μικρής στο σπίτι δεν την έχω αλλάξει ακόμα (γιατί σκάνε κάτι κουταλιές στην οθόνη :116: )
Αλλά δεν με χαλάει καθόλου.
Για τηλεοπτικό πρόγραμμα (που την χρησιμοποιούμε μόνο) είναι άριστη.....

Σε 1-1.5 χρόνο (που η μικρή θα έχει μεγαλώσει και δεν θα κάνει αναζητήσεις....ήχων) θα χτυπήσω μια 42άρα plasma με κόστος γύρω στα 600€ και τέλος.

Η δε 29άρα θα επιστρέψει στο πατρικό μου για να αντικαταστήσει μια 21" σε υπνοδωμάτιο για τηλεοπτικό πρόγραμμα και κανένα παιδικό DVD για τα εγγόνια
Και είμαι σίγουρος πως θα δουλέψει για άλλα 10 χρόνια :107:

Για κατόχους philips
Βρείτε release date
Και το κυριότερο: κωδικούς service manuals

Πχ, στο δεύτερο link δίπλα στην 29PT8306/12R γράφει: ΕΜ2Ε ΑΑ
Αν το ΕΜ2Ε ΑΑ το κάνω copy paste θα βρω σελίδες για κατέβασμα του service manual.....

Χρήσιμο :107:

Reaction score
51

Αν κατεβάσετε manual και είναι σε μορφή *.djvu (αντίστοιχο του pdf αλλά open source)
τότε ρίξτε μια ματιά εδώ: http://djvu.org/

Reaction score
0

paidia thelw na kanw anazhthsh kanaliwn wstw na ta apothhkeusw kai den mporw opios xereis na m peis exw thn philips matchline

Reaction score
3

Μια ακομη ερωτηση.Οταν παιζει καποια ταινια ή σιριαλ,(οχι ειδησεις),και σε στιγμες που μπαινει η ορχηστρα,ακουγεται ενας περιεργος θορυβος απο το πισω αριστερο μεγαφωνο,παντα απ' αυτο,σα να διαλυεται το συμπαν.Φαινεται οτι μαλλον το μεγαφωνακι αυτο τα εχει παιξει,αλλα δεν ξερω αν μπορει να ειναι και κατι αλλο.
Αν εχετε καποια απαντηση,παρακαλω πειτε την γιατι το φαινομενο ενοχλει πολλες φορες.Επισης,αν καποιος γνωριζει,ας μου πει,σε περιπτωση που χρειαστει αλλαγη μεγαφωνου,μπορω να την κανω μονος μου,ή θα χρειαστει μαστορας,και αρα χρημα;

Reaction score
2
Re: Απάντηση: PHILIPS 29PT9416 Matchline ...τα λογια ειναι περιττα

φιλε θεοδωρε,

μηπως εχει χαλασει το υπογουφερ? δες με τις ρυθμισεις ηχου αν μπορεις να κανεις κατι( δεν θυμαμαι το μενου για να βοηθησω,η δικη μου φιλιπς ειναι παροπλισμενη...)

φιλικα,

κρις

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: PHILIPS 29PT9416 Matchline ...τα λογια ειναι περιττα

Δηλαδη,ανοιγω το καπακι και αλλαζω το μεγαφωνο;Αραγε τα καλωδια ειναι κολλητα ή με βυσματα;και ο μετ/στης υψηλης,ειναι κοντα ή μακρυα;Μη φαμε και κανα βροντο απο τα 25.000 V ,που υπαρχουν εκει μεσα...

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PHILIPS 29PT9416 Matchline ...τα λογια ειναι περιττα

εννοω τις ρυθμισεις του μενου. τωρα αν οντως εχει χαλασει το μεγαφωνο του υπογουφερ πας για αλλαγη. φανταζομαι τα βυσματα θα ειναι κολλητα, κανενα προβλημα, το θεμα ειναι να βρεις ενα μεγαφωνο που ταιριαζει στην εφαρμογη με την τηλεοραση (διαστασεις,σημεια για βιδωμα στο σασι της τηλεορασης).
Τελος εννοειται πως οτι κανεις ειναι χωρις ρευμα, και βγαλμενο καλωδιο απο την πριζα.
Η αλλη ενναλακτικη που εχεις ειναι να φωναξεις ενα μαστορα να την δει, μια που αρχιζει και αναγεννηται το επαγγελμα!

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PHILIPS 29PT9416 Matchline ...τα λογια ειναι πε

Ναι,αλλα η εμπειρια μου με αυτους,ειναι τραυματικη,μιας και ζητησαν τον ουρανο με τ' αστρα.
Οσον αφορα στο μενου,εχω παρει ενα dedicated μεν τηλεκοντρολ,αλλα οχι το original,και δεν ξερω τι επιλογες εχω.

Reaction score
20

Μια ακομη ερωτηση.Οταν παιζει καποια ταινια ή σιριαλ,(οχι ειδησεις),και σε στιγμες που μπαινει η ορχηστρα,ακουγεται ενας περιεργος θορυβος απο το πισω αριστερο μεγαφωνο,παντα απ' αυτο,σα να διαλυεται το συμπαν.Φαινεται οτι μαλλον το μεγαφωνακι αυτο τα εχει παιξει,αλλα δεν ξερω αν μπορει να ειναι και κατι αλλο.
Αν εχετε καποια απαντηση,παρακαλω πειτε την γιατι το φαινομενο ενοχλει πολλες φορες.Επισης,αν καποιος γνωριζει,ας μου πει,σε περιπτωση που χρειαστει αλλαγη μεγαφωνου,μπορω να την κανω μονος μου,ή θα χρειαστει μαστορας,και αρα χρημα;
Το ίδιο θέμα είχα και εγώ πριν χρόνια με την 33PT9101 μου (αιωνία της η μνήμη -ΤΕΡΑΣΤΙΑ TV σε όλα της, μεταφορικά και κυριολεκτικά -75kg).

Όταν βαρέθηκα πια να την ακούω, έβγαλα το πίσω κάλυμμά της και είδα ότι είχε μικρό μεν, κανονικό δε παθητικό sub: ένα wooferάκι σε δικό του πλαστικό κουτί με bass reflex. Το διάφραγμα του μεγαφώνου ΕΙΧΕ ΛΙΩΣΕΙ στην περιφέρειά του και τριβόταν στην ελαστική ανάρτηση, παράγοντας τον φριχτό θόρυβο,που περιγράφεις, όταν ο ήχος είχε "φορτωμένο" χαμηλό συχνοτικό περιεχόμενο.

Το μεγάφωνο ήταν, αν θυμάμαι καλά, όχι βιδωμένο, αλλά κολλημένο στο κουτί, όποτε δεν ετίθετο θέμα αντικατάστασής του. Έτσι, απλώς αποσυνέδεσα το "sub" από την πλακέτα που ήταν συνδεδεμένο, και έτσι η TV έπαιξε για το υπόλοιπο του βίου της χωρίς sub, αλλά και χωρίς "παρατράγουδα" :)

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: PHILIPS 29PT9416 Matchline ...τα λογια ειναι περιττα

Ναι,τοτε τα κανει και η δικη μου,στα χαμηλα περασματα.Οπότε,ή βγαζω το μεγαφωνακι,ή βρισκω ενα ανταλλακτικο,αν δεν κανει τιποτα εξωγηινα ποσά.
Ευχαριστω για τη βοηθεια.
(Και πραγματι η τηλεοραση,ειναι φοβερη).

Reaction score
3

Xαιρετω.
Φωναξα ενα μαστορα,ο οποιος εβγαλε το πλαστικο κουτι μαζι με το γουφερακι,και το πηρε να το αλλαξει,οπερ και εκανε.Συνολο 40€.Το κακο ειναι,οτι η κατασταση με το μεγαφωνακι αυτο,δεν βελτιωθηκε,παρ' ο,τι μου ειπε οτι προοριζεται για γουφερ,και ειναι 40W,οπως και το original.
Δυστυχως,το γνησιο,εδν υπαρχει στη Φιλιπς,οπως μου ειπαν απο ενα σερβις σεντερ,οταν τους περιεγραψα το μεγαφωνο και το μοντελο.Μηπως θυμασαι αν αυτο που εβαλες εσυ,ελυσε το προβλημα,και αν ναι,τι μεγαφωνο ηταν αυτο;

Reaction score
20

Αν ρωτάς εμένα, εγώ δεν αντικατέστησα το μεγαφωνάκι (ήταν κολλημένο μέσα στο κουτάκι του sub).
Αφαίρεσα όλο το sub, αφού προηγουμένως το αποσυνέδεσα από την πλακέτα στην οποία ήταν συνδεδεμένο για να παίρνει σήμα (και ρεύμα).

Με λίγα λόγια, αναγκάστηκα να εφαρμόσω το "πονάει κεφάλι - κόψει κεφάλι"...

Reaction score
3

Μα ναι,εσενα ρωταω,αλλα πού βρηκες τον...αντικαταστατη,μιας και σε service center που αποτανθηκα,μου ειπαν οτι το ανταλλακτικο,(χωρις να μου λενε αν εννοουσαν μονο το μεγαφωνο,ή και το κουτι),δεν υπαρχει;Αν ξερεις τον αριθμο του ανταλλακτικου,γραψτο σε παρακαλω,μπας και το βρω σε καμια Αγγλια.
Ετσι,αναγκαστηκα να πω στο Μπαμπη,να αλλαξει μονο το μεγαφωνο,πραγμα που οδηγησε σε αποτυχια της μεταμοσχευσης.Μπουμπουνιζει δηλαδη παλι,χωρις να χαλαει τον κοσμο βεβαια,οπως παλια.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.770

Νομίζω ότι εννοεί ότι το αφαίρεσε εντελώς, δεν το αντικατέστησε.
Αφαίρεσε το κι εσύ να ησυχάσεις απο τα τριξίματα και τα μπουμπουνητά.
Με πλαστικούρες μου θέλανε και sub εκεί στην PHILIΨ.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.155
Members
38.538