Philips HTS9800W

Reaction score
0
Γειά σας!
Έχω μια Philips 32PF9966 και ψάχνω για home cinema μέχρι 900 ευρώ.
Μου αρέσε πολύ το παραπάνω philips (λόγω εμφάνισης).

Συνδεσιμότητα :
Άλλες συνδέσεις : Υποδοχή AUX, Αριστερή/δεξιά είσοδος αναλογ. ήχου, Έξοδος βίντεο συνιστωσών προοδ. σάρ., Ψηφιακή ομοαξονική είσοδος ήχου, Υποδοχές ηχείων για εύκολη εφαρμογή, Κεραία FM, Έξοδος HDMI, Έξοδος S-Video, SCART1 (CVBS, έξοδος S-video/RGB), Είσοδος τηλεόρασης (ήχου, cinch)

http://www.consumer.philips.com/con...&proxybuster=BS0PBOD1RE4N5J0RMRCSHQNHKFSESI5P

Το γνωρίζει κανείς; Εκμεταλεύομαι την τηλεόραση με αυτό το σύστημα;
Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σ' αυτά τα λεφτά για αυτή την τηελεόραση;
(δε θέλω ογκώδη ηχεία.)
Ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
50
Pit καταρχήν καλοσώρισες! Για να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω καθόλου το σύστημα που σκέφτεσαι, άρα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γι' αυτό. Για να μπορέσουμε όμως να κάνουμε κάποιες προτάσεις, καλό θα ήταν να μας πεις κάποια πράγματα παραπάνω.

Καταρχήν νομίζω δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η ερώτηση αν εκμεταλλεύσαι την τηλεόραση με κάποιο σύστημα (χωρίς παρεξήγηση, ε;). Θέλω να πω, το θέμα μ' ένα home cinema είναι ν' ακούγεται καλά στ' αυτιά σου, να γεμίζει το χώρο σου και να καλύπτει τις απαιτήσεις σου εν γένει. Δεν έχει σχέση με το τι τηλεόραση θα το χρησιμοποιήσεις. Δηλαδή δε θα σου πρότεινα μεγαλύτερα ηχεία αν είχες 42άρα τηλεόραση και μικρότερα τώρα που έχεις 32άρα. Έτσι κι αλλιώς η τηλεόρασή σου δεν είναι μικρή για να πεις ότι θα ήταν δυσανάλογη μ' ένα καλό πακέτο.

Τέλοσπάντων, το θέμα είναι ότι καλό θα ήταν να μας έλεγες κάποια παραπάνω πράγματα. Για παράδειγμα: πόσο μεγάλος είναι ο χώρος σου, πόσος είναι ο χώρος που θα καλύπτουν τα ηχεία, σε τι εντάσεις ακούς, για τι χρήση το θέλεις (σινεμά/μουσική ή και τα δύο και με τι αναλογία το καθένα) και γενικά τι απαιτήσεις έχεις. Επίσης τι ακριβώς θέλεις ν' αγοράσεις. Έχεις μόνο την τηλεόραση και θες τα υπόλοιπα ή για παράδειγμα υπάρχει ήδη ένα DVD, κάποια μικρά ηχεία (που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για πίσω πχ.) και θες να συμπληρώσεις το σύνολο (αν καταλαβαίνω καλά όμως τα θέλεις όλα, σωστά;);. Με αυτά τα δεδομένα νομίζω θα είμαστε σε θέση να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Reaction score
0
Φίλε Μάνο ευχαριστώ πάρα πολύ για την όρεξή σου!

* Το σαλόνι είναι 4*7, αλλά τα ηχεία θα καλύπτουν περίπου 11 τετραγωνικά,
  3,5 (απόσταση τηλεόρασης-καναπέ) *3 (η τηλεόραση είναι κάθετα στο
  σαλόνι, δεν γίνεται αλλιώς).
* Όχι μεγάλες εντάσεις. Επειδή έχω stereo, το θέλω μόνο για ταινίες και 
  ελάχιστα για dvd από συναυλίες, video clips κλπ.
* Τα θέλω όλα (dvd, ενισχυτή, ηχεία).

Γενικά μ' ενδιαφέρει το κόστος (μέχρι 900 ευρώ), τα ηχεία να μην είναι ογκώδη και να εκμεταλλευτώ την τηλεόραση ως προς την εικόνα (έχει είσοδο dvi συμβατή με hdmi, πρέπει να έχουν και το dvd με τον ενισχυτή;).

Ευχαριστώ! Με την ησυχία σου.

Reaction score
50
Pit για να είμαι ειλικρινής με lifestyle ηχεία (φαντάζομαι αυτό εννοείς με το μη ογκώδη) δεν έχω ασχοληθεί. Απ' αυτά που έχω διαβάσει πρέπει να είναι πολύ αξιοπρεπές το Samsung HT-P1200 που είχε πάρει και EISA award πέρισυ. Ίσως όμως υπερβαίνει το budget σου. Μπορείς ακόμα να κοιτάξεις και κάποιο σετάκι της LG σ' αυτά τα λεφτά. Πάντως αν ήμουν εγώ στη θέση σου θα έκανα κάτι άλλο: θα έπαιρνα ένα φτηνό player μέχρι 200 ευρώ και λιγότερο με HDMI out (δες για μοντέλα στην κατηγορία DVD) + ενισχυτής Yamaha (ας πούμε ο 459 γύρω στα 300+ ευρώ) σύνολο 500 ευρώ. Με τα υπόλοιπα μια 3άδα μπροστά της Wharfedale. Βέβαια σου λείπει sub και surround αλλά θα έχεις πολύ πιο ποιοτικό ήχο. Άσε που και για home cinema μια χαρά θα'σαι για αρχή. Όταν θα έχεις μαζέψει και κάτι παραπάνω παίρνεις κι ένα Yamaha sub, δυο surround κι έκλεισες.

Άλλη λύση για οικονομικά και αξιοπρεπή ηχεία είναι τα Magnat. Πήγαινε δες τα, πραγματικά έχουν πολύ καλές τιμές και αξιοπρεπέστατο ήχο! Και να μην μπορείς να τα πάρεις όλα, με μια 3άδα γι' αρχή θα κάνεις τη δουλειά σου και με το παραπάνω.

Από την άλλη βέβαια βλέπω ότι δε σ' ενδιαφέρει και καθόλου η μουσική αφού έχεις στέρεο. Τι να πω, ίσως τα έτοιμα πακέτα να σε καλύψουν εν τέλει, όμως τα καλύτερα ηχεία θα δεις ότι αποδίδουν καλύτερα και στο home cinema, δε σημαίνει ότι επειδή δεν τα θες για μουσική πρέπει να είναι του συρμού. Θα σου πρότεινα και τα Koda (ειδικά αφού δε σ' ενδιαφέρει η μουσική) αλλά μάλλον είναι αρκετά ογκώδη. Μπορείς να τα κοιτάξεις κι αυτά πάντως. Από 'κει και πέρα εσύ αποφασίζεις :)

Reaction score
0
1) Πρέπει και το dvd και ο ενισχυτής να έχουν hdmi; Dvi;
2) Αν πάρω τον Yanaha που ανέφερες (όλοι λένε καλά λόγια) και ένα dvd (φαντάζομαι δεν πειράζει να είναι άλλης εταιρίας) και βάλω και ηχειάκια πάλι της yamaha, η εικόνα θα είναι πολύ καλή και ο ήχος (ταινιών) καλός;
Πρέπει να προσέξω κάτι, πχ κάποιες εισόδους - εξόδους που πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε;

Reaction score
50
Καταρχήν η εικόνα αφορά το DVD. Μόνο το DVD χρειάζεται να έχει έξοδο HDMI/DVI όχι ο ενισχυτής. Τέτοιες είσοδοι/έξοδοι στον ενισχυτή είναι τελευταία "μόδα" και χρησιμοποιούνται αν θες να διαχειριστείς σήματα πολλών πηγών (switching) ή να κάνεις upconvert/upscale από αναλογική σε ψηφιακή έξοδο. Τέλοσπάντων, ακόμα δεν είναι καν ιδιαίτερα αποδοτικές αυτές οι έξοδοι και για την περίπτωσή σου δε χρειάζονται, μην ανησυχείς. Το DVD επίσης δε χρειάζεται να είναι της ίδιας εταιρίας.

Για ηχεία της Yamaha δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια. Αν είναι να πας σε τέτοια ηχεία μάλλον είναι το ίδιο σα να πας στο πακέτο που σκέφτεσαι. Αυτό για τα 5 ηχεία, για το subwoofer είναι μια άλλη ιστορία - εκεί η Yamaha έχει πολλά προϊόντα καλά και value for money.

Τώρα για το τι να προσέξεις από εισόδους/εξόδους νομίζω ότι λίγο πολύ όλα τα ηλεκτρονικά αυτής της κατηγορίας προσφέρουν τα ίδια πάνω κάτω από άποψη συνδεσιμότητας. Στο DVD προφανώς θα κοιτάξεις να έχει HDMI/DVI έξοδο (για τον ενισχυτή είπαμε μη σ' απασχολεί καθόλου, δε θα 'πρεπε να είναι κριτήριο στην επιλογή σου). Κάτι που θα πρόσεχα εγώ σε ενισχυτή είναι να έχει εξόδους προενίσχυσης για όλα τα ηχεία κι αυτό για να μπορείς στο μέλλον να βάλεις κανένα τελικό ενισχυτή αν θες καλύτερη απόδοση/οδήγηση. Βέβαια μάλλον πιο πιθανό είναι στο μέλλον ν' αλλάξεις και τον ίδιο τον ολοκληρωμένο (το λέω όχι επειδή δεν είναι καλός, αλλά επειδή οι τεχνολογίες αλλάζουν πολύ γρήγορα σ' αυτό τον τομέα), αλλά παρόλαυτά καλό είναι να μπορείς να τον "αναβαθμίσεις" μ' ένα τελικό εάν θέλεις...

EDIT: Τώρα που ξανακοιτάζω μερικούς ενισχυτές της κατηγορίας δε βλέπω να έχουν εξόδους προενίσχυσης. Μάλλον δεν είναι χαρακτηριστικό της κατηγορίας τιμής που κινούνται. Τέσπα, για τα χρήματά τους δεν είναι και φοβερή έλλειψη εν τέλει... θέλω να πω καλό είναι να υπάρχει αλλά μην κολλήσεις κιόλας.

Reaction score
0
Αγαπητέ φίλε μου,

Το σύστημα αυτό το παράγγειλα απο το Internet και το περιμένω να μου έρθει σήμερα. Αυτό που έχω να σου πω για το σύστημα καθώς το έψαχνα είναι οτι πολύ λίγοι το έχουν δοκιμάσει ..

Είναι σίγουρα πανέμορφο και θα κάνει ωραίο σύνολο με την τηλεόραση σου. Από θέμα ήχου έχουν γράψει τα καλύτερα αν και αναμένω να το ακούσω για να σου πω. Το μόνο του πρόβλημα είναι οτι είναι σχετικά μεγάλο 30 εκ. και μάλλον πρέπει να μπει σε τοίχο. το όποιο όμως δημιουργεί πρόβλημα με ηχεία που κρέμονται από τον τοίχο.

Το άλλο πρόβλημα που θα συναντήσει είναι η διαθεσημότητα του συστήματος έιναι ανύπαρκτη για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει πουθενά και το έχουν και πολύ ακριβά για αυτό το παράγγειλα απο την Γερμανία. Αν σε ενδιαφέρει πές μου να σου στείλω το site.

Αυτά περισσότερα όταν το εγκαταστήσω και το ακούσω.

Reaction score
0
Καλησπέρα!
Στην Αθήνα ακόμα το περιμένουν....
Τελικά το έβαλες;
Εντυπώσεις;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.477
Members
38.703