Phono cartridge match για Denon DP300F

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,
Έχω το Denon πικάπ DP-300F. Θέλω να αλλάξω την εργοστασιακή κεφαλή και χρειάζομαι την συμβουλή σας. Το budget μου είναι μέχρι 135-150 ευρώ. Έχω ακούσει ότι η
ORTOFON 2M RED
http://www.orpheusaudio.gr/node/518
και η Denon DL 160 είναι σίγουρα compatible με το πικάπ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552
Καλημέρα.
Γνώμη μου είναι πως το Denon σου δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις δυνατότητες μιας DL-160.
Αν σκέφτεσαι κάποια μελλοντική αναβάθμιση προχώρα, διαφορετικά πήγαινε σε κάτι φτηνότερο.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.023
Απάντηση: Phono cartridge match για Denon DP300F

Εχμ, για αυτό πρότεινα την DL-110 και όχι την DL-160... :126:

Reaction score
0

Ευχαριστώ για την απάντηση,
Για το ORTOFON 2M RED υπάρχει κάποια γνώμη?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Phono cartridge match για Denon DP300F

Καλημέρα.
Γνώμη μου είναι πως το Denon σου δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις δυνατότητες μιας DL-160.
Αν σκέφτεσαι κάποια μελλοντική αναβάθμιση προχώρα, διαφορετικά πήγαινε σε κάτι φτηνότερο.
Όταν λες αναβάθμιση εννοείς άλλο πικάπ?

wizzy

Reaction score
23.023

Ευχαριστώ για την απάντηση,
Για το ORTOFON 2M RED υπάρχει κάποια γνώμη?
Κοίτα, εδώ και εδώ θα βρεις πληροφορίες για την Ortofon 2M RED.

Έδώ και εδώ θα βρεις πληροφορίες για την DENON DL-110. Μάλιστα, σε κάθε δεύτερο link, υπάρχουν και πίνακες με τα χαρακτηριστικά της κάθε κεφαλής για να μπορείς να κάνεις άμεσα τις συγκρίσεις σου.

Αν βρεθεί κάποιος που να έχει ακούσει και τις δύο, τότε θα μπορέσει να σου πει αντικειμενική γνώμη, προσωπικά αδυνατώ. Τέλος, νομίζω ότι ναι, με τον όρο "μελλοντική αναβάθμιση", ο petermeni εννοεί αγορά άλλου (καλύτερου) πικ απ.

Reaction score
0

Κοίτα, εδώ και εδώ θα βρεις πληροφορίες για την Ortofon 2M RED.

Έδώ και εδώ θα βρεις πληροφορίες για την DENON DL-110. Μάλιστα, σε κάθε δεύτερο link, υπάρχουν και πίνακες με τα χαρακτηριστικά της κάθε κεφαλής για να μπορείς να κάνεις άμεσα τις συγκρίσεις σου.

Αν βρεθεί κάποιος που να έχει ακούσει και τις δύο, τότε θα μπορέσει να σου πει αντικειμενική γνώμη, προσωπικά αδυνατώ. Τέλος, νομίζω ότι ναι, με τον όρο "μελλοντική αναβάθμιση", ο petermeni εννοεί αγορά άλλου (καλύτερου) πικ απ.
Είμαι σχετικά newbie στο θέμα και προσπαθώ να το αντιληφθώ. Τι κάνει ένα pickup καλύτερο από ένα άλλο. Από ηχητική άποψη πέρα από την κεφαλή τί άλλο χρειάζεται προσοχή?

wizzy

Reaction score
23.023

Φίλε patco κι εγώ σχετικά newbie είμαι στο θέμα του πικ απ. Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι παίζει ρόλο το υλικό και η ποιότητα κατασκευής, το υλικό κατασκευής και το βάρος του βραχίονα, τα καλώδια που "φεύγουν" από το headshell και καταλήγουν στις εξόδους του πικ απ, το αν συνοδεύεται από κάποια κεφαλή (και ποια) ή όχι και πολλά άλλα.

Αυτό που κατάλαβα από την σύντομη (χρονικά) ενασχόλησή μου με το πικ απ είναι ότι καλό θα ήταν να καθορίσεις το budget σου πρώτα και μετά να δεις τι υπάρχει στην αγορά που να καλύπτει τις ανάγκες σου. Κάνεις και μια έρευνα εδώ, ρωτάς τα μέλη που ξέρουν πολλά περισσότερα από μένα και αποφασίζεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552
Re: Απάντηση: Phono cartridge match για Denon DP300F

Είμαι σχετικά newbie στο θέμα και προσπαθώ να το αντιληφθώ. Τι κάνει ένα pickup καλύτερο από ένα άλλο. Από ηχητική άποψη πέρα από την κεφαλή τί άλλο χρειάζεται προσοχή?
Με δυο λόγια...
Το ποιο σημαντικό κομμάτι ενός πικάπ είναι ο βραχίονας. Αυτός θα πρέπει το δυνατόν να μην επηρεάζει την κεφαλή στο έργο της και να μην προσθέτει συντονισμούς.
Το πλατό θα πρέπει να απομονώνει το όλο σύστημα από το περιβάλλον και να δημιουργεί ιδανικές συνθήκες περιστροφής του δίσκου καθώς και σταθερότητα των στροφών.

Αναφέροντας παραπάνω μελλοντική αναβάθμιση εννοώ άλλο, καλύτερο, πικάπ.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.423
Members
38.696