Phono stage μέχρι 500 ευρώ

Reaction score
325
τελικά μου ήρθε η βελόνα σήμερα και τώρα το βράδυ που σχόλασα την πέρασα πάνω στην black pearl και ταίριαξε μια χαρά. Το θέμα είναι ότι όπως και με την προηγούμενη βελόνα έτσι και τώρα βλέπω ότι η κεφαλή την πιέζει υπερβολικά προς το πλατό λες και ξαφνικά όλος ο βραχίωνας απέκτησα τεράστιο βάρος αφήοντας ελάχιστο χώρο ανάμεσα τους σε σημέιο που έχω την εντύπωση ότι θα ακουμπήσει η κεφαλή στον δίσκο.
Κάπως έτσι μου στράβωσε και η προηγούμενη βελόνα η μπορεί να έιναι και το άγχος μην πάθει τπτ και αυτή. Δεν το δούλεψα καθόλου γιατί με το που το είδα δεν επειχήρησα να αρχίσω να παίζω δίσκους.
τι παίζει λέτε είναι φυσιολογικό η κάτι ξαφνικά έπαθε ο βραχίωνας γιατί μια χαρά τον βλέπω και το βαρύδι του στην θέση του και δεν βλέπω κάτι.

Reaction score
325
Τελικά από τι φαίνετε η ασχετοσύνη μου στοίχισε το σπάσιμο της προηγούμενης βελόνας. Μια και το έψαξα τι παίζει είμαι σίγουρος ότι κάπως έχει χαλάσει το ζύγι του βραχίωνα. Βρήκα αυτές εδώ τις οδηγίες

https://kb.wisc.edu/wsum/page.php?id=20270

και πήγα και έβαλα το πίσω μέρος του βραχίωνα τέρμα πίσω στο κλικ του και είδα ότι η βελόνα στέκεται πλέον μια χαρά. Τωρα το ερώτημα είναι πως κάνω το ζύγι σωστά? Υπάρχει κάποιος εμπειρικός τρόπος η να αγοράσω καμία ζυγαρία για κεφαλές?

Reaction score
666
πήγα και έβαλα το πίσω μέρος του βραχίωνα τέρμα πίσω στο κλικ του και είδα ότι η βελόνα στέκεται πλέον μια χαρά. Τωρα το ερώτημα είναι πως κάνω το ζύγι σωστά? Υπάρχει κάποιος εμπειρικός τρόπος η να αγοράσω καμία ζυγαρία για κεφαλές?
Μια ζυγαριά για τη ρύθμιση του βαρους ανάγνωσης αλλά και τον έλεγχο αυτού είναι απαραίτητη.

δες link

Βάζεις βάρος όσο προτείνει ο κατασκευαστής της κεφαλής.

Reaction score
1.173
Τελικά από τι φαίνετε η ασχετοσύνη μου στοίχισε το σπάσιμο της προηγούμενης βελόνας. Μια και το έψαξα τι παίζει είμαι σίγουρος ότι κάπως έχει χαλάσει το ζύγι του βραχίωνα. Βρήκα αυτές εδώ τις οδηγίες

https://kb.wisc.edu/wsum/page.php?id=20270

και πήγα και έβαλα το πίσω μέρος του βραχίωνα τέρμα πίσω στο κλικ του και είδα ότι η βελόνα στέκεται πλέον μια χαρά. Τωρα το ερώτημα είναι πως κάνω το ζύγι σωστά? Υπάρχει κάποιος εμπειρικός τρόπος η να αγοράσω καμία ζυγαρία για κεφαλές?
ΕΔΩ τα λέει όλα.
Προσωπικά αγόρασα μία κινέζικη ψηφιακή από το ebay με 16$ που μετράει μέχρι 20 γραμμάρια.
Αγόρασε και το Hi-Fi news θα σου χρειαστεί....

Reaction score
325
Το επυθημιτό βάρος ποιό είναι για την black pearl? Το λέει ο κατασκευαστής στα τεχνικά χαρακτηριστικά η θα πρέπει να πάρω τον orphea που το έχω αγοράσει να ρωτήσω?

Reaction score
325
Ναι και από τι είδα στις οδηγίες τις stylus λέει για 1.5 +- 0.25. Για να καταλάβω ρε παιδιά το βαρύδι πίσω στον βραχίωνα έχει δύο θέσει μια εσωτερικά πολύ μέσα και αν το τραβηξεις προς τα πίσω έχει άλλη μια θέση που κανει κλικ και μετά μπορείς να το τραβήξεις μέχρι να το βγάλεις έξω? Εγώ το βάζω σε μια από αυτές τις δύο θέσεις? η αν δεν είναι στο επιθυμητό βάρος μπορώ να το τραβήξω και ποιο έξω?

Reaction score
666
Το επυθημιτό βάρος ποιό είναι για την black pearl? Το λέει ο κατασκευαστής στα τεχνικά χαρακτηριστικά η θα πρέπει να πάρω τον orphea που το έχω αγοράσει να ρωτήσω?
Αν έχεις αλλάξει την αρχική βελόνα με βελόνα άλλου κατασκευαστή, θα πρέπει να βάλεις αυτό που λέει ο κατασκευαστής της βελόνας που έχεις φορεμένη στην κεφαλή σου.

Μηδενίζεις το βάρος ανάγνωσης και ισορροπείς το βραχιονα με την κεφαλή-βελόνα φορεμένη εκτός από το προστατευτικό της βελόνας κι αφού έχεις μηδενισμένο το antiskating και το μοχλό του βραχίονα κατεβασμένο. Ο βραχίονας πρέπει να ισορροπεί και να κινειται ελεύθερα και η η βελόνα να είναι παράλληλη με το πλατό. Αφου πετύχεις το σημείο ισορροπίας πλησιάζεις το βαρίδι προς το σώμα του βραχίονα έτσι ώστε με τη ζυγαριά ακουμπισμένη στο πλατό να πετύχεις το βάρος που προβλέπει ο κατασκευαστής.

Last edited:

Reaction score
325
Το βαρίδι antiskating στην ρύθμιση της ισορροπίας του βραχίονα το έχω αφαιρέσει? Και να ρωτήσω κάτι άλλο η συγκεκριμένη stylus βελόνα έχει και ένα μικρό πλαστικό πάνω της σαν προστατευτικό. Αυτό το αφήνω προς τα κάτω σαν παράλληλη προέκταση της η το ανεβάζω προς τα πάνω να ακουμπάει στην κεφαλή? Η δεν έχει σημασία?

Reaction score
666
Το βαριδάκι του antiskating ακούμπα το στο σταθερό μερος που πιάνει ο βραχίονας. Αφου ρυθμίσεις το βαρος ανάγνωσης το ξανακρεμάς στο άγκιστρο.
Το πλαστικό είναι προστατευτικό της βελόνας. Το έχεις κάτω όταν δεν πάιζεις και πάνω όταν παίζεις δίσκο.
Η καλύτερη λυση είναι να το αφαιρέσεις τελείως για να μην έχεις μικροσυντονισμούς.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν έχεις αλλάξει την αρχική βελόνα με βελόνα άλλου κατασκευαστή, θα πρέπει να βάλεις αυτό που λέει ο κατασκευαστής της βελόνας
Aκριβως. Η JICO που πηρες παιζει μεταξυ 1.0 - 1.5 γρ.
Το 1.25 γρ συνηθως ειναι οκ.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
PURETONE MM1.jpg
Αφού έρχεται κουφέτο... η νύφη (δηλαδή το νέο φόνο) μπορεί να περιμένει λίγο... άκουσέ την πρώτα και εδώ είμαστε! :smile:
Βασιλη στις sumiko,a&r etc.... οπτικα δεν θα ταιριαξει τελεια λογω του οτι το πλαστικο κελυφος των κεφαλων ειναι διαφορετικο απο την original JICO MM-1,ομως η εφαρμογη ειναι σωστη στο σωμα.

Μια φωτογραφια του "real thing" :)

Reaction score
325
Αν και αρχικά και εγώ φοβήθηκα για την εφαρμογή μετά το μήνυμα του VasillisM τελικά ταιριάζει άψογα πάνω.

Reaction score
325
Τώρα παιδιά έχω άλλο πρόβλημα με το antiskating βαρίδι. οταν φτιάχνω το βάρος του βραχίωνα χωρίς το βαρίδι κρεμασμένο και μετά το βάζω η βελόνα στα εσωτερικά αυλάκια του δίσκου φεύγει προς τα έξω και δεν μένει σταθερή. Αντίθετα χωρίς το βαρύδι μένει σταθερή μια χαρά. Τι λετε να κάνω να το αφήσω έτσι χωρίς το βαρίδι του?

Reaction score
325
Εντάξει το διόρθωσα και αυτό που ήταν λόγο της ασχετοσύνης μου. Τώρα παίζει μια χαρά. Πάντως αυτά τα βαρύδια με τι κριτήρια τα τοποθετούμε? Δλδ το βάρος που θα έχουν σε τι αντιστοιχεί ώστε να βάλουμε το σωστό?

Reaction score
666
Το manual το διαβάζεις ή...

Το σημείο που τοποθετειται το βαρίδι έχει 3 εγκοπές. Ανάλογα με το πόσο antiskating θέλεις να έχεις κρεμάς σε κάποια εγκοπή το βαρίδι. Συνήθως βαζουμε antiskating ίδιο με το βάρος ανάγνωσης.

Reaction score
8.905
Αν και αρχικά και εγώ φοβήθηκα για την εφαρμογή μετά το μήνυμα του VasillisM τελικά ταιριάζει άψογα πάνω.
Όσον αφορά την μη σωστή εφαρμογή της βελόνας (δηλαδή των πλαστικών μερών της) πάνω στο σώμα, το ανέφερα για την όποια αποφυγή μικροσυντονισμών των (αιωρουμένων) πλαστικών μερών που μπορεί να δημιουργούνται!

ΥΓ. Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά ήμουν το τριήμερο στην ετησία γιορτή του Avsite στον Βόλο!

Reaction score
8.905
Τώρα για του Πανίκου την Jico ΜΜ-1 τι να πεις... είναι αυτό που λέμε κουμπώνει τζάμι! :thumbsup: Βλέποντας καθαρά το σώμα της Jico μου ήρθε στο μυαλό η Excel, επειδή μου είναι δύσκολο να θυμηθώ το μοντέλο η να βρω πληροφορίες στο ίντερνετ, θα κοιτάξω τα αρχεία που έχω μαζεμένα όλα αυτά τα χρόνια και θα σε ενημερώσω! Επίσης σε ευχαριστώ για το τηλέφωνο επικοινωνίας... όσον αφορά την ακρόαση του NVO SPA1!

Last edited:

Reaction score
8.905
@chek2fire > Για να δουλέψουν σωστά τα όποια antiskating κλπ.... η πρώτη σου δουλειά είναι με ένα αλφάδι να οριζοντιώσεις το πικάπ σου... και μετά τα υπόλοιπα!

Reaction score
325
Σήμερα που είχα χρόνο έπαιξα λίγο δυνατά κάποια βινύλια αλλά έχω ένα θέμα. Ενώ ο ήχος είναι απιστευτα όμορφος και αναλυτικός και πλέον ακούω καθαρά κάθε λεπτομέρεια ακούω και συνεχόμενα σκρατσακια λές και διαβάζει η βελόνα τα πάντα ακόμα και τον παραμικρό κόκο. Σε έναν δίσκο που δεν είχα παίξει καθόλου λόγο ότι ηταν 45αρης και το είχα αγοράσει πρόσφατα δεν είχα πρόβλημα.
Τώρα είναι οι δίσκοι γεμάτοι σκόνοι η μπορώ κάπως να μειώσω την πληροφορία που διαβάζει η βελόνα ώστε να μην κάνει τόσα υπερβολικά σκρατς?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης