Phono stage.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.472
Παιδάκια , κατόπιν ωρίμου σκέψεως , και συζητήσεων , κατέλειξα οτι μπορεί κάποιος τύπος εδω εν ελάδι , να κατασκευάσει σοβαρά phono stages , οχι άρπα-κόλα , με καλές τιμές.
Το εννοώ σοβαρά phono και οχι αηδίες.
Οτι θέτε για όποα κεφαλή θέτε.
Τιμές λογικές.

Αναμένω ....

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.472
Απάντηση: Phono stage.

Ενημερώνω αρχικά.
Και διευκρινίζω και λαμπάτα και τρανζιστοράτα, και ενεργή και παθητική RIAA.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.412

John, να ρωτήσω κάτι;

Πότε χρειάζεται να παρεμβληθεί ένα phono stage μεταξύ του πικ απ και του ενισχυτή; Π.χ. στην περίπτωση που συνδέσεις ένα SL-1200MK2 (τυχαίο παράδειγμα) σε έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή (ο οποίος έχει είσοδο phono και επιλογέα για κεφαλές MC ή MM, όπως ο δικός μου), χρειάζεται το phono stage και αν ναι, σε τι ωφελεί;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.472

Χρειάζεται εαν δεν σου αρέσει το δικό του phono, του ενισχυτή, κυρίως, η εάν η κεφαλή σου δεν συνεργάζεται καλά με αυτό λόγω ηλεκτρικών χαρακτηριστικών.

wizzy

Reaction score
22.412

Η κεφαλή που αναμένω είναι η Denon DL-160. Τι πρέπει "να μην μου αρέσει" ή τι πρέπει να "ακούσω" για να καταλάβω ότι δεν μου αρέσει το phono stage του ενισχυτή; (το ξέρω ότι είναι υποκειμενικό αυτό που ρωτάω, αλλά δεν έχω κάτι να συγκρίνω). Επίσης, τι εννοείς με τον όρο "ηλεκτρικά χαρακτηριστικά" (αν θέλεις παραπάνω στοιχεία για τον ενισχυτή, μπορώ να σου βρω άμεσα);

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.472

Το να μην σουαρέσει ακουστικά είναι κάτι που μόνο με συγκρίσεις μπορείς καταλάβεις.
Το ηλεκτρικά χαρακτηριστικά, στείλε τα και θα σου πω.

wizzy

Reaction score
22.412

John, εδώ και συγκεκριμένα στη σελίδα 14, νομίζώ ότι θα βρεις τα στοιχεία που χρειάζεσαι. Ο ενισχυτής μου είναι ο Yamaha AX-590. Τα χαρακτηριστικά της Denon DL-160 (αν και είμαι σίγουρος ότι τα ξέρεις καλύτερα από μένα) θα τα βρεις εδώ.

Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.472

Xmmm αφού θέλει max 150 mv to phono σου λογικά με τα 1,6mv της 160 δεν το υπερφορτώνεις.Στην mm είσοδο , και το λέω αυτό , γιατί η 160 είναι σχεδιασμένη να παίζει σε mm εισόδους.
Φιλαράκι αν δεν σου αρέσει αυτό που ακούς η ψάχνεσαι γενικότερα , εχω να σου προτείνω κάμποσους δρόμους.Οι οποίοι δεν είναι πάντα και οι οικονομικότεροι , έτσι?
Μου λες και σου λεω.

Reaction score
7.037

Η κεφαλή που αναμένω είναι η Denon DL-160. Τι πρέπει "να μην μου αρέσει" ή τι πρέπει να "ακούσω" για να καταλάβω ότι δεν μου αρέσει το phono stage του ενισχυτή; (το ξέρω ότι είναι υποκειμενικό αυτό που ρωτάω, αλλά δεν έχω κάτι να συγκρίνω). Επίσης, τι εννοείς με τον όρο "ηλεκτρικά χαρακτηριστικά" (αν θέλεις παραπάνω στοιχεία για τον ενισχυτή, μπορώ να σου βρω άμεσα);
Καλό είναι να το ακούσεις το πλατώ και με τα δύο ή
παραπάνω φόνο αν μπορείς και να συγκρίνεις.
Οι ειδικοί πάντως λένε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων
και ειδικά σε χαμηλό σχετικά κοστολόγιο ολοκληρωμένου
η διαφορά ενός έστω και φθηνού ξεχωριστού φόνο είναι
εκλπληκτικά υπέρ του , κάτι που διαπίστωσα και εγώ
με τα δικά μου μηχανάκια.

wizzy

Reaction score
22.412

Xmmm αφού θέλει max 150 mv to phono σου λογικά με τα 1,6mv της 160 δεν το υπερφορτώνεις.Στην mm είσοδο, και το λέω αυτό, γιατί η 160 είναι σχεδιασμένη να παίζει σε mm εισόδους.
Διάβασα ότι το χαρακτηριστικό "high output" που συνοδεύει την DL-160 καθιστά δυνατή τη σύνδεσή της στην ΜΜ είσοδο του ενισυτή. Από αυτό που έγραψες συμπεραίνω ότι κατάλαβα σωστά. Ο επιλογέας του ενισχυτή μου θα είναι στη θέση ΜΜ. Επίσης, συμπεραίνω ότι η κεφαλή ταιριάζει με το phono του ενισχυτή μου, σωστά; :123:

Φιλαράκι αν δεν σου αρέσει αυτό που ακούς η ψάχνεσαι γενικότερα, εχω να σου προτείνω κάμποσους δρόμους. Οι οποίοι δεν είναι πάντα και οι οικονομικότεροι, έτσι? Μου λες και σου λεω.
Φιλε John, η αλήθεια είναι ότι ψάχνομαι γενικότερα. Συλλέγω δίσκους αρκετά χρόνια, λόγω διάφορων συνθηκών αναγκαζόμουν να τους ακούω σε υποδεέστερα μηχανήματα και πρόσφατα απέκτησα ένα απλό ηχοσύστημα. Δυστυχώς, όπως είπα και στο προηγούμενο post, δεν έχω μέτρο σύγκρισης, οπότε μπορώ μόνο να υποθέσω ότι ένα phono stage θα βελτιώσει τον ήχο που παίρνω από το πικ απ μου - και αυτό χωρίς να είναι 100% σίγουρο. Μπορείς να προτείνεις αυτό που νομίζεις εσύ καλύτερο - αν θέλεις προϋπολογισμό μπορώ να σου πω πριν να κάνεις τις προτάσεις σου.

Η μόνη πρακτική δυσκολία είναι ότι ζω μόνιμα στο εξωτερικό, οπότε οι ευκαιρίες να ακούσω κυριολεκτικά τις προτάσεις σου είναι περιορισμένες.

Διευκρίνιση: Η κατασκευάστρια εταιρία του πικ απ μου, για κάποιο λόγο "κατέβασε" από το site της τα direct drive πικ απς - οπότε το link είναι ανενεργο. Πληροφορίες θα βρεις εδώ (το πικ απ που έβαλα - κατά λάθος - στο πρώτο θέμα είναι το επόμενο μοντέλο, η διαφορά με το δικό μου είναι ότι απουσιάζει το χαρακτηριστικό της υψομετρικής τοποθέτησης του βραχίονα)

@kanakiani: Σε ευχαριστώ για την συμβουλή. Δεδομένης της πρακτικής δυσκολίας που αναφέρω πιο πάνω, θα προσπαθήσω.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.472

Το πικ απ που εχει το λινκ είναι ενα απο τα πολλά αντίγραφα του sl 1200mk2.
Δεν είναι απαραίτητα κακό. Σίγουρα θα βρείς στην αγορά καλύτερο phono stage απο του ενισχυτή σου.Υπάρχουν απο 100-150e τα πλέον φθηνά και φτάνουν οσο θέλεις.
Δική μου σκέψη είναι να μην υπερβείς τα 500 περίπου , μπορεί να λέω και πολλά.
Εχει να κάνει με την συνολική αξία των μηχανημάτων σου.

wizzy

Reaction score
22.412

Φίλε John, το πικ απ μια χαρά είναι! Ξέρω ότι είναι αντίγραφο του SL-1200MK2, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου.

Οπότε, για να επανέλθουμε στο αρχικό σου post, τα phono stage που φτιάχνει ο άνθρωπός σου εμπεριέχονται (αναλόγως τρόπου κατασκευής και ποιότητας) στο εύρος τιμής από Euro 150 μέχρι Euro 350 ή ξεκινάνε από πιο ψηλά;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.472

θα πρέπει να τον ρωτήσω αν εχει σε αυτήν την κατηγορία τιμής, δεν είμαι σίγουρος οτι εχει.Θα μιλήσω μαζί του και θα σου πω.

wizzy

Reaction score
22.412

Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια! Θα περιμένω νέα σου.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.472

Στην κατηγορία τιμής που σου είπα δλδ γύρω στα 350ε υπάρχει mm.

wizzy

Reaction score
22.412

Καλημέρα John κι ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! Πραγματικά εκτιμώ τον κόπο που έκανες για μένα που σου είμαι παντελώς άγνωστος.

Για περισσότερα στοιχεία (τύπος κατασκευής, χρόνος παράδοσης κτλ) θα πρέπει να επικοινωνήσω μαζί σου ή απευθείας με τον άνθρωπο σου;

Reaction score
4

John καλήμερα , με κολλήσατε και έκατσα να δω τι κεφαλή φοράει το Lenco L75 που έχω.
Δεν γράφει τπτ πάνω εκτος απο Stanton αλλά ξέρω ότι είναι 65-75 αγορασμένη και ψάχνοντας βρήκα δυο κοματια Stanton 581 AA και Stanton 581 EL είναι καλή η κεφαλή αυτή ? η καλό είναι να την αλλάξω ? ευχαριστώ και σορρυ αν είμαι οφ τοπικ :133:

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Phono stage.

John καλήμερα , με κολλήσατε και έκατσα να δω τι κεφαλή φοράει το Lenco L75 που έχω.
Δεν γράφει τπτ πάνω εκτος απο Stanton αλλά ξέρω ότι είναι 65-75 αγορασμένη και ψάχνοντας βρήκα δυο κοματια Stanton 581 AA και Stanton 581 EL είναι καλή η κεφαλή αυτή ? η καλό είναι να την αλλάξω ? ευχαριστώ και σορρυ αν είμαι οφ τοπικ :133:
Αν γουστάρεις να είσαι ΟΝ-topic, για LENCO πήγαινε εδώ:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=90643

:444::444::444:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.495
Νεότερο μέλος