- Reaction score
- 105.785
Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού.Περίεργα πράγματα συμβαίνουν εδώ μέσα
Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού.Περίεργα πράγματα συμβαίνουν εδώ μέσα
Μάλλον θα πρέπει να στείλεις το τετρακαναλικό σήμα αναλογικά σε κάποιον επεξεργαστή με πολυκαναλική RCA είσοδο.δεν θέλω να ανοίξω καινούριο θέμα, αλλά επειδή αναφέρθηκε έστω και για πλάκα. Εχω μερικά παλιά βινύλια 4φωνικά, υπάρχει κάποιος τρόπος να αποκωδικοποιηθεί η τετραφωνία και να το οδηγήσω στο auromatic?![]()
Όταν κάποιος δεν είσαι κουφός, με την κακή έννοια, είναι εύκολη η σύγκριση.Γίνεται σύγκριση δύο διαφορετικών εγγραφών ακούγοντας μόνο τη μία;
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν εδώ μέσα.![]()
Καταρχάς όταν κυκλοφόρησαν οι τετραφωνικές παραγωγές υπήρχαν τρία επικρατέστερα και διαφορετικά μεταξύ τους format - αυτό και αν παραπέμπει σε σημεία των καιρών... Εξ αυτών τα SQ και QS επέτρεπαν την ανάγνωση από κανονική δικαναλική κεφαλή με τον υποχρεωτικό τετρακαναλικό επεξεργαστή να εφαρμόζει αλγεβρικές αθροίσεις και αφαιρέσεις σημάτων με διαφορά φάσης 90 μοιρών ώστε ν'αποδίδονταν τα πισινά κανάλια. Το θέμα με τις αντίστοιχες παραγωγές ήταν ότι οι μηχανικοί ήχου φοβούμενοι μήπως προέκυπταν ακυρώσεις κατά την οικιακή αναπαραγωγή σε κάποια είδωλα που θα είχαν ενταχθεί υπό διαφορά φάσης συχνά κατέληγαν να τοποθετούν τα οπίσθια όργανα πλήρως διαχωρισμένα σε καθεστώς ping-pong stereo αντί ενιαίας ηχητικής σκηνής ειδικά για τα οπίσθια κανάλια. Το format CD4 απαιτούσε ειδική τετραφωνική κεφαλή με βελόνα χαμηλής διατομής τύπου Shibata ή microline. Το θέμα σε αυτό ήταν η αυξημένη πολυπλοκότητα κατά την αναπαραγωγή με τη διαδικασία τότε να επιτελείται σταθερά σε αναλογικό πεδίο γεγονός που έκανε το συγκεκριμένο format πιο βασανιάρικο για οικιακή χρήση. Όλα τα φορμά απαιτούσαν τετράδα ηχείων ισοδύναμων μεταξύ των και πλήρους φάσματος τοποθετημένα προς γωνιακές θέσεις σε ίσες αποστάσεις από την κεντρική θέση ακρόασης.δεν θέλω να ανοίξω καινούριο θέμα, αλλά επειδή αναφέρθηκε έστω και για πλάκα. Εχω μερικά παλιά βινύλια 4φωνικά, υπάρχει κάποιος τρόπος να αποκωδικοποιηθεί η τετραφωνία και να το οδηγήσω στο auromatic?![]()
στο σαιτ δηλαδη. στο discogs που κοιταξα υπαρχουν προηγουμενες εκδωσεις τελικα..https://dr.loudness-war.info/album/view/219627 η καλυτερη βερσιον ως τωρα απο οτι φαινεται.
@marlboro δεν εχει original νομιζω, μοναχα ενα πολυκαναλο του 2003 που μακρυααααα