Pinnacle και HDR-SR12

Reaction score
0
Ειμαι τελειως νεος στο forum
Αγορασα μια καμερα την HDR-SR12 avchd και αντιμετοπιζω ορισμενα προβληματα
ματα
Οταν συνδεω τα καλωδια AV στην τηλεοραση μου (sony hdef 40v4000) η ποιοτητα ειναι απλως καλη σχεδον ιδια με την παλια μου καμερα (sony dcr-hc85e ) mini dv
Κατεβαζω τα αρχεια m2ts στο pc μου και τα επεξεργαζομαι με το pinnacle και τα καιω σε DVD
Οταν τα παιζω στο player (sony RDR-HX780) η ποιοτητα ειναι χαμηλοτερη απο το αντιστοιχο της αλλης καμερας και σαφως πιο κατω απο οταν παιζω με τα καλωδια AV στην τηλεοραση μου
σαν η μετατροπη απο το pinnacle να ειναι η αιτια της χαμηλοτερης ποιοτητας
Καμμια ιδεα τι να αλλαξω για να εχω πιο καλη ποιοτητα ? σε DVD

Δευτερο

Τι πρεπει να κανω για να εχω αποτελεσμα σαν τα κλιπακια που βλεπω σε blue ray ? πεντακαθαρα

Φυσικα οταν παρω blue ray recorder και player

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας

BLM

Reaction score
5
Απάντηση: Pinnacle και HDR-SR12

Φίλε μου καλως ήρθες

Έχω την SD Sony Dcr-Pc330 καθώς και την Sony Sr12 και η διαφορά είναι νύχτα με ημέρα.

Οπότε ας τα πάρουμε ένα ένα

1. Επιβεβαίωσε ότι τραβάς στην μέγιστη ποιότητα με το μέγιστο bitrate. Settings κάμερας
2. Το pinnacle στα μάτια μου είναι άθλιο, ειδικά σε reencoding υλικού από HD σε SD. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Sony Vegas και το Procoder όταν θέλω να φτιάξω dvd για φίλους από την SR12 και το αποτέλεσμα είναι άψογο
3. Πάρε blu ray player με το καλό (recorder δεν χρειάζεσαι άμεσα, μπορείς να φτιάξεις "blu ray dvd δισκάκια") και εδώ είμαστε να σου πούμε :D Έχει αναφερθεί βέβαια πολλές φορές στο παρελθόν σε αυτό το forum

Reaction score
0

Αρχικα Καλημερα και σε ευχαριστω για την απαντηση σου
Εχω να σου πω τα εξης

1. Ειναι σιγουρο οτι τραβω με την πιο μεγαλη αναλυση
2. Χρησιμοποιω το pinnacle γιατι ειναι το μονο που δουλευα και ψιλοξερω , απο τον καιρο της sony dcr-hc85e και ειχα καλα εως αποδεκτα αποτελεσματα στο καψιμο των DVD
3. "blu ray dvd δισκάκια" εννοεις τα AVCHD ?

To vegas το εχω αλλα το θεωρω πιο δυσκολο και πιο βαρυ απο το pinnacle και ο η/υ μου δεν ειναι οτι το πιο γρηγορο που υπαρχει

Με το "blu ray dvd δισκάκια" που αναφερεις θα το κανω με τα προγραμματα που συνοδευουν την καμερα ?
Μπορει κατα την γνωμη σου η χαμηλη ποιοτητα να προερχετε απο τον ισχνο η/υ

Περιμενω μια απαντηση στο forum η email

Ευχαριστω εκ των προτερων

BLM

Reaction score
5

Καταρχήν ζητώ συγγνώμη για τον όρο "blu ray dvd δισκάκια". Δεν ήξερα αν γνώριζες, αλλά αφού ξέρεις, ναι εννοώ AVCHD δίσκους.

Η ποιότητα του endocding έχει να κάνει και με την δύναμη του υπολογιστή αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση μην συγκρίνεις το pinnacle όταν έκανες mini dv σε Mpeg2 καθώς η μετατροπή και downgrade 1080i υλικού σε mpeg2 SD χρησιμοποιεί άλλον encoder αλλά και άλλες παραμέτρους. Καταρχήν μόνο και μόνο η μείωση ανάλυσης είναι ένα μεγάλο θέμα (να το ρίξεις δηλαδή από 1920x1080 σε 720x576)

Η άποψη μου είναι να κάνεις το εξής. Βάλε ένα κλιπ 5 λεπτών με καλή εικόνα αλλά και κίνηση και κάντο encode με το Pinnacle σε dvd και το ίδιο κλιπ σε dvd με το vegas (υψηλές ρυθμίσεις, μεγάλο bitrate).

Έπειτα βάλτα να παίξουν στο dvd player σου και επέλεξε το καλύτερο.

Προσωπικά το vegas με 9.000.000 bitrate και 2 Pass σε HQ settings μου δίνει το πιο καλό αποτέλεσμα από HD σε SD

Reaction score
0

Φιλε Stelios (μου επιτρέπεις την προσφώνηση )

Ο αδόκιμος όρος "blu ray dvd δισκάκια" που ανέφερες στο post , τουλάχιστον για εμένα ,ήταν η αφορμή να καταλάβω ακριβώς τι είναι ο όρος avchd , και για αυτό σε ευχαριστώ πολύ
Προσπάθησα με το πρόγραμμα της κάμερας να κάνω μετατροπή των .m2ts αρχείων σε mpeg και να τα βάλω στο pinnacle για να τα κάνω DVD , το αποτέλεσμα παλι δεν ήταν καλό , πάντα σε σύγκριση με την παλιά κάμερα που έβγαζα αρχεία AVI και τα έβαζα στο pinnacle
Πιθανό είναι να είναι θέμα codec , θα δούμε αργότερα
Ως αναφορά την χρήση του vegas εχω να πω τα εξής
Νομίζω ότι είναι πιο δύσκολο πρόγραμμα ,εν σχέση με το pinnacle , και κυρίως δεν έχω βρει στο ιντερνετ video tutorials που θα με βοηθούσαν να το μάθω (αν έχεις τίποτα υπ όψιν σου πληροφόρησε με , αν είναι εφικτό )
Προς το παρόν , έχω να σου πω ένα μεγάλο Ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες για να με πληροφορήσεις για τα θέματα που δεν γνώριζα επακριβώς
Κάνοντας κατάχρηση του χρόνου σου θα σε παρακαλούσα , αν γνωρίζεις , που μπορώ να βρω video tutorials για να μάθω τα βασικά για το vegas , γιατί και για αυτό το θέμα έχω μαύρα μεσάνυχτα
ps
Αν κάποιος έχει ανάγκη για video tutorials (στα Αγγλικά) για το photoshop let me know

Σε ευχαριστώ για όλα

Φιλικά

BLM

Reaction score
0

Οταν συνδεω τα καλωδια AV στην τηλεοραση μου (sony hdef 40v4000) η ποιοτητα ειναι απλως καλη σχεδον ιδια με την παλια μου καμερα (sony dcr-hc85e ) mini dv
Ρίξε μια ματιά στις ρυθμίσεις εξόδου της κάμερας να είναι 1080i/576i
Πάντως εγώ την συνδέω με miniHDMI to HDMI και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.

Reaction score
0

Φιλε eno71
Πραγματι η εικονα ειναι πολυ καλη με hdmi συνδεση και ακομα με την av ειναι πολυ καλη
το προβλημα μου ειναι οτι αν θελω να κανω επεξεργασια των clip ,ας πουμε με τo PINNACLE , και μετατροπη σε φορμα dvd το εξαγωμενο αποτελεσμα δεν ειναι τοσο καλο οσο θα αναμενοταν απο αυτη την καμερα
Δεν πιστευω οτι φταιει η μηχανη , μαλλον εγω δεν σεταρω σωστα κατι στο pinnacle
αλλα δεν ξερω τι , παρ ολα τα δοκιμαστικα dvd που εχω καψει με διαφορετικες ρυθμησεις του pinnacle
Αν καποιος μπορει να δωσει ενα χερακι να βγω απο αυτο το προβλημα θα ειμαι υποχρεος

Reaction score
0

Λοιπόν billma, αν και υπάρχουν άνθρωποι εδώ που γνωρίζουν χιλιάδες περισσότερα από μένα, όπως ο στέλιος, θα σου πω τη γνώμη μου. Με το dvd θυσιάζεις τις δυνατότητες της κάμερας και της τηλεόρασής σου. Έχω την εντύπωση ότι με αυτό δεν μπορείς να δεις πάνω από το μισό των δυνατοτήτων 576. Έτσι, για να δεις σε κλύτερη ποιότητα, έχεις τρεις επιλογές:
1η Αγοράζεις ένα BD player και γράφεις σε avchd(ξέχνα για την ώρα τα bd).
2η Αγοράζεις έναν media player και σώζεις και παίζεις από σκληρό σε fullhd
3η Σώζεις πάλι σε αρχείο αλλά συνδέεις τον υπολογιστή με την τηλεόραση.

Θα σου πρότεινα τη 2η λύση.

Reaction score
0

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΑ ΟΚ

Ενα μεγαλο ευχαριστω στους φιλους

" STELIOS " και "eno71"

Που με ξεστραβοσαν απο την αγνοια που ειχα ως αναφορα το AVCHD και την εγγραφη σε DVD του φορμα avchd

τελικα οπως με συμβουλεψατε θα παω σημερα να αγορασω ενα br player και μαλιστα αντι για κανονικο player stand alone θα παρω το playstation 3 που εχει και hd

Επισης θα ηθελα να ευχαριστησω απο εδω τον τεχνικο με το ονομα Μαξιμος που δουλευει στο Saturn γιατι και αυτος με βοηθησε να ξεστραβωθω και να κανω αυτο που ακριβως ηθελα

Τελικα ευχαριστω και ολο το forum γενικοτερα

Ευχαριστω , mersi , thanks

BLM

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος