Pioneer 5090 - απλή ή Η?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.539
Φίλοι,
μιας και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, έφτασε και η ώρα για αγορά καινούριας TV. Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
1. Αξίζουν τα 300 ευρώ διαφοράς της Pioneer 5090H από την απλή? Ο δορυφορικός δέκτης δεν μ' ενδιαφέρει, αλλά η δικτύωση ίσως αργότερα. Και υπάρχει διαφορά στην εικόνα?
2. Μέχρι τώρα ήξερα ότι οι plasma, πέραν του μαύρου, υπερτερούν των LCD και στην απόδοση της κίνησης. Σε τεστ όμως του τελευταίου τεύχους του περιοδικού "Ήχος και Εικόνα", η Pioneer εμφανίζεται με προβλήματα στην απόδοση της κίνησης, αλλά και να υστερεί στην απόδοση του μαύρου σε σχέση με την τελευταία LCD της Sony 200Hz με οπίσθιο φωτισμό με led RGB. Στο "δια ταύτα" βέβαια, η βαθμολογία είναι αντιστρόφως ανάλογη του κειμένου, υπέρ της Pioneer.:111:
3. Υπάρχει κάποιος στο forum που να έχει ή να έχει δοκιμάσει τις εν λόγω plasma?
Θα εκτιμούσα τη γνώμη του Βαγγέλη Λάμπρου (που μου έχει ρυθμίσει και τον Sony VPL-VW100 στο Μαρούσι).

Και μία απορία: μετά την αναλυτικότατη παρουσίαση του Sony VPL-VW80, τόσο από τον Πάνο Βογιατζάκη, όσο και από τον Βαγγέλη Λάμπρου, εντύπωση μου προκάλεσε η "δοκιμή" του από το παραπάνω περιοδικό. Η εντύπωση που αποκομίζει ο αναγνώστης- και τα τελευταία 11 χρόνια είμαι πιστός αναγνώστης του- είναι πως είτε ο προβολέας δεν δοκιμάστηκε ποτέ, είτε ότι περιγράφεται άλλο μοντέλο.

Ευχαριστώ θερμά
Γιάννης Τριανταφύλλου

Reaction score
0
Κι εγω ενδιαφερομαι για την 5090H φιλε...δεν την εχω βεβαια ακομη.
Αυτο που εχω να πω ομως πως απ οτι εχω διαβασει σε ξενα sites (δε ξερω για το ηχος και εικονα) δε γινεται συγκριση με την z4500...νομιζω πως περα απ το 200hz (που μαλλον δε λεει και τιποτα) δε συγκρινεται ουτε με την x4500 (που εχει 100hz αλλα engine pro) αλλα ουτε και με τη SERIES 9 της samsung...
Αν δε τα εχεις δει ηδη ριξε μια ματια και σε αυτα...
http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP-LX5090/
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le55a956-20081106134.htm
http://asia.cnet.com/reviews/home_av/tvs/0,39037588,44091663p,00.htm

Tωρα οσον αφορα τη διαφορα 5090 και 5090H εγω προσωπικα αφου θα δωσω τοσα για μια TV (παλια δε θα το σκεφτομουν καν...αλλα οι καιροι αλλαζουν) δε θα αφηνα ουτε το DNLA ουτε τα (DVB-S, DVB-S2)

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Pioneer 5090 - απλή ή Η?

Θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση.
Γιάννη, την 5090Η την είδα ζωντανά να παίζει (και έπαιξα και αρκετά μαζί της) στο υπόγειο του νέου Pioneer Center που θα ανοίξει σε μερικές μέρες στο Ν. Ψυχικό!
Πραγματικά άριστη τηλεόραση, με υπέροχη εικόνα out of the box.
Η σειρά Η έχει (εκτός των άλλων) και πολύ καλύτερα μενού!

Στο θέμα εικόνας είναι πραγματικά απόλαυση.
Πολύ καλή στον τηλεοπτικό δέκτη αλλά θα πάθεις πλάκα αν χρησιμοποιήσεις ψηφιακό υλικό (DVD, BluRay)
Ακόμα και από DVD με upscale είδα εικόνα που θα μπορούσα να ξεγελαστώ πως είναι εικόνα από BluRay......
Όταν δε έβαλα BluRay, έψαχνα να βρω το σαγόνι μου!!!!
Βάθος πεδίου, σχεδόν 3διάστατες οι μορφές, υπέροχα χρώματα, άριστη κίνηση.........

Αλλά μη με πιστέψεις Γιάννη.....
Πίστεψε μόνο τα μάτια σου.....
Δες την μόνος σου.
Πάρε τηλέφωνο στον Καλογερόπουλο (210 67 17 711), ζήτα τον Παύλο και πες του ότι σε στέλνω εγώ. Δεν έχει ανοίξει ακόμα το κατάστημα αλλά θα μπορέσεις να την δεις ζωντανά και στον κατάλληλο χώρο.
Αλλά θα σε συμβουλέψω να πάρεις και χρήματα μαζί!!
Πιστεύω ότι θα ενθουσιαστείς τόσο ώστε να την κλείσεις άμεσα!! :107:

Reaction score
0
Πρόσφατα, σε μια έκθεση έκανα συζύτηση με κάποιο συνεργάτη γνωστού περιοδικού.
Λέγαμε και για τις 5090 & 5090Η.
Μου έλεγε λοιπόν ότι στα tests παρατήρησαν ότι η 5090Η έχει καλύτερη εικόνα.
Δεν μπορούσαν να μάθουν το γιατί.
Η υπόθεση του ήταν ότι λόγω της ανάγκης για επεξεργασία δορυφορικού σήματος, ίσως η πλακέτα του (επεξεργαστής κλπ.) έχει διαφοροποιειθεί.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.539
Σας ευχαριστώ θερμά όλους. Μάλλον καταλήγω στην Pioneer 5090H. Επιφυλάσσομαι να σας μεταφέρω τισ εντυπώσεις μου αμέσως μετά την αγορά της.

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Pioneer 5090 - απλή ή Η?

Σας ευχαριστώ θερμά όλους. Μάλλον καταλήγω στην Pioneer 5090H. Επιφυλάσσομαι να σας μεταφέρω τισ εντυπώσεις μου αμέσως μετά την αγορά της.

Προσωπικά με εντυπωσίασε πολύ!
Σε μαύρο (αναμενόμενο), σε κίνηση, σε χρώματα.......
Όπως σου είπα και παραπάνω πήγαινε να την δεις live.
Αγγ. Σικελιανού 11, Ν.Ψυχικό!
Ζητάς τον Παύλο (ή αν θες καλύτερα πάρε τηλέφωνο στον αριθμό που σου έχω ήδη δώσει) και πες του ότι σε στέλνω να την δεις.

Μην αγχώνεσαι.
Δεν δεσμεύεσαι να αγοράσεις.
Απλά πιστεύω πως πρέπει να αποφασίσεις κρίνοντας μόνος σου....

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.539
Αύριο λόγω απεργίας (φαρμακοποιός γαρ - και μην ακούσω σχόλια του τύπου "φαρμακείο είσαι":141:) με βλέπω να πηγαίνω στον Καλογερόπουλο.
Ελπίζω να καταφέρω να συγκρατηθώ για καμμιά 15αριά μέρες ακόμα, γιατί άντε να πιστέψει η γυναίκα μου δικαιολογίες όπως:
"Ξέρεις, αγάπη μου, ο Αβραμόπουλος μας πλήρωσε τα χρέη των ταμείων, και είπα να μας κάνω ένα δωράκι":142:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.539
Αγαπητέ Γιάννη, θα ήθελα να σ' ευχαριστήσω για την προτροπή σου να επισκεφθώ το Pioneer center. Ομολογώ ότι ο ενθουσιασμός σου με είχε βάλει σε σκέψεις για την ανιδιοτέλειά σου, αλλά ομολογώ ότι έμεινα έκπληκτος τόσο από τον χώρο, όσο -πολύ περισσότερο- από τους ανθρώπους του.
Πρόκειται για το ωραιότερο showroom που έχω δει. Ένα χώρο όπου μπορείς να δεις όλα τα "καμάρια" της εταιρίας σε πραγματικές συνθήκες. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό γιατί η χρήση της θα είναι και για τηλεόραση στο σαλόνι -άρα αρκετά έντονος φωτισμός ημέρα και νύχτα.
Τώρα βέβαια μετά την επίσκεψή μου, το ερώτημα δεν είναι 5090 απλή ή Η, αλλά 5090Η ή η ολοκαίνουρια 500. Δυστυχώς οι δύο οθόνες δεν βρίσκονταν στον ίδιο χώρο για άμεση αντιπαράθεση, άρα οι εκτιμήσεις μου πιθανόν να μην είναι ακριβείς. Ουσιαστικά πρόκειται για panel 9ης γενιάς, με βασικές διαφορές το κατά 3 εκ. μικρότερο βάθος της καινούριας 500, και το ότι, σε αντίθεση με την 5090Η, ο δέκτης βρίσκεται σε ξεχωριστό κουτί εκτός οθόνης. Στα μάτια μου το μαύρο και των δύο οθονών βρίσκεται στα ίδια κορυφαία επίπεδα, με ελάχιστα καλύτερη -πιο πλούσια- απόδοση των χρωμάτων υπέρ της καινούριας.
Εκείνο που με σκλάβωσε ήταν η συμπεριφορά των ανθρώπων και η εξυπηρέτησή τους. Θα σας αναφέρω το εξής ενδεικτικό: πήγα με την γυναίκα μου - ναι! δεν κάνω πλάκα! - η οποία ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που προσφέρθηκε να μου κάνει την οθόνη δώρο! Κι αυτό παρ' όλο που στο θέμα της τιμής το Pioneer center απέχει λίγο από τις τιμές που βρήκα αργότερα χθες στη στοά Φέξη. Ενδεικτικά, τόσο ο Κοσμάς, όσο και ο Λημναίος, είναι κατά 300 ευρώ φθηνότεροι από την τελική τιμή που μου έδωσαν για την 5090Η στο Pioneer center - αν θέλετε μπορώ να σας πω και τις τιμές.
Ήταν όμως τέτοιος ο επαγγελματισμός, η γνώση και η εξυπηρέτηση αυτών των ανθρώπων, που με κάνει να σκέφτομαι την αγορά της από αυτούς.
Θα ήθελα, έτσι, να ευχαριστήσω τον Γιάννη Δημητρόπουλο για την πρότασή του.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef