Ποδήλατο

Μηνύματα
1.248
Reaction score
1.373
Με αυτό που θα γράψω δεν θέλω σε καμία περίπτωση να σε στεναχωρήσω ή να σε αποθαρρύνω από αυτό που κάνεις.
Ωστόσο μπήκα στη διαδικασία να ψαχτώ για το πχιά ήταν η πρώτη τιμή που πήρα ως vo2max.
Είχα κάνα χρόνο που έκανα συστηματικά ποδήλατο, τότε δεν ήξερα και πολλά πράματα, ανέβαινα στο ποδήλατο και πήγαινα πέρα δώθε, ήμουν χοντρούλης και απέφευγα τα υψομετρικά, ήθελα να χάσω πρώτα κιλά και μετά να ζοριστώ, βασικά έβλεπα ανηφόρα και έκανα αναστροφή, δεν τις άντεχα ντίπ τις ανηφόρες, με κούραζαν και ξερνούσα τσιγάρα (τότε κάπνιζα).
Πέρασε ο καιρός, έκοψα το κάπνισμα και άρχισα να νιώθω καλύτερα πάνω στο ποδήλατο, εκεί ήταν που έκανα τη πρώτη μεγάλη ποδηλατική μ@λακία... Αποφάσισα να πάω Κόρινθο και να γυρίσω στο καπάκι, πχιο πριν ή μεγαλύτερη διαδρομή που είχα κάνει ήταν 50km, άσε αυτά τα χλμ ένιωθα ήταν τα όρια, παρόλα αυτά αποφάσισα να κάνω μονοκορδοσιά 150km.
Η αλήθεια είναι ότι πήγα φρεσκαδούρα Κόρινθο, φτάνοντας όμως άρχισε το χοντρό μου κορμί τη διαμαρτυρία, κάτι άρχισε να μου λέει ότι δεν θα κατάφερνα να επιστρέψω Αθήνα.
Έτσι ακριβώς έγινε, έφτασα με χίλια βάσανα 10km πριν το σπίτι, εκεί ήταν που παρέδωσα πνεύμα, ξάπλωσα σε ένα βενζινάδικο και δεν μπορούσα να σηκωθώ, έρχονταν ο κόζμος να βάλει βενζίνη και με ρωτούσαν αν ήμουν καλά, ούτε να τους απαντήσω δεν μπορούσα. Τελικά πήρα τηλ. να έρθουν να με μαζέψουν.
Περιττό να σε πω ότι έκανα δγιό μέρες να συνέλθω, ξάπλα στο καναπέ με μια κουβέρτα ήμαν και με έφερναν νερό και φαΐ...
Μολις συνήλθα, ξανά καβάλα στο ποδήλατο, τότε ήταν που είπα ότι τη επόμενη φορά που θα τολμήσω κάτι αντίστοιχο θα το κάνω στο μισό χρόνο, έκανα 140km σε 10 ώρες θυμάμαι.
Συνέχισα τη ποδηλασία, αρκετό καιρό αργότερα αποφάσισα να ξανά κάνω το ίδιο, θυμάμαι ότι μείωσα αρκετά τους χρόνους, δεν θυμάμαι πόσο, πάντως κάτω από 8 ώρες, το σημαντικό ότι επέστρεψα έως το σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να έρθουν να με μαζέψουν. Εκεί ήταν που αναθάρρησα και πήρα το πρώτο μου βατόμετρο και ξεκίνησα τη καταγραφή παίρνοντας τα πρώτα νούμερα ως τιμές φυσικής κατάστασης, έκατσα και το έψαξα εψές για να τα εντοπίσω.
Λοιπόν, το πρώτο vo2max ήταν 50 και πολύ γρήγορα ξεκίνησε να ανεβαίνει, εκεί ήταν που άρχισα να το βλέπω πχιό σοβαρά το άθλημα, κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα και κάπως έτσι έφτασα έως εδώ.
Όλα είναι στο μυαλό εντέλει, με ένα κακορυθμισμένο ποδήλατο πήγα, ρόδα τσάντα και κοπάνα στη Κόρινθο και γύρισα σε 10 ώρες ψόφιος, πλέον έχω ρεκόρ τα 105km σε 02:35 ώρες με 1000 υψομετρικά.

Η καλή δλειά συνεχίζεται!!
Καμία στεναχώρια καμία αποθάρρυνση. Το 1ο VO2max που είχα ήταν 31 αλλά σε 1 μήνα πήγε 38. Είχα μόλις ξεκινήσει κανένα μήνα πριν ποδήλατο.
Δεν είναι τα νούμερα που με ενδιαφέρουν αλλά αποτελούν δείκτες για κάποια πράγματα. Οι αποστάσεις έχουν πολλαπλασιαστεί αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς η ημέρα έχει 24 ώρες και υπάρχουν και άλλες σημαντικές υποχρεώσεις. Σιγά σιγά μαθαίνω κάποια πράγματα όπως και πώς αντιδρά το σώμα μου στην κόπωση και τι χρειάζεται μετά.
 

Μηνύματα
219
Reaction score
174
Τόσο το είχε και ο κρόκος το πέο μάξ, τον δούλευα για αρκετό καιρό, μέχρι που μια μέρα τσαντίστηκε το μανάριμ και σχεδόν το διπλασίασε, σήμερα είναι ένας μικρός Φλάς Γκόρντον. :neo:
Θες να κάνω το ίδιο και σε σένα να δούμε αν πραγματικά δουλεύει? :rolleyes:
Τέλος Σεπτέμβρη ήμουν στο 31. Κάτι γίνεται 😆
 




bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
19.646
Reaction score
56.818
Καμία στεναχώρια καμία αποθάρρυνση. Το 1ο VO2max που είχα ήταν 31 αλλά σε 1 μήνα πήγε 38. Είχα μόλις ξεκινήσει κανένα μήνα πριν ποδήλατο.
Δεν είναι τα νούμερα που με ενδιαφέρουν αλλά αποτελούν δείκτες για κάποια πράγματα. Οι αποστάσεις έχουν πολλαπλασιαστεί αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς η ημέρα έχει 24 ώρες και υπάρχουν και άλλες σημαντικές υποχρεώσεις. Σιγά σιγά μαθαίνω κάποια πράγματα όπως και πώς αντιδρά το σώμα μου στην κόπωση και τι χρειάζεται μετά.
Πολύ σημαντικές είναι οι συμβουλές από πχιό έμπειρους αναβάτες, βάλε τα ισχυρά σου φίλτρα και ξεκίνα να δουλεύεις τις συμβουλές τους.
Το ίδιο έκανα και δούλεψε, επίσης έχω κλέψει και τεχνική από πχιο έμπειρους που ήταν βαριά πεπόνια, καθόμαν από πίσω και έκανα τα ίδια, στο τέλος αφομοιώθηκε μέρος της τεχνητής που εξελίχθηκε με το δικό μου τρόπο.
Καλή η δύναμη, χωρίς τεχνική, δεν αρκεί...
εγώ έχω βρει λύση, να σταματήσω να δουλεύω αλλά δεν με αφήνουν να την υλοποιήσω
Αφού σου αρέσει ασάλιωτο μαρή :tongue:
 


Μηνύματα
219
Reaction score
174
Αφού με τρώει τόσο καιρό που το σκέφτομαι και αφού υπάρχει ακόμη θέμα που με εκνευρίζει, θα δώσω ένα ποσό να το διορθώσω ώστε να είμαι κομπλέ όσο μπορώ με αυτό το ποδήλατο και σιγά σιγά θα βάλω πλώρη για ένα κανονικό δρομίσιο αργότερα γιατί για μια ακόμη φορά, το αυτοκίνητο είχε άλλη άποψη για τα λεφτά που "κάθονταν" στην τσέπη μου.

Λοιπόν, τώρα παίζω με 2Χ8. Deore δισκοβραχίονα 26-36 και acera αρχαίο ντεραγιέ που είναι στραβωμένο όσο δεν πάει και ιδίως στα μικρά γρανάζια βρίσκει παντού ό,τι και να του έχουμε κάνει. Κασέτα 11-34.
Η πρώτη σκέψη είναι για 2Χ10 σύστημα. Να αλλάξω κασέτα, ντεραγιέ, αλυσίδα και shifter. Με μια γρήγορη ματιά, είδα πως με 120-150 μπορούν να αλλαχτούν όλα αυτά.
Η άλλη σκέψη είναι για 1Χ10/11/12, αλλά εκεί θα πρέπει να αλλάξω τα περισότερα πράγματα και δεν ψήνομαι να δώσω παραπάνω λεφτά από όσα είχα δώσει για να πάρω όλο το ποδήλατο 😆.
Εξτρά σκέψη είναι το να αλλάξω το 36 στον δίσκο με κάποιον μεγαλύτερο. Νομίζω παίρνει μέχρι 40 ή 42. Αυτή η σκέψη είναι κυρίως για το rouvy κλπ και τις σχέσεις που είναι βουνίσιες. Μπορεί να μπορώ να ανεβαίνω τις ανηφόρες πιο άνετα, αλλά στις κατηφόρες είμαι σαν χάμστερ στον τροχό και είμαι με 110-120 rpm για να βγάλω με το ζόρι 200-210w.
Και μια τελείως απλοϊκή σκέψη, να αλλάξω μόνο το ντεραγιέ που διαλύεται και όπου βγω έτσι.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
19.646
Reaction score
56.818
Εγώ πάντως όταν βρίσκομαι σε τέτοιο δίλημμα, παίρνω συνήθως τα βουνά, ο καθαρός αέρας βοηθάει ώστε να πάρω τη σωστή απόφαση.
Το τελευταίο να κάνεις,ωστόσο μάσε παράδες και πάρε ένα κουρσάκι.
Το ποδήλατο που έχς δεν είναι προπονητικό, ούτε τη γεωμετρία διαθέτει, ούτε το βήμα.
Χρειάζεσαι τουλάχιστον 50/34 δίσκους με μια κασέτα 11-34.
 

Μηνύματα
219
Reaction score
174
Το ότι δεν είναι το σωστό ποδήλατο για διάφορα, το ξέρω σίγουρα! Αλλά αφού σίγουρα θα αλλάξω το ντεραγιέ όπως και να χει, μου μπήκε στο μυαλό η ιδέα μήπως το πειράξω λίγο ακόμη και γίνει πιο υποφερτό μέχρι να έρθει το "κανονικό".
 



bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
19.646
Reaction score
56.818
Αφού δεν ανατινάχτηκε σήμερα το direto... Τα χάμστερ δεν κλάνουν τίποτα μπροστά στο σημερινό στροφάρισμα, ειδικά κάποια στιγμή που πήγα να με περάσω κόντεψα να φτάσω στο ταβάνι από τη ένταση :roflmao:
Λίγο ακόμα, λίγο ακόμα!! :party:
1000014571.jpg
 
Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
19.646
Reaction score
56.818
Σήμερα ήταν η πρώτη προπόνηση μετά τη εγκατάσταση οπτικής ίνας, έβαλα επιτέλους τέρμα τα γραφικά στη πλατφόρμα και μέγιστη ανάλυση στο βίντεο, εντάξει, άλλα κόλπα.
Στριμάριζα 3.00Mbps μουσική, όλες οι ρυθμίσεις τέρμα στο rouvy και ταυτόχρονα κατέβαζα Εεεε νοίκιαζα κάτι ταινίες, Εκσυγχρονίστηκε ο βλάχος :party:
 


Staff online

  • spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.356
Μηνύματα
3.077.223
Members
38.687
Νεότερο μέλος
clubgr
Top