Pioneer Blu Ray BDP LX 91

Reaction score
0
Γειά σας .
Είμαι νέο μέλος στο Forum , γράφτηκα σήμερα .

Τον Ιανουάριο του 2009 αγόρασα το BDP LX 91 με τριετή "εγγύηση" από την Intersys . Στις αρχές Οκτωβρίου 2011 και κατά την διάρκεια της τρίτης αναβάθμισης σε λογισμικό που έκανα από το Internet ,πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή , έγινε διακοπή της ΔΕΗ και έκτοτε στην επαναφορά το μηχάνημα κάνει Power On και μένει εκεί παγωμένο χωρίς να εκτελεί καμία λειτουργία . Μετά από επικοινωνία με την Intresys το πήγα στο "εξουσιοδοτημένο" service του Μανωλόπουλου όπου μετά από δύο περίπου εβδομάδες μου ήπαν ότι πρέπει να αντικαταστήσουν την κεντρική πλακέτα ( Main Board ) και ότι το κόστος είναι 200 Ευρώ . Τους έδωσα γραπτή έγκριση να προχωρήσουν στην επισκευή και μετά από έξι εβδομάδες που ήρθε το ανταλλακτικό μου ζήτησαν 600 Ευρώ γιατί όπως μου είπαν είχε γίνει λάθος στον τιμοκατάλογο των ανταλλακτικών . Αρνήθηκα να πληρώσω το ποσό αυτό και πήρα το μηχάνημα πίσω. Θεωρώ απαράδεκτη την συμπεριφορά της Intersys και της Pioneer και αντίθετη σε κάθε έννοια καταναλωτικής πολιτικής . Φυσικά δεν θα το αφήσω το θέμα έτσι θα το πάω όσο μακρυά γίνεται .
Παρακαλώ για τις απόψεις σας και είδικά από μέλη που έχουν υποστεί παρόμοια περιστατικά .
Οσον αφορά την ίδια την Pioneer νομίζω ότι σε ένα τόσο ακριβό μηχάνημα δεν επιτρέπεται να συμβαίνει αυτό το πρόβλημα . Θα έπρεπε ο σχεδιασμός τους να προβλέπει την πιθανότητα διακοπής ηλεκτρικού και το μηχάνημα να μπορεί να επανέλθει . Η τεχνολογία έχει λύσεις για το θέμα . Θα έπρεπε στις οδηγίες να αναγράφουν σαφώς ότι κατά την αναβάθμιση να συνδέουμε το μηχάνημα σε UPS .

Reaction score
1.460
Απάντηση: Pioneer Blu Ray BDP LX 91

Κατ'αρχήν καλώς ηρθες στο avsite και καλές γιορτές!

Ελπίζω να βρεθεί κάποιο μέλος με ανάλογο πρόβλημα και να μας πει πως το αντιμετώπησε,ή κάποιος νομικός να μας δώσει μια συμβουλή για ανάλογες περιπτώσεις!

Και βέβαια ευχαριστώ για την κατανόηση!:126:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.806

cmal, Καλά Χριστούγεννα!

Να υποθέσω ότι είχες στείλει συμπληρωμένο το απόκομμα της εγγύησης στην Intersys, ώστε να ισχύει η τριετής εγγύηση? Και αν ναι, σου είπαν ότι η βλάβη δεν καλύπτεται σε περιπτώσεις όπως αυτή?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αλλάζουν ολόκληρη πλακέτα γιατί δεν ολοκληρώθηκε το firmware upgrade και κόλλησε μια EPROM;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

so (here we go again)

Για ακομα μια φορα (αν και ξερετε ποσο εχω υποστηριξει {μονο τα προιοντα Pioneer}
<και οχι της ιντερσις>, θα τα ξαναχωσω ακομα μια φορα....οχι οτι θα γινει τιποτα, απλα εμεις που εχουμε ρευμα και δυκτιο δεν ανηκουμε στην φυλη με την τρυπα στην μυτη και το κοκαλο περασμενο διαμπερες......
Η εταιρια (και η μια και η αλλη) δυστυχως για αυτες εχουν δειξει μικροτερες απο οσο ,
θα ηθελα-επρεπε να ηταν.
Ξεκιναμε με το προβλημα που ειχα το 04 , ΟΚ η εδω εταιρια δεν ειχε γνωσεις, δεκτο (που δεν ειναι δεκτο) αλλα η Pioneer europe να μην ξερει τις λειτουργιες των προιοντων της ?
Και να μου γινει λυση ο φιλος καθηγητης (τεχνικος μου) οταν η εταιρια μου αλλαζε τον ενα αχ5 πισω απο τον αλλο(ακομα ενισχυτες θα μου αλλαζαν)
(στην αρχη βεβαια πηγαν να μου κανουν το δυσκολο)
μετα.........
οταν εφαγαν τηλεφωνα σαραουντ απο περιοδικα -καταστηματα-τον ιδιο...αλλαξαν ρολο......
Στο θεμα μας ....αν εχεις νομικη προστασια πατησε τους μια αγωγη γιατι πουθενα στο μανιουαλ δεν αναφερει οτι επιβαλεται χρηση ups ή η αναβαθμιση πρεπει να γινεται μονο στα εξουσιοδοτημενα σερβις , αλλιως δεν καλυπτεται με εγγυηση.
Τον εν λογο παικτη ειχα στα χερια μου απο το 99 ως περσι τον νοεμβρη.
Αναβαθμιση δεν ειχα κανει καμμια, σαν συσκευη (λειτουργικοτητα ) ηταν κουλη , οπως ολες πλην oppo.
Βεβαια τοτε oppo δεν υπηρχε, σαν αποδοση ειναι εξαιρετικο , βεβαια η τιμη του ηταν γιαπωνεζικη.
Αν εχεις νομικη προστασια προχωρα, αν οχι κανε μια καταγγελια , και ζητα λυση, στο υπουργειο κανε καταγγελια και παρε αριθμο πρωτοκολλου της αιτησης, για να εχεις μπουσουλα.
Την τριτη θα τους παρω να τους πω τα δικα μου καλαντα.....
Ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν να προστατεψουν τον εαυτο τους και την φημη τους.
Μαλλον τα θεωρουν δεδομενα, βρεξει χιονισει πουλαμε....φυσικα δεν γνωριζουν οτι μεσο δυκτιου αυτο χανεται οταν εχουν τετοια συμπεριφορα.

what we do in our lives echoes in eternity

Reaction score
0

Γεια σας ,
Οι απαντήσεις μου στα ερωτήματα και τα θέματα που βάλατε .
Οταν αγόρασα το μηχάνημα έκανα εγγραφή (registration) στο site της Pioneer , τους έδωσα το mail μου και κάθε φορά που υπήρχε νέο λογισμικό μου έστελναν μήνυμα για να κάνω αναβάθμιση , όπως και έκανα δύο φορές χωρις πρόβλημα . Την τρίτη φορά έγινε η διακοπή της ΔΕΗ και έγινε η ζημιά .
Οταν έστειλα την συσκευή στο Service του κ. Μανωλόπουλου τους έδωσα και αντίγραφα της απόδειξης αγοράς και της τριετούς εγγύησης που λήγει στις 19/1/2012 . Από την αρχική μου τηλεφωνική επικοινωνία μου ανέφεραν ότι η εγγύηση δεν ισχύει για την συγκεκριμένη βλάβη .Κατά την γνώμη μου θα αρκούσε να φορτώσουν νέο πρόγραμμα στην μνήμη . Η συγκεκριμμένη μνήμη δεν είναι EPROM άλλά μάλλον Flash Memory που σβήνεται και γράφεται ηλεκρτικά από το ίδιο το μηχάνημα κατά την αναβάθμιση . Μου είπαν όμως ότι έπρεπε να αλλάξουν την βασική πλακέτα για να επανέλθει το μηχάνημα πράγμα που θεωρώ ακραίο και ένδειξη κακού σχεδιασμού .
Εκτός από τα παραπάνω το γεγονός ότι υπάρχει ένα μόνο "εξουσιοδοτημένο " service που έχει μόνο αυτό τους κωδικούς και ότι άλλο χρειάζεται για να επισκευαστεί το μηχάνημα δημιουργεί μονοπωλιακή κατάσταση που είναι αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία .
Ετοιμάζω τώρα την αντεπίθεσή μου που θα εκδηλωθεί σε πολλά μέτωπα εντός και εκτός Ελλάδος .
Και επειδή πρέπει να μαθαίνουμε από τα παθήματά μας , να προσέχουμε τι αγοράζουμε και ποιός υποστηρίζει μετά την αγορά τον πελάτη . Οσον αφορά εμένα δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά ακριβό μηχάνημα γενικώς και κανένα από την συγκεκριμένη εταιρία .

Reaction score
0

Γεια σας ,
Οι απαντήσεις μου στα ερωτήματα και τα θέματα που βάλατε .
Οταν αγόρασα το μηχάνημα έκανα εγγραφή (registration) στο site της Pioneer , τους έδωσα το mail μου και κάθε φορά που υπήρχε νέο λογισμικό μου έστελναν μήνυμα για να κάνω αναβάθμιση , όπως και έκανα δύο φορές χωρις πρόβλημα . Την τρίτη φορά έγινε η διακοπή της ΔΕΗ και έγινε η ζημιά .
Οταν έστειλα την συσκευή στο Service του κ. Μανωλόπουλου τους έδωσα και αντίγραφα της απόδειξης αγοράς και της τριετούς εγγύησης που λήγει στις 19/1/2012 . Από την αρχική μου τηλεφωνική επικοινωνία μου ανέφεραν ότι η εγγύηση δεν ισχύει για την συγκεκριμένη βλάβη .Κατά την γνώμη μου θα αρκούσε να φορτώσουν νέο πρόγραμμα στην μνήμη . Η συγκεκριμμένη μνήμη δεν είναι EPROM άλλά μάλλον Flash Memory που σβήνεται και γράφεται ηλεκρτικά από το ίδιο το μηχάνημα κατά την αναβάθμιση . Μου είπαν όμως ότι έπρεπε να αλλάξουν την βασική πλακέτα για να επανέλθει το μηχάνημα πράγμα που θεωρώ ακραίο και ένδειξη κακού σχεδιασμού .
Εκτός από τα παραπάνω το γεγονός ότι υπάρχει ένα μόνο "εξουσιοδοτημένο " service που έχει μόνο αυτό τους κωδικούς και ότι άλλο χρειάζεται για να επισκευαστεί το μηχάνημα δημιουργεί μονοπωλιακή κατάσταση που είναι αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία .
Ετοιμάζω τώρα την αντεπίθεσή μου που θα εκδηλωθεί σε πολλά μέτωπα εντός και εκτός Ελλάδος .
Και επειδή πρέπει να μαθαίνουμε από τα παθήματά μας , να προσέχουμε τι αγοράζουμε και ποιός υποστηρίζει μετά την αγορά τον πελάτη . Οσον αφορά εμένα δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά ακριβό μηχάνημα γενικώς και κανένα από την συγκεκριμένη εταιρία .
Σήμερα 3/1/2012 έστειλα επιστολή στην Pioneer Ευρώπης στο Βέλγιο .Περιμένω απάντηση .

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.806

Επειδή ο συμφορουμίτης ΒΟΥΤ είχε ανάλογο πρόβλημα με προϊόν Pioneer στο παρελθόν, έβγαλε άκρη από τη "μαμά" εταιρία στην Ιαπωνία.

Reaction score
30.356

1) το πρόβλημα δεν είναι η αντ/ση πλακέτας , αλλά το ότι δεν μπορούν να αλάξουν την flash memory, γιατί δεν εχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.
2) το θέμα fw update , είναι σχετικά μεγάλο, όμως !!! όταν το εκτελούμε , ενοείται οτι δεν πρέπει να γίνει διακοπή της τροφοδοσίας της συσκευής.Βέβαια και να γίνει δεν τρέχει κάτι. Το ξανακάνεις απο την αρχή. Εχω denon μηχανήματα και τους εχω κάνει πάρα πολλά fw updates , και σε ενισχυτή και σε player.Ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.
Εαν πέσει το ρεύμα , η το δίκτυο, συνεχίζουν απο εκεί που σταμάτησαν.
Κάτι γίνεται με τα μηχανήματα της Pioneer , και συμβαίνει αυτό το κουλό.
Οπως και να εχει όμως η αντιμετώπιση της intersys, είναι απαράδεκτη.
Νομίζω οτι το ίδιο είχε συμβεί και στον βουτ.
Τέλος , μην τσουβαλιάζουμε ολα τα ακριβά μηχανήματα.
Δεν συμπεριφέρονται ολα το ίδιο.Το δικό μου δεν εχει κάνει κιχ.Αυτό έλειπε !! θα μου πείτε.
Τεσπα.
Καλό ξεμπέρδεμα φίλε.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

γιαννη τα μηχανηματα σου δεν εχουν κανει κιχ, αν και εδω ειναι μονο μηχανημα .....
αλλα μην ξεχνας την περιπτωση σιδερακη ......κινοτεχνικης.......

Reaction score
0

Καλημερα σε όλους .
Μετά την επιστολή που έστειλα στην Pioneer Ευρώπης στις 3/1 πήρα χθες 5/1 απάντηση στο mail μου ότι θα ασχοληθούν με το θέμα και θα μου απαντήσουν σύντομα για το τι θα γίνει . Ο Γιάννης έχει δίκιο το θέμα είναι πως θα αντικαταστήσουν ή θα επεναπρογραμματίσουν την μνήμη Flash που κρατάει το πρόγραμμα . Επειδή δεν ξέρουν ή δεν μπορούν αλλάζουν όλο το motherboard. Τους είπα στην επιστολή ότι είναι απαράδεκτο για ένα τόσο ακριβό μηχάνημα να μην υπάρχει προστασία σε περίπτωση διακοπής του δικτύου και να παθαίνει τόσο μεγάλη ζημιά .
Βρήκα και από το δίκτυο το Service manual του LX 91. Τέλος πάντων περιμένω την εξέλιξη του θέματος.

Reaction score
0

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη . Οπως σας είχα αναφέρει στο τελευταίο μου μήνυμα έστειλα μία επιστολή τεκμηριωμένη με έγγραφα στην Pioneer Ευρώπης . Ελαβα απάντηση την επόμενη κιόλας μέρα στην οποία μου ανέφεραν να πάω το μηχάνημα στο service και ότι θα το επισκεύαζαν δωρεάν . Πράγματι το πήγα έκαναν κάποια επισκευή , όταν το πήρα πίσω δεν λειτουργούσε καλά και τελικά με έξοδα της Pioneer το στείλανε στο Ευρωπαϊκό service στο Βέλγιο από όπου μου επέστρεψε υγιέστατο και τώρα λειτουργεί άψογα . Ολα έγιναν με δαπάνη της Pioneer Ευρώπης χωρίς καμμία δική μου επιβάρυνση . Φυσικά είπα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους και ανανεώθηκε η επμιστοσύνη μου στην εταιρεία .
Αυτά από μένα για την αποκατάσταση της αλήθειας .
Ευχαριστώ όλα τα μέλη για το ενδιαφέρον και την υπηστήριξή τους

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

εισαι σιγουρος οτι πηγε εξω ?

Reaction score
0

Ναι είμαι σίγουρος γιατί είχα επικοινωνία με την Ευρώπη .

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.302
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito