Pioneer Kuro 42"(1024X768) ή κάτι άλλο

Reaction score
47
Καλημέρα σε όλους , με την προϋπόθεση ότι θα βλέπω τηλεόραση απο τα 2.8-3 μέτρα, τι θα μου προτείνατε μία kuro στα 1024Χ768 ή μία samung 1080p (την σειρά F) , γνωρίζω από ποιότητα μαύρου ποια είναι η καλύτερη και τα προβλήματα καψίματος pixel των plasma, αλλα το θέμα είναι συνδέοντας υπολογιστή ή αργότερα καποια πηγή bluray ή hddvd, θα δω διαφορά άνω των 1024χ768?? αξίζει να ρίξω την ποιότητα και να έχω 1920Χ1080??
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους , με την προϋπόθεση ότι θα βλέπω τηλεόραση απο τα 2.8-3 μέτρα, τι θα μου προτείνατε μία kuro στα 1024Χ768 ή μία samung 1080p (την σειρά F) , γνωρίζω από ποιότητα μαύρου ποια είναι η καλύτερη και τα προβλήματα καψίματος pixel των plasma, αλλα το θέμα είναι συνδέοντας υπολογιστή ή αργότερα καποια πηγή bluray ή hddvd, θα δω διαφορά άνω των 1024χ768?? αξίζει να ρίξω την ποιότητα και να έχω 1920Χ1080??
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας

Φώτη καλημέρα.
Στις 42¨ δε νομίζω πως μπορείς να διακρίνεις διαφορές μεταξύ των 2 αναλύσεων.
Θα έπαιρνα την Κuro με κλειστά μάτια. Οι κριτικές που έχει λάβει είναι εξαιρετικές.

Reaction score
0
Τι αναλυσεις και κουραφεξαλα μας τσαμπουνανε, δεν μπορω να καταλαβω.
Εχω Samsung και οταν ειδα την Kuro που ειναι οτι(λεμε τωρα) χειροτερο απο προδιαγραφες ..."ειδα ψαρια να πετανε"

Παρτην φιλε μου ...χθες!!!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Φώτη καλημέρα.
Στις 42¨ δε νομίζω πως μπορείς να διακρίνεις διαφορές μεταξύ των 2 αναλύσεων.
Θα έπαιρνα την Κuro με κλειστά μάτια. Οι κριτικές που έχει λάβει είναι εξαιρετικές.
+1000
Με κλειστα τα ματια, Φωτη!

Reaction score
0
Την Kuro, την Kuro!!

Να κάνω αναλογία με μάρκες αυτοκινήτων να γίνει το thread γήπεδο ή όχι; :cool_11:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 42"(1024X768) ή κάτι άλλο

...οταν ειδα την Kuro που ειναι οτι(λεμε τωρα) χειροτερο απο προδιαγραφες ..."ειδα ψαρια να πετανε"!
Eγώ, για την ακρίβεια, είδα ελικόπτερα να πετάνε, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο... :happy_9:

Reaction score
14
kuro.... μμμμ

To ϊδιο ερώτημα είχα και εγώ.

Pioneer Kuro PDP - 4280 XD στα 2800€ και δυστυχώς 1024χ768 ή PANASONIC PZ700U 50" full HD sta 2800€?????

τις είδα απο κοντά, σε SD υλικό και φυσικά το μάυρο της ΚURO ήταν όντως το δυνατό της σημείο, όμως η έλλειψη φουλ HD και οι λιγότερες ίντσες στα ίδια λεφτά με έκαναν να πάω ΄πρός την PANASONIC. Λέω μέσα μου μιας και πάω για την νεα τηλεόραση τουλάχιστον να είναι απο τώρα καινούργια να βαστήξει 2-3 χρόνια σαν τεχνολογία, καλή η ΚΟΥΡΟ με το μάυρο της αλλά καλό και το FULL HD. Επίσης αλλη απόλαυση να δουλευει η 50άρα ή και η 42άρα σαν μόνιτορ ενός HTPC με ανάλυση 1920χ1080... αλλη "ρ"αύλα...!!!

Reaction score
0
Σωστος ο Γιάννης.
Πιστεύω πως οι καλύτερες τηλεοράσεις αυτή τη στιγμή στην αγορά πλασάρονται από PANASONIC και PIONEER.

Φώτη μήπως να πήγαινες για τις 50ίντσες μια και καλή;;;;;

(εδώ που έμπλεξες σε βλέπω να παίρνεις 70αρα χαλαρά).. :mrgreen:

Reaction score
47
Σωστος ο Γιάννης.
Πιστεύω πως οι καλύτερες τηλεοράσεις αυτή τη στιγμή στην αγορά πλασάρονται από PANASONIC και PIONEER.

Φώτη μήπως να πήγαινες για τις 50ίντσες μια και καλή;;;;;

(εδώ που έμπλεξες σε βλέπω να παίρνεις 70αρα χαλαρά).. :mrgreen:
αν πάρω 50άρα και βλέπω στα 3 μέτρα τα μάτια μου θα κάνουν χελιδονάκια μετά απο ταινία γρήγορης δράσης, όσο για το htpc αφού είπαμε ότι σε αυτά τα μέτρα παίζει η ποιότητα και όχι η ποσότητα πάλι με το πισάκι θα μπορώ να βλέπω hidef υλικό απλά σε χαμηλότερη ανάλυση ( θα γίνεται φαντάζομαι downscale) τόσο τραγικό λέτε να είναι???

Reaction score
0
Τραγικό δεν είναι με τίποτα.

Και για να εξηγούμαστε, εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο πραγματικά εξαιρετικές υλοποιήσεις.

Θα μπορούσα να δω από τα 3 μέτρα τις 50΄΄ πάντως.
Άλλη αίσθηση θέασης η 50αρα από τη 42αρα.

Ο Γιάννης το έγραψε κι εγώ συμφώνησα μαζί του γιατί είσαι στα ίδια κόστη.

Υ.Γ. τα μάτια σου χελιδόνια δε ξέρω αν θα κάνουν,. .. ότι θα σου βγουν πάντως έξω από την εικόνα που θα δεις αυτό είναι σίγουρο. :happy_5:

Reaction score
14
εγώ βλέπω απο τα 3.5 μέτρα αλλά και απο τα 5 μέτρα, ανάλογα σε ποιόν καναπέ εχει ρεσερβέ η σύζυξ...

Και απο τα δύο είναι μια χαρά. Προτείνω την 50αρα φουλ μιάς και απλά εχει αναλυτικότερο πάνελ. Η ανάλυση σημαίνει οτι το πάνελ μπορεί να αποδώσει λεπτομέρεια. Για αυτή την εξτρα αναλυση κάνουμε κολοτούμπες εδω μέσα. Επίσης για την τρισδιάστατη εικόνα παίζουμε στοιχήματα και παθάινουμε εγκεφαλικά...

Στα δικά μου μάτια καλύτερα να εχω ανάλυση και ιντσες παρά παρά την σουπερ ποιότητα που στο κάτω κάτω μπορεί και να μην την ανακαλύψω.

Reaction score
0
Εγώ πάλι είμαι στην απέναντι όχθη. Προτιμώ την ποιότητα στη εικόνα από την ανάλυση.

Είμαι πάντως σίγουρος Φώτη πως και οι δυο τηλεοράσεις θα σε αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

Γιάννη στις 50ίντσες η full ανάλυση ίσως είναι αισθητή, στις 42 κατά τη γνώμη μου μετράει η ποιότητα της εικόνας.

Σε ότι αφορά στη δική μου panasonic π.χ. , που είναι και περσινό μοντέλο, δεν έβλεπα καμία να τη χτυπάει σε εικόνα ακόμη κι αν ήταν full hd.

Reaction score
6
Απάντηση: Pioneer Kuro 42"(1024X768) ή κάτι άλλο

Σχετικα με την απόσταση δεν νομιζω να εχεις πρόβλημα.
Εγω σκέφτομαι για την ιδια απόσταση ( 3 μετρα ) να παρω 70 αρα ( ειμαι καλα γιατρε ; )

Reaction score
0
Καλησπέρα και από εμένα,

Επειδή είμαι κι εγώ σε παρόμοιο δίλημμα, θα διαφοροποιήσω λίγο την ερώτηση:

Για 42" αυστηρά (!!!) ποιά είναι η καλύτερη επιλογή:

1. Pioneer KURO 428XD / 4280XD 1024x768
2. Panasonic PZ70 1920x1080

Το 85% της χρήσης θα αφορά υλικό HD κατεβασμένο (κυρίως TV series), original DVD's και επίσης επεισόδια TV series σε χαμηλότερη ανάλυση/ποιότητα (ξέρετε, αυτά των 350ΜΒ). Το υπόλοιπο 15% θα είναι τηλεοπτικό σήμα.

Το τάϊσμα της τηλεόρασης θα αναλάβει HTPC που θα φτιαχτεί.

Η αυστηρότητα των 42" δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με την απόσταση θέασης (2.8m), όσο με τη χωροταξία και ειδικότερα με το έπιπλο που θα την υποδεχτεί και γενικά το συγκεκριμένο σημείο.

(Εάν βάλω εκεί 50" θα χαλάσει όλο το σκηνικό. Αν ήταν τα πράγματα λίγο καλύτερα δεν θα το σκεφτόμουνα, πιστέψτε με...)

Περιμένω γνώμες, απόψεις, προτάσεις...

Reaction score
0
Η Pioneer. Καμία σχέση, είναι πολύ καλύτερη ειδικά από τη στιγμή που θα την ταΐζεις με σήμα SD και 720p.
Αλλά και όταν αποφασίσεις να της δώσεις σήμα 1080p πάλι καλύτερη εικόνα θα έχει η Pioneer.

Reaction score
0
Η Pioneer. Καμία σχέση, είναι πολύ καλύτερη ειδικά από τη στιγμή που θα την ταΐζεις με σήμα SD και 720p.
Αλλά και όταν αποφασίσεις να της δώσεις σήμα 1080p πάλι καλύτερη εικόνα θα έχει η Pioneer.
Σήμα SD θα είναι σε μικρό ποσοστό (βλέπω μπάλα, άντε και κανένα "Παρά Πέντε", άντε και τίποτε ειδήσεις). Το βαρύ φορτίο θα είναι TV Series 720p, ταινίες 720p και 1080i/p (ότι κατεβάσω και ότι αγοράσω/νοικιάσω στο μέλλον), DVD's (έχω κάμποσα αγορασμένα και ακόμη περισσότερα γραμμένα/συμπιεσμένα), και επίσης TV Series χαμηλότερης ανάλυσης (αυτά τα επεισόδια των 350ΜΒ που κατεβάζει όλος ο κόσμος).

(Επαναλαμβάνομαι για να τα εμπεδώσω εγώ...)

Επαναλαμβάνω επίσης ότι η πηγή θα είναι HTPC (ίσως στο μέλλον παίξει και κανένα PS3, δεν ξέρω).

Επειδή όμως έχω σχεδόν καταλήξει σε τεχνολογία plasma και επειδή περιορίζομαι στις 42", έχω τις δύο επιλογές που έθεσα. Πολύ καλές τηλεοράσεις και οι δύο. Έχω διαβάσει πάρα πολλά και για τις δύο, όπως επίσης είδα προχθές στο FNAC την Pioneer 428XD να παίζει υλικό 720p (promo της Pioneer). Την Panasonic δεν την έχω δει ακόμη.

Θέλω να διώξω από μέσα μου τον ψυχολογικό παράγοντα του Full HD. Αυτό με ζορίζει...

Σ'ευχαριστώ πολύ marvin για την απάντησή σου - με βοηθάει πολύ. Θα περιμένω και κανένα άλλο σχόλιο μπας και ηρεμήσω και αποφασίσω...

Reaction score
59
Σήμα SD θα είναι σε μικρό ποσοστό (βλέπω μπάλα, άντε και κανένα "Παρά Πέντε", άντε και τίποτε ειδήσεις). Το βαρύ φορτίο θα είναι TV Series 720p, ταινίες 720p και 1080i/p (ότι κατεβάσω και ότι αγοράσω/νοικιάσω στο μέλλον), DVD's (έχω κάμποσα αγορασμένα και ακόμη περισσότερα γραμμένα/συμπιεσμένα), και επίσης TV Series χαμηλότερης ανάλυσης (αυτά τα επεισόδια των 350ΜΒ που κατεβάζει όλος ο κόσμος).

(Επαναλαμβάνομαι για να τα εμπεδώσω εγώ...)

Επαναλαμβάνω επίσης ότι η πηγή θα είναι HTPC (ίσως στο μέλλον παίξει και κανένα PS3, δεν ξέρω).

Επειδή όμως έχω σχεδόν καταλήξει σε τεχνολογία plasma και επειδή περιορίζομαι στις 42", έχω τις δύο επιλογές που έθεσα. Πολύ καλές τηλεοράσεις και οι δύο. Έχω διαβάσει πάρα πολλά και για τις δύο, όπως επίσης είδα προχθές στο FNAC την Pioneer 428XD να παίζει υλικό 720p (promo της Pioneer). Την Panasonic δεν την έχω δει ακόμη.

Θέλω να διώξω από μέσα μου τον ψυχολογικό παράγοντα του Full HD. Αυτό με ζορίζει...

Σ'ευχαριστώ πολύ marvin για την απάντησή σου - με βοηθάει πολύ. Θα περιμένω και κανένα άλλο σχόλιο μπας και ηρεμήσω και αποφασίσω...
pioneer !!!!! teleia kai payla !!!! :cool_4:

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος