pioneer n50a vs marantz-na6005

Reaction score
107
καλησπερα σας ανοιγω νεο θεμα για τα βραβερμενα dac network pioneer n50a και marantz NA6005, ψαχνωντας ποιο ειναι καλυτερο απο τα 2 με κριτηριο την πιοτητα ηχου, με λιγο ψαχτηρι απο το google βρηκα 2 εξης σαιτ με συγρκιση test αυτων των 2 dac. το ενα σαιτ λεει πως ειναι ανοτερο σε ποιοτητα ηχου το marantz-na6005 απο το pioneer n50a
το τεστ του το marantz-na6005 ειναι εδω.
http://www.ljudochbild.se/test/hi-fi-2/grupptest_6-natverksspelare/marantz-na6005
και το τεστ του pioneer n50a ειναι εδω
http://www.ljudochbild.se/test/hi-fi-2/grupptest_6-natverksspelare/pioneer-n-50a

ενω το γνωστο περιοδικο what hi-fi λεει πως το pioneer n50a ειναι καλυτερο με 5 αστερια και το marantz-na6005 με 4 αστερια... ποιο απο τα 2 τεστ ειναι ποιο αξιοπιστα κατα την δικια σας γνωμη; υπαρει καποιος που γνωριζει τα 2 dac; εχω μπερδευει.....

ika

News
Reaction score
15.890
Ο Σουηδός εκθειάζει το 6005 με 6 αστέρια στον ήχο και θάβει το 50Α με 3 αστέρια.
Ο Άγγλος λέει ανάποδα πράγματα.

Μας δουλεύουν?

Reaction score
107
Ο Σουηδός εκθειάζει το 6005 με 6 αστέρια στον ήχο και θάβει το 50Α με 3 αστέρια.
Ο Άγγλος λέει ανάποδα πράγματα.

Μας δουλεύουν?
αυτο ειδα φιλε το marantz το εχει στην κατηγορια hi end
... τι να πιστεψουμε; δυσκολη επιλογη σχεδον στα ιδια χρειματα. βοηθηστε!!!

Reaction score
1.730
αυτο ειναι πολυ ποιο ακριβο απο τα αλλα 2 δεν μπορω να παω σε τετοια κατηγορια τιμης
Πηγαινε να το παζαρεψεις στην αντιπροσωπεια... εχει πεσει πεινα στην αγορα και τα περιθωρια κατεβασματος ειναι μεγαλα.
Με το Pioneer και το Marantz, θα πεταξεις τα λεφτα σου, χωρια του ότι "σερνονται".
[DOUBLEPOST=1491928046][/DOUBLEPOST]Ειχα το Denon, το Pioneer N50 και το Cambridge Audio Stream Magic 6, και ηταν για φαπες... Το denon δεν εβλεπε alac αρχεια και ntfs δισκους, και ΟΛΑ σερνοντουσαν!

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.702
Eχω το marantz na 7004 εκτος απο το οτι ειναι ενα πολυμηχανημα το dac του ειναι απαιχτο και σαν streamer σκοτωνει δεν σερνετε, μην κοιτας τα τεστ τα νουμερα και τα αστερια εγω πλεον σταματησα να τα κοιταω πιο πολυ ψαχνω στο ιντερνετ και αγοραζω περιοδικα ηχου για να ενημερωνωμε στο τι βγαινει πολλα ειναι καθοδηγουμενα!

Οποιο μηχανημα σε ενδιαφερει κοιτα να το ακουσεις να περασεις λιγη ωρα μαζι του επισης να θυμασαι οτι και τα συνοδα παιζουν ρολο!

Εντυπωσει μου εκανε ακομα και στης αρχες των network player στην ελλαδα οτι πολλα pioneer n50a τα πουλουσαν ιδιοκτητες μετα απο κανα 3μηνο ειχα δει στης ελληνικες αγγελιες ακομα και 4,5 pioneer n50a μην με ρωτησεις δεν ξερω γιατι. xe ,insomnia, smart noiz κτλ

Δεν πιστευω για τα μηχανηματα που ανεφερες οτι θα ακουσεις το ενα και μετα θα ακουσεις το αλλο και θα κανεις ουαου πιστευω η ηχιτικες διαφορες θα ειναι μικρες του τυπου 10%
μπορεις να τα ανβαθμισεις με ενα καλο dac αργοτερα...

Reaction score
107
Πηγαινε να το παζαρεψεις στην αντιπροσωπεια... εχει πεσει πεινα στην αγορα και τα περιθωρια κατεβασματος ειναι μεγαλα.
Με το Pioneer και το Marantz, θα πεταξεις τα λεφτα σου, χωρια του ότι "σερνονται".
[DOUBLEPOST=1491928046][/DOUBLEPOST]Ειχα το Denon, το Pioneer N50 και το Cambridge Audio Stream Magic 6, και ηταν για φαπες... Το denon δεν εβλεπε alac αρχεια και ntfs δισκους, και ΟΛΑ σερνοντουσαν![/QU
αυτο που μου συστηνεις ειναι πολυ καλυτερο απο τα αλλα;

Reaction score
1.730
Δυστυχώς φίλε μου, για να πάρεις καλό music server, που να'ναι και καλό dac και να παίζει και internet stations και να βλέπει και NAS και NTFS δίσκους και να'ναι και γρήγορο και να χει και καλή και σύγχρονη εφαρμογή για το smartphone που δεν κολλάει και να'χει και σύνδεση ethernet και Wi-Fi και bluetooth και να κάνει upsampling, ΠΡΕΠΕΙ να δώσεις ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.

Ένα παράδειγμα: Εξωτερικό δίσκο USB με 500GB flac αρχεία, τον συνέδεα στο Denon και έκανε μισή ώρα να τον διαβάσει. Στο 851N κάνει 1 δευτερόλεπτο. H εφαρμογή που είχε το Denon για το smartphone κόλλαγε συνέχεια και μόλις ζόριζα το μηχάνημα, έκανε restart.

Καλύτερα να πάρεις τον δίσκο σου και να πας στις αντιπροσωπείες να τον συνδέσεις και να "παίξεις" με τα μηχανήματα και να κατεβάσεις και τις αντίστοιχες εφαρμογές για το smartphone και να τα ακούσεις και λιγάκι.

Σου μιλάω εκ πείρας... "μαθώς και παθώς" που λένε! :)

Reaction score
5.721
αυτο ειναι πολυ ποιο ακριβο απο τα αλλα 2 δεν μπορω να παω σε τετοια κατηγορια τιμης
Δεν βλέπεις και το κανούργιο Oppo Sonica;...1000 ευρώ το δίνει ο εδώ αντιπρόσωπος (αλλά μόνο cash, μίλησα μαζί του γιατί με ενδιαφέρει)

Reaction score
107
Δεν βλέπεις και το κανούργιο Oppo Sonica;...1000 ευρώ το δίνει ο εδώ αντιπρόσωπος (αλλά μόνο cash, μίλησα μαζί του γιατί με ενδιαφέρει)
ωραιο φαινεται αλλα δεν μου βγαινει στα χρειματα :(

Reaction score
107
Δυστυχώς φίλε μου, για να πάρεις καλό music server, που να'ναι και καλό dac και να παίζει και internet stations και να βλέπει και NAS και NTFS δίσκους και να'ναι και γρήγορο και να χει και καλή και σύγχρονη εφαρμογή για το smartphone που δεν κολλάει και να'χει και σύνδεση ethernet και Wi-Fi και bluetooth και να κάνει upsampling, ΠΡΕΠΕΙ να δώσεις ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.

Ένα παράδειγμα: Εξωτερικό δίσκο USB με 500GB flac αρχεία, τον συνέδεα στο Denon και έκανε μισή ώρα να τον διαβάσει. Στο 851N κάνει 1 δευτερόλεπτο. H εφαρμογή που είχε το Denon για το smartphone κόλλαγε συνέχεια και μόλις ζόριζα το μηχάνημα, έκανε restart.

Καλύτερα να πάρεις τον δίσκο σου και να πας στις αντιπροσωπείες να τον συνδέσεις και να "παίξεις" με τα μηχανήματα και να κατεβάσεις και τις αντίστοιχες εφαρμογές για το smartphone και να τα ακούσεις και λιγάκι.

Σου μιλάω εκ πείρας... "μαθώς και παθώς" που λένε! :)
σωστα ειναι αυτα που λες, παντα ελεγα οτι πληρωνεις περνεις αυτο ισχυει της περισσοτερες φορες, αλλα να που δεν βγαινουν τα λεφτα για κατι καλο και ακριβο. αναγκαστικα θα παρω το pioneer η το marantz.. το υπολυπο μου συστημα αποτελειτε απο ενισχυτη roter ra 10, ηχεια monitor audio bronze 2, και καρτα ηχου focusrite saffire 6 usb του 150 ευρω χρειαζομαι σιγουρα αναβαθμιση

Reaction score
7.004
εξωτερικος δισκος 1TB με flac και το pioneer N50A που εχω τον διαβαζει επισης σφαιρα.....ισως σιγουρος οτι σερνονται? Σαφως το 851 ειναι καλυτερο αλλα αυτο ελειπε και να μην ηταν καλυτερο ενα μηχανημα 1700+ ευρω απο ενα των 500+ευρω.Για τον φιλο που ρωταει ποιο απο τα δυο,εγω θα ελεγα και τα δυο.Τα θεωρω ισαξια και το αν θα προτιμηθει καποιο απο τα δυο ,εχει να κανει καθαρα με τις ακουστικες προτιμησεις του καθενος.Το 6005 ειναι πιο μαλακο,το 50A πιο δυναμικο και με περισσοτερες ευκολιες (usb dac).

Και τα δυο ομως ειναι μηχανηματα που μετρανε πλεον 2+ χρονακια στην πλατη τους και με δεδομενη την εξελιξη στο χωρο,μαλλον θεωρουνται "μεσηλικες" και συντομα θα δουμε αντικαταστατες τους.

Το οτι περασαν καποια pioneer απο αγγελιες,εχει να κανει απλα με το γεγονος οτι πουλησαν πολυ περισσοτερο απο τα αλλα.

Aν υπαρχει η δυνατοτητα χρησης καποιου λαπτοπ,αν αντεχεις την ελλειψη της ανεσης χειρισμου που σου δινει ενα network player,τοτε ο συνδυασμος laptop+usb dac ειναι προτιμοτερος,ειδικα σε οτι εχει να κανει με θεματα εξελιξης.

Reaction score
7.004
σωστα ειναι αυτα που λες, παντα ελεγα οτι πληρωνεις περνεις αυτο ισχυει της περισσοτερες φορες, αλλα να που δεν βγαινουν τα λεφτα για κατι καλο και ακριβο. αναγκαστικα θα παρω το pioneer η το marantz.. το υπολυπο μου συστημα αποτελειτε απο ενισχυτη roter ra 10, ηχεια monitor audio bronze 2, και καρτα ηχου focusrite saffire 6 usb του 150 ευρω χρειαζομαι σιγουρα αναβαθμιση
αρα σαν transport χρησιμοποιεις υπολογιστη......θελεις να πας σε network player γιατι δεν σε βολευει η χρηση του? Αν ναι τοτε διαλεξε ενα απο τα δυο player αρκει να τα ακουσεις (που ομως?).Αν δεν εχεις θεμα με την χρηση υπολογιστη τοτε πετα την καρτα ηχου και αγορασε ενα usb dac με τα χρηματα αυτα,θα δεις μεγαλη βελτιωση στον ηχο. Αν το dac που θα παρεις εχει και οπτικη εισοδο (κατα 99% θα εχει),τοτε παρε και με ενα 50αρικο ενα chromecast audio (συνδεση στην οπτικη εισοδο του dac) για spotify και tune in και ασε τον υπολογιστη για οταν ακους δικα σου αρχεια (εννοειται flac).

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.206
Με ένα σοβαρό dac (rotel, cambrindge) αποκτάς καλύτερη ποιότητα ήχου από τα 2 ανωτέρω players και έχεις την δυνατότητα να συνδέσεις ότι θέλεις. Επιμένω λοιπόν ότι επιλογές αυτού του είδους φθηνών κατασκευών, δεν προσφέρουν τίποτα.

Reaction score
107
αρα σαν transport χρησιμοποιεις υπολογιστη......θελεις να πας σε network player γιατι δεν σε βολευει η χρηση του? Αν ναι τοτε διαλεξε ενα απο τα δυο player αρκει να τα ακουσεις (που ομως?).Αν δεν εχεις θεμα με την χρηση υπολογιστη τοτε πετα την καρτα ηχου και αγορασε ενα usb dac με τα χρηματα αυτα,θα δεις μεγαλη βελτιωση στον ηχο. Αν το dac που θα παρεις εχει και οπτικη εισοδο (κατα 99% θα εχει),τοτε παρε και με ενα 50αρικο ενα chromecast audio (συνδεση στην οπτικη εισοδο του dac) για spotify και tune in και ασε τον υπολογιστη για οταν ακους δικα σου αρχεια (εννοειται flac).
αναγκαστικα θα παρω 1 απο τα 2 player γιατι θελω να ακουω μουσικη και εκτος λαπτοπ.. ελπιζω ο ηχος να βελτιωθεί γιατι ο ενισχυτης μου χανει λιγο στα πριμα ακουγωντε λιγο μηχανικα και λιγο στεγνα. τα υπερ του, εχει καλη αναλυση μπασο, ανοιχτο ηχο, δυναμικο, τυμπανα ντραμς σκανε με δυναμη, και εχει εκφραστικα φωνητικα σε φωνες με εκφραση σε μαγευει... εσυ απο προσωπική σου γνωμη εισαι ευχαριστιμενος με το pioneer; ποια πυγη ειχες πριν;

Reaction score
7.004
αναγκαστικα θα παρω 1 απο τα 2 player γιατι θελω να ακουω μουσικη και εκτος λαπτοπ.. ελπιζω ο ηχος να βελτιωθεί γιατι ο ενισχυτης μου χανει λιγο στα πριμα ακουγωντε λιγο μηχανικα και λιγο στεγνα. τα υπερ του, εχει καλη αναλυση μπασο, ανοιχτο ηχο, δυναμικο, τυμπανα ντραμς σκανε με δυναμη, και εχει εκφραστικα φωνητικα σε φωνες με εκφραση σε μαγευει... εσυ απο προσωπική σου γνωμη εισαι ευχαριστιμενος με το pioneer; ποια πυγη ειχες πριν;
ειναι πιο βολικο στη χρηση να ακους με ενα music network player και ειδικοτερα spotify και ιντερνετικο ραδιοφωνο.Απο την αλλη η αναπαραγωγη μουσικων αρχειων με υπολογιστη μεσα απο ενα προγραμμα οπως το foobar ή το Jriver σου δινουν περισσοτερες δυνατοτητες,ευελιξια. Το ιδανικο θα ειναι να συνδυασεις και τα δυο (αλλα αυτο κοστιζει και περισσοτερο).Εγω αυτο το εκανα τα τελευταια 5-6 χρονια,ειχα παντα και dac (με δυνατοτητα usb dac) αλλα και music network player.O τελευταιος συνδυασμος που ειχα πριν το pioneer N-50A ήταν ενα pioneer N-30 σαν player και ενα Musical Fidelity M1 σαν usb dac. Το pioneer Ν-50Α το πηρα για την δυνατοτητα spotify connect αλλα και γιατι μπορουσε να δουλεψει και σαν usb dac,αλλα και γιατι για χωροταξικους πλεον λογους ήθελα να εχω μια συσκευη..Αλλωστε δεν ειναι λιγες οι φορες που δικα μου αρχεια τα ακουω απο το λαπτοπ και το pioneer να δουλευει σαν dac. Για το αν ειμαι ευχαριστημενος? φυσικα και ειμαι,νομιζω οτι στα χρηματα του ειναι εξαιρετικη επιλογη,αλλα πρεπει να πω οτι σε καποια κομματια μου λειπει το musical fidelity m1 (μεσαια και υψηλες). Καποια στιγμη θελω να αγορασω ενα ακριβοτερο usb dac (υπαρχει ξανα η δυνατοτητα για ακομα ενα μηχανημα στο χωρο μου) και να συνδεσω εκει το pioneer με coaxial.Οταν λεω ακριβοτερο εννοω γυρω στο χιλιαρικο,διαφορετικα δεν θα εχει νοημα (θα ειναι ελαχιστη η βελτιωση,ισως και ανυπαρκτη).

Ο ηχος του συστηματος σου θα βελτιωθει αν επιλεξεις ενα απο τα δυο player,αυτο μην σε απασχολει,ειναι βεβαιο,αλλα το πως θα ματσαρει με τον ενισχυτη σου,αυτο ειναι κατι που μονο στην πραξη μπορεις να το διαπιστωσεις.

Last edited:

Reaction score
107
ειναι πιο βολικο στη χρηση να ακους με ενα music network player και ειδικοτερα spotify και ιντερνετικο ραδιοφωνο.Απο την αλλη η αναπαραγωγη μουσικων αρχειων με υπολογιστη μεσα απο ενα προγραμμα οπως το foobar ή το Jriver σου δινουν περισσοτερες δυνατοτητες,ευελιξια. Το ιδανικο θα ειναι να συνδυασεις και τα δυο (αλλα αυτο κοστιζει και περισσοτερο).Εγω αυτο το εκανα τα τελευταια 5-6 χρονια,ειχα παντα και dac (με δυνατοτητα usb dac) αλλα και music network player.O τελευταιος συνδυασμος που ειχα πριν το pioneer N-50A ήταν ενα pioneer N-30 σαν player και ενα Musical Fidelity M1 σαν usb dac. Το pioneer Ν-50Α το πηρα για την δυνατοτητα spotify connect αλλα και γιατι μπορουσε να δουλεψει και σαν usb dac,αλλα και γιατι για χωροταξικους πλεον λογους ήθελα να εχω μια συσκευη..Αλλωστε δεν ειναι λιγες οι φορες που δικα μου αρχεια τα ακουω απο το λαπτοπ και το pioneer να δουλευει σαν dac. Για το αν ειμαι ευχαριστημενος? φυσικα και ειμαι,νομιζω οτι στα χρηματα του ειναι εξαιρετικη επιλογη,αλλα πρεπει να πω οτι σε καποια κομματια μου λειπει το musical fidelity m1 (μεσαια και υψηλες). Καποια στιγμη θελω να αγορασω ενα ακριβοτερο usb dac (υπαρχει ξανα η δυνατοτητα για ακομα ενα μηχανημα στο χωρο μου) και να συνδεσω εκει το pioneer με coaxial.Οταν λεω ακριβοτερο εννοω γυρω στο χιλιαρικο,διαφορετικα δεν θα εχει νοημα (θα ειναι ελαχιστη η βελτιωση,ισως και ανυπαρκτη).

Ο ηχος του συστηματος σου θα βελτιωθει αν επιλεξεις ενα απο τα δυο player,αυτο μην σε απασχολει,ειναι βεβαια,αλλα το πως θα ματσαρει με τον ενισχυτη σου,αυτο ειναι κατι που μονο στην πραξη μπορεις να το διαπιστωσεις.
σε ευχαριστω για της απαντησεις σου. 1 απο τα 2 θα παρω μετα το πασχα και εγω πιστευω θα ειναι πολυ καλυτερα απο την καρτα ηχου που εχω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.163
Members
38.419
Νεότερο μέλος
JOHNDOULAMIS