Pioneer PDP-5000EX burn-in/retention?

Reaction score
1
Εχω μια Pioneer PDP-5000EX από τον Ιούλιο και τους τελευταίους 2-3 μήνες μου έχει παρουσιάσει retention (...ελπίζω και όχι burn-in!!) με το logo του Mega...Καταρχάς πίστευα ότι αυτή ήταν μια από τις παιδικές 'ασθένειες' των plasma (και ειδικά των Pioneer) που με την -αισίως- 7η γενιά panel δεν θα ήταν πρόβλημα...αλλά φαίνεται ότι πλανόμουν οικτρά...Εχει κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα ειδικά με αυτή την plasma? Υπάρχει κάποιος τρόπος αντιμετώπισης? Εχω δοκιμάσει 'χιόνια' που σύστησε η αντιπροσωπία (και το είδα σε πολλά fora) αλλά εις μάτην...το αχνό logo του Mega...με συνοδεύει ακόμη...Καμμιά ιδέα? Στέλνω και μύνημα στην Pioneer Europe μήπως υπάρχει κάποια ελπίδα...Pls help!! Πήρα κάποιο Pioneer Retention Washer file ευγενική χορηγία του Σωτήρη Οικόμου (που έχει τα πάντα!) και θα το δοκιάσω και αυτό και θα κάνω post τα συμπεράσματα.

Reaction score
0
2-3 μήνες; Δεν είναι καλό αυτό. Πόσες συνεχόμενες ώρες έπαιζε mega?
Εμένα μου είχε παρουσιάσει image retention μια φορά η plasma μου (που βέβαια έχει τόση σχέση με τη δική σου όση η Έφη Θώδη με τη Μαρία Κάλλας :p ) όταν είχε μείνει στο μενού του DVD player όλο το βράδυ αλλά αφού έπαιξε κάτι άλλο γρήγορα εξαφανίστηκε - την επόμενη μέρα δεν υπήρχε. Το ίδιο έιχα διαβάσει και σε ένα torture test για plasma: την είχαν αφήσει στο pause για 48 ώρες και το είδωλο μετά ήταν εμφανές. Στη συνέχεια την έβαλαν να παίξει DVD σε loop για 24 ώρες και εξαφανίστηκε εντελώς το πρόβλημα. Αν δεν το έχεις ήδη κάνει βάλ' την να παίξει για πολλές συνεχόμενες ώρες ο,τιδήποτε άλλο από mega. Γενικώς μη δείτε mega για λίγες μέρες.
Μου φαίνεται τρομερό καινούρια plasma με όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν μεσολαβήσει στα δυόμισι χρόνια από τότε που πήρα τη δική μου να παρουσιάζει burn in. Ελπίζω να λυθεί τελικά το πρόβλημα.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef